selamun aleykum arkadaşlar. bu başlık benzerleri inceledigime göre daha öncede verilmiş. ama hep kendim yapabilirmiyim diye. şimdi ben ise kendim degilde yaptırmak için sizlerin bilgilerinden faydalanmak istiyorum.
evet ben bir yazarım kendi zihnimde hayalini kurdugum bir oyunu yaptırmak istiyorum. sizlere sormak istedigim soru ise. bunu kimlere nasıl ulaşarak profesyonel manada yaptırabilirim. vede maliyeti ne olur ?
evet şirket kurumundan her şeyine kadar bilgi veren olursa rakamlarla beraber sevinirim. hepinize teşekkür ederim.
online oyun (metin2 kınayt ) benzeri yaptırma
- 1
- 2
Sen bence vaz geç bu işte Kınayt nedir yav gördükçe gülüyorum. Kardeşim anlamadığın işlere bulaşma sen o dediğin iş o kadar kolay değil önce bir oynamayı öğren hatta onu geçtim önce adlarını doğru yazamayı öğren sonra oyun yaptırırsın... Şu başlığıda düzelt Kınayt değil Knight yaz oraya... Hadi kolay gelsin sana... Kınayt
Boş konuşma değil bu birşeyler öğrenmek için önce o öğreneceğin şeyi saklayacak bir hafıza gerekiyor ki bu sende yok gibi çünkü sana yanlış yaptıüın bir şeyi düzeltmeye çalışıyoruz boş laf diyorsun... Kaldıkı biz sana nasıl yapıldığını söylesek bile yine boş laf deyipte geçme ihtimalin var ve bu ihtimal çok yüksek çünkü sen yeni şeyelr öğrenmeye açık değilsin... Daha fazla polemik yaratmayacağım neyse... Öncelikle böyle konularda internetten pek bir yardım bulmazsın bulursanda sadece sanal olacağından bilgileri paylaşmak zor olacaktır... Kendine bilgisayaradn anlayan bir arkadaş bul ve onunla bu sohbetleri yap o sana bu işlerin nasıl yapıldığını anlatsın seni gerekli kişilerle tanıştırsın... Kendi adıma söylüyorum bizim okuduğumuz lisede kafa dengi adamlar birbirlerini buldu ve kendi çaplarında bir oyun yazdılar amatör olarak ve bu arkadaşlar şu an yaptıkları şeyi geliştirme aşamasında ama iyi bir oyun çıkıtmı dersen çıkmadı derim lakin onlar kafalarına koyup geliştirdekleri için ve kafa dengi oldukları için bizim gözümüzde o oyunun yeri başkaydı... Bu söylediklerimden şunları anlamanı temenni ediyorum; bu işler öyle sandığın kadar basit bir şey değil bizim arkadaşlar 5 kişi olmalarına rağmen pek fazla bir yok kat edemediler... Gerekli donanım, altyapı falan gerekiyor... Yani öyle senaryoyu yazdım hadi oyun yapalım demek zor... Yinede sana bol şans inş bir gün yaptığın oyunu oynama fırsatı bulurum...
arkadaşım hala boş konuşuyorsun diyecegim ama küseceksin. ya lütfen yokmu başka arkadaşlar. bu işte bi yol adres ve harita cizecek ?
Sen çevrende bir bilgisayarcı bul ona bir danış bu konuyu... Bu konu hakkında herkesin bir fikri vardır ama bizim milletimiz üşengeç olduğu için kimse sana burda bunu 2 saat yazamaz. Senin anlayacağın kendine yüz yüze görüşebileceğin birini bul... Bir bilgisayarcıya yada bilgisayardan iyi anlayan ve boş vakti olan bir arkadaş bul ki uzun uzun konuşup birşeylere başlıyabilesiniz. Aksi halde zaten oyun işi uzun bir iş öyle sanal ortamda olacak iş değil... Tekrardan kolay gelsin umarım birbirimizi kırmamışızsır...
Paranın durumuna göre kaliteside değişir
Ama arkadaşın demek istediği u işlerle pek ilgilenmiyorsan bu tür bir çalışmaya başlama. Hem haklı hem de haksız, Haklı olmasının nedeni Bu tür programlar yükek bilgi ister sen başkalarına anlattığın şeyle ancak bir yere kadar gidebilirsin senin aklındakiler tam olarak yansımaz onlara. Onun için senin bilip çorbaya tuz atman gerekir.
Haksız olduğu nokta ise şu ki bu senin hayalin sen hayalini gerçekleştirmek isterken arkadaş önüne taş koyuyor. Eğer sen zaten hayalini gerçekleştirmek istiyorsan sana kimse engel koyamaz deilediğini yaparsın
kardeş cevabın için teşekkür ederim. mesela 100 bin tl ile ne kadar bi yol kat edebilirim. ve kendimde bi parca olsun anlarım. en azından dur onu yapma bunu yap burda bunu koyarsan böle olur ona göre .... diyebilirim. herkezin cevabını bekliyorum teşekkür edeim sizlere.
Arkadaş iyice saçmalamıs deil 100 bin 1 milyonda versen kimse yapmaz sen bu işlerin kolay olduğunumu sanıyorsun o saydığın oyunların bünyesinde binlerce kişi çalışıyo saçma sapan hayaller kurma..
Birincisi bu işle ilgili bireysel olarak altyapın olması lazımki, böyle bir altyapıya sahip insan sayısı türkiyede bir elin parmağını geçmez.
İkincisi arkadaşın dediği gibi milyar dolarlar harcanıyor bir oyuna. Sanırım Electronic Arts olması lazım. Bu şirketin sadece oyun yapımı için ayrılmış koca bir gökdeleni var. Yalan söylemeyeyim şirket bu olmayabilir. ama durum böyle. Gökdelenin içinde çalışan o mühendisleri, makineleri araçları, teknisyenleri sen düşün maliyetlerini.
Üçüncüsü 100 bin tl ile kesinlikle bulursun 'yaparım' diyen. He ama nolur. Dolandırılırsın. Çakal çok. Bence fazla uğraşma bu işle. Vakit kaybı. Ama yinede sen bilirsin.
night.... azını ve beynini toparlamaya ne dersin ? cologne... cevabın için teşekkür ederim.
ben kısa bi araştırma yaptım ama sizin dediginiz gibi ne kaba i maliyet cıkıyor nede gökdelen gerekiyor. :)
ekip işine gelince bunda haklısın 10 küsür kadar bi ekip toparlamak gerek. özellikle karakter ciziminde usta grefiker ve oyun içindeki sistemleri otutdurması için bir veya bir kac mühendis.
araştırma ve girişimlerime devam edecegim ve gelişmeleri buraya not edecegim. sacmalama vb diyen hoş beyinlilerde. nese bozmayalım uslubu. bilgi verenler için teşekkürler. ama siz yinede bilgi vermeye devam edin.
bu arada cevat yerli ismini araştırmanı öneririm. hiç bir şey imkansız değildir. kendisi giresunludur ve bu gün dünyanın en önemli oyun şirketlerinden crytek'in kurucusudur. crysis2 yi söylememe gerek yok biliyorsundur, işteo muhteşem oyunun yapımcısıdır.
kardeş sundugun isme demin baktım. sen bu işi biliyorsun sanırım. :) evet ama burdaki arkadaşların el işçiligi ile avrupada yapılan işçilik ne kadar kıyaslanır o aklıma takılır oldu. bu gün bi kac görüşme yaptım işi biliyorum diyen arkadaşlarla. ama yaptıkları teklifler burada sacmalama diyen beyinler kadar ufak. nasılmı teklif sundular. bi oyun begen diyor. onun içine uygun pack atalım birde 1.500 tl degerinde bi makine al kur evine işini dönderirsin diyor. bendende bunun karşılıgı 3 bin lire istiyor :D:D:D. adama diyorumki arkadaşım orjinal kendime ait istiyorum sıfırdan herşeyiyle adam ya yapılmaz pahalı diyor :D:D:D... unu diyen mühendis ::S:S:S. nese kardeş ben araştırmalara devam edecegim. baalım neler cıkacak karşımıza. yardımların için teşekkürler. ve cevaplarınıda ihmal etme :):):)
dediğim gbi bunlar zor işler ama bulursan neden olmasın
bu arada merak ettim takipteyim
Bu işlerde tasarımdan çok sabır önemlidir.Ilk başta bir oyun motoru yaptırman lazım tasarım ve animasyonlar 10-15 ay arasında biter.
Oyun motoru yaptırmayıp satın alırsan(Bedavaları olmasına karşın(Örn:Blender, Piyodix(Türk yapımıdır))
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5.000-100.000 euro arasında satılan oyun motorları var ki buda senin bütçeni bayağı bir aşar(Örn;Source Engine(Tf2 bu motorla yapıldı ondan dolayı tek bunu koydum.Paralıdır) oyunu oluşturma süresi 2 yıla kadar düşer.Denemeleri eşzamanlı yada sonraki 3-4 ay içinde yapıp açıkları kapatabilirsiniz*
Oyun motoru yaptıracağım diyorsan Belki daha iyi bir iş çıkar.Ama paran ve zamanın yetmeyebilir.
O zaman iş 5 yıl üstüne çıkar.Denemeler eşzamanlı olur*
*=Bir tane server rack kiralayıp.Bol Bol harddisk döşemelisin.Ardından Bir web sitesi oluşturmalı oyunu veritabanına bağlamalısın.
Önemli not:Blender yeni kullanan için biraz karmaşıktır.Oyun tasarımcı tutarken bilip bilmediğini sor.
Piyodix ise genel stildedir.Eğer Piyodix ile projeyi başlatacaksan grafikeri uyar ;)
bu oyun motoru olayı nedir ben hiç anlamamışımdır ne işe yarıyor
m.g.g cevabın için teşekkür ederim. bilgin var sanırım bu konularda. ben diyorumki ilk önce grefikler karakterler tamamlansın ondan sona diger işlemlere geceyim. ama kendine güvenen grefiker bulamadım yavvv :D:D:D
git güzel sanatlara teklifi yap hem para veriyorum dersin hemde isimleri oyunda geçer iş alanları büyür
m.g.g cevabın için teşekkür ederim. bilgin var sanırım bu konularda. ben diyorumki ilk önce grefikler karakterler tamamlansın ondan sona diger işlemlere geceyim. ama kendine güvenen grefiker bulamadım yavvv :D:D:Mevlüt Dinç ile görüşün derim.100 milyara belki burun kıvırabilir ama yinede bir danışın ;)
http://www.sobee.com.tr/iletisim.html
100 lüge burunmu kıvırır :D:D:D canın sag olsun yav :D:D:D. bakayım şimdi
http://www.facebook.com/photo.ph ... 211124113062&type=1
evet arkadaşlar. işte karakterimin birisi mutlaka bu olmalı :) bunu cizeni bi bulsam :)))
abim bari sen yapma oyunmu istiyon al sana oyun leynnn :D:D:D m.g.g .
abilerim ablalarım. sanırım ben bu oyun için kendi ekibimi kurucagım. anlaşılan olay budur. cünkü yukarda ismini vererek 100 tl ye burun kıvırır dediginiz kişi bırakın 100 tl yi 250 bine bile kıvıtrtıyor yavşak diyecem olmuyacak :S:S:S.... bu fiyatlarda bütceyi merak edene yeter sanırım. önce istedigim cizimi yapabilecek kabiliyetler bulacagım ilk işim bu. sonra olan biteni buraya not edecegim. yalnız m.g.g dayı şunu sölemek istiyorum. ben içinde yeni ceri olan bir oyundan ziyade. oyunu tamamen türk tarihli ve kahramanları ile dou bir oyun yapıcagım . ve slotlarıda türk düşmanı olan ülke askerleri olucak. tabiki (abartmadan) kısacası arkadaşlar. benim yaptıgım oyun gerek kücük gerek büyük kardeşlerimize oyun oynarken dahi ülkem ve gecmişi hakkında her an mesaj vericek. ve bilgilendiricek. kısacası oynayanlara tarihini yaşatarak oynatacagım. aynı zamanda gerek karakterler gerek sikiller gerek itemler hem göz zevkine hem türk milletine hemde oyunun en üst zevk doruguna hitap edecek. (inşallah) böyle olucak. neyse hepinizi seviyorum byy. devamı gelir inşallah :)
- 1
- 2