Arkadaşlar sistem böyle göründüğü gibidir. Sistem arkadaşımın ve yenilemek istiyor. Facebookta, poker oyunlarında ve internette takılmalar yapıyormuş. Sistemi yenilemek için neler yapılabilir?
PENTIUM D 925 İşlemcili ESKi PC
- 1
- 2
Çok Eski Bir Makine Satıp Yeni SistemPciX16 gpu girişi. DDR2 Ram ve 775 İntel Anakartlı sistem çok eski ve işe yaramaz oldu öyle mi? Hatta hiç parça da alınıp eklenmez mi? Lütfen boş yorum olsun diye yorum yapmayın. Anlayan arkadaşlardan yardım istedim ben burada ne gibi yükseltme yapılabilir bu yavaşlamalar düzelmesi ve az da olsa güncelleşmesi için pc'nin.
ekran kartının kesin olarak değişmesi gerekiyor.arkadaşınızın anakartının marka-modeli ne??
işletim sisteminiz nedir ?İşletim sistemi, yapılacak donanımsal upgrade ile ne kadar alakalıdır şu vaziyette? Resimde sağ alt köşede o da yazıyor Windows XP diye. Ayrıca yazdığım mesajda bilgisayarın benim olmadığını da belirttim. Lütfen boş yorumlara ne gerek var anlamıyorum.Chip forum böyle değildi yahu. Donanım forumunda donanımdan anlayan ve gerçekten yardımcı olabilecek arkadaşlar yok mu?
arkadaşınızın ram i 504 mb.1 gb a çıkartabilir ama yeterli olmaz.kısa bir sürede yine ram takviyesi yapmak zorunda kalır.gördüğüme göre anakart en fazla 1 gb ram alabiliyor.
ekran kartının kesin olarak değişmesi gerekiyor.arkadaşınızın anakartının marka-modeli ne??ESC Asterope3. O da yazıyor resimde. :) Neyse. Arkadaşım bilgisayar ile sadece internette sörf, facebook gibi sitelerde oyun, poker vb java uygulamalarında kasmamasını istiyor. Bana kalsa 1-2GB ram alıp takardım sadece. Anakart ne kadar alırsa. Ama sorayım dedim bilenlere. Belki işlemci falan düşüktür kasmalar o yüzdendir. Neler önerebilirsiniz diye.Son Düzenleme: Terenas ~ 18 Ocak 2010 21:59
ESC Asterope3. O da yazıyor resimde. :) Neyse. Arkadaşım bilgisayar ile sadece internette sörf, facebook gibi sitelerde oyun, poker vb java uygulamalarında kasmamasını istiyor. Bana kalsa 2GB ram alıp takardım sadece. Ama sorayım dedim bilenlere. Belki işlemci falan düşüktür kasmalar o yüzdendir. Neler önerebilirsiniz diye.fazla masraf çıkarmak istemiyorum ama pc sini uzun vadede kullanmak istiyorsa işlemci değişikliği yapmasında yarar var
Anakartın desteklediği işlemciler:
http://www.hepsiburada.com/775-p ... ket_yapisi%3d775pin
Sadece 2Gb ram taksa takılmalar ve kasmalar ortadan kalkar mı acaba.
İşletim sistemi, yapılacak donanımsal upgrade ile ne kadar alakalıdır şu vaziyette? Resimde sağ alt köşede o da yazıyor Windows XP diye. Ayrıca yazdığım mesajda bilgisayarın benim olmadığını da belirttim. Lütfen boş yorumlara ne gerek var anlamıyorum.yorumsuz_Chip forum böyle değildi yahu. Donanım forumunda donanımdan anlayan ve gerçekten yardımcı olabilecek arkadaşlar yok mu?
bu gayet güzel :)
http://www.hepsiburada.com/intel ... 6&productid=bd97056
:) Fiyatı tuzlu. Yeni bir işlemci almadan kurtaramaz mı yani paçayı? :)
donanımdan başka arkadaşınız ccleaner ve tuneup kullanarak sistem temizliğide yapsın
Yorumunuzu alsaydık? :) Donanımsal olarak ne gibi yükseltme yapılabilir sorusuna. OS ne diye soruyla cevap veriyorsunuz. Karşılığında nasıl bir yorum bekliyorsunuz ki efenim. :)efendim os kasmaya paraleldir.mesela siz gidip 512 mb lık ramli pc wın7 yüklerseniz haliyle kasar.siz heralde yanlış anladınız.ayrıca forum yorumcularının kalitesini tartışamayız öyle değilmi sonuçta yardım etmeye çalışıyoruz. ;)
PciX16 gpu girişi. DDR2 Ram ve 775 İntel Anakartlı sistem çok eski ve işe yaramaz oldu öyle mi? Hatta hiç parça da alınıp eklenmez mi? Lütfen boş yorum olsun diye yorum yapmayın. Anlayan arkadaşlardan yardım istedim ben burada ne gibi yükseltme yapılabilir bu yavaşlamalar düzelmesi ve az da olsa güncelleşmesi için pc'nin.
tm arkadaşım biz boş yorum atıyoz ya :) bu pc ölmüş bitmiş anakart işlemci hepsi değişmesi gerekiyor Yardım edende suç zaten sen beni dinleme git düzeltmeye calıs her parcasını değştir yine aynı hesap yeni pc topla dedim sana yinede sen bilirsin
- 1
- 2