oyun için hangi işlemci daha iyi ?

karaca08
16-10-2007, 08:22   |  #26  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj

bence işlemci almadan önce anakartını bir incele derim sana her işlemci her anakartı desteklemiyor ve yanlış bir adım atabilirsin bu durumda aldığın işlemci de elinde kala bilir net den anakartını incele ve sonra tercih yap. Birde amd intel gibi her anakartla uyuşmuyor yani senin işin biraz zor

black_flood
16-10-2007, 11:29   |  #27  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

fazla belki intelde para ama daha core2 duo ile 75 kamerayı çalıştırmada ıkınıyoruz ucuz yollu olan 1.8leri kullanırsak.amdnin ise basit athlon 3500+ tek çekirdeği tek başına bunları yapabilmekte arada dağlar kadar fark var.call of duty 4 için intelin önerilen işlemci saat hızı en az 2.8 ghz çift çekirdek olursada 2.4 ama amdnin sempron 2800+ 1.8 gz ve çizft çekirdek 3600+ yeterli yazıyor sitesinde ne haber bu acaba intelin en yüksek cpusunun çalıştırdığını dfi gibi çok kaliteli bir anakart kullanarak yarı gücünde amd ile yapmak mümkündür.cache belleğe gelince mantığınız basmıyor birkere.eğer 4 mb cache bellek tamamen kullanılabiliyor olsa idi 256 cache bellekli amdnin tek çekirdek cpuları ancak bir msn ve winamp açabilirdi.4mblık belleğin sadece %10nunu kullanabiliyor sistem.256 cache bellekli 1500+ sempron 10 kamera açıyor intel p4 3.0 ghz tek çekirde 6 kamera açıldımı sürekli ısı sorunu yaşıyor vede işlem yapamaz oluyor sözde birde cache bellek 1.mb ve saat hızıda amdnin 2 katı.oyunlardada crysis için intel core2 duo denmiş işin iç yüzü başka amd 3700+ ile bir core2 duo daki oyun çalışmasından daha seri ve iyi grafik performansı alınabiliyor.intel ilk p4 döneminden beri kzıkladı vede kazıklamaya devam o dönemin duron işlemcili 1100 leri bile o döneme ait 2.8 p4 lerinden bin kat iyi idi.o 2.8 inteller xpyi çalıştıramaz durumda yıpranmışlar ama duronlarda tık yok tek ram arttırma ile xp güncel bir cpuda çalışır gibi işliyor.iş sektörünede amd kullandım baskı makinalarına ve acad çizim atölyelerine daha bir şikayet yok.ama intel p4 3.0 64 bit aldılardı  başka firmaddan 3 adet hepsi pert şuanda sürekli takılma ve donma var.ve verdiğim sistemlerde amd sempron bile var bu sektörlere.

azrail_affetmez
16-10-2007, 12:24   |  #28  
Üye
87 mesaj

Valla Amd işlemcilerin Cad uygulamalarında intelden çok daha üstün bir performans sergilediğini daha önce kendim de gözlemledim. bu konuda haklısın ama arkadaşım yani çift çekirdekte kimse bana kalkıpta amd nin intelden daha iyi bir performans gösterdiğini söylemesin isterseniz benchmarklarınıda koyarım buraya ne kadar benchmarklara karşı da olsam sonuçta ortada bir takım gerçekler var.

azrail_affetmez
16-10-2007, 12:30   |  #29  
Üye
87 mesaj

halen daha itirazı olan veya kafasında soru işareti olan bu linklere baksınlar vede gerçeği kendi gözleriyle görsünler derim ben. Artık bu konuda AMD mi İntel mi sorularına Verilebilecek en iyi cvp benchmarklardır bence.

Bu OC li sonuçlar.Her zaman oc si ile avunduğunuz AMD OC li intel CPU lar karşısında Resmen Eziliyor.

Buda tomshardware nin 3d max testi halen daha itirazınız varsa gerçekleri kabul etmiyorsunuzdur bence

daha fazla ayrıntı içinde http://www.cpubenchmark.net/

Son Düzenleme: azrail_affetmez ~ 16 Ekim 2007 12:39
kuruwa
16-10-2007, 13:32   |  #30  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj

intel cash ı mecbur yuksetecek nedenmı amd gibi bellek kontrolcusu içinde değil bu yüzden cash ı mecbur tutuyorkı yüksek  bellek ile uygulamalar hemen cashden başlatılabiliniyor amd de bu yok ramlerle  bellek kontrolcusu içinde oldugundan daha cabuk haberleşiyor intel neden parasal olarak önde sebep  bilinçsiz kullanıcılar her zaman inteli reklamlarla ve bilgisayarcıların önerisi için aldı ben bile amd sattırıyorum kımse agır cpu ya dayanan işle ugrasmıyor oyun diyor satılanlardan bir tane şikayet gelmedı ama intelden geldı şu anda performas denilince intel ama oyun ve 3d uygulamalarda amd bu kasıma kadar böyle.. o.c denılınce evet intel önde amd oda bellı 90 nm re ile 65 nm re yı karsılastıramayız ..KASIMDA YENILERI GORUCEZ BAKALIM ONLAR NASIL ama yinede amd derım bir de sony cell işlemciler gelmekte bakalım onlar ne yapacaklar

Son Düzenleme: kuruwa ~ 16 Ekim 2007 13:49
Borga-x
16-10-2007, 13:42   |  #31  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Eger sony cell işlemci çıkarıp satarsa bu pıyasa cok fecı kızışır.

azrail_affetmez
16-10-2007, 13:54   |  #32  
Üye
87 mesaj

iyide kasımda değişecek diyorsunuz ben şu anda varolan durumu özetledim size şu anda intel mevsimi kasımda amd olursa onuda kasımda amd deriz ama şu anda intel amd yi eziyor olay bu. olmayan bir işlemciyi şu anki intellerle mi kıyaslıyorsunuz?

kuruwa
16-10-2007, 13:56   |  #33  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj

sony işlemciler kesinlikle masa üstüne gelmekte ve ilk örneği 1.6 diye finanse edildi ama çıkıncaya kadar değişebilir cell ler 3 gz de calısmakta

kuruwa
16-10-2007, 13:58   |  #34  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj

intel o.c de eziyor ama gerçi bu onun satışlarına yüksetti o zaman amd nın 3 yıl önde oldugu zamanalarıda mı konusalım  ıntel core 2 dularla önde 1 yıldan biraz fazla ama amd 3 yıl önde idi bilenlere laf yok bilmeyenlere

Son Düzenleme: kuruwa ~ 16 Ekim 2007 13:59
black_flood
16-10-2007, 15:08   |  #35  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

malesef intel için değil mevsim senin yeni çıkanlardan haberin yok malesef.amd artık black edition soket am2 platformunda çalışacak yüksek performanslı phenomları hazırlıyor.ve hatta 2. black editon çoktan çıktı ve raflarda bazı firmalarda fiyatıda çok uygun.am3 soket yapısı ddr3 ile başlayacaklardan birisi.ddr2 desteğide olacak tabi ama geçöici süre yani şuanda am2si olan phenoma geçebilecek.ama nedersende çift çekirdekte core2 duo olmasa intel hiçbir halt yapamadı.şuan önde ama sorunları ile önde ısı problemi ve performans sorunu had safhada.sana basit bir kıyaslama kendimin yaptığı modifiyeli xp cd'im ile biri intel diğeri amd olan makinaya kurdum intel tam olarak 55 dk sürdü kurulum amd ise 20 dk aynı dvd2den kuruldu bu ne peki bir core 2 duo diğeri ise basit amd tek çekirdek.çok core 2 duo gördüm yük görmediğinde iyi ama yükü görünce ortada bırakan adamı en iğrenç üretim işlemci.

azrail_affetmez
16-10-2007, 18:09   |  #36  
Üye
87 mesaj
black_flood
malesef intel için değil mevsim senin yeni çıkanlardan haberin yok malesef.amd artık black edition soket am2 platformunda çalışacak yüksek performanslı phenomları hazırlıyor.ve hatta 2. black editon çoktan çıktı ve raflarda bazı firmalarda fiyatıda çok uygun.am3 soket yapısı ddr3 ile başlayacaklardan birisi.ddr2 desteğide olacak tabi ama geçöici süre yani şuanda am2si olan phenoma geçebilecek.ama nedersende çift çekirdekte core2 duo olmasa intel hiçbir halt yapamadı.şuan önde ama sorunları ile önde ısı problemi ve performans sorunu had safhada.sana basit bir kıyaslama kendimin yaptığı modifiyeli xp cd'im ile biri intel diğeri amd olan makinaya kurdum intel tam olarak 55 dk sürdü kurulum amd ise 20 dk aynı dvd2den kuruldu bu ne peki bir core 2 duo diğeri ise basit amd tek çekirdek.çok core 2 duo gördüm yük görmediğinde iyi ama yükü görünce ortada bırakan adamı en iğrenç üretim işlemci.
gözünü seveyim yapma amd nin eri okuma hızınının intelden çok daha iyi olduğunu biliyorum bunu inkar edemem. Ama bir şeyi karıştırmayalım lütfen ben intelin avukatı değilim sende amd nin avukatı değilsin amd önceden 3 yıl öndeydi diyorsunuz ona da itirazım yok amd yi en az senin kadar iyi biliyorum P III lerden bu yana intele kafa tutmayı başaran vede iflasın eşiğindeyken bir anda yıldızı parlayan bir marka. fakat bu intelin core2duo lar ile yakaladığı başarısına gölge düşüremez. Şu anda intel ilerde amd olursa o zaman yine Açık gönüllülükle amd derim.

kuruwa
16-10-2007, 19:16   |  #37  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj

Bekleyelim görelim su anda tümleşik bellek kontrolcusu bir avantaj kı p3 den uyarlanmış core 2 duo da o.c ye cok yatkın intelın farkı bu bakalım amd 65 nm re de ne yapmıs intel 45 nm re de ne yapmış intelinki tik tak felsefeli core 2 duo lar yani core 2 duo refresh ama 45 nm renın etkisi daha iyi termal yapı ve daha fazla boşluk intelde fazlalaştırılmış ön belleklere yeterli olur yeni bir memory hızlandırma teklonojisi buda amd nın ht sı için ve extra ss4 komut seti .amd de ise p4 lere toz yutturan k8 in 65 nm reye uyarlanmış  extra l3 bellek le desteklenmiş intelin önceden deneyip vazgeçtiği l3 teklonojisi ve yeni ht teklonojisi ki bu oyunlarda çok büyük avantaj yine birde oyunlar çoklu çekirdeklere uyarlanırsa amd de dahada dar boğazsız bir ht oldugu için (amd atiyi almadan önce ati amd nın bu ht teklonojisinden bahsederken intelin fsb si düşük oldugu için amd ye ht yüzünden destek vermiştiki bu oyunlarda ht nin önemini vurgulamaya yeter)chip dergisinin bir sayısındada mevcut daha başarılı ve performanslı bir oyun oynanır ki sadece bu performans artışı bununla sınırlı kalmaz ve 4 cekırdeğe uyarlanmıs her programda hissedersiniz ve unutmayalım mikrosoft amd destek veriyor diye açıklama yapmıştı belki kısa zamanda 128 bite destek verirse ki o işletim sisteminde bu işlemci bir de o.c ye desteği yeterli ise yemede yanında yat. inşanlah mikrosoft destek derken yazılımıda soylemiştir ikisindekiler bu bakalım hangisi ama extra altını çizeyim daha önce vurgulamıştım sony cell işlemcilerde bu işlemcilerinin tanıtılma zamanı na yakın olabilir çıkma zamanları BORGA-X DE DEDİĞİ GİBİ işlemci dünyasına bir işlemci daha geliyor ve oyun konsolundaki gücüde aşikar bakalım o neler sergileyecek oda girerse teklonoji daha hızlı gelişir ve daha ucuz işlemciler gelebilir intelde 2009 da ekran kartına giriyor 3 tanede o olcak  ekran kartlarıda 3 leyecek:??????

Son Düzenleme: kuruwa ~ 17 Ekim 2007 11:49
azrail_affetmez
16-10-2007, 20:45   |  #38  
Üye
87 mesaj

Valla Dediğin gibi yeni gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyoruz aslında ortalık kızıştıkça kazanan biz olacağız gibi geliyor bana. Umarım sony işlemci pazarında gelip geçici değilde kalıcı olur bu biraz da işletim sistemlerinin yazılım olarak sony e verdiği desteğe de bağlı aynı zamanda.
piyasada 3 işlemci markasının olması hem fiyatlara hemde performanslara yansıyacak yine aynı şekilde bir platform üreticisi olan intelin ekran kartı pazarına da girmesiyle beraber ekran kartı piyasası da hiç olmadığı kadar hareketli günler geçirebilir. Ama her türlü kazanan biz olacağız arkadaşlar bundan eminim umarım güzelim ülkemde bu gelişmelerden nasibini alır diyecem ama Malesef yazılım ve mikroişlemci dünyasında hindistanın 10 da biri kadar yerimiz yok. ancak böyle gelişmeler hakkında yorumda bulunabileceğiz kimse bize fikrimizi sormayacak hemde uzun yıllarca.......

Z1mBaBwE
16-10-2007, 22:04   |  #39  
Yıllanmış Üye
2,674 mesaj

Athlon x2 lere para yatırmak mantıklı değil devir Phenom devri olacak Beğendim

kuruwa
17-10-2007, 13:04   |  #40  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj

farkında iseniz yeni ht barcelona dahilinde finanse edilsede çıkmadı neden intelin yeni işlmecileri beklenmekte görünene göre amd teklonojik olarak önde görünsede yazılım destegi gerekliki o.c eksikliği ve mhz lerdekı azlık bir dezavantaj ama çıkış tarihine kadar düzetmeler dewam ediyor yoksa barcelona ile coktan çıkmıstı amd bu versiyonda 3.5 gz  i görürüm intelde 4 gz görürüm diyor du

XeNa_89
21-10-2007, 13:27   |  #41  
Taze Üye
17 mesaj
jakamen81
saolun arkadaslar ama bı kısım ıntel bı kısımda amdyı tercıh edıyor yınede kafalar karısıyo cunkı herkes kendı ıslemcısını onerıyor suan oyle kafam karısıkkı amd yı almak ıstememdekı korku bıde acaba ıntel adar performans verırımı daha fazlasını verırmı dusuncersı dahada sıklastı kafamda onerılerınız ıcın saolun
ben intel kullanıorum ama amd oneriorum kullandım harika hız  "intelin adı var amdnin tadı var">alıntı bundan 2-3 yıl sonra intel gibi amd de pahalı olcak hazır ucuzken alın bence

Son Düzenleme: XeNa_89 ~ 21 Ekim 2007 13:28
azrail_affetmez
22-10-2007, 14:06   |  #42  
Üye
87 mesaj
XeNa_89
jakamen81
saolun arkadaslar ama bı kısım ıntel bı kısımda amdyı tercıh edıyor yınede kafalar karısıyo cunkı herkes kendı ıslemcısını onerıyor suan oyle kafam karısıkkı amd yı almak ıstememdekı korku bıde acaba ıntel adar performans verırımı daha fazlasını verırmı dusuncersı dahada sıklastı kafamda onerılerınız ıcın saolun
ben intel kullanıorum ama amd oneriorum kullandım harika hız  "intelin adı var amdnin tadı var">alıntı bundan 2-3 yıl sonra intel gibi amd de pahalı olcak hazır ucuzken alın
:):):) 2-3 sene sonra şu anda aldığın işlemcinin fiyatı şuankindende ucuz olucak garanti veriyorum :)

jakamen81
22-10-2007, 14:35   |  #43  
jakamen81 avatarı
OP Yıllanmış Üye
369 mesaj

işlemciyi aldım arkadaslar suan gayet memnunum aslında bılgısayardakı hız bariz bı sekılde bellı oldu p4 kullanarak ben pc nedır tadına varamamısım :) bayagı bı yuklenme yaptım ama banamısın demedı amd de ıyıdır kesınlıkle her bırının ayrı bı ozellıgı var ama ben tercıhımı intel core duo 2 4MB olarak kullandım tesekkurler...!!

black_flood
22-10-2007, 15:27   |  #44  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

4mb cache belleği dolsurabilmek mümkünmü diye kendine sorarsan cevabını bulursun zaten.işlemcin o yüzden banamısın demiyor.aynı şekilde 512 cache bellekli amdlerin cache bellekleride tam olarak doldurulamamaktadır.en fazla 128kb bir kısmı sürekli dolu durmaktadır.geri kalan kısmı ise aktif işlemler için ama onuda doldurmak için 3 oyun + acad+corel+photoshop ve daha büyük işlem gücü harcayan 4 uygulama ile o 4 mb cache bellek belki tam dolar ve ozaman sistemde yavaşlamalar ve takılmalar olur.senin yaptıkların işlemciyi kımıldatamıyordur zaten.bu arada amd artık yeni nesil güç tasarruflu işlemcileri piyasaya sürdü.maksimum yük altında 65 watt güç tüketimi normal şartlarda ise 2 çekirdek toplamı 22 wat güce ihtiyaç duymaktadır.standart işlerde çekirdeğin teki daima uykuda vistada ve sadece 800 mhz ihtiyacı oluyor  bu tip durumda ise 9.5 wat güç tüketimi mevcut.yapı 90nm dir.var ise daha yüksek güç tasarruflu bir yapı amd karşısında durabilecek söyleyinde görelim.işlem hacmide%48 arttırılmış yapının işlemleri yapma hız okadar yüksekki işlemciyi kullanmaya bile ihtiyaç duymayacak utanmasa cpu kullanımı %45'i geçmiyor.oyunlarda.

azrail_affetmez
23-10-2007, 23:58   |  #45  
Üye
87 mesaj

valla ilk fırsatta kendime phenom işlemcili bi pc toplayıp test edeceğim sonuçları o zmn buraya yazarım beraber inceleriz.

jakamen81
24-10-2007, 00:29   |  #46  
jakamen81 avatarı
OP Yıllanmış Üye
369 mesaj

core duo dan sasmayın derım :)

kuruwa
24-10-2007, 14:41   |  #47  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj

intel tik leye takalaya 45 nm reye geçme sebibi amd nin çok ağır gelmesi amd de daha test sonucu yok neden intele süpriz diye bir anda phenom lar gelecek intel 45 nm reye elindekı o.c potansiyelini biraz daha yükseltmek için girdi amd de o.c potansiyeli bile belli değil ama düşünün eger o.c de güzel ise h.t yi yükseltmeye gerek bile yok yüklenın h.t mhz ne zaten 3000 mhz h.t var ortada nasıl bir işlemci olur dfi da tanıttı artık amd chip setli anakartları ki amd ye yapılan anakartlar hiç bir zaman bu kadar çok olmadı nede olsa kendı chip seti var artık ki amd nın ati yi alması sadece ekran kartı değildi en önemlisi chip set idi neden zamanında amd de performasnlı işlemcı olsa bile chip set desteği az olgundan o performans gorunemıyordu o devirde bitti ama yerın tam oturması çok geciktiki amd önce chip ste önem verdıgı için ekran kartında gecıkmeyi bile göze aldı hatırlarsanız. kasım da core 2 duo ların helvasını yemeye davet edıyorum ....

sys
25-10-2007, 20:00   |  #48  
Yıllanmış Üye
118 mesaj

intel daha ii ama oyunlarda amd den daha ii performans alındığı doğru! bunu inkar edemem ama ben ce intel den vazgeçme her türlü işini görür sen bu bilgisayarı sadece oyun için kullanmayacaksın heralde gerektiğinde internete falan girersin tahmin ediyorum.ama yine de sen bilirsin!!!!

kuruwa
26-10-2007, 13:48   |  #49  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj

dün evdekı ve iş yerındekı bilgisayarın ekran kartlarını incelerken renderer kısmına baktım PC Wizard 2008 ile intelde resimdekı gibi ama amd de extra 3dnow komut setide var isteyenler bakabılır yanı render yapılırken işlemcıdende destek alıyor bu yuzden oyunlarda daha stabil intele göre kısacası 3dnow gpu a render yaparken destek veriyor yarın yada bugun amd nınkınıde eklerım ama dedıgım gibi eger elınde amd warsa arkadaslardan birsinde PC Wizard 2008 programı ile inceleyıp buraya ekleyebılır.bir de düşünün yeni amd de ram le işlemci haberleşmesinde dar boğaz yokki yeni 3d now +(pro) ile ve stabil işlemcilerle mükemmel oyun oynanır.....

Son Düzenleme: kuruwa ~ 26 Ekim 2007 14:30
kuruwa
26-10-2007, 16:03   |  #50  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj

ewe gidemedım ama abimin cafedekı soket a yani 462 pin amd de inceledım resimler burda render kısmına bakınız yeter

Son Düzenleme: kuruwa ~ 26 Ekim 2007 16:05