norton gene uzdu su testte bakın

nevrans
18-10-2009, 13:58   |  #1  
nevrans avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
390 mesaj

alın ıste sıze norton norton dan beklemediğim hareket.Sahte antispyware yazılımlarına ve basit keylogger lara karşı hiçbir tepki yok.Bunun gibi çok video var.Norton sahte yazılıma karşı hiçbir uyarı vermiyor.Sadece içeri alıp bakıyor.Daha cok gelişmesi lazım.

http://www.youtube.com/watch?v=EjWh0AJh58M (Norton)
http://www.youtube.com/watch?v=lqQAiLzk57s&feature=channel (G-Data)
http://www.youtube.com/watch?v=cEo7p5H61KM&feature=related (Avira>3 part şeklinde)
http://www.youtube.com/watch?v=iquamx6LY0w&feature=channel (Avast)
http://www.youtube.com/watch?v=Dg3DFatjDRE&feature=channel (G-Data)

Son Düzenleme: nevrans ~ 18 Ekim 2009 19:38
OSMAN BAĞÇEVAN
18-10-2009, 14:00   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

bende bir kere buna kendi gözlerimle şahit oldum..hard diskimde ki bir programa nis birşey demiyordu..hard diskimi avira kurulu bir bilgisayara taktığımda hemen virüsü bulmuştu..

ilginç.....

black_flood
18-10-2009, 15:12   |  #3  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

işte övülen ve görülen sonuç norton + g data number one alın size number one işte. o testlerin % 98' i yalan dolan esed firmasının % 100 virüs tanıma olayıda tamnamen düzmece para basılarak alınan birşeydir. benim hep panda dediğimi bilirsiniz bu tip konularda pandayıda geçtim onunda bir çok hatası var.

nortonun veri tabanı pandanın yada diğer antivirüs çözümlerinin hepsinin 2,5 katı daha fazla virüs vb. zararlı tanımlaması mevcuttur. ama ne işse bu sizin gördüğünüz en basidi halen dos tabanlı çalışan virüslere w95 ve w97 sınıfı virüsleri tanımlayıp temizleyememektedir norton antivirüs yazılımı. server versiyonundaki bilinmeyen tehdit engelleme özelliğide tamamen fiyasko bir halta yaramıyor en dandik antivirüs avast bile sistem dosyalarında anormallik olduğunda tanısada tanımasada uyarabilmektedir.

şuanda ücretsizlerdeki en uygun yazılımda halen panda cloud. ücretlilerde ise halen benim tercihim aynı bir zamanların arcavir' i bile fiyasko işler yapar oldu.

OSMAN BAĞÇEVAN
18-10-2009, 15:19   |  #4  
Denetmen
6,606 mesaj

black_flood, bence bir antivirüs ün testlerine aldanmamak gerekiyor..kendin yükleyeceksin bilgisayarına , bakıcaksın virüs buluyor mu bulmuyor mu ?
internette gezerken virüs çıkartıyor mu , dosya yüklettiriyor mu bilgisayaırna v.s

bizzat kendin denicen ya, yemişim testini !

PC.Kopat
18-10-2009, 19:19   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
750 mesaj

Bırakın bu testleri ya yalan olmadığı ne malum...

zrgnlr04
19-10-2009, 02:36   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
977 mesaj

https://www.chip.com.tr/konu/test ... s-2009_15355_5.html

Mustafa Akın
19-10-2009, 13:34   |  #7  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Kişi kendi antivirüsü olmalı

black_flood
19-10-2009, 13:36   |  #8  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

sss tabi tabi gerçekten doğruya o testte. güncel virüsler açısından sadece doğru sonuç norton peki ya eski virüsleri ne yapacağız çöpemi atacağız yeni windowslar çıktı diye acaba?? baba bir tane w97 yada w95 in en belalıları sınıfından dupator yada yeni nesil dupator'un mutasyon versiyonu sality. nar görürüm o norton ne halt yapabilecek.

Son Düzenleme: black_flood ~ 19 Ekim 2009 13:37
Süleyman.
19-10-2009, 13:49   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Şu Norton'la ilgili videoyu gerçekten baştan sona izleyen var mı? Ben açıkçası herkesin her söylediğine inanmam ve size de aynısını tavsiye ederim.

Dün sizler bu konuda bir sürü önyargı ifade ettiğinizden bu yana bu mesele için zamanımın olmasını bekliyordum. İki saattir de bununla ilgileniyorum. O videoda bazı tehditler içeren internet siteleri var. O siteleri not ettim ve tek tek denedim. Bazıları açılmıyor şu an. İnternet bağlantım hızlandığında tekrar deneyeceğim. Ama sırf bu mesele yüzünden dün daha otuz günlük kullanım sürem olmasına rağmen Norton'u kaldırdım ve Panda Internet Security'i kurdum. Az önce o videodaki, Norton'un hemen bloke ettiği bazı internet siteleri ve zararlı kodlar içeren bir not defteri dosyası paşa paşa açıldı, Panda yüklü ve güncel iken.

Videoyu iyi inceleyin ve biraz sorgulayıcı bir gözle lütfen irdeleyin. Birşey hakkında konuşmadan önce bu daha makul bir yaklaşım olur. Daha birçok tutarsızlığı söyleyebilirim burada ama siz inceleyin derim.

Diğer videoları izlemedim ve açıkçası uğraşamayacağım, benim işim değil. Ama birkaç uyduruk videoya itibar edip en kaliteli güvenlik yazılımlarından birinin bir kalemde böyle harcanması insanı rahatsız ediyor.

Ekleme: Şimdi aklıma geldi; bazı siteler açılmıyor dedim ama zaten o bazı siteler kendini açılmıyor gibi gösterip arkada zararlı kod çalıştırıyordu, videoda. Ve Norton bloke ediyordu. Panda'da tık yok şu an. Diğer güvenlik yazılımlarının ne yaptığına da siz kendiniz bakıverin bir zahmet, eğer güvenliğinize önem veriyorsanız. Ayrıca Norton'un çalışmasına izin verdiği sahte anti-virüs yazılımını internetten aratın bakalım ne çıkıyor; ilk sırada Norton Safeweb sitesi çıkıyor bu konuda.

Hadi söyleyeyim, isteyen kendisi incelesin dedim ama; videoda NIS 2010 kurulduktan sonra sistem yeniden başlatılmıyor! Windows güvenlik merkezi tuşu var görev çubuğunun sağ alt köşesinde, güvenlik uyarısı veriyor.

Bilgisayarımda benim bildiğim, .rar dosyası içinde virüslü bir dosya var. Silmiyorum bilerek bir süredir. Norton başımın etini yiyordu bu dosyanın silinmesi gerektiğiyle ilgili olarak, zırt pırt uyarı penceresi ile. Şu an Panda'dan tık yok.

Hiç kimseye de güvenlik yazılımı beğendirecek değilim. İsteyen kendi incelesin ama herkese de inanmasın. Mesela o videodaki internet sitelerini kendiniz, artık hangi güvenlik yazılımını kullanıyorsanız deneyin ve bizzat görün. O videoda Norton mesela hepsini bloke ediyor.

Şimdi bir sürü zararlı doldu tabi bilgisayar. Mecbur Norton Ghost imajı geri yükleyeceğim. Ve güvenlik yazılımları da bir yere kadar, insan kendi kendinin güvenliğini sağlamayı bilecek.

Ekleme2: O videodaki güya Norton'un pas geçtiği sahte güvenlik yazılımını yayan sitenin Norton'daki çetelesi: https://safeweb.norton.com/report/show?name=vulertagulermos.com

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 19 Ekim 2009 21:09
Mustafa Akın
19-10-2009, 14:50   |  #10  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Süleyman, yaptıkları taraftarlıktan başka birşey değil. Ben Windows 98 kullanırken bile Norton vardı, öyle köklü bi firmaya, çoğu şirketin kullandığı yazılıma niye laf atarlar neden kötülerler hiç bir fikrim yok. Norton gayet güzel herşeyi buluyor, siz de internetten 2 video gösterip aksini kanıtlamaya çalışıyorsunuz ama, internetteki testler de, videolar da, makaleler de yanlı yazılmış. Bir testte %70 başarı gösterirken diğer testte %95 başarı göstermesi mümkün müdür? Ben bu testleri hazırlayandan şüphe ederim. Ben antivirüs kullanmıyorum, yani duruyor ama bugüne kadar yediğim virüs sayısı çok azdır. Sadece firewall ı için kullanıyorum. Şimdi bana sen yemişsindir de dünyadan haberin yoktur diyenlere, "he he öyle" diyip geçeceğim şimdiden. Sadece USB belleklerdeki virüsleri silmek için gerekiyor. Yoksa, internette dolaşırken ben antivirüse ihtiyaç duymuyorum. Girilecek site var, girilmeyecek site var. Google'da aranacak sözcükler var aranmayacak sözcükler var. Bodozlama dalarsanız her yere 50 tane virüs yersiniz tabi.

Kruis
19-10-2009, 18:37   |  #11  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj

Video'yu izlemedim ama herkes çıkarına göre şu yazılımı destekliyor.Nedense Chip'in yaptığı testlerde Hep 1. norton geliyor ? Kasperky veya Avira ilk başlarda yer almıyor.Hele Hele benim çok beğendiğim en sağlam güvenlik yazılımı G DATA bu testlerde ya hiç olmuyor ya da sonlarda oluyor.

Buda dahil hiç bir teste inanmayın.Testi kendiniz kendi pcnizde yapın.

black_flood
19-10-2009, 19:14   |  #12  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

süleyman web sitesini yada kodu açmak sorun değil nortondada açarız sonuna nortonun desteklemediği kod karekterini çaktıkmı dedesini çağırsan o kodu tanıyamaz. amaç açmamak girmek yada çıkmak değil girip çıktıktan sonra yada en baba virüsü spy trojen dolu crack yada adult stesine girdiğinde uyarması yada uyarmamasıda bir anlam teşkil etmez sonuçta sen o kodları açtın virüs bulaşmışmı yoksa bulaşmamışmı. açtıktan sonra diğer antivirüslerden herhangi birini kurup güncelleyip tarattığında sonuç 0 vede sadece aynı kodu açarken engelledim demesi yada o yazıyı içeren sayfanın çıkması bu denli tatmin ediyorsa seni diyebilecek bir laf yok.

Burak Torun
19-10-2009, 19:44   |  #13  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
1,679 mesaj

Symantec gibi bir güvenlik devinin böyle bir sonuç alması mümkün mü? VirusBTN, AV Comperatives, Protect Star vb. firmaların yaptığı testlerde nedense hep üst sırada. O testlerde keylogger,rootkit vb. tarzı tespit edilmesi ve silinmesi zor olan virüsleri de kullanıyorlar...

Süleyman.
19-10-2009, 20:36   |  #14  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Alıntı: black_flood  
süleyman web sitesini yada kodu açmak sorun değil nortondada açarız sonuna nortonun desteklemediği kod karekterini çaktıkmı dedesini çağırsan o kodu tanıyamaz. amaç açmamak girmek yada çıkmak değil girip çıktıktan sonra yada en baba virüsü spy trojen dolu crack yada adult stesine girdiğinde uyarması yada uyarmamasıda bir anlam teşkil etmez sonuçta sen o kodları açtın virüs bulaşmışmı yoksa bulaşmamışmı. açtıktan sonra diğer antivirüslerden herhangi birini kurup güncelleyip tarattığında sonuç 0 vede sadece aynı kodu açarken engelledim demesi yada o yazıyı içeren sayfanın çıkması bu denli tatmin ediyorsa seni diyebilecek bir laf yok.
Zararlı içeren bir siteye girdim ve güvenlik yazılımım bunu engelledi veya engellemedi. Ben başka ne bekleyeceğim ki bir güvenlik yazılımından? Norton bu işi en iyi yapanlardan biri.

Video orada. Norton, bilgisayara kurulup sonra sistem yeniden başlatılmadığı halde, oradaki sitelerin hiçbirine kullanıcıyı sokmuyor. Ben dün Norton'u kaldırıp Panda'yı kurmuştum, denemek bugüne nasip oldu. O Norton'un sokmadığı, zararlı içerdiği kesin sitelerde Panda uyudu. Zararlı kod içeren "Wordpad" dosyası açıldı. Denemesi bedava.

Fırsatım olduğunda G-Data'yı da deneyeceğim bakalım. Ama Windows 7'yi tekrar kurmam lazım bunun için, yeniden imaj yüklemek istemiyorum. G-Data da engellemezse disk bölümünü silerim gider.

Ben forumdaki güvenlik bölümüne pek takılmam, "En iyisi hangisi" türünden soruları tıklamam bile. Ama benim gıcık olduğum, en iyi güvenlik yazılımları, akıl almaz bir şekilde karalanıyor. Bu kadar ezik değil bu yazılımlar, kimse kusura bakmasın. Başlığa bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

O videoda Norton'un test edildiği, zararlı içeriğe sahip site adresleri belli. Norton'un o adreslere ne yaptığı da o videoda çok açık bir şekilde gözüküyor. Ben bugün bu adreslerden birinden gelen "Wordpad" dosyasını Panda kuruluyken görebildim ne yazık ki...

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 19 Ekim 2009 20:44
PC.Kopat
19-10-2009, 20:42   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
750 mesaj

Kullan işte Avira, Norton, Kaspersky, GData, Eset, Bitdefender, Avast, McAfee lerden birini virüslü sitelerden ve crecqlerden uzak dur bi de üstüne sınırlı hesapta gezin internet üzerinden hiçbir virüs seni etkilemez ya da hemen bulunur 1-2 tane silersin yok şu iyi bu iyi forumda, testlerde falan tartışılmaz hepsi koruyor zaten yeter ki eli yüzü düzgün antivirüs ve firewall kullanın gezdiğiniz yerlere dikkat edin bu kadar.

Süleyman.
19-10-2009, 20:49   |  #16  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Alıntı: 0PC-Kopat0  
Kullan işte Avira, Norton, Kaspersky, GData, Eset, Bitdefender, Avast, McAfee lerden birini virüslü sitelerden ve crecqlerden uzak dur bi de üstüne sınırlı hesapta gezin internet üzerinden hiçbir virüs seni etkilemez ya da hemen bulunur 1-2 tane silersin yok şu iyi bu iyi forumda, testlerde falan tartışılmaz hepsi koruyor zaten yeter ki eli yüzü düzgün antivirüs ve firewall kullanın gezdiğiniz yerlere dikkat edin bu kadar.
Aynen öyle yani. Bir tanesini kurmuşsun ve beğeniyorsun, tamam, kim ne diyebilir ki buna? Ama doğru olmayan bir şekilde başka yazılıma neden çamur atıyorsun? Nasıl bir anlayıştır bilmiyorum.

Mustafa@PC
19-10-2009, 21:22   |  #17  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Norton ve Kaspersky gibi firmalar kendilerini o kadar ve defalarca kanıtlamışlarki inanın bu tür konulara ardırış etmiyorum.

Norton özellikle Sonar ve Sonar 2 koruması ile harika,

5-10 dakikada bir kendini sürekli güncelliyor, optimizasyon mükemmel vs vs...

Kaspersky ve Avira'da bu güvenlik sektöründe testlerde, incelemelerde tıpkı Norton gibi defalarca alnının akı ile çıkmıştır...

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 19 Ekim 2009 21:26
ADEM-KAYA
19-10-2009, 21:37   |  #18  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Bende aldırış etmiyorum.Gerçek Dışı.. bunlar

Gayet iyi anlaşıyoruz KİS ile:)<

prodigy
19-10-2009, 23:21   |  #19  
prodigy avatarı
Yıllanmış Üye
576 mesaj

testlere bakmayın yanıltıcı norton 2010 bir harika sonar korumasını da eklemişler süper olmuş

Süleyman.
20-10-2009, 02:07   |  #20  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

G-Data Internet Security 2010 ile de denedim.

Öncelikle program ile ilgili kanaatimi belirteyim. Bana göre üst sınıf güvenlik yazılımlarının arasına girebilecek bir ürün değil. Chip belki de bu yüzden almıyordur testlerine. Çok büyük bir kurulum dosyası var. Buna rağmen güncelleme çok uzun sürüyor, sunucuları belki yavaştır. Ama bence en kötüsü, yazılımın güvenlik duvarı bütün ağ iletişimini varsayılan ayarlarda bloke etti, o kadar ki kendi kendini bile güncelleyemiyordu ve açana kadar akla karayı seçtim. Kullanıcı için büyük zorluk. Ara yüzü kolay değil. Norton kadar kesinlikle hızlı değil. Norton, Kaspersky gibi yazılımlara değişeceğim bir ürün bence değil.

Gelelim videoda Norton'un test edildiği sitelere. Norton'un açtırmadıklarından biri açılıyor. Bir siteyi bloke ediyor. Diğerlerinde sayfa bulunamadı uyarısı veriyor. Ama sorun şurada ki, o videoda Norton'un "Sayfa bulunamadı" uyarısı geldiği halde arka planda zararlı çalıştırdığı için bloke ettiği işlemlerin olduğu birkaç örnek vardı. Onlara ne oldu? Acaba sistem enfekte oldu mu? Bu arada .rar içindeki virüslü olduğu kesin olan dosyamı, ne .rar içindeyken, ne de dışındayken tehdit olarak görmedi.

Hasıl-ı kelam ben kendi testimi verilen örnek üzerinden yapmış bulunuyorum. İsteyen istediğini kullanır.

Norton en iyi yazılımlardan bir tanesi. Kaspersky kasmaz. Vista kötü bir işletim sistemi değil. Windows 7 XP'den daha iyi. Vs. vs...

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 20 Ekim 2009 02:09
nevrans
20-10-2009, 11:39   |  #21  
nevrans avatarı
OP Yıllanmış Üye
390 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
G-Data Internet Security 2010 ile de denedim.

Öncelikle program ile ilgili kanaatimi belirteyim. Bana göre üst sınıf güvenlik yazılımlarının arasına girebilecek bir ürün değil. Chip belki de bu yüzden almıyordur testlerine. Çok büyük bir kurulum dosyası var. Buna rağmen güncelleme çok uzun sürüyor, sunucuları belki yavaştır. Ama bence en kötüsü, yazılımın güvenlik duvarı bütün ağ iletişimini varsayılan ayarlarda bloke etti, o kadar ki kendi kendini bile güncelleyemiyordu ve açana kadar akla karayı seçtim. Kullanıcı için büyük zorluk. Ara yüzü kolay değil. Norton kadar kesinlikle hızlı değil. Norton, Kaspersky gibi yazılımlara değişeceğim bir ürün bence değil.

Gelelim videoda Norton'un test edildiği sitelere. Norton'un açtırmadıklarından biri açılıyor. Bir siteyi bloke ediyor. Diğerlerinde sayfa bulunamadı uyarısı veriyor. Ama sorun şurada ki, o videoda Norton'un "Sayfa bulunamadı" uyarısı geldiği halde arka planda zararlı çalıştırdığı için bloke ettiği işlemlerin olduğu birkaç örnek vardı. Onlara ne oldu? Acaba sistem enfekte oldu mu? Bu arada .rar içindeki virüslü olduğu kesin olan dosyamı, ne .rar içindeyken, ne de dışındayken tehdit olarak görmedi.

Hasıl-ı kelam ben kendi testimi verilen örnek üzerinden yapmış bulunuyorum. İsteyen istediğini kullanır.

Norton en iyi yazılımlardan bir tanesi. Kaspersky kasmaz. Vista kötü bir işletim sistemi değil. Windows 7 XP'den daha iyi. Vs. vs...
suleyman bey bır yıla yakndır g-data kullanıyorum bır sorunla karsılasmadım sıstemın ıyıyse kasmaz 4/4 koruma sagladıgını gordum bagımsız test sıtketı av 3 yıldır bosuna bırıncı secmıyor bu progaramı 250mb buyuk olması avast ve bıtfender motorlarını aynı anda kullanmasından kaynaklanıyor avast ve bıtfender ne kadar ıyı sonuclar aldıgını unutmamak lazım g-data securıty sızın dedıgınız gıbı sorunlar hıc yasamadım aslında en saglıklısı vırus programını ayrı fırawall programını ayrı kullanmak ben artık securıty vırus programı almıyorum benım sıstem bu sekılde g-data av 2010- gene lısansını satın aldıgım onlıne armor premıum ve malwarebytes anti malware ıle tam koruma saglıyorum bu arada onlıne armor gercekten guzel dowload ederken hızı hıc etkılemıyor hıps ozellıklerıde cok ıyı kullanmak ısteyenlere tavsıye ederım g-data guvenlık duvarı cok kotu bunu kabul edıyorum ama bloke ettıgıne hıc sahıt olmadım kolay gelsın

Son Düzenleme: nevrans ~ 20 Ekim 2009 11:57
PcMaKeR
27-10-2009, 11:40   |  #22  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Norton....

Kullanan bilir. Kullanmayan çamur atmasını bilir.

Bir sizdemi oluyor bu "Norton virusu bulmadı" hadi beeee. Vallamııı diyesim geliyor.

Sonar teknolojisi ne kaspersky da var ne gdata da ne esette.

virusun girdiğine ve sonar motorunun onu yakaladığına haberiniz ancak sonar sizi ben işimi bitirdim ama yinede bildireyim dediğinde fark ediyorsunuz yoksa sonar ın hiçbirşeyden takıldığını görmedim.

black_flood demiş:
"ama ne işse bu sizin gördüğünüz en basidi halen dos tabanlı çalışan virüslere w95 ve w97 "

ha sen windows 98 ve 95 kullanıyorsan ona birşey diyemem eski çağ virusleri işte ne yaparsın.
windows 2000 ve üzerinde işe yaramayan virusler. norton kaale almıyorsa biz ne yapalım.
blaster ı dene bakalım toz yutturuyor norton ama... virusu daha indiremeden internetten blokluyor.

Nortonu en az 30 gün deneyin(zaten 30 gün beleş tam fonksiyon deneme veriyorlar ) o zaman konuşalım. Yoksa gereksiz yere tartışma çıkıyor.

Bu arada Mustafa Norton bir firma değil Bir ürün adı. Eskiden firmaydı Symantec satın aldı adamlara saygıdan dolayı ismi norton olarak kaldı ;)

mancukya
27-10-2009, 14:12   |  #23  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

O tetsler dogru yada degil onu kimse bilemez ama Norton firmasi Pc firmalari ile yaptigi anlasmalar ile Dünyada pek cok ülkede kurulu gelerek marklasmis ama agirligi ve korumada yetersizligi yüzünede hep tepki cekmisti.
Son 2 senede ise övgüler almaya basladi kasma yönünde attigi adimlar ve virus databese ve koruma gelistirmeleri.
Burada tuaf olan Nortonun icinde HIPS tarzi korumanin olmamasi yani bir seyler eklenmeden önce uyari penceresi.
Ben sahsen XP ile Antivir + Commodo ile 3 senedir sorun yasamadim zaman zaman emin olmak icinde F-secure, KAsper, Norton sitelerinde online taramalarda pek bir sey bulduklarinida görmedim.
Ama burada Antivirden cok Commodo icindeki HIPS korumasi Vista ve Sevendeki UAcin biraz gelismisi is görüyordu azcikta bilgi herhangi bir sitede durduk yere uyari alinca insanda anlamasi gerekiyorki bir sacmalik var ve izin vermeyip bloke ediyordun.
Neticede zaten 100 de 100 koruma sagliyan bir Anti yok hepsinin arti ve eksi yönleri var ama sahsen parali koruma kullanacaksam bu Kaspersky olur.
Ayrica Nortonun o sahte yazilimlari tanimasida sorun degil onlarin kodlarinde degisiklik yapildiginda Nortonun etkisiz hale getirildigini göstermisler birazda buda yazilimin icinde hatalar oldugunu gösteriyor.
Zaten 3 sene önce Sytem recovery falan saklanan yazilimlari tariyamadigi icin Norton baya konusulmustu.

nevrans
27-10-2009, 19:14   |  #24  
nevrans avatarı
OP Yıllanmış Üye
390 mesaj

dune kadar bende securıty yazılım kullanıyordum fakat ıyı ıncelemeden sonra fıkır degıstırdım artık securıty programı lısanslı kullanmıyorum g-data av 2010-lısanslı onlıne armor premıum-malwarebytes anti malware kullanıyorum bu yazılımlar kendı klasmanında testlerde bırıncı sıradalar ozellıkle lısanslı kullandıgım onlıne armor premıum son derece memnunum HIPS ozellıgı mukemmel ve dowload hızını hıc etkılemıyor

Burak Torun
27-10-2009, 19:33   |  #25  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
1,679 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Norton....

Kullanan bilir. Kullanmayan çamur atmasını bilir.

Bir sizdemi oluyor bu "Norton virusu bulmadı" hadi beeee. Vallamııı diyesim geliyor.

Sonar teknolojisi ne kaspersky da var ne gdata da ne esette.

virusun girdiğine ve sonar motorunun onu yakaladığına haberiniz ancak sonar sizi ben işimi bitirdim ama yinede bildireyim dediğinde fark ediyorsunuz yoksa sonar ın hiçbirşeyden takıldığını görmedim.

black_flood demiş:
"ama ne işse bu sizin gördüğünüz en basidi halen dos tabanlı çalışan virüslere w95 ve w97 "

ha sen windows 98 ve 95 kullanıyorsan ona birşey diyemem eski çağ virusleri işte ne yaparsın.
windows 2000 ve üzerinde işe yaramayan virusler. norton kaale almıyorsa biz ne yapalım.
blaster ı dene bakalım toz yutturuyor norton ama... virusu daha indiremeden internetten blokluyor.

Nortonu en az 30 gün deneyin(zaten 30 gün beleş tam fonksiyon deneme veriyorlar ) o zaman konuşalım. Yoksa gereksiz yere tartışma çıkıyor.

Bu arada Mustafa Norton bir firma değil Bir ürün adı. Eskiden firmaydı Symantec satın aldı adamlara saygıdan dolayı ismi norton olarak kaldı ;)
5555 değil miydi Serdar abi...