ne şerefsiz bi virüs bu arkadaşım..
kaçkere frmat attım, gene var gene var.
nasıl kurtulacaz bundan..
kasperskynin tüm versiyonları ile tarama yaptım silemiyor..
ve aklınıza gelecek tüm antivirüslerle denedim, olmuyor kurtulunmuyor.. hatta bazı antivirüs şirketleri ek olarak bu virüs için küçük programlar yazmış, onlarıda denedim.. hddyi parçalamama ramah kaldı..
varsa ben şöyle yaptımda kurtuldum diyen, paylaşsın arkadaşım..
sality.aa virüsünü yazanın ben...!
- 1
- 2
işte formattan iki saat sonraki tarama şuan devam ediyor, formatı cyi silip yavaş biçimlendirip yapıyorum..
ve bikaç saat sonra tekrar format atmak zorunda kalacağım, çünkü internet exploreri bozacak o yüzden acele edin.
Başka hdd varsa ordan bulaşıyor olabilir. Bence temiz bir flashın içine iyi bir antvirüs yazılımı koy. Sonra format at. Hiç biryere dokunmadan av yi kur flashtan.
yada Başka bir bilgisayara hddni takıp tarattır.
olmadı Bütün hdd ye format at
Neden sistem geri yükleme yi kapatmıyorsun.Başlat'ı tıklatın, Bilgisayarım'ı sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
Sistem Özellikleri iletişim kutusunda Sistem Geri Yükleme sekmesini tıkla,
Sistem Geri Yükleme'yi kapat onay kutusunu tıklatarak seç Veya, Bu sürücüde Sistem Geri Yükleme'yi kapat onay kutusunu tıklatarak seç
Tamam'ı tıkla.Bilgisayarı yeninden başlat...
Yani kapat sistem geri yüklemeyi sonra silmeyi dene bakalım...
Güncelleştirmeleri nereden yapıyorsunuz? Hepsi de programların D sürücüsüne attığı yükleme dosyalarına bulaşmış gibi. Yani formatlıyorsunuz ama formattan sonra yeniden bulaştırıyorsunuz gibi. Bence sadece kişisel dosyalarınızı yedekleyip komple bir formatlayın, program dosyası setup'larına filan da veda edin. Temiz bir formattan sonra tekrar indirerek edinin programlarınızı.
Not: Tabi eğer anti-virüs programlarıyla temizleyemiyorsanız...
arkadaşlar yazdıklarınızın hepsini denedim, allah başa vermesin çok bela bişey..
ya baştansona o resimdeki gibi ünlem var.. varmı böylebişeyya..
zaten virüs kendini programlara entegre ediyor, tüm exe lere..
01apachiarkadaşlar yazdıklarınızın hepsini denedim, allah başa vermesin çok bela bişey..O yüzden programlarınıza veda edip yeniden edinin diyorum.
ya baştansona o resimdeki gibi ünlem var.. varmı böylebişeyya..
zaten virüs kendini programlara entegre ediyor, tüm exe lere..
ya arkadaşlar kendine güvenen varsa bulaştırsın o virüsü kurtulsun hem herkese hayrı dokunur..
ben nerden geldiğini söyleyeyim:tnctr.comda yüzellibin driver diye bi dosya var, elemanın biri driverleri bi araya getirmiş.. onu indirin iso buster ile açın winrarla çıkartın.. bana ondan bulaştı!!!
01apachiya arkadaşlar kendine güvenen varsa bulaştırsın o virüsü kurtulsun hem herkese hayrı dokunur..İyi de indirdiğiniz bir dosyayı açmadan önce niçin virüs taramasından geçirmiyorsunuz?.. Neyse, Geçmiş olsun. Umarım çözülür sorununuz.
ben nerden geldiğini söyleyeyim:tnctr.comda yüzellibin driver diye bi dosya var, elemanın biri driverleri bi araya getirmiş.. onu indirin iso buster ile açın winrarla çıkartın.. bana ondan bulaştı!!!
eltahirİyi de indirdiğiniz bir dosyayı açmadan önce niçin virüs taramasından geçirmiyorsunuz?.. Neyse, Geçmiş olsun. Umarım çözülür sorununuz.winrarda 2 defa sıkıştırılmış bi dosya taramadan 1 saniyede geçiyor yada antvirüs kitleniyor çıkattıktan sonrada işişten geçiyor...
Mustafa@PCO zaman her 2 diskede low-level format atıcaksın biraz araştır kolaydır yaparsın ama biraz risklidir...virus için low level format atılmazfdiskle butun bolumleri silip baştan 0 sıfır sistem kurarsan sorun kalmaz sanırım
Arkadasim temizleme araclari var silemiyorsan
1 Sistem geri yüklemeyi kapamadin
2 Güvenli modda calistirilmasi gerekiyorsa öyle yapmadin
3 Formattan sonra geliyorsa muhtemelen gizli bölümler ver senin hard diskte
4 Gene cok ama cok pis bir zararli yazilimsa cd, hafiza kart yada eski sistem disketden temizleme yapabilen programlar mevcutki pek gerek olmaz buna.
Bunun baska secenegide yok ayrica Kasper falan silemiyor derken malware, rootkit ve spyware konusunda 1 tane bile iyi antivirusde yok bazi zararli yazilimlari anti malware, rootkit programlari ve spyware programlari ilede taratacaksin.
_cypher_virus için low level format atılmazNormal bildiğimiz formatla gitmeyen virüs ki öyle anlatmış arkadaş,ancak low-level formatla gider,çünkü low-level format bir nevi fabrika çıkışına dödürmektir...fdiskle butun bolumleri silip baştan 0 sıfır sistem kurarsan sorun kalmaz sanırı
C ile D yi birleştir o şekilde format at
Arkadaşım bence virüsün bulaştığı tüm dosyaları sil sonra pc'yi güvenli modda açıp bi combofixlen tarat, en sonunda Norman Malware Cleaner ile tarat böylece dosyalarında kurtlur.
Sonra sistemi yeniden kurmalısın
blackstromNorman Malware Cleaner ile tarat böylece dosyalarında kurtlur.bunu denedim, olmamıştı..Sonra sistemi yeniden kurmalısı
arkadaş senin bilgisayara istediğini yap.istersen başında yat ama gene birşey olmaz ana karta veya diğer iç malzemelere bulaştığı için bir şey yapsan daha da fena olabilir en iyisi sen ana kart için para biriktir.başka derdin varsa söyle
kadirs23arkadaş senin bilgisayara istediğini yap.istersen başında yat ama gene birşey olmaz ana karta veya diğer iç malzemelere bulaştığı için bir şey yapsan daha da fena olabilir en iyisi sen ana kart için para biriktir.başka derdin varsa söwalla böylebi cevap beklemiyordum..
olayın hdd de sınırlı olduğu kanaatindeyim, ama cevap için teşekkürler zahmet edip yazmışsın.
eğer tekrar yüklemeleri ikinci hdd den yapıyorsan ordan bulaşır başka nerden olcak
http://www.symantec.com/security ... 106-1847-99&tabid=3 adresinde nasıl temizleneceğine ait bilgi mevcut sanırım yardımcı olacaktır.
arkadaşlar hani biz ntfs de format attığımızda tüm veriler siliniyordu nasıl oluyorda bu arkadaşın vırusu silinmiyor ben format attığım zaman c ve d yi birleştirir blok halinde ntfs formatı atarım bu şekil format atınca bile mi silinmiyor bu vırus
eğer c ve d birleştirip komple temizlemezsek f disk yapmamız gerekir sanırım f diskte zahmetli iş
6.hisarkadaşlar hani biz ntfs de format attığımızda tüm veriler siliniyordu nasıl oluyorda bu arkadaşın vırusu silinmiyor ben format attığım zaman c ve d yi birleştirir blok halinde ntfs formatı atarım bu şekil format atınca bile mi silinmiyor bu vırusyok arkadaşım ben sadece cyi biçimliyorumeğer c ve d birleştirip komple temizlemezsek f disk yapmamız gerekir sanırım f diskte zahmetli iş
oyüzden gitmiyor.
- 1
- 2