OSMANLI TARİHİ

Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez. Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Eyüp Korkusuz
04-05-2005, 11:47   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,077 mesaj

Arkadaşlar çok yakın bir arkadaşım OSMANLI İMPARATORLUĞU hakkında çok güzel ve yararlı bir site yaptı ve bizlerden sitesi için destek bekliyor... Sitenin içeriğini bir inceleseniz gerçekten eşi benzeri olmayan şeylerle karşılaşabileceksiniz örneğin imparatorluğun gerçek mühürlü belgeleri ve açıklamaları , yasaları vb belgeler in hepsi gerçek olan belgeler... Sizlerden birer osmanlı torunları olarak bir bakmanızı rica ediyorum...

Ayrıca forumunada üye olmanızı bekliyorum pişman olmayacaksınız...

Son Düzenleme: Eyüp Korkusuz ~ 06 Haziran 2005 09:06
theironman
04-05-2005, 12:34   |  #2  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

eyüp çok teşekkürler, böyle kaynaklara gerçekten ihtiyacımız vardı.

Eyüp Korkusuz
04-05-2005, 12:51   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Şu zamana kadar bookmark kısmında birkere site tanıtmadım güvenilir ve içerik yönünden bizleri tatmin edecek çünkü site yoktu şimdi bu site var ve desteğe ihtiyacı var siteyi tasarlayan arkadaşıma profesörler ve tarih bilimcileri tarih dernekleri ve kuruluşları çok yardımcı oldu... Site içerisinde gezerseniz ne demek istediğimi anlarsınız siteye üye olmayı unutmayın...

Uğur-Onur
04-05-2005, 15:48   |  #4  
Üye
96 mesaj

Site içeriğinin her geçen gün gelişmesi ve yeni makaleler eklenmesi ile çok daha faydalı bir çalışmanın ortaya çıkacağı şüphesiz.

Emeği geçen herkesi tebrik eder başarılı bir yayın hayatı dileriz...

cursed
04-05-2005, 16:08   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,123 mesaj

Bu güne kadar 3-4 tane osmanlı imparatorluğu ile ilgili siteyi ziyaret ettim ve içlerindeki en bilgilendirisi buydu bence...
   Burdan arkadaşlara tebrikler...

yas
04-05-2005, 16:54   |  #6  
Yıllanmış Üye
592 mesaj

Güzel bir çalışma olmuş, site tamamlandığında çok ses getirecektir eminim. Arkadaşlara başarılar diliyorum. Ben de katkı olarak, siteyi Mustafa Armağan'ın tarihi yeniden yazan makaleleriyle doldurayım bari :)

Bu arada, "Bilinmeyen Osmanlı" başlığının "Osmanlı Araştırmaları Vakfı" nın "Bilinmeyen Osmanlı" kitabıyla bir alakası var mı?

theironman
04-05-2005, 17:07   |  #7  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum buradan.

hacker_23
04-05-2005, 17:13   |  #8  
Yıllanmış Üye
744 mesaj

walla abi ne diyeyim süper olmuş herkezlerin eline sağlık oldukça yararlı bir kaynak

free_x_man
04-05-2005, 23:07   |  #9  
Yıllanmış Üye
475 mesaj

arkadaşlar öncelikle özürdilerim.chip forumlarına bir daha katılmama kararı almıştım ama lastottoman sitesine bir dostça bir eleştiri yapmadan duramayacağım.bir bir sürü tarih profesörü dernekleri vb amaçlarla hizmet veren kurumlar yardımcı olmuş ama adı hiç yakışmamış.neden türkçe değil de yabancı dil?öz türkçemize uygun bir ad yok mu da ottoman(ottoman yabancı bir isim dorusu osmanlı)dernekleri bir kenara bırakalım bir tek profesörün de mi aklına gelmedi.madem osmanlı tarihini açılıyor adı osmanlı olmalı.sonra lastottoman da çok ynlış çünkü osmanlı devleti  yok olmadı sadece isim ve değiştirdi ve halkçı bir devrimle cumhuriyet rejimini benimsedi.osmanlı devleti son bulmadı.site çok süper olmuş yalnız adı güzel olmammış.doğrusu osmanlı ya da şanına yaraşır başka bir isim kullanmanızı tavsiye ediyorum.çok daha güzel ve anlamlı olur.ayrıca dikkat ettim yok olmaya yüz tutmuş osmanlı devletini ipten alıp 20.yy ın ilk halkçı devrimine imza atan ve diğer mazlum milletlerin uyanmasına ön ayak olan.bu gün çin rusya vb.tam bağımsız dev  milletlerin okullarında okutulan tarih kitaplarının ilk sayfasında 20.yy ın ilk halkçı devrimini gerçekleştiren türk büyüğü diye tanıtılan önderimiz mustafa kemal atatürk ten tek kelime bahsedilmemiş.umarım yanlış görmedim.özelikle gözardı edilen eksiklik değildir umarım.unutma yaptığım eleştiri bir dost elştirisi ve bunu gerçekten tarihe muazzam ilgi duyan bir insan olarak yapıyorum.

yas
05-05-2005, 17:21   |  #10  
Yıllanmış Üye
592 mesaj

Free-X-man haklı. (önceki mesajımda bahsetmedim ama) ismini ben de beğenmedim. Türkçe bir isim olmalıydı. Öte yandan:

alıntı:
İngilizce’de “Ottoman” kelimesi "Osmanlı" manasına geliyor. Bu kelime aynı zamanda "arkasız minderli iskemle" veya "ayakların uzatıldığı puf" anlamında da kullanılıyor. Seinfeld'ın bir bölümünde Jerry bununla dalga geçmişti: “Ottoman Empire’da neyin nesiydi? Ayakları havaya kaldırma fikri üzerine kurulmuş koca bir imparatorluk mu?”

yuci81
05-05-2005, 17:32   |  #11  
Yıllanmış Üye
179 mesaj

last ile lost u karıştırmayın

Son Düzenleme: yuci81 ~ 05 Mayıs 2005 17:33
yuci81
05-05-2005, 17:39   |  #12  
Yıllanmış Üye
179 mesaj

ve ayrıca zırt pırt (tabiri mazur görün)üyelik uyarısı var
Kısıtlı bir alana ulaşmaya çalışıyorsunuz.

Üzgünüz, sitemizin bu bölümü sadece kayıtlı kullanıcılar içindir.

Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilir, daha sonra
bu bölüme kısıtlamalarla karşılaşmadan erişebilirsiniz. Teşekkürler.

gibi

bu da ziyaretçiyi uzaklaştırır

Raziel
06-05-2005, 08:53   |  #13  
Yıllanmış Üye
936 mesaj

eyüp bu eleştirelere vereceğin bir cevap olmalı, seni dinliyorum.

Eyüp Korkusuz
06-05-2005, 09:29   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Arkadaşlar sizlere sitenin tasarım aşamasında olduğun için burada tanıttım bu bir ikincisi site hakkında dikkat ederseniz sizden eleştiri değil destek istedik ama siz bi domain adına takıldınız gitt yaw. Bakın alan adı zaten bilinerek ingilizce alındı ve sitenin tam anlamıyla rayına konulmasıyla iki dil seçeneği ile sunulacak ama okadar bilgiyide ingilizceye çevirmek okadar kolay değil asıl amaç başka ülkelere biz Türkleri tanıtmak... Son birşey daha söylemek istiyorum bu siteyi birtek insan yapmaya çalışıyor işten çıktıktan sonra kalan zamanında tarihimiz hakkında bilgiler topluyor site tasarımıyla uğraşıyor o verileri en düzgün nasıl birlikte toplarım diye uğraşıyor bunların yanı sıra hosting masraflarını karşılayacak sponsor arıyor yani onunda sorunu çok şuanda eleştiriden çok desteğe ihtiyacı var arkadaşın...
Zaten bu yazdıklarınızı devamlı olarak kendisi okuyor elinden geldiği kadar eksiklerini tamamlamaya çalışıyor en kısa zamanda kendisi de cevap yazacaktır....

OsmanGazi
06-05-2005, 11:59   |  #15  
Taze Üye
3 mesaj

Merhaba,,

Sevgili arkadaşlar öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum ben www.lastottoman.com sitesinin tüm vebalini ve sorumluluğunu üstlenmiş ecdadını ve milletine gönül vermiş vatan evlatlarından biriyim. Yaşım 24 İstanbul doğumluyum ailem asırlardır İstanbul da bulunmakta. Gösterdiğiniz ilgiye çok tşk.ediyorum ve duyarlılığınızın devamını bekliyorum.

Öncelikle yas kardeşin sorusuna cevap vermek istiyorum,  Osmanlı Araştırma Vakfına ait Bilinmeyen  Osmanlı adlı eser ile uzaktan yakından bir ilişiği yoktur vakıf başkanı ile görüşmelerimde de site içerisinde böyle bir bölümün olacağını ve gayette iddialı olduğumu bildirmiştim kendilerine , vakfın bilgisi vardır bu konu ilgilide. Tamamen ayrı düzenlenmiş çalışmalardır.

Sevgili free_x_man kardeşimin sualine yüksek müsaadelerinizle cevap vereceğim, evt isim konusu gerçekten çok düşündürücü bir konu ben bu projeyi çok uzun zamandır planlıyorum ve düşünüyorum, ve çalışmalarım çerçevesinde biz vatan evlatlarından ziyade yabancı diye tabir ettiğimiz Türk ulusundan olmayan insanların yapmış olduğu çalışmalara çok rastladım ve malumunuz hepsi İngilizce idi, aslında bu ilk etapta bana utanç verdi bizim tarihimizi onlardan, onların hazırladıklarından öğrenmek yada onları kaynak göstermek! Ve şu düşünceye istinaden sitenin adını İngilizce terimler kullanarak yabancı kaynakların siteye ulaşmasını kolaylaştırmak ve böylece tarihimizi bizlerden öğrenmesini sağlamak amacı güt düğüm için, ALLAH nasip kısmet ederse içerik İngilizce olarak ta düzenlenecektir, bizler içinse sitenin Türkçe olmasından dolayı her türlü ulaşabileceğimizi düşündüğümden dolayı adını bu şekilde yaptım. Şu an için yer alan lastottoman tabiri ilk yapılan çalışmalar doğrultusunda alınmış bir addır sitenin adı www.theottoman.org olarak değiştirilmiştir, son değişimler için Hosting firmasının çalışmaları beklenmektedir. Şu an için sitenin eksiği gerçekten çok bunun bilincinde ve bu konu ile ilgili yoğun çalışmalar içerisinde bulunmaktayım.

Evet seninde söylediğin gibi Osmanlı Yok olmamış sadece adı değişmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait hiçbir bilgi yoktur içerisinde hem fikirim bu konu ile ilgili ama dikkat edilirse eğer Kronoloji dahilinde hiçbir tarihi ( Standart diye tabir ettiğimiz kuruluş, yükseliş, gerileme devirleri,savaşlar,önemli olaylar vs vs ) bilgi site içerisinde mevcut değildir. Site Tamamı ile Kronolojide belirtildiği gibi tarih sıralaması ile aynı ilerleyecektir, bunun hezimetinin nedeni ise siteyi tek başıma yapmamdır. Şu an site demo olarak yayına sokulmuştur localde çalışarak site şu anki durumuna getirilmiştir. Sitenin demo olarak yayına koyulmasının en büyük nedeni bu işe bizim gibi gönül verecek kurum, kuruluş ve arkadaşlar ile toplumsal bir çalışma düzenlenerek el ele birlik ve beraberlik içinde ecdada bu çalışmayı kazandırmaktır. Emin olunki site içerine girilecek bir kelimelik yardıma dahi ihtiyaç duyan bir içerik hepimizi bekliyor.

Sevgili yuci81 kardeşim, evet siteye üye olmadan bölümleri gezemiyorsun, özellikle böyle olması gerekiyordu nedenini ise şu şekilde açıklayayım bazı kurum ve kuruluşlar destek veriyor ve bu desteğinde bu hizmet üzerinde kalabilmesi için sitenin faal şekilde çalışması gelişmesi ve kullanıcıların kayıt olması gerekiyor, bu hizmet için ben çok uzun sürelerdir çalışıyorum ve çalışacağımda o kadar bilgiyi girmek benim için bir sorun teşkil etmiyor duyarlı halkımızda üye olmaktan erinmeyeceği düşüncesindeyim.

Site Şu ana kadar net üstünde yer almayan veya azda olsa yer almış konuların hepsini bünyesinde barındıracak şekilde düzenlenmek amacı ile faaliyete sokulmuştur. Bu siteden hiçbir şekilde maddi kazancım ve beklentim yoktur ve olmayacaktır da, tamamı ile halkımıza ve ecdadımıza hizmet amacı ile hayata geçirilmiş bir çalışmadır. ALLAH nasip ederse bitirecek ve geliştireceğiz hep beraber, hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum ve çalışmalarımızın diyorum çünkü bu site bizim,benim değil, yanlış anlaşılmaması ve daima ileriye dönük olması dileğiyle..

Sevgiyle Kalın…..

shehsuvar
06-05-2005, 14:43   |  #16  
Yıllanmış Üye
779 mesaj

osman aramıza hoşgeldin . siteyi iice incelemeden bişey yazmak istemedim . henüz inceleyemedim ama en azında geç kalmadan bu kadarını yazayım dedim .

theironman
06-05-2005, 17:22   |  #17  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

site hakkında ayrıntılı bilgisi olmayan arkadaşlar lütfen yorumda bulunmasınlar burada, diğer arkadaşların da kafalarını karıştırabilirler kanımca.

cursed
07-05-2005, 16:28   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,123 mesaj

Sanırım Osmangazi ' nin cvp ı bu sorulara yanıt olmuştur ...

Raziel
08-05-2005, 09:54   |  #19  
Yıllanmış Üye
936 mesaj

yanıt oldu herhalde, yoksa bazı arkadaşlar tepki vermeye devam ederlerdi, demek kabullendiler, ok.

Black Prince
08-05-2005, 09:57   |  #20  
Taze Üye
17 mesaj

susmak da cevaptır bir yerde ama bu durumda sysmak kabullenmek oluyor, doğru.

Eyüp Korkusuz
09-05-2005, 11:00   |  #21  
OP Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Sonuç olarak bu iş şahsi olarak yapılan bir iş değil ve elimizden geldiği kadar duyarlı internet kullanıcıları olarak destek vermeliyiz arkdaşlar. Bu siteyi kendi sitenizi anlatır gibi anlatmanızı dostlarınıza yakınlarınıza tavsiye etmenizi rica ediyorum ancak bu şekilde el birliği ile destek olabiliriz...

İlgilenen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum...

theironman
09-05-2005, 12:50   |  #22  
theironman avatarı
Genel Denetmen
8,347 mesaj

bu tip siteler pek bulunmuyor internette, destek olmalıyız eyüp'ün dediği gibi, ama eleştirecek yerde de bunu yapalım, kimseden çekinmeye gerek yok.

tonic
09-05-2005, 12:53   |  #23  
Yıllanmış Üye
1,220 mesaj

ayıpsın tabi anlatırız böyle bir siteyi!

Eyüp Korkusuz
09-05-2005, 14:34   |  #24  
OP Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Hee buarada aldığım son duyumlara göre MURAT(cursed) ottoman de forum moderatör olmuş hayırlı olsun diyelim ve site için gösterdiği çabadan dolayı da ona ayrı bir teşekkür ederim...

cursed
09-05-2005, 16:21   |  #25  
Yıllanmış Üye
1,123 mesaj

;)