Bir şey demek istiyorum ben. Bu Oyun 2009 kişilerin kendini test etmesi için değil miydi?
Oyun 2009 Türkiye 14. Zeka Oyunları Yarışması
10.soruyu gösterirmsin? eakar kardeş merak ettim.
Arkadaşlar ben geçen sene Eleme sınavında da birçok yerden destek aldım ama yarı finalde yarım soruyla kaçırdım finali. Emin ol oradaki sorular süre de olduğu için daha kolay oluyor. Kolay demeyelim de bu kadar çok ihtimalli olmuyor en azından.
Bence de yamuk o şekil ama mantığı ne ola ki? Ayrıca ben de kınadım o şekle paralelkenar diyeni. Arkadaşlarımız eleme sorularına ulaşamadılarsa eğer buyrun burdan ulaşabilirsiniz.
1. soru 6. şekil
ş e k i l in l si olamaz mı?
Arkadaşlar;
9. sorunun cevabı 24 deniyor. soruda diyorki: Hangi sayı yazılısındaki harf sayısının kübüne esittir?
24 yirmidört = yazılışında 9 harf var. şimdi dokuzun küpü 24 mü oluyor?
ben mi yanlış anlıyorum bu soruyu. biri bana açıklayabilir mi lütfen?
tşk.
9. sorunun cevabı 24ün küpü olcak yani 13824.
bulduğunumuz soruları paylaşalım ltfen.
O sorunun cevabı 108 dakikadır.
7.soru hakkında fikri olan varmı arkadaşlar
Benim o soru hakkında hiçbir fikrim yok maalesef olmasını da beklemiyorum...:D
peki 3.soruda dairelerin yerleri değişebiliyormu
1- PERGEL
5- 108 DAKİKA
8- MİLLET
9- 13824
2- 11
6- 72 ( emin değilim )
10- Çok kolay isteyen olursa paint ile çizerim.
Bu gece 7,4 ve 3'ü çözecem.
not:Paylaştığım cevapları ben buldum. %100 doğru olacağını garanti etmem. Kimseyi de yanlış cevaplarla kandırmaya da çalışmıyorum!
Arkadaşım nasıl PERGEL oluyor ki ayrıca bi arkadaşımız 108 değil diyor sürekli. İlk sayfalarda bi arkadaşımız için açıklama yapmıştım o soru hakkında.
Ayrıca 1/3 oranında hızlı gitmesi demek hızının 1/3 oranında hızlanması demek. Zamanın 1/3 hızlanması anlamına gelmez mantık olarak. Her gün çözdüğümüz hız problemi yani.
Arkadaşlar 5. sorunun cevabı 96 değil. Hızının 1/3 oranında azalması demek bir saatte 60 çentik gideceği halde 40 çentik gidiyor demek. Dolayısıyla 90 dk.'da 90 çentik değil 90*(2/3)= 60 çentik gidiyor demektir. DOlayısıyla 90dk'da bir tur atıyor.
Ayrıca 2. sorunun cevabı 11 değil. Doğru cevabı bulduğunuz zaman zaten tereddütünüz kalmayacak.