Yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de bir kişi ortalama 10 yılda 1 kitap okuyor. Daha iyi bilgi donanımına sahip olmalıyız. Okumalıyız!
Neden Geriyiz ?
Kitap ama ne? Roman mı, mesleki kitap mı, tarihi araştırmaları içeren bir kitap mı? Bence bunları ayırt etmek lazım. Zaten araştırmanın temelinde okumak vardır. Örneğin kişi kendi mesleğiyle ilgili makaleler okursa bence bu da okumaktır. Okulda edebiyat öğretmenlerimiz okumamız için roman öneriyor, okumadığımız zamanda Türkiye'de kişi başına düşen kitap sayısı çok az diyor. Tamam ama ben illa onun verdiği romanları (birde güzel olsalar gam yemiycem) okumak zorunda mıyım? Ben başka türlü okuyorum. İnşallah demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Bu arada bunları seni terslemek için yazdığımı düşünme Mehmet-, sadece fikirlerimi öne sürdüm.
Mesela "Sefiller"i okudunuz mu? Bir filmden daha sürükleyicidir diyebilirim. Kötü kitap elbette kitap okumanın tadını almamış bir kimseyi soğutabilir okumaktan, işkence olabilir. Ama bunu topyekün genellemek doğru olmaz, değil mi?
Bir de kötü tercüme meselesi var tabi ki. Böyle bir tanesine denk gelirseniz, ki çoktur piyasada, okumayın daha iyi. Hem okumaktan soğursunuz, hem de aslında o eseri okumuş olmazsınız, birinin uydurmalarıdır okuduklarınız.
Mesela "Sefiller"i okudunuz mu? Bir filmden daha sürükleyicidir diyebilirim. Kötü kitap elbette kitap okumanın tadını almamış bir kimseyi soğutabilir okumaktan, işkence olabilir. Ama bunu topyekün genellemek doğru olmaz, değil mi?Okudum Sefiller i, güzel kitaptır. Ama özellikle edebiyat öğretmenlerinin okumayı sadece romanla sınırlamasına karşıyım.
Öyle mi yapıyorlar bilmiyorum ama tabi sadece roman türü yok dediğiniz gibi.
Okumamamız bence.Dolayısıyla eğitim.
Sağlam bir altyapımız varmış TC'nin kurulduğu dönemlerde.Ama ne olmuş sonunda, birbirimizi yemişiz.
Bir örnek,
Ülkemizin toprakları en çok demiryoluna uygun değilmi. E peki en güvenilir ulaşım şekli demiryolu değil mi? E hani nerde? Nerde demir ağlar? Birde utanmadan çocuklara 10. yıl marşı söyletiliyor.
Adam gibi bir eğitim, okuma alışkanlığı da kazandırır, gelişmiş bir üllkeyi de beraberinde getirir.Şimdi diyebilirsiniz okumak istemedikten sonra eğitimin ne önemi var?
Öyle bir önemi varki...
neden geriyiz derken neyden geriyiz?
teknolojiden geriyiz diyorsanız, teknoloji üretmek yerine forumlarda boş boş çene çalan gençlerimizi örnek veririm sebeplerden bir sebep olarak
çekirdek çiynemek
geyik yapmak
sidik yarışı yapmak
kitapları okulda gördüğümüz tuaf nesneler olarak varsaymak
eğitime en büyük payın ayrılmaması, dünyanın en iyi ilk üç okulundan sadece birisinin bütçesi bile bizim tüm ülkenin eğitim yatırımından daha fazla, daha konuşulacak bişey kalmadı ki..
soru : %20 nin üzerinde vergi alan ülke kim cevap : türkiye
örnek: Ps3
Macaristan 581,67 TL
Romanya 628,97 TL
Portekiz 646,75 TL
Bulgaristan 649,23 TL
Türkiye 799,00 TL
türkiye küçük ükle demeyin çünki buradaki ülkeler de çok büyük değil
kaynak
bizim eğitimimiz emperyalizmin dilinde yapılmakta aynı zamanda.. Kısaca bizim eğitim sistemimiz diye bişey yok, bize dayatılan eğitim sistemi var.