ooof,of!!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
PaNDeMoNiuM
29-11-2005, 22:33   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

Arkadaşlar,baharda bir pc sistemi kurdum.Sistem listesi aşağıda;fakat sanki bu bilgisayar olması gerekenden daha yavaş gibime geliyor.Chipset vs uyumu var;fakat ne bileyim...Birşeyler eksik gibi.Bu listede uyumsuz veya yavaşlatıcı bir parça varsa değiştirmeyi düşünüyorum.Pc oyunlarda aşırı kasmıyor;bahsettiğim durum genelde geçerli.Konfigürasyon:

-Asus P4 S800 DX Anakart
-Samsung 80 Gb Sata HDD
-Kingston 512 ddram
-P4 3.0 800 FSB işlemci
-420 watt casecom kasa
-Asus cdrom-asus cd writer
-Asus TD9250 game edition 256 mb ekran kartı

Problem worm,trojan vs'den kaynaklanmıyor;format atsam da durum aynı.Öyle aman aman bir yavaşlama yok ama yine de tam verim alamıyormuşum gibime geliyor.Ram'i 1024'e çıkarmak sorunu halledebilir mi?Ben ekran kartından değil de anakarttan şüphelendim.Sanki şahin kaputuna audi motoru atmışım gibime geliyor.Mesela şu an pc tertemiz,yeni format attım ve NFS most wanted'ı yükledim.GPS yönünü gösteren ok çok açık renk;arabaya yaptığım vynilleri vs göremiyorum,oyunun bir bölgesinde(golf sahası:) arabanın rengi değişiyor gibi sorunlarım var.Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Banned
29-11-2005, 23:13   |  #2  
Banlandı
191 mesaj

bu sorun asus anakartların genel problemi demiş olayım.gigabyte'ta alma onlarında bu son serilerinde bios göçük çıkıyor genelde.msı yada orjinal intel board sorunu çözer ama dersenki abit yada benzeri pahalı olsun birşey diyemem çünkü abit hiç kullanmadım şimdiye kadar.

PaNDeMoNiuM
30-11-2005, 01:37   |  #3  
OP Yeni Üye
32 mesaj

Peki bu konfigürasyona uygun;başarılı ve el yakmayan bir marka ve model belirtebilir misin?200-250 YTL arasında olabilir.Fakat 200 YTLnin altında olup ii performans veren varsa o daha makbule geçer;malum öğrenciyiz:))

Banned
30-11-2005, 09:43   |  #4  
Banlandı
191 mesaj

asrock anakart bulursan onuda alabilirsin ben kullandım birkaçkere çok performanslıdır ve düşük fiyatı ile caziptir.windowsta performans bir hayli yüksek bu anakartta.70 -85+kdv  civarı fiyatı.msı anakrt olarakta neo2-v anakartını kullanabilirsin. 62+kv fiyatı onunda.

Banned
30-11-2005, 09:48   |  #5  
Banlandı
191 mesaj

herzaman yüksek fiyat yüksek kalite demekte değildir düşük fiyatlı olupta iyi performans verenlerde mevcuttur

PaNDeMoNiuM
30-11-2005, 16:14   |  #6  
OP Yeni Üye
32 mesaj

Çok sağolun arkadaşlar.Anakartta asusu önermişlerdi,ben de aldım sazan gibi..Keşke almasaydım.Almam gereken performansı alamıyorum pc'den...Tavsiylere hala açığım;çünkü hemen alamayacağım yeni anakartı

egemengiga
01-12-2005, 00:27   |  #7  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

slm, senin anakart bu mu? http://www.veribilisim.com.tr/ur ... run_kodu=1125558219

eger buysa sen asus almak ile hata yapmamissin. SIS chipset "SIS650" alarak hata yapmissin bence. her anakart firmasinda sorunlu anakartlar cikabilir. bunlar ya piyasadan toplanir(genelde pahali olanlari) ya da BIOS guncellemeleri cikar. BIOS u falan guncelle belki duzelir. eger sorun anakartta diyorsan senin sisteme en guzel msi 6528f 865pe neo2 >HT< 800Mhz, ddr400, SATA, 6x ses, ayrintili bilgi arayip bul.

PaNDeMoNiuM
01-12-2005, 02:13   |  #8  
OP Yeni Üye
32 mesaj

egemengiga;cevabın için teşekkürler..Böyle arkadaşların olduğu bu siteyi daha önceden biliyor olsaydım bu hataya düşmezdim..Bahsettiğin anakart bu mu?

cevabın için teşekkürler;herkese teşekkürler...

PaNDeMoNiuM
01-12-2005, 02:15   |  #9  
OP Yeni Üye
32 mesaj

bu arada;benim anakart senin linkini verdiğin anakart dostum...

egemengiga
01-12-2005, 11:20   |  #10  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

hayir bu verdigin degil. onu sakin alma islemci ile uymaz!!! cunku bu socket 775. sana socket 478 lazim. iste anakart budur:(senin islemciye gore) http://www.msi.com.tw/program/pr ... _detail.php?UID=528

artik piyasada yok sanirim.

ama bunda sata surucu tanitmasi bios ayarlarindan yapilio. genelde msi da boyle. http://www.hardwaremania.com/forum/printthread.php?t=38802

sen en iyisi bunu al rahat edersin:ASUS P4P800-X

kib

Banned
01-12-2005, 11:37   |  #11  
Banlandı
191 mesaj

asus olsun bakalım satanlar bilir sorun çıkınca ne olacağını garantide hiç bakılmadan geri geliyor. sadece ada bakıp birde eski ününe göre düşünmek hata.garanti olayı çok kötü bu anakartların ne zamandır bir bilgi işlemci olarak söylemek istiyordum ama söylemiyordum.anakart çok gönderdim asusun türkiye yetkilisine fakat ne işse anakartlar aynen geri dönüyor.ve her seferinde anakrt değiştirmek zorunda kalıyorum asuslarda.msı,intel bu 2 üründen şaşma derim.intelin orjinal anakartlarıda çok iyi ama asrock'ta fark eden birşey var çipset ne olursa olsun performans düşmüyor.

egemengiga
01-12-2005, 11:51   |  #12  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

dedigin dogru. asus larda ozellikle bios sorunlari cok fazla oluyo.

ornek: bir modeli icin 13 tane bios guncellemsei yapmislar ama bir seye yaramiyo.

bu anakarti biraz arastirirsaniz hem fiyati uygun hem de kullananlar memnun. yine son karari arkadas verecek. guvenilir bir satis noktasina gidip hangi anakartlarda sorun cikip cikmadigini sorabilir. ama dikkat etmesi lazim elinde kalmis urunlerden almasin.

Son Düzenleme: egemengiga ~ 01 Aralık 2005 11:53
Banned
01-12-2005, 12:44   |  #13  
Banlandı
191 mesaj

sorsa ne fark edecekki kimi a diyecek kimi b satıştakiler tam olarak anlamaz bu işlerden sadece hangi ürün çok giderse o ürün iyidir onlara göre.

fiko83
02-12-2005, 21:06   |  #14  
fiko83 avatarı
Taze Üye
10 mesaj

tek sorunun RAM de yükseltmen şart

PaNDeMoNiuM
03-12-2005, 01:08   |  #15  
OP Yeni Üye
32 mesaj

fiko şimdi olaya bambaşka bi boyut kazandırdın:D onu düşünmedim değil ama..Ekran kartının kalitesinden şüphesi olan yok galiba;fx 5500 lerle aynı fiyatta.Anakart ile uyumlu olsun diye asusu seçtim ama seçim yanlış.fiko pek aklıma yatmadı ama keşke senin dediğin doğru olsa..bir ram takıp işi bitirmek daha ucuza malolur benim için:)))

darkstar
03-12-2005, 02:00   |  #16  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

valla ben yeni okudum konu baya sarmis herkezi...

ama ben pek sorunu anlayamadim oyunlarda kasmiyo sorun genelde nasil oluyo? bazi virus programlari sistemi yavaslatabiliyor sorunun ne tarz tam olarak anlatsaydin keske sunu yaparken su oluyo bunu yaparken bu oluyo desen daha iyi anlardik...

Banned
03-12-2005, 10:07   |  #17  
Banlandı
191 mesaj

512 ram bende kullanıyorum sempron2500'de ama hiçte anormal bir yavaşlama yok ve sadece antivirüs kurunca bariz bir yavaşlama söz konusu

PaNDeMoNiuM
03-12-2005, 12:16   |  #18  
OP Yeni Üye
32 mesaj

darkstar olayı anlatamadım...SADECE oyunlarda değil,genelde de bazen zorlanio.Bu bilgisayarın bu kadar kasması normal değil.Mesela most wanted oynarken eklediğim vinylleri göremiyorum garajda;arabanın rengi oyunun bazı kısımlarında değişiyor,yani genel bir kasma var pc'de.Antivirüslerin kastırdığını biliyorum;ama formattan sonra da arada yaşıyorum bu sorunu.Nedenini hala anlayamadım.Sevgiler...

darkstar
03-12-2005, 17:29   |  #19  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

ramden kaynaklandigini dusuyorsan ram iddle kurup deneyebilirsin gercekten baya bi ise yariyor... ama oyundaki renk problemi ramle ilgili degildir zannedersem.
ekran kartin duzgun yuklenmemis olabilir bu arada eminim biliyosundur ama ben yinede hatirlatim undergroundda vinylleri goruntu ayrintilarini yukseltmeden goremiyosun en azindan bende oyle Kahkaha

PaNDeMoNiuM
04-12-2005, 01:48   |  #20  
OP Yeni Üye
32 mesaj

yok;undergrounddan bahsetmiyorum.Most wanteddan bahsediyorum.vinylleri değiştirebildiğim menüden de göremiyorum;GPSin okçusu çok açık ren görünüyor vs vs.Ama genel kasma pcnin kendinde var gibi.Yani şu özelliklerde bir pc'nin bu tarz bi oyunu kaldırırken zorlanması çok abes geliyor.Mesela colin mcrae 4te kasıyor ama 5te bu kasma daha az,hatta gözardı edilebilir seviyede diyebilirim.Bencede ram sorunu değil bu;anakart veya ekran kartı.Ekran kartı sürücüleri de normal yüklenmiş durumda.Tek ihtimal anakart kalıyor ama onu değiştirdiğimde de kasarsa ben o kadar parayı boşa vermiş olacağım;bu beni korkutuyor...

darkstar
04-12-2005, 07:26   |  #21  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

anakarttan olabilir gercekten...
butun suruculerini yukledinmi bi kontrol etsen fena olmaz..
chipseti, ata/atapi suruculeri falan. bide sana sununla donanimlarini test etmeni tavsiye edebilirim cok iyi overclock denemelerinin sonuclarinida cok iyi veriyo... tabi senin ekran kartinin ve anakartinin duzgun calisip calismadigini gosterecektir... bu arada bende senin gibi dusunmeye basladim yani anakart olabilir ama anakartindaki donanimsal bi sorundan kaynaklanan bisey omadigini dusunuyorum sadece duzgun yapilandirilmamis olabilir.. bide gozden kacabilecek bisey var belki windowsta bisey engel olabiliyordur hic ummadigin bisey bile. atiyorum ethernet kartindaki yanlis bi yapilandirma bile sistemin stabilitesini dusurebiliyor.. neyse fazla utatmimda ben sana link verim : http://www.drhardware.de/download/drh2005e.exe

drhardware diye bi program
ekran kartin-islemcin-ramin-harddiskin ve diger bilesenlerinin hepsini test edebilirsin belki programi biliyosundur ama ben yinede belki bilmiyosundur diye linki verdim..

darkstar
04-12-2005, 07:54   |  #22  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

oopppssss!! Kahkaha

ya ben bisey gozden kacirmisim diyecem ama kacirma degil firefox kullaniyorum 7-8 tane sekmeyi ayni anda kullandigim icin boyle bi hataya dustum galiba
su bilesenlere bakip: https://www.chip.com.tr/forum/
senin soruna cvp vermisim kusura bakma hata bende..
bende bu sisteme bakiyorum bakiyorum nasil olur falan oluyorum..  
neyse hemen cevaba geciyorum valla o sorunu yasiyor olman normal. ama  sitemdeki degil, most wantteddakiniyasiyor olman cok normak

cunku arkadasim ekran kartin yeterli degil. diyeceksinki 256 mb ekran kartim var nasil yeterli deil... ekran kartlarinda tabiki bellek onemlidir ama ekran karti icin GPU herseyden onde gelir ve senin ekran kartin 9250 oldugu icin bu tur oyunlarda pek fazla verim alamazsin.. ya en dusuk ayrintida oynamalisin yada en dusugun bi ustunde... yinede onceki msjdaki test programini kullanabilirsin.. bilesenlerinin hizlarini olcmek icin. ben bile baya bi overclock yaptigim halde o kartla undergroundu orta ayrintida 1024-768 de anti-aliasing acikken ve diger ayrintilarda fuldeyken pek akici oynayamamistim ki senin most wanted oynayamaman cok normal.. keske herkez bi bileseni alirken biraz arastirip alsa yada birilerine sorupta mesela sen simdi yeni bi ekran karti almaya kalksan buna verdigin para bosuna gitmis olucak.. bilmiyorum bunu yenimi aldin ama yeni aldiysan parani resmen sokaga atmissin cunku bu gunlerdeki oyunlari oynayamiyosun 1 sene sonra ne yaparsin allah kerim...

Son Düzenleme: darkstar ~ 04 Aralık 2005 08:02
PaNDeMoNiuM
04-12-2005, 11:53   |  #23  
OP Yeni Üye
32 mesaj

Yani..işte bende ona sinir ooldum ya...Salla hocam ya asus masus hikaye...Ama bu kasma genel diyorum;ona da dikkat ettin dimi?Yani olay SADECE mostwanted'ın ..k yemesi değil yani

darkstar
04-12-2005, 12:19   |  #24  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

anladim ama anakartinda asus ben ondan bahsetmiyorum ekran kartindan bahsediyorum diger seylerdeki kasma herzaman olmuyosa yani sitem ilk acildiginda normalse, baslarda iyi calisiyosa bi sure kullandiktan sonra bi yavaslama oluyosa bu normal cunku cashte belli bi yuklenme oluyo bende bunu onlemek icin basta ram idlle onermistim..

onemli bisey de soylim asusun falan bi sucu yok kendi kullandiklari chipsetlere gore aldigin her iki kartta oldukca iyi yani kendi siniflarinda iyi...
bazilari asusa ...k atmis ama durum oyle deil...

PaNDeMoNiuM
04-12-2005, 15:37   |  #25  
OP Yeni Üye
32 mesaj

Ama halen anakartı mı yoksa ekran kartını mı değiştirmem gerektiği konusunda aydınlanamadım..Hangisini değiştirmem benim pcmin gerek oyun gerek diğer performanslarını artırır?Zaten bi 512 ram daha atıcam o kesin.Ama diğer parçalarda ne yapacağım??