arkadşlar malum bilen bilir.Geçenlerde laptopun şifresi kendi kendine uçmuş ve şifre doğru olmasına karşın laptop şifreyi kaldıramamıştık. Sağolsun forumdaki yardımcı olan arkadaşlarımız zayesinde Hiren's BOot Cd ile o işi hallettim. Pc ye orj bi lisans ile (deneme sürümü avast internet security ile tarattım. Pc ye virüs bulaşmıştı.Ve tarama çok yavaştı derin tarama.Mbayte cinsinden tarama yapıyordu avast.Sonra bende pc yi kapamaya zorladım çünkü tarama çok yavaştı.Pc tarama esnasınnda da donuyordu.
Ben daha sonra COMBOFIX indirdim onunla tarattım fakat tex dosyasını nere kaydettiğini bilmediğim için virüs buldu mu bulmadı mı bakamadım tex dosyasına.Ama muhakkak bulmuştur.Ardından gece bıraktım sabaha kadar birde avast internet security ile tarattım.O da virüs buldu sildim yeniden başlattım.
** Şimdi ise pc yeniden başladıktan sonra bazen bilgisayardaki ramler ole bi çalışıyor ki %98-99 arası hiç inmiyor.Advanced System care verimlilik izleyiciden ve pc nin kndi orj işlemci rem getgetinden baktığımda remler bu bahsettiğim 98-99 larda görünüyo hiç inmiyor.
** Ayrıca drivers meter gatgetsinde ise(HDD bilgi gatgetsi) bi hdd %100 de çalışıyor pc nin hdd işığına bakıyorum hiç sönmüyor.
En sonunda böle olunca yine avastı açıp tarama yapmak istedim pc dondu fare imleci takılarak hereket etti. veeee MAVİ EKRAN çıktı.
Bir de arkadaşlar görev yöneticisini açmak istediğimde remler %98 de çalıştığı için bellek az boşaltın gibi bi uyarı da çıkmıştı.
Şimdi görev yöneticisini açtığımda ise bi işlemin adı Com Surrogate, yansıma adında ise dllhost.exe
yazıyordu ve 2.257.156K larda geziniyordu bu nedir bilen var mı =?
Şimdi tekrar virüs taraması yaptırdım 1 tane buldu sildi onu tekrar taradım şimdi yok.Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın :)
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler..