Bilgisayar ve Psp oyunları grafik ses ve içerik olarak insanların ilgisini çekmiştir.Teknoloji çok gelişti oyunlar grafik ve ses olarak gerçeğe yakın yapılıyor.Peki kaç kişi orjinal kaç kişi korsan oyun kullanıyor.Arkadaşlar Bilgisayar ve Psp oyunları oynuyorsanız bu anketi oylayın.
Orjinal ve Korsan Oyun Kullanımı[Anket]
- 1
- 2
korsan oyun kullanımınına oy veriyorum
Tabiki herkez orjinal almak ister ama fiyatları yüzünden kimse almıyor bir tane orjinal oyun yerine 50 tane oyun alırım düşüncesinde :)aynen katılıyorum yeni çıkan bir oyunun fiyatı 200 liraları buluyor yada geçiyor.daha gerçekçi fiyatlar şart.orjinal oyun 20 lira olsa şimdiki karlarından çok daha fazlasını yaparlar ve herkes orjinal oyun kullanır.bende çok isterim ama malum 5.000 dolar maaşım yok.
ucuz olsa orjinal alırım ama pahalı orjinal oyun alacağıma sisteme yatırım yaparım daha iyi 3 orjinal oyun fiyatına hd5750 gibi ekran kartı var
Futbol ya da dövüş oyunları gibi oyunlar belki alınabilir.Çünkü devamlı farklı bişey oynuyorsunuz ama örneğin bir modern warfare gibi career modu olan oyunlar bir bilemedin 2 defa oynanıyor.Tamam netten de oynanabiliyor ama günümüzde kotalı kullanıcıların çokluğu göz önünde tutulduğunda bu da oyunların önüne engel koyuyor.Ayrıca ülkemizdeki insanların gelir seviyeleriyle oyun fiyatlarını düşündüğümüzde doğal olarak büyük bir kesim korsana yöneliyor.
Ben orijinal oyun kullanımına oy verdim ve sonuna kadar destekliyorum. Benim 5000 dolar maaşım yok bu arada
Kendimizi kandırmayalım arkadaşlar. Ben de eskiden kendimi kandırırdım utanarak kabul ediyorum ancak korsanı desteklerseniz ne oyunların ne kadar basitleştiğinden yakınabilirsiniz ne de çoğu oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz (crack uğraşları, multiplayer crack arayışları - bunları ararken kaybettiğiniz zaman o kadar uğraşı bir oyun oynamaya değmez oyunu oynamanın esprisi kalmaz)
Biliyorum basit gelecek ama daha iyi performans için daha iyi bilgisayar parçası gerektiğinde bunu çalmıyoruz (en azından çoğumuz), oyunlar için de aynı şey geçerli.
Orijinal oyunların fiyatlarının yüksek olduğunun farkındayım ve bazen bazılarımız için (mesela ben) bulmak da çok zor fakat Steam gibi programlar da var ve hafta sonları ve hafta ortalarında indirimler var. Aynı zamanda bir oyunun orijinalini aldığınızda internetten oyunun server'larında multiplayer oynama şansı, ya da oyunun sitesindeki forumlardan oyunun modlarını bulup indirebilir ve oyun süresini birkaç katına rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır. İyi oyunlar!
Doğrusu İçim El Vermiyor O Kadar Para Vermeye,Bir Düşünün Oyunlar 100,200 TL Bazında,Birde PC Parçalarını düşünün yani bir işlemci fiyatına bir oyun satılıyor
18 tane orjinal (50 liradan fazla değil tanesi) sayamayacağım kadar çok korsan. mesele championchip menejer 150 lira en ucuzu mecburen korsana dayanıyoruz. ama yüzüklerin efendisi orta dünya savaşı 2 ve 1 40 ve 35 liradan orjinalini almıştım. hepsi böyle olsa hiç korsan almam. ama bir oyuna 200 lira veremem. haftalığım o para benim. 20 lira olsun demiyorum ama 200 de çok 50 olsa hiç korsana bulaşmam..
Valla elime para geçince direk orjinal alıyorum =)
Ama olmadığında ve cok oynamak ıstedıgımde netten indiriyorum =(
ıkı orjinal oyun parası, bir asgari ücretli calışanın bi aylık maaşına eşit , hadi nasıl alacaksan al bakıyım.
Orjinal oyun alırım.Her ay para biriktirip bir oyun alırım seçtiğim.
geçen frm ist te snırım saturn deydi oyun bölümüne bi bakayım ddim 2-3 oyun baktım o 3 oyun fiyatını toplayınca bi asgari maaş oluo yhaw :S ama orj oyunlar olsa 20-40TL arası korsan beleş olsada yüzüne bakmam... orj keyfi başka ama fiyatı görünce mecbur korsan a yöneliyoruz... god of war III 189TL bu kadar para bi oyuna werilir mi mrak ediom ?? biraz daha koyar x6 1090T alrım... filmler desen yine aynı korsan 1TL-10TL arası deişio orj. 20-50Tl arası... kafadan bi hesap yapınca yılda 1 oyun yada 3-4 film fiyatına 1 yıllık rapid pre alıp limitsiz beleş oyun indirip film izlemek warken nie o kadar para wereyimki die düşünmüyorumda diil... orj. fiyatları çok çok fazla ülkemiz için yaklaşık bi ailenin geliri 1000-1500TL yeni bi oyun 200-300TL... tamam bnde untanarak sıkılarak söylüyorum korsan oyun film kullanıyorum die ama o kadar para da wermem için babama para basma makinesi lzm...yapsınlar orj oyun fiyatlarını 30-40TL korsanını beleşe werselerde yüzüne bakmam !!
Arkadaş oyun fiyatlarını bilmiyor sanırım.Yüz yüze olsak uzun uzun konuşurdumda.Yazmaya değmez.
Korsan oyun alan biliyordur emek hırsızlığı yaptığını ama hele ki, Crysis gibi Türk oyunlarını dahi korsan alanlar vatan hainidir.Ülkenin Oyun piyasasının gelişimini , O çok sevdiğiniz oyunların devamının gelmesini engeller.Korsan alacağıma Hiç oyun almam daha iyi.
Kim ne derse desin ben Assasin's Creed oyununu almak için 2 yıl bekledimde fiyatlar düştü.Oyun stüdyosu gören arkadaşımız pek yoktur.Yada Oyun Yapım aşamalarını gören.Bu yüzden bunların 5 TL değerinde olabileceğini düşünüyoruz.Ama aslında bir Oyun Stüdyosunu görüp nasıl yapıldığını görseniz kesinlikle oyun yapımcısı olmak istemezsiniz.Siz bir oyuna 2 Yıl uğraşıp animasyonlar,çizimler,sesler ve tabi maliyat vericeksiniz.Adamın biri gelicek çıkar çıkmaz 5 TL'ye onu 1 günde bitiricek.Yazık...
Crysis Türk oyunu mu deil mi tartışılır. sonuçta şirketin kurucuları Türk. ancak şöylede bişe war madem oyun Türk oyunu neden ortalıkta hiç Türklere özgü bişe yok? (dil desteği we altyazı hariç ) ABD bayrağı dalgalanıyor oyunda ama bir tne bile Türk lere özgü doğru düzgün elle tutulur bşe yok. Crysis 2 New York ta geçiyor... Haa bu konu tartışılır uzar da uzar oraya girmek istemiyorum.
Bende biliyorum oyun yapmak çok ama çok zordur ama uygun bi fiyata satıp 1milyon deilde 2-3milyon orjinal oyun satsa hem daha çok kişi o oyunu oynar hem oyunu yapanlar kazanır. büyük firmaların böle bişe yapmak gbi bi düşünceleri yok ! bi oyun 150-200Tl olurmu yhaw :S tamam kabul ediyorum korsan emek hırsızlığı ama sonuçta gelirle oyunun fiyatı orantılı olsa sorun diil... sonuçta bu gelirle orjinal oyun almak çok zor...
Crysis Türk oyunu mu deil mi tartışılır. sonuçta şirketin kurucuları Türk. ancak şöylede bişe war madem oyun Türk oyunu neden ortalıkta hiç Türklere özgü bişe yok? (dil desteği we altyazı hariç ) ABD bayrağı dalgalanıyor oyunda ama bir tne bile Türk lere özgü doğru düzgün elle tutulur bşe yok. Crysis 2 New York ta geçiyor... Haa bu konu tartışılır uzar da uzar oraya girmek istemiyorum.Biraz düşünürseniz oyunun içinde neden Türklere özgü bir şey olmadığını anlarsınız:Bende biliyorum oyun yapmak çok ama çok zordur ama uygun bi fiyata satıp 1milyon deilde 2-3milyon orjinal oyun satsa hem daha çok kişi o oyunu oynar hem oyunu yapanlar kazanır. büyük firmaların böle bişe yapmak gbi bi düşünceleri yok ! bi oyun 150-200Tl olurmu yhaw :S tamam kabul ediyorum korsan emek hırsızlığı ama sonuçta gelirle oyunun fiyatı orantılı olsa sorun diil... sonuçta bu gelirle orjinal oyun almak çok zor...
Farz edelim Crytek Türkler ile ilgili bir oyun yaptı. Amerikan ve hatta DÜnya pazarına sunulan bu oyunu sence kim alır? Dur tahmin edeyim hiç kimse. Oyun Türkiyede satılır mı? Dur tahmin edeyim: En fazla 10.000 satar ki zaten Crysis Türkçe olduğu halde ancak 5.000 sattı ya da satmadı.
Onun için bir konuda görüşünüzü bildirmeden önce bir kez daha düşünün. Türkiyede korsan olduğu sürece hiç kimse bu ülkedeki oyunculara saygı göstermeyecektir ki bu firmaların en doğal hakkıdır.
Siz Türklere özgü bir şeyden bahsediyorsunuz. Bu ülkede oyunlar lüks tüketime giriyor haberiniz var mı? Peki Crytek neden Türkiye'de ofis açmıyor? Çünkü ülkede henüz oyundan anlayan bir ekip yok.
Türkiyede orjinal oyun 15 TL olsun, korsan 10 TL olsun, insanlar korsan alır.. Aksini iddia eden buyursun.
Biraz gerçekçi olun. Çuvaldızı bir batırın bakalım kendinize.
Adamlar biliyoki Türklere yönelik yapsakda bunlar gelip emeğimizi korsanda peynir ekmek gibi yiyicek!
İstanbul'da geçse oyun ve her yerde Türk bayrağı dalgalansa diyelim Crysis 3'te, Türkiye'de 25 liraya satıldığını da farzedelim.
Hanginiz gidip te o oyunu 25 milyona alır? Sadece kısıtlı kişiler. Yine ya internetten indirilir ya da 10 liraya alınır. Kampanyaları takip etseniz biraz neler kaçırdığınızı anlarsınız. GTA daha geçen gün 9.90$ oldu. Oysa ki siz bu oyunu korsan alırken o parayı zaten veriyorsunuz.
- 1
- 2