selam arkadaslar benım ıslemcım ıntel p4 3.06 ghz AMD almayı dusunuyorum suankı kullandıgım ıslemcıden oyunlarda daha fazla verım alacagım daha performans alacagım bı ıslemcı onerebılırmısınız acaba?
oyun için hangi işlemci daha iyi ?
şu anda amd x2 lerden ne alırsan al seninkinden çok daha performanslı olacaktır...
valla benchmarklarda intel amd yi eziyor neden intelden amd ye kayıyorsun ki? bence intel bi işlemci alarak yoluna devam edebilirsin. http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29144 bence bu işlemciden memnun kalacaksın.
bncede intel bir core2 duo al işini görür amd ye geçme
oyunlarda intel ne kadar testlerde geçsede öyle gorunsede amd oyunlarda daha stabil ve akışkan görsellik sunuyor iyi bir ekran kartı ile 3 d now komut setiyeterli amd ye. forumlarda amd yi testlerde ezen core 2 dulara görenler biliçsizce amd yi terkedip intele geçmişler ama oyunlarda amd kadar performasn alamayınca aynı forumlara yazmıslar inandık degıstırdık pişmanız, keşke adreslerı tutsaydık çok iyi olurdu aynısı diz üstündede olmustu tamam diyorlar performasnlı amd turiondan ama oyun olunca core 2 duo yinede amd nın eline su dokemıyor EXTRA değiştireceksen sık dişini k10 ları bekle gerçekten müthiş geliyorlar k10 lar barcelona ht3 den yoksun olmasına rağmen inelın servırlarına toz yutturdu birde ht3 aktıf olsa düşünun güzel bir amd işlemci amd anakart ve amd ekran kartı al sana muhteşem 3 lü al güle güle kullan beklemem diyorsa amd 6400 black edition derim sana
oyun için amd diyorum
100 kişiye sor 95i amd der..
bende amd x2 5200 aldım çok memnunum 2gb ram 1600xt ile bütün oyunları çok rahat oynuyorum... 2950proyu takınca kimbilir neler olucak :D
saolun arkadaslar ama bı kısım ıntel bı kısımda amdyı tercıh edıyor yınede kafalar karısıyo cunkı herkes kendı ıslemcısını onerıyor suan oyle kafam karısıkkı amd yı almak ıstememdekı korku bıde acaba ıntel adar performans verırımı daha fazlasını verırmı dusuncersı dahada sıklastı kafamda onerılerınız ıcın saolun arkadaslar
ya bence işlemciden çok fazla farketmiyor
o kadar büyütcek bişey yok
önemli olan ekran kartın ve ramindir
ama yinede amd diyorum
şunu söyleyim intele verilen 5 kuruş bile haramdır.nedenmi ileriye dönük değil bir windows viyanayı bile açamayacak kadar rezildir kendisi.görüyoruz amdnin ilk çıkardığı 64 bit tek çekirdek cpular şuanki güncel cpularlan aynı performansa yakın dip dibe bir vistayı açabilmektedir.ama intelde ise core2 duo dışında alternatif yok malesef performans vede işlem hacmi konusunda.amd nin şu sözü halen aklımdan çıkmamıştır ilk 64 çıkacak dediklerinde 64 bit bir sempron işlemci dahi ilerideki tüm yeni işletim sistemi ve yazılımlarda performans kaybı olmaksızın çalıştırılabilecektir.işte laf budur.intel böyle bir iddayı kesinlikle yapamaz.şuanda soket 754 2800+ amd sempronda var athlon 3200+ ta ve intel dualcore core2 duo değil işlemcisi pcnin ama aradaki tek fark biri çift çekirdek ama athlon ile arada yok denebilecek kadar performans farkı var hatta birçok uygulama ve işlemi aynı anda yapınca intel işlem yapamaz hale geldiği gibi birde resete kadar götürüyor işi. amd ise bırakın gidip bi dışarı dolaşıp gelin geldiğinizde işlemleri bitirmiştir ama intel olduğu yerde sayıklıyor.
Laptop için intel desktop için Amd derim
Merhaba
Bence hızı,veriyolu,üretim teknolojisi,çekirdeği vs. özellikleri hangisinin iyiyse o daha güçlüdür.Marka ayrımı yapmamak gerekir.Performans için bunun gibi kriterler çok fazla.Mesela oyunlarda Ram in ve ekran kartının da büyük etkisi vardır.İşlemci yüksekse ram düşükse bunlar uyumlu çalışamazlar ve performas düşüklüğü olur.Tabii oyunlarda ekran kartı da önemli.Oyun için sistem toplanırken en fazla dikkat edilmesi gereken 3 şey İşlemci-Ram-Ekran Kartıdır.Bunların 3 ünü de özelliklerine dikkat ederek alırsanız oyunlarda iyi performans sağlayabilirsiniz.Benim şahsi görüşüm bu.
Kendinize İyi Bakın..İyi Günler..
bi yönden haklısın ama marka demek kalite demektir.. bir renoyla le mercedesi bir tutamazsın dimi
teomanistbi yönden haklısın ama marka demek kalite demektir.. bir renoyla le mercedesi bir tutamazsınOrası öyle ama bu işlemcilerde bence ikisinin de ayrı tutulacak bir yanı yok..İki firma da çok kaliteli işlemciler üretiyor..
pc de 1,5 gb ram var 256 ekran kartı ati 9550 var yınede maxımumda kasıyo anlamadım gıttı acaba sorun nerde işlemcidedir diye amd ye gecmek istedim oda olmazsa acaba sorun nerde bulamıyorumkı ramın markası OcZ ekran kartı ati radeon napıcam bılemıyorum
Bu arada HERKESIN BAYRAMINI KUTLARIM arkadaslar..!
benim sistem agp bu arada ramların hızı 400 mhz ama şimdi PCı gecıcem
anakart asus olucak pcı 16x ramda kıngstone 800 mhz 2GB alıcam belkı bı fark gorurum sızce fark edermı azda olsa ekran kartıda SAPPHIRE ATI HD 2600 XT dırectx 10 alıcam bayramdan hemen sonra sızce nasıl olur.???
Arkadaşlar AMD ve İNTEL işlemciler zaen üretim olarak farklı temeller üzerinde tutuluyorlar en basitinden cash belleklerine bakınintel daha fazla cash bellek sunuyor işlemcilerinde ama amd de daha fazla mhz ayrıcalığını tanıyor. bundan yıllar önce 64 bit işlemciler çıkacağı bir sırada amd vede intel işlemcilerin testlerine tanık olmuştum orada amd nin en kral işlemcisi intelin celeron d işlemcisile aynı puanı almıştı (biz yemedik tabi) Demek istediğim bunlar satış stratejisi Ayrıca şunuda unutmayalım AMD herşeyini intele borçludur. zira yıllarca AMD yi de intel beslemedi mi? Yıllarca Rekabet ortamı oluşsun diye kendi teknolojisini AMD ye de intel sunmadı mı? Şimdi Bu nasıl bir rakabettir böyle konuştukları diller birbirlerinden farklı?
Ayrıca Ben yıllarca AMD işlemci kullanmış birisiyim şu anda kafemdeki 48 Pc nin tamamı da amd dir (fiyatı düşük olduğu için) Ama ev kullanıcılarına kesinlikle intel öneriyorum. İntel son derece kararlı bir işlemcidir. amd işlemci kullananlarda pc kasması takılması donması kafayı ymesi işlem yapmaması gibi sorunlar daha sık yaşanıyor. o yüzden ev kullanıcıları İntelden vazgeçmesin derim.
azrail_affetmez
Söylediklerinin ikinci bölümüne katılıyorum. Kararlılık açısından ve çevremdeki insanların AMD intel kullanıcılarının yaşadıkları sorunlar açısından intel Daha önceliklidir ev kullanıcılarına.
Ayrıca konuyu açan arkadaş P4 3,06 Demiş arkadaşlar o işlemci 478 Pin li.
AMD ye geçerse zaten değiştirmesi gerekecek te.İntel Tarafında da İşlemciyi değiştirirse board u da değişmeli yuksek ihtimal AGP bağlantılı yeni işlemcilere uyumlu anakart da bulmayacak dolayısı ile ekran kartı ve remler de değişmeli.
Yani kısaca PC upgrade etmeli tamamen
agp p550 vgamı o ekran kartı yani ati seris agpler hep dandiktir vistada ben daha agp olupta vistanın not değeri oaln en düşük 2.0 ı geçenini tam olarak göremedim oyun ve grafiklerde ortalamada.ama nvidianın 256 mb basit bir vgası bil ondan daha iyi sonuç veriyor vistada.birde aslında sadece ve sadece donma takılma sorunlarını çözeceksen yeni pcı express ddr2 anakartlardan al 478 pin sorunun tamamen çözülür pcı expres ga takınca ama şunu söyleyim seni fazla idare etmez bu denli bir değişiklik.en az bir çift çekirdek alman lazım artık oyunlar bile çift çekirdek ister oldu son zamanlarda.
bu arada azrail cafelerin çoğunda dediğin sorun var peki nedenini hiç sordunmu kendine antalyadaki en büyük zorun sanki tır kullanırcasına sistemi kullanıyorlar fanlar tozlu kasa bakımı yapılmamış ramler 1 gb altı vgalar desen keza en düşük seri agp veya pcı express vgalar.ama şunu söyleyim soket 939 var topladığım 4 adet yeni cafeye sorunsuz vista kurulu üstüne üstlük birde bende alt sınıf bir vgaa kullandım ama en azından sorun çıkmaz.6400 ge force kullandım vga ramler 1 gb anakartında biraz kalitelisine asusun 120 dolarlık anakartlarını kullandım hiç sorun yok.işlemcilerde amd athlon 4000+ zaten 3200 athlonun eski 95 dolar fiyatına satılıyor piyasada.ucuz etin yahnisi yavan olur bunu tabiki anlatana kadar kafa diye bişey kalmıyor bende ama değiyor.illada inat ederse benim dediğim diye satarım ama destek vermem olur biter sadece garantisini veririm garanti kapsamında parça değişimi o kadar çünkü millet uyanık ilk kendileri diretiyo sonrada sen topladın sistemi deyip bizlere atıyor suçu madem suçlamak istiyorsun kendinde ara kusur o zaman bende değil çünkü verilen teklif belli istenende.intelde sorun yok denmiş yok sadece her 2 senede bir en aza işlemci ve anakart değişimi sorunlu o kadar.daha ben soket 754 lerlen yaptığım sistemlerde bile performans sorunu görmedim.
azrail_affetmezvalla benchmarklarda intel amd yi eziyor neden intelden amd ye kayıyorsun ki? bence intel bi işlemci alarak yoluna devam edebilirsin. http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29144 bence bu işlemciden memnun kalacaksın.
arkadaşa katılıyorum CPU Bus Hızı da 1333 bayagı yuksek oyun ıcın ideal..
fattikTamam da 478 pinli anakartı var bu anakarta o işlemciyi alırsa beraberinde rem+anakart+Ekran kartınıda yenilemek zorunda kalmazmı?azrail_affetmezvalla benchmarklarda intel amd yi eziyor neden intelden amd ye kayıyorsun ki? bence intel bi işlemci alarak yoluna devam edebilirsin. http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29144 bence bu işlemciden memnun kalacaksın.
azrail_affetmezArkadaşlar AMD ve İNTEL işlemciler zaen üretim olarak farklı temeller üzerinde tutuluyorlar en basitinden cash belleklerine bakınintel daha fazla cash bellek sunuyor işlemcilerinde ama amd de daha fazla mhz ayrıcalığını tanıyor. bundan yıllar önce 64 bit işlemciler çıkacağı bir sırada amd vede intel işlemcilerin testlerine tanık olmuştum orada amd nin en kral işlemcisi intelin celeron d işlemcisile aynı puanı almıştı (biz yemedik tabi) Demek istediğim bunlar satış stratejisi Ayrıca şunuda unutmayalım AMD herşeyini intele borçludur. zira yıllarca AMD yi de intel beslemedi mi? Yıllarca Rekabet ortamı oluşsun diye kendi teknolojisini AMD ye de intel sunmadı mı? Şimdi Bu nasıl bir rakabettir böyle konuştukları diller birbirlerinden farklı?yanlış !!!!!!!düşük güç tüketimi ile ofiste ve evde normal kullanıcısı iseniz amd olmalı testlerde düşük güç tüketiminde amd önde unutmayın kulaktan dolma haberde yazmayınız lütfen amd nin yeni chip seti 8 watt cekmekte işlemciler belli birde yeni ekrankartlarında bir ayarlama yapabilirse güç tüketiminde lider olacak :::biri eklemiş oyunlarda işlemci pek önemli değil dogru ama amd nin 3 d now + (pro) komut seti oyunlara destek vermekte nasıl oldugunu bende çözemedım ama eskıden testlerde boynu bukuk olan amd oyunlarda bu komut seti ile intele toz attırdı düşük mhz de ve performasta takıpleyenler bilir.. ilk makınem p3 600 idi memunudum ..nede olsa core 2 duolar p3 işlemcilerilerin geliştirilmiş hali sonra amd ile 1700 mhz tanıstım arada benzer intellerden memnundum sonra 2600 barton 3000 venice ve son 3500 venice ..bilgisayar tamırlerı ne gittim bu sebeple bır cok makıne işlemci ile karşılaştım netburst tabanlı inteller asla amd gibi stabil değildi celoronlar sempronların eline su dökemiyorlardı eger kasanız ve işlemci fanınız iyi değilse işlemciye dayalı uygulamalar iyi başlasada ısınma baş gösterince intel işlemciler performans kaybediyordu ki core 2 duo imdada yetişti termal yapı düzeltildi ama düşük hızlarda çalıştıgı için amd az ısınıyordu(yanılmıyorsam p3 ler 250 ile 130 nm re arasında bir üretime sahip ki bu işlemci 65 nm reye uyarlanınca ve geliştirilince core 2 duolar çıktı) kısacası oyun ise amd ama yok ben durmadan işlemciye dayalı iş yapacagım diyorsan intel alacaksınAyrıca Ben yıllarca AMD işlemci kullanmış birisiyim şu anda kafemdeki 48 Pc nin tamamı da amd dir (fiyatı düşük olduğu için) Ama ev kullanıcılarına kesinlikle intel öneriyorum. İntel son derece kararlı bir işlemcidir. amd işlemci kullananlarda pc kasması takılması donması kafayı ymesi işlem yapmaması gibi sorunlar daha sık yaşanıyor. o yüzden ev kullanıcıları İntelden vazgeçmesin derim.
Son Düzenleme: kuruwa ~ 15 Ekim 2007 13:52
fattikamd nın fsn hızını biliyormusun yeni işlemcilerde intel bu yüzdem mecbur 1600 mhz fsb çıkardı amd de en düşük 2900 mhz en yüksek 4200 mhz geliyorazrail_affetmezvalla benchmarklarda intel amd yi eziyor neden intelden amd ye kayıyorsun ki? bence intel bi işlemci alarak yoluna devam edebilirsin. http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29144 bence bu işlemciden memnun kalacaksın.
Zaten Biz Bu konuda mhz konusunda intel amd ye rakip olamaz demiştik ama amd de cash bellek konusunda intelle yarışamıyor ikisi de farklı dil demek istediğim bu.
ama arkadaşlar ben yeni çıkanlardan veya çıkacaklardan bahsetmiyorum sadece varolan bir işlemci önerdim arkadaşa hepsi bu. Kendime bir pc toplasam intel mi alırım amd mi derseniz AMD alırım ama intelden daha iyi olduğu için değil fiyatı için.
Arkadaşlar AMD hep övündüğü birşey var bizim sadece bir fabrikamızın değeri 5 Milyon$ Peki ama biliyor musunuz intelin yıllık ARGE çalışmalarına ayırdığı değerin Bile Bundan daha fazla Olduğunu?