A) Orjinal oyun fiyatları çok pahalı, ucuz olsa alırım. ''Ucuza oyun var zaten.''
B) Orjinal oyun almaya üşeniyorum. Korsan daha kolay. '' ama korsan'ı almaya üşenmiyorsunuz''
C) Orjinal oyun almaya üşeniyorum. Korsan daha kolay. '' Aileniz başka şeylere izin veriyor''
D) Online oynamayı sevmiyorum, sadece Single oynamak para vermeye gerek yok :) '' Bu akış açısıyla oyun oynamana da gerek yok''
E) Yabancılara para kazandırmak istemiyorum. '' Bunun anlamı nedir ?
F) İndirme hızım çok yüksek, bundan yararlanmak istiyorum. '' Oyunları Digital olarak da satın alabilirsiniz
G) Her türlü imkanım olsa, yine de orjinal almam! '' Böyle adamlar basit adamlardır.
Oyunları retail almak zorunda değilsiniz, digital olarak da alabilirsiniz. Oyun almak yanlış bir şey değil, aksine doğrudur. Çünkü oyunlar bedava verilmiyor ya da siz bedava oynayın diye. Başta paran yoktur beklersiniz. Steam'de 5 $'a oyunlar gördüm. Bunlar dan biri L.A Noire'dı. Ve bir çok oyunlar 10 $'ın aşağısına düştü.
Şimdi orjinal oyunların avantajlarını söyleceğim; Legal dır. Achievement kazanırsınız, Online oynarsınız, retail ise elinizde tutarsınız, her zaman sizinle olur. Sorunla karşılaşmasınız, karşılaşsanız bile patch ile developer bunu düzeltir. Kimse ilk çıktığında her oyunu almaz eğer o oyunun hayranı değilse. İlk haftasında 2 milyon'u geçen oyunları görüyoruz, 10 tane bile yoktur. Ama zamanla alınır.