Buyrun burdan arkadaşlar. Cevapları paylaşalım.
www.tzv.org.tr adresinden sol menüdeki Oyun 2009'a menüsüne ulaşabilirsiniz.
Buyrun burdan arkadaşlar. Cevapları paylaşalım.
www.tzv.org.tr adresinden sol menüdeki Oyun 2009'a menüsüne ulaşabilirsiniz.
Arkadaşlar kimse hiçbir soru bulamadı mı acaba?
8.sorunun cevabı MİLLET oluyor loseface. ELLİ yerine İLLE yazınca öyle çıkıyor. Benim çözemediğim 1, 2, 3, 4, 6 ve 7. sorular....</p
slm bnde 8.aynı buldum cevap millet dier soruları yapmaya çalışıorum yaptıım zaman paylaşacağım sizlerdende cevaplarınızı bekliorum şimdiden teşşkkler
1. soru
pergel
2.soru
11 (emin deilim)
5.108 dakika
8 millet
9da kafayı yersiniz 27nün küpünü alıyorum 26 harf çıkyo 27 nin küpünü alıyorum 26harf çıkyıo
diğerlerini çözebilen varsa ipucu lütfen
1.soru pergele ben de yaklaştım ama nasıl çözdüğünüzü anlatabilir misiniz? 108 dakika doğrudur ben de öyle buldum. 9'da ise cevap 24. Alın kübünü görün. Saygılar. Devam edelim lütfen.
1.şekil paralelkenar 1. harf p
2.şekil elips altı kere sayarsan 1.harfe dönersin yani e
3.kare 3. harf r
4.beşgen 4.harf g
5.çember 2.harf e
6.bu şekli bilmiyorum ama 5. harfinin L olması lazım :)
cevap pergel
beyler 5. sorunun çözümünü biri anlatablr mi teşekkürler şimdiden
5.soruyu biri anlatabilir mi nası 108?
Arkadaşım akrep 1/3 daha hızlı gidiyorsa mesela 12 ile 1 arasını 60 dakikada alırken 45 dakikada alacak. Yelkovan da aynı oranda yavaşladığından aynı yolu 5 dakikada alırken şimdi 7.5 dakikada alacak. 90 dakika sonra akrep 2'nin üzerine, yelkovan da 12'nin üzerine gelmiş olacak. Sonrasında denklem kuracağız. Aynı sürede yelkovan 2 birim daha fazla yol almalı. Bunu sağlayan da 108. dakika.
1de pergeg oluo sanki son şekili dörtgen sanıyorum ben o zman da alt üst oldum başka bi isim veren varsa haber versin lütfen 5.harfi l olan
bi de 2yi bulan arkadaş çözüm yolunu anlatabilir misin?
birinci soru pergeg olamaz son şekil ne bilmiyorum ama pergel daha mantıklı(dörtgen desek bile kare ve paralel kenarda dötrgen olur)
2.soruya gelirsek
12,21,11,13,12,22,?
ikili ikili toplarsak
33,32,24,25,34
1 sayı geri gitmesi lazım
34-1=33
33-22=cevap 11
emin deilim doru olmayablir
Mantık güzel ama bakalım tutacak mı?
2. soru
12 (+9) 21 (-10) 11 (+2) 13 (-1) 12 (+10) 22 (-11) 11
sonuç yine 11 çıkıyor :)
7. soruda kafayı yedim :@ ama bulamadım
Arkadaşlar 1.sorunun son harfi L dir çünkü son şekilde paraLel kenar örneği görüyoruz.
Ancak şunu belirtmeliyim ki 2.sorunun cevabı 11 değil ve cevap çok basit bulunabir.
3. soru dışında sorunum kalmadı, herkese başarılar :)
sorun kalmadıysa paylaşsana arkadaşım biz de öğrenelim
ewt arkadaşlar bulduğumuz soruları paylaşalım lütfen . bu seneki sorular bni biraz zorladı 1 ile 8i buldum sadece onlarda paylaşılmış burda, bnde soru bulursam paylaşacaım. özellikle 3ün cevabını çok mrak ediorum.
1- PERGEL
5- 108 DAKİKA
8- MİLLET
9- 13824
2- 11
6- 72 ( emin değilim )
10- Çok kolay isteyen olursa paint ile çizerim.
Bu gece 7,4 ve 3'ü çözecem.
not:Paylaştığım cevapları ben buldum. %100 doğru olacağını garanti etmem. Kimseyi de yanlış cevaplarla kandırmaya da çalışmıyorum!