MErhaba arkadaslar ya benım bi konum vardı onu bulamadım mecburen yeni konu açıyorum Neyse ; arkadaslar benim Pentium4 2.8 işlemcim var.Fan sürekli en yüksek devirde dönüyor.Resmen ugulduyor yani...TEmizle diceksiniz...Fanı temizledim hatta temizleyip duruyorum parladı artık.Hatta Fan'ın altındaki demirde yüzünüzü bile gorebilirsiniz Bıktım temizlemekten.Benim windowsta ısı ölçer bir programım yok.Bios'tan ısısını kontrol ettim-ediyorum 77-80 derecelerde geziniyor.Yani oyun oynarken falan her turlu 90-100 oluyodur..Ki oyun açamıyorum-açmaz oldu artık.Hemen mavi ekran veriyor(o da ayrı bi konu )Bu ısı normal midir.Bu tur mavi ekranlara neden olur mu? Ne yapabilirim? Nasıl bir fan alayım-alayım mı??(marka,voltaj,model ne olsun )Sogutma macunu muymuş neymiş o şeyden sürsem yeterli olur mu?Sıcaklıgı bi şekilde 50 derecelere düşürmeyi başarırsam oyun açarken yaptıgı mavi ekran ve ardından reset sorunum geçer mi?
Yine çok yazdım ama iyi anlaşılabilmesi için lütfen okuyup bi fikir verin.Şimdiden tesekkur