arkadaşlar bu amd ve intel olayı takibime dayanarak söylüyorum 3 senedir bu forumdayım. walla şöyle denebilir bir konu aç başlıgı amd ve intel geçsin sen sonraki showa bak :D garanti veriyorum 10-20 sayfa yazı yanıt gelir. yanlış anlamayın kimseyi veya birşeyi eleştirdigim veya aşağlamak amacında değilim. bu olayıda yadırgamıyorum. forumların amacı zaten bilgi paylaşımı değilmi. ama hoşumada girmiyor değil hani sayfalarca çeşitli görüşler . ama eskiye nazaran söyle bir durum var kimse amd en iyisidir ben başkasını tanımam havasında değil veya intel içinde geçerli. arkadaşın başlıgına cevap olarak günümüzdeki bütün işlemciler cok iyi seni oyun konusunda sıkıntıya sokmaz sen mümkün mertebe bord, işlemci, ram ve ekran kartının uyumuna özen göster. o zaman sorun yoktur. istedigini al. amd yi sorarsa seni yarıyolda bırakmaz ve keşke intel alsaydımda dedirtmez.
oyun için hangi işlemci daha iyi ?
oyunlar için CERELON daha iyidir...amd ile bi bilgim yok
Celeronmu? Yapmayın yahu cok eskı bır teknolojı o.
Borga-xCeleronmu? Yapmayın yahu cok eskı bır teknolojı o.duyduguma göre önceden oyunlar için celeron iyiymiş şimdi hangisi iyi hangisi kötü onu bilemem...
celoron normal intel işlemcılerın on belleklerını kırpılmış modellerıdır eskıden de celoronlar oyunda iyi degıldı
valla celeronu bilmemde onun yerine sempron kullanmayı tercih ederim 1000 kat iyidir celeronlardan.ama 3200+ ve 3400 serisi için geçerli bu lafım.3000+ bir sempronda 25 adet exel çalışması yapmak aynı anda imkansız sistem işlem yapamaz ale geliyor kaydet deyince.
beter1072oyunlar için CERELON daha iyidir...amd ile bi bilgimIntel Celeron modellerinde Cache Bellek yoktur veya çok azdır.Bu işlemciler yazı yazmak,internette dolaşmak vb. şeyler için idealdir.Eski tip işlemcilerdir.Oyunlarda hiç performans alamazsınız.Ama Celeron-D modelleri başka tabii.Oyun performansı nasıl bilmiyorum ama onların 3.6 GHZ'i bile var.
Sefa Adakanladım saol :))beter1072oyunlar için CERELON daha iyidir...amd ile bi bilgimIntel Celeron modellerinde Cache Bellek yoktur veya çok azdır.Bu işlemciler yazı yazmak,internette dolaşmak vb. şeyler için idealdir.Eski tip işlemcilerdir.Oyunlarda hiç performans alamazsınız.Ama Celeron-D modelleri başka tabii.Oyun performansı nasıl bilmiyorum ama onların 3.6 GHZ'i bile var.
ilk çıkan celoronlarda ön bellek yoktu intel bu yüzden rezil olmustu gerçekten ama sonrasında eklendı mecburen aslında her işlemcıde oyun oynanır celoronda dahil ama günümüz oyunlarında yetersiz kalmakta artık ekran kartın iyi ise olur ama iyi bir ekran kartına para verebılen işlemcısı ve diğer birleşenlerınıde iyi tutarsa stabil oyun yanında görsel şölende yaşar