biyer de görmüştüm artık internet ten oyun indirmek yasaklanıyormuş indirenler ceza alıyorlarmış bu dogurumudur ? (lütfen ciddi olun)
oyun indirmek suç mu oluyor
- 1
- 2
biyer de görmüştüm artık internet ten oyun indirmek yasaklanıyormuş indirenler ceza alıyorlarmış bu dogurumudur ? (lütfen ciddi olun)İnsanların özgürlükleri asla kısıtlanamaz.Eğer suç ise oyun fiyatlarını indirsinler bizde alalım :)
Suç felan deyil :) (demo vs indirirsen )
Ha korsan oyun der isen teknik olarak suçtur.Ama yıllardır herkes kullanır 1 kişi bile cezalanmaz.Hiç bir zaman internetin olduğu ortamda o tür yasaklamalar getirilemez.NASA bile hacklendiğine göre sistemlerini yine kırarız :) Her şey iki koda bakar.
Son Düzenleme: ThekT0niC ~ 03 Haziran 2013 10:36
Klasik bahaneler yine.. Her seferinde 2000 liraya sistem dizdim diyordunuz ama. Kaldı ki oyunlar öyle pahalı falan değil, dijital oyunların indirimlerini takip ederseniz çok uygun fiyatlara alabiliyorsunuz. En basitinden Tomb Raider geçen gün 26 TL idi.İnsanların özgürlükleri asla kısıtlanamaz.Eğer suç ise oyun fiyatlarını indirsinler bizde alalım :)
Suç felan deyil :) (demo vs indirirsen )
Ha korsan oyun der isen teknik olarak suçtur.Ama yıllardır herkes kullanır 1 kişi bile cezalanmaz.Hiç bir zaman internetin olduğu ortamda o tür yasaklamalar getirilemez.NASA bile hacklendiğine göre sistemlerini yine kırarız :) Her şey iki koda bakar.
Korsan indirme yapmak suçtur, ülkemizde çok sıkı denetim olmaması bunun gerçeğini değiştirmiyor.
Klasik bahaneler yine.. Her seferinde 2000 liraya sistem dizdim diyordunuz ama. Kaldı ki oyunlar öyle pahalı falan değil, dijital oyunların indirimlerini takip ederseniz çok uygun fiyatlara alabiliyorsunuz. En basitinden Tomb Raider geçen gün 26 TL idi.Bana Crysis 3,gta 4,bf3 fiyatlarını söylermisin ?Korsan indirme yapmak suçtur, ülkemizde çok sıkı denetim olmaması bunun gerçeğini değiştirmiyor.
Evet 2000TL ye sistem dizdim,ama ben sistemi uzun ömürlü olması için dizdim,bol keseden para vermedim,hatta şuan oyun oynamayı bile bıraktım,ben arkadaşa yazdığım yorumu tartışma çıkması için yazmadım,gerçekler ne ise o.
Ben şunu söylemek istiyorum,ve hayla anlayamadınız yada ben anlatamadım,girin bakın teknosalara,media markt v.b büyük alışveriş yerlerine,50-60tl den aşşağı oyun görmek çok zor ve görürseniz de eski,gözden düşmüş oyunlar.Sizin dediğiniz indirime girmiş oyunlar,ben yukarıdaki arkadaşa bir genelleme yaptım.Genel olarak oyunların büyük çoğunluğu 50tl ve üstü ve bu fiyatlar ortalama bir insan için alınası fiyatlar değil.
Ben orijinal oyun almıyorum,veya pahalı olduğu için almıyorum demedim,sadece bir genelleme yaptım,ve yorumumun bir yanlış yönünüde görmedim,varsa belirtin.
Son Düzenleme: ThekT0niC ~ 03 Haziran 2013 15:15
müzik indirdiğiniz siteler varmı ben müzik indirmek için hep turkcell e 2.99Youtube mp3 sitesine youtube dan dinlediğin müziğin linkini yapıştırıp videoyu mp3 e dönüştürüyorsun ve müziği indiriyorsun.
Bana Crysis 3,gta 4,bf3 fiyatlarını söylermisin ?evet oyun fiyatları harbi gereksiz derecede yüksek verdigin paraya yazık olur nede olsa haftaya bitiyorEvet 2000TL ye sistem dizdim,ama ben sistemi uzun ömürlü olması için dizdim,bol keseden para vermedim,hatta şuan oyun oynamayı bile bıraktım,ben arkadaşa yazdığım yorumu tartışma çıkması için yazmadım,gerçekler ne ise o.
Ben şunu söylemek istiyorum,ve hayla anlayamadınız yada ben anlatamadım,girin bakın teknosalara,media markt v.b büyük alışveriş yerlerine,50-60tl den aşşağı oyun görmek çok zor ve görürseniz de eski,gözden düşmüş oyunlar.Sizin dediğiniz indirime girmiş oyunlar,ben yukarıdaki arkadaşa bir genelleme yaptım.Genel olarak oyunların büyük çoğunluğu 50tl ve üstü ve bu fiyatlar ortalama bir insan için alınası fiyatlar değil.
Ben orijinal oyun almıyorum,veya pahalı olduğu için almıyorum demedim,sadece bir genelleme yaptım,ve yorumumun bir yanlış yönünüde görmedim,varsa belirtin.
Bana Crysis 3,gta 4,bf3 fiyatlarını söylermisin ?Mağazalarla takılı kalmayın, dijital ortama geçin.Evet 2000TL ye sistem dizdim,ama ben sistemi uzun ömürlü olması için dizdim,bol keseden para vermedim,hatta şuan oyun oynamayı bile bıraktım,ben arkadaşa yazdığım yorumu tartışma çıkması için yazmadım,gerçekler ne ise o.
GTA IV zırt pırt 5$ oluyor, Crysis 3 daha geçen gün 30-40 TL civarı idi, Battlefield 3'te 5-10$ fiyatına iniyor. Problem ?
Suş olsa bile bizim ülkede takipçisi yok herkes indiriyor ceza vermeye kalksalar dünya rekoru kırarız heralde korsan yüzünden :D
Hangi sitede oluyor bu fiyatlar Eğer harbiden böyle ise Battlefield 3 'ü indiği an alacağımBu sitede;
Hangi sitede oluyor bu fiyatlar Eğer harbiden böyle ise Battlefield 3 'ü indiği an alacağımSteam'de her gün indirimler var hele temmuz ayında "Summer Sale" başlar bir sürü büyük oyun indirim görür.
Ek olarak;
http://www.gamersgate.com/
http://www.greenmangaming.com/ - Her gün güzel indirimleri olur, Tomb Raider geçen gün 26 TL civarına geldi ki oyun mart ayında çıktı.
http://getloadedgo.com/ - Belli aralıklarla 2 oyun 10-15$ kampanyaları olur ki aralarında hep sağlam oyunlar oluyor. Mesela Deus Ex HR + Mafia II'yi 10$'a aldım.Ayrıca GMG'nin ve GG'nin kendine has ekstra indirim kodları var. Mesela GMG'de bir oyun %75 indirim görüp 10$ oluyorsa indirim koduyla o 10$ %20 daha ucuzluyor ve 8$'a alıyorsunuz oyunu.
Dediğim gibi dijital oyun piyasası çok daha hesaplı olur.
Ek olarak Humble Bundle varki;
https://www.humblebundle.com/Hem haftalık satışları olur, hem bundle satışları.
Bir keresinde Company of Heroes'un 3 oyununu, Darksiders'ı, Metro'yu ve Red Faction Armageddon'u 1$'a satmışlardı ki bu 2 TL yapmaz, bu fiyata korsancı abi bile vermez.
Kara Şövalye, çok teşekkürler aydınlattığın için Yalnız aklıma ufak bir şey takıldı. Paralar $ cinsinden. Yani buralardan aldığımızda Türkiye'den aldığımızı görüyorlar değil mi? Satış istatistiklerinde Türkiye'de satıldı olarak mı görünüyor?
Kara Şövalye, çok teşekkürler aydınlattığın için Yalnız aklıma ufak bir şey takıldı. Paralar $ cinsinden. Yani buralardan aldığımızda Türkiye'den aldığımızı görüyorlar değil mi? Satış istatistiklerinde Türkiye'de satıldı olarak mı görünüyor?Genelde global bir sıralama/istatistik oluyor fakat eskiye göre Türkleri'nde oradan alışveriş yaptıklarının farkına varıyorlar artık. Dua edelim ki Origin hariç her yer Türkiye'ye $ üzerinden satıyor, bu sayede daha ucuza geliyor, tabi böyle gelişmeye devam ederse belki gelecekte TL olarak satmaya başlarlar en azından Steam'de.
Dijital satış çok daha iyi DVD'nin başına bir şey gelecek derdi olmuyor.
Eğer Steam'den alışveriş yapacaksanız yardımcı olabilirim, Paypal hesabım var.Son Düzenleme: Kara Şövalye ~ 03 Haziran 2013 19:11
TL veya $ olması sorun değil aslında. Türkiye'de orjinal oyun satılmıyor demesinler deGenelde global bir sıralama/istatistik oluyor fakat eskiye göre Türkleri'nde oradan alışveriş yaptıklarının farkına varıyorlar artık. Dua edelim ki Origin hariç her yer Türkiye'ye $ üzerinden satıyor, bu sayede daha ucuza geliyor, tabi böyle gelişmeye devam ederse belki gelecekte TL olarak satmaya başlarlar en azından Steam'de.
Dijital satış çok daha iyi DVD'nin başına bir şey gelecek derdi olmuyor.
Eğer Steam'den alışveriş yapacaksanız yardımcı olabilirim, Paypal hesabım var.
Şimdilik bir şey almayı düşünmüyorum ileride belki Çok teşekkürler.
TL veya $ olması sorun değil aslında. Türkiye'de orjinal oyun satılmıyor demesinler de
Şimdilik bir şey almayı düşünmüyorum ileride belki Çok teşekkürler.
Günümüzde artık dijital versiyonlar daha çok satılıyor, sadece büyük ses getiren oyunlar kutulu çıksa yeterli olur aslında. Onlarında koleksiyon değeri var.
- 1
- 2