Merhaba,,
Sevgili arkadaşlar öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum ben www.lastottoman.com sitesinin tüm vebalini ve sorumluluğunu üstlenmiş ecdadını ve milletine gönül vermiş vatan evlatlarından biriyim. Yaşım 24 İstanbul doğumluyum ailem asırlardır İstanbul da bulunmakta. Gösterdiğiniz ilgiye çok tşk.ediyorum ve duyarlılığınızın devamını bekliyorum.
Öncelikle yas kardeşin sorusuna cevap vermek istiyorum, Osmanlı Araştırma Vakfına ait Bilinmeyen Osmanlı adlı eser ile uzaktan yakından bir ilişiği yoktur vakıf başkanı ile görüşmelerimde de site içerisinde böyle bir bölümün olacağını ve gayette iddialı olduğumu bildirmiştim kendilerine , vakfın bilgisi vardır bu konu ilgilide. Tamamen ayrı düzenlenmiş çalışmalardır.
Sevgili free_x_man kardeşimin sualine yüksek müsaadelerinizle cevap vereceğim, evt isim konusu gerçekten çok düşündürücü bir konu ben bu projeyi çok uzun zamandır planlıyorum ve düşünüyorum, ve çalışmalarım çerçevesinde biz vatan evlatlarından ziyade yabancı diye tabir ettiğimiz Türk ulusundan olmayan insanların yapmış olduğu çalışmalara çok rastladım ve malumunuz hepsi İngilizce idi, aslında bu ilk etapta bana utanç verdi bizim tarihimizi onlardan, onların hazırladıklarından öğrenmek yada onları kaynak göstermek! Ve şu düşünceye istinaden sitenin adını İngilizce terimler kullanarak yabancı kaynakların siteye ulaşmasını kolaylaştırmak ve böylece tarihimizi bizlerden öğrenmesini sağlamak amacı güt düğüm için, ALLAH nasip kısmet ederse içerik İngilizce olarak ta düzenlenecektir, bizler içinse sitenin Türkçe olmasından dolayı her türlü ulaşabileceğimizi düşündüğümden dolayı adını bu şekilde yaptım. Şu an için yer alan lastottoman tabiri ilk yapılan çalışmalar doğrultusunda alınmış bir addır sitenin adı www.theottoman.org olarak değiştirilmiştir, son değişimler için Hosting firmasının çalışmaları beklenmektedir. Şu an için sitenin eksiği gerçekten çok bunun bilincinde ve bu konu ile ilgili yoğun çalışmalar içerisinde bulunmaktayım.
Evet seninde söylediğin gibi Osmanlı Yok olmamış sadece adı değişmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait hiçbir bilgi yoktur içerisinde hem fikirim bu konu ile ilgili ama dikkat edilirse eğer Kronoloji dahilinde hiçbir tarihi ( Standart diye tabir ettiğimiz kuruluş, yükseliş, gerileme devirleri,savaşlar,önemli olaylar vs vs ) bilgi site içerisinde mevcut değildir. Site Tamamı ile Kronolojide belirtildiği gibi tarih sıralaması ile aynı ilerleyecektir, bunun hezimetinin nedeni ise siteyi tek başıma yapmamdır. Şu an site demo olarak yayına sokulmuştur localde çalışarak site şu anki durumuna getirilmiştir. Sitenin demo olarak yayına koyulmasının en büyük nedeni bu işe bizim gibi gönül verecek kurum, kuruluş ve arkadaşlar ile toplumsal bir çalışma düzenlenerek el ele birlik ve beraberlik içinde ecdada bu çalışmayı kazandırmaktır. Emin olunki site içerine girilecek bir kelimelik yardıma dahi ihtiyaç duyan bir içerik hepimizi bekliyor.
Sevgili yuci81 kardeşim, evet siteye üye olmadan bölümleri gezemiyorsun, özellikle böyle olması gerekiyordu nedenini ise şu şekilde açıklayayım bazı kurum ve kuruluşlar destek veriyor ve bu desteğinde bu hizmet üzerinde kalabilmesi için sitenin faal şekilde çalışması gelişmesi ve kullanıcıların kayıt olması gerekiyor, bu hizmet için ben çok uzun sürelerdir çalışıyorum ve çalışacağımda o kadar bilgiyi girmek benim için bir sorun teşkil etmiyor duyarlı halkımızda üye olmaktan erinmeyeceği düşüncesindeyim.
Site Şu ana kadar net üstünde yer almayan veya azda olsa yer almış konuların hepsini bünyesinde barındıracak şekilde düzenlenmek amacı ile faaliyete sokulmuştur. Bu siteden hiçbir şekilde maddi kazancım ve beklentim yoktur ve olmayacaktır da, tamamı ile halkımıza ve ecdadımıza hizmet amacı ile hayata geçirilmiş bir çalışmadır. ALLAH nasip ederse bitirecek ve geliştireceğiz hep beraber, hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum ve çalışmalarımızın diyorum çünkü bu site bizim,benim değil, yanlış anlaşılmaması ve daima ileriye dönük olması dileğiyle..
Sevgiyle Kalın…..