merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 senedir topladığım sistemle beraber Sapphire Hd 7850 O.C 2 gb ekran kartı kullanıyorum fakat son zamanlarda amd nin hataları beni çıldırttı pc durup dururken ekran tamamen gri renk oluyor yada ekranda yukarıdan aşağıya vertical dediğimiz çizgiler oluşuyor bende nvidia ya geçmeye karar verdim size sorum GTX 660 O.C 2 Gb nasıl bir karttır almaya değermi 660 Ti düşünüyordum ama vatan satışını kaldırmış
Sapphire HD 7850 O.C Asus GTX 660 DirectCu I I
- 1
- 2
Bende var şuan fena bir kart olmasada gtx 6xx serisinde stutter sorunu var çoğu kullanıcı yok desede var çok araştırdım bilgili insanlara danıştım + kendim 2 farklı sistemde test ettim tabi bu durumu çoğu kullanıcı farkedemiyor ve pek takan yok bizim millet oyunlardaki stutter ve lag olayıına pek bakmaz ben mevcut öneriler in biraz dışına çıkıcam :) bu konuyu incele http://forum.donanimhaber.com/m_67708771/f_//tm.htm sana tavsiyem gtx 7xx serisi bir kart alman haa yok bu olayları umursamam performans ve fps ye bakarım dersen gtx 660 iyi bir kart.
gtx 760 şu anda bütçemi baya zorlar da attığın konuyu biraz inceledim mesajlar hep eski 2012-2013 arası bu sorun düzeldimi yoksa hala devam ediyormu yada çok rahatsız edicek seviyedemi oynadığım oyunlar genellikle FPS tarzı oyunlar Mw3 BF4 vs gibi
gtx 760 şu anda bütçemi baya zorlar da attığın konuyu biraz inceledim mesajlar hep eski 2012-2013 arası bu sorun düzeldimi yoksa hala devam ediyormu yada çok rahatsız edicek seviyedemi oynadığım oyunlar genellikle FPS tarzı oyunlar Mw3 BF4 vsO konuyu açan arkadaş ile baya bi konuştum yeni driver lar ile düzelmediğini söledi ancak gtx 7xx de bu sorunu çözmüşler bana attığı mesajı buraya koyıyım kendin oku :::::: hd 7000 gtx 600 serisinden kart almayın ,
şimdi sorun nerde peki ; NVIDIA sorumlusu Andrew Burns ile mailleştim anlık voltaj değişimleri sebebiyle olduğu söylendi. Sonraları GPU Boost 2.0 ile bu sorunu giderdiler ama AMD de sorun devam ediyor.Çoğu kimse ise ya anlamıyor yada önemsemiyor çünkü bazı oyunlarda kronik takılma sorunu var kartla alakası yok.
Dediğim gibi arkadaşım paran yetmiyorsa gtx 660 yine iyi bir seçim şimdi biri gelir ben o kartı kullanıyorum olmuyor bu olmuyor cart curt der kesin :))) ben kendim rastladım sonra araştırdım bu konuları ve açanları buldum sordum sana aktarıyorum :) iyi geceler.
Büyük ihtimal 7850 oc olduğu için sıcaklık yüzünden yapıyordur saat frekansalarını düşürürsen hem ızı azalır hemde yeni bir kart almaktan kurtulursun.
boşu boşuna 600 lira para verilmez elindeki kart kötü bir kart değil.
Bende zamanında xfx 7850 aldığım gibi oc yapmıştım bazı oyunlarda gidiyordu oc frekansını düşürmek çok kolay basit ve tasarruflu bir çözüm.
Ayrıca illa ben yeni bir kart alacağım diyorsanız elinizdeki mevcut kartın durumuna göre ben talip olabilirim.
@gcb 1903 ısıdan olacağını zannetmiyorum sistem gayet soğuk çalışıyor Contac30 + 4 tane fan var birde kart fabrika çıkışı o.c lu ben oynama yapmadım
sorun öncedende olmuştu https://www.chip.com.tr/forum/ekranda-cizgiler_t276982.html
Eğer sadece anlık olarak deneme amaçlı yapacak isen MSI Afterburner ile hızı aşağıya çekebilir. Bu arada eğer GTX660 veya 660Ti düşünüyorsam önerim az daha zorlayıp GTX760 alman yönündedir. Bu arada Vatan'da Asus'un modeli daha ucuz. Ama ben biraz daha zorlarım GTX770 alırım dersen o zaman MSI Gaming GTX770 al. Asus ile aynı sıcaklık değerlerine sahipler. Ama daha ucuz. Bu arada MSI'in iki modeli mevcut. Biri Gaming diğeri Gaming OC Gaming OC 1000 küsür. Onu seçme sakın :D
GTX 770 yada 760 alma şansım ne yazıkki yok şu anda alabilirsem en fazla 660 Ti alabilirim onun dışında kartı 840 mhz ye nasıl düşürebilirim daha önce hiç böyle birşey yapmadım vede bunun bir zararı olurmu
Millet kızsada saldırsada nvidia kartlar daha stabil ve daha iyidir çoğu zaman .
GTX750 var piyasada yalnız şuan için OEM olarak var. Yani hazır kasaların içinden çıkabiliyor. Ayrı parça şeklinde satılacağı hakkında bir fikrim yok.1 ay içinde çıkacakmış bence beklesin. GTX 760 içinde beklemesi gerekir. Bazı şeyler aceleye gelmemesi lazım. Fakat illede alacaksa parası neye yetiyorsa alsın HD 7870 mi olur GTX 660 mı olur kendisi bilir.
MegaFreak ile en son Facebook üstünden görüştüm. Sürücüyü 13.13'e güncelle dedim. Birde MSI Afterburner ile Stok hızlara düşürmesini istedim. Eğer stok hızda da yapıyorsa bu sorunu direk garantiye yollasın. Zaten Sapphire 7850'lerde böyle sorunlar çokça karşılaşılmıştı. Çoğu kişi çareyi OC'yi geri çekmekte buldu. Eğer OC'yi çektiğinde kart stabil kalabiliyor ise mecbur öyle kullanacak.
Kartı 840 a çekmenin bir zararı olmaz ancak faydası olacağınıda düşünmüyorum .
FPS açısından biraz düşüş yaşayacaksın ama mecbur test etmemiz gerekiyor. Zaten sen o ayarları vBIOS'a yazmadığın için bilgisayarı tekrar başlattığında OC'li hale çalışacak. Eğer OC'yi çekince sorun yapmıyorsa o zaman o değerleri vBIOS'a yazdıracağız. Sonra karta sen ufak ufak (2 MHz 3MHz şeklinde ) OC yapacaksın ve test edeceksin. En son nereye kadar kart stabil geliyorsa oraya kadar OC yapacaksın. Sonra bu OC değerini vBIOS'a yazdıracaksın ve kartı stabil kullanacaksın.
- 1
- 2