SES ve MüZiK SiSTEMLERi HK HER TÜRLÜ SORUN ÇÖZÜLÜR

kyotoprotokolü
19-01-2011, 21:57   |  #51  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Sorunu eski yöntemlerle daha rahat çözebiliriz.
Ses sistemini bilgisayardan ayır.
Bir diskman mp3 player ya da volkman gibi bir aygıtın kulaklık çıkışına bağlayıp uzun bir süre dinle.
Aynı cızırtı geliyorsa durumu bildir.
Gelmiyorsa bilgisayarın topraklamasına dikkat et.
Dediğinizi yaptım. Sistemi telefona taktım. Sorun olmadı.
Fakat bilgisyarda aynı şarkıyı son ses dinlediğimde cızırtılar geliyor bazen ne yapmam lazım. Hoparlöler bozuk değil sanırım değil mi?
Teşekkürler.

Kapalı Hesap (154666)
20-01-2011, 00:51   |  #52  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: kyotoprotokolü  
Dediğinizi yaptım. Sistemi telefona taktım. Sorun olmadı.
Fakat bilgisyarda aynı şarkıyı son ses dinlediğimde cızırtılar geliyor bazen ne yapmam lazım. Hoparlöler bozuk değil sanırım değil mi?
Teşekkürler.
Son sesteki cızırtılar aşırı girişten kaynaklanıyor olabilir.
Eğer bilgisayardaki ses daha yüksek çıkıyorsa ses sistemine fazla ses gidiyor demektir.Ama eşit seviyede ses çıkıyorsa ve yine cızırtı geliyorsa muhtemelen topraklama sorunu vardır. ancak bu toprak sorunu sadece elektrik değil. ses bağlantıları ve elektrik birlikte kontrol edilmelidir.
Dinlediğin player mesela windows media player ise bu programdan ekolayzer ayarlarını sıfırla ve ses seviyesini az biraz düşür.

quiet
20-01-2011, 01:34   |  #53  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj
Merhaba
Logitech x-540 hoparlörümü yeni aldım 1 ay olmadı daha.

İlk başlarda sorun yoktu. Fakat bu aralar sesi açtığımda sürekli olarak değil ama bazı yerlerde
ince bir cızırtı sesi geliyor. Sürekli değil çok ince bir ses kulağı tırmaliyor.  İnce cizik diye bir ses geliyor..
NEden olabilir acaba...
Kablolarda mı sorun oluştu acaba. Arka hoparlör kablolarını halının altında.....

Fakat cızırtı sesi merkez hoparlörden de geliyor....
Hatta sadece merkezden geliyor da diyebilirim..
Şimdiden teşekkürler.

sorunun ses kartındanda olabilir sistem ve güncel dırıver kurmanı öneririm halen devam ederse kablolar öle cızırtı yapmaz hopörlörde sorun vardır garantiye gönder derim ama önce emin olmak en faydalı olur bazen bir progrm bile ses kartını etkileye bilir ben zamanında casperden komple kasa değiştim o jjızırtı için ve tekrar yeni kasa alamma rağmen yine tekrar etdi meğer beniim dj proramı sistemi bozuyormuş daha neler neler  deneme yanılma olayı

kyotoprotokolü
20-01-2011, 22:11   |  #54  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Bende emin olmadan yollamak istemiyorum.
Çünkü bende sorun olmsın diye iyi bir marka tercih ettim. Onun için Logitech Aldım.

Garantiye gönderirim bir şey yok derler onun için iyice bir emin olmak istiyorum.
Dediğim gibi ses yükseltince cızırtı geliyor. Sürekli değil. Birden kulak tırmalayıcı bir ses gibi bir şey oluyor.

Kapalı Hesap (154666)
21-01-2011, 13:44   |  #55  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Bende emin olmadan yollamak istemiyorum.
Çünkü bende sorun olmsın diye iyi bir marka tercih ettim. Onun için Logitech Aldım.

Garantiye gönderirim bir şey yok derler onun için iyice bir emin olmak istiyorum.
Dediğim gibi ses yükseltince cızırtı geliyor. Sürekli değil. Birden kulak tırmalayıcı bir ses gibi bir şey oluyor.

Şimdi sorun belli olmaya başladı.
Daha önce bahsetiğim üzere bu tür parazitler enterferans olarak değelendirilir. Elektrik şebekesinden tut ta bigisayardaki herhangibir donanım hatta yazılım bile bu tür enterferanslara sebebiyet verebilir. Prensipte en fazla elektrik şebekesinden dağılır. En büyük kaynağı switch mode güç kaynaklarıdır. Özellikle Dimmer ler çok parazit yaratırlar. Bilgisayarın kendi güç kaynağı bile bu tür bir parazit yaratmaktadır aslında. Parazit kaynağının tespit edilmesi sorunu çözer ancak bu kaynağı bulmak oldkça zor iştir.
İdeal çözüm sadece bilgisayar ve ses sisteminin elektrik girişlerine şebeke filtresi takmaktır.
CORCOM filtreleri uygun fiyatlı ve iyi çözüm sunmaktadırlar. Eğer bu tür filtre temin edilemez ya da hemen kullanılmayacak kadar teknik uğraşı gerektiriyorsa asit bir REGÜLATÖR alınarak bilgisayara bağlanabilir. regülatörlerin kompanzatörleri vardır ve şebeke gürültülerini en aza indirir.

kyotoprotokolü
22-01-2011, 15:47   |  #56  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Şimdi sorun belli olmaya başladı.
Daha önce bahsetiğim üzere bu tür parazitler enterferans olarak değelendirilir. Elektrik şebekesinden tut ta bigisayardaki herhangibir donanım hatta yazılım bile bu tür enterferanslara sebebiyet verebilir. Prensipte en fazla elektrik şebekesinden dağılır. En büyük kaynağı switch mode güç kaynaklarıdır. Özellikle Dimmer ler çok parazit yaratırlar. Bilgisayarın kendi güç kaynağı bile bu tür bir parazit yaratmaktadır aslında. Parazit kaynağının tespit edilmesi sorunu çözer ancak bu kaynağı bulmak oldkça zor iştir.
İdeal çözüm sadece bilgisayar ve ses sisteminin elektrik girişlerine şebeke filtresi takmaktır.
CORCOM filtreleri uygun fiyatlı ve iyi çözüm sunmaktadırlar. Eğer bu tür filtre temin edilemez ya da hemen kullanılmayacak kadar teknik uğraşı gerektiriyorsa asit bir REGÜLATÖR alınarak bilgisayara bağlanabilir. regülatörlerin kompanzatörleri vardır ve şebeke gürültülerini en aza indirir.
İlk günler böyle değildi 1 hafta sonra falan başladı.
Acaba ben mi geç farkettim

Kapalı Hesap (154666)
22-01-2011, 22:45   |  #57  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj

İlk günlerde sesi açmadıysan farketmemişsindir.

cenk50
31-03-2011, 23:27   |  #58  
Yeni Üye
43 mesaj

dostum bir konuda yardımını isteyecem izninle z5500 ve asus maximus formula III anakartın içindeki supremefx x-fi ses kartını kullanıyorum. film izlerken z5500 dts yi kendi çözüyor ekranda dts yazısı çıkıyor ama dts müzikleri dinleyemiyorum cızırtı gibi ses geliyor bunun için ne yapmam lazım???
(mpc ve klite codec kullanıyorum optik kablo ile bağlı )

Kapalı Hesap (154666)
08-04-2011, 00:25   |  #59  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: cenk50  
dostum bir konuda yardımını isteyecem izninle z5500 ve asus maximus formula III anakartın içindeki supremefx x-fi ses kartını kullanıyorum. film izlerken z5500 dts yi kendi çözüyor ekranda dts yazısı çıkıyor ama dts müzikleri dinleyemiyorum cızırtı gibi ses geliyor bunun için ne yapmam lazım???
(mpc ve klite codec kullanıyorum optik kablo ile bağlı )
Sorun ile ilgili özel mesaj göndermiştim. Sorun çözülmedi ise buradan görüşmeye devam edelim.

cenk50
10-04-2011, 23:33   |  #60  
Yeni Üye
43 mesaj

hala çözülmedi dostum ya :(

Kapalı Hesap (154666)
12-04-2011, 00:56   |  #61  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
hala çözülmedi dostum ya :(
Ses sisteminin bi resmini koy
klmcodek yapılandırmasını nasıl yapıyorsun bi yaz.

SüRmenaJ KaOSs
12-04-2011, 10:49   |  #62  
Yıllanmış Üye
2,907 mesaj

Hocam benimde bir sorum var imzamdaki x530 ile anakartımın 7.1 ses kartını kullanıyorum.
Sorum şu ben tüm hoparlörlerden ayrı ses almak istiyorum ama olmuyor nedense.
Realtek progmramından Ön'leri ön. Arkaları arka. Center ve sub'u center ve sub diye seçiyorum fakat müzik ve oyun filmlerde nedense sub ve önlerden ses geliyor arkalardan ve center'dan ses yok :S
Hoparlör tanımlama yapıyorum hepsinden tek tek deneme sesi geliyor fakat müziklerde ses yok arkalarda ve center'dan.
Bende Arkalar ve center'la sub'u kulaklık olarak seçiyorum önleride ön hoparlör diye seçiyorum realtek progmramından ancak öyle hepsinden ses geliyor.
Sence bu sorun nasıl çözülür ?
creative 7.1 ses kartı alsammı acaba ? vatanda 55TL falan.

Son Düzenleme: SüRmenaJ KaOSs ~ 12 Nisan 2011 10:54
Kapalı Hesap (154666)
12-04-2011, 16:36   |  #63  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: SüRmenaJ KaOSs  
Hocam benimde bir sorum var imzamdaki x530 ile anakartımın 7.1 ses kartını kullanıyorum.
Sorum şu ben tüm hoparlörlerden ayrı ses almak istiyorum ama olmuyor nedense.
Realtek progmramından Ön'leri ön. Arkaları arka. Center ve sub'u center ve sub diye seçiyorum fakat müzik ve oyun filmlerde nedense sub ve önlerden ses geliyor arkalardan ve center'dan ses yok :S
Hoparlör tanımlama yapıyorum hepsinden tek tek deneme sesi geliyor fakat müziklerde ses yok arkalarda ve center'dan.
Bende Arkalar ve center'la sub'u kulaklık olarak seçiyorum önleride ön hoparlör diye seçiyorum realtek progmramından ancak öyle hepsinden ses geliyor.
Sence bu sorun nasıl çözülür ?
creative 7.1 ses kartı alsammı acaba ? vatanda 55TL falan.
Ses kartı (decoder) seçeneklerinde DOLBY PROLOGIC ya da DTS NEO seçenekleri varsa bunları işaretle.
Stereo sistem bu iki dekoder ile analiz edilebilir ve ayrılabilir. Ancak yine de arka hoparlörlerden mantıken stüdyo yansımalarını ve eko uygulamalarını duyabilirsin. Bazı kaliteli kayıtlarda arka plana bazı enstrumanları veya koro yansımalarını da koyduklarını gözlemledim.
Eğer kaynağın (dinlediğin müzik) mono ise asla arka plandan ses duyamazsın. Duymaya çalıştığında ses renginde ya da kalitesinde önemli bozulmalar olabilir.

cenk50
21-04-2011, 00:30   |  #64  
Yeni Üye
43 mesaj

dostum ses kartı alacam en sonunda ama ne alayım dts hd çözebilen bir ses kartı alacam
ne tavsıye edersın

ogZ10
21-04-2011, 15:18   |  #65  
Yıllanmış Üye
104 mesaj

selam ben pc için bir müzik sistemi yapmak istiyorum anfisi sub wooferı midrange i tweeter ı falan bide crossover nedir yani nasıl birşey yapmalıyım

Kapalı Hesap (154666)
21-04-2011, 22:42   |  #66  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
dostum ses kartı alacam en sonunda ama ne alayım dts hd çözebilen bir ses kartı alacam
ne tavsıye edersı
Onboard ses kartları bile dts formatını çözer. Ancak kalite unsuru dersen en ideali creative ses kartlarıdır. Yok benim param çok herşeyin en iyisini isterim dersen ECHO layla ses kartı öneririm.
NOT: Hangi ses kartını kullanırsan kullan, ilgili formatların, (DTS, DOLBY veya SRS) decoder yazılımlarının (kodek) kurulması lazımdır..

Kapalı Hesap (154666)
21-04-2011, 22:45   |  #67  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: ogZ10  
selam ben pc için bir müzik sistemi yapmak istiyorum anfisi sub wooferı midrange i tweeter ı falan bide crossover nedir yani nasıl birşey yapmalıyı
Yapmak derken kendin mi imal etmek istiyorsun.

ogZ10
21-04-2011, 22:57   |  #68  
Yıllanmış Üye
104 mesaj

hayır sadece kabin falan sonra bunların en iyileri falan

Kapalı Hesap (154666)
22-04-2011, 06:39   |  #69  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
hayır sadece kabin falan sonra bunların en iyileri
Sadece kabin yapacaksan..:
Önce hopalörleri temin etmelisin. Sistem hoparlörleri için benim tavsiyem full-range 10 cm hoparlör temin edip iyi kalite tweter ile yapmalısın. Woofer için çok sorun değil muhtelif marka ve muhtelif güçte bass hoparlör bulunmaktadır.

ogZ10
22-04-2011, 16:34   |  #70  
Yıllanmış Üye
104 mesaj

peki nereden hem hesaplı hem de ucuza nereden bulabilirim

Kapalı Hesap (154666)
23-04-2011, 15:09   |  #71  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
peki nereden hem hesaplı hem de ucuza nereden
Ankarada isen konya sokak esnaflar sarayı. İstanbulda isen karakö selanik pasajı. diğer şehirleri bilmem.
En ideali 10 cm 130F olarak satılan oto hoparlörleri. Bu hoparlörlerden 5 adet alıp uygun bir kabin yapmalısın.  Woofer için ise 20-25 cm bas hoparlör

ogZ10
23-04-2011, 17:32   |  #72  
Yıllanmış Üye
104 mesaj

ben pc için yapacam nasıl bir şey tavsiye edersin hangi marka iyidir

Kapalı Hesap (154666)
23-04-2011, 23:43   |  #73  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
ben pc için yapacam nasıl bir şey tavsiye edersin hangi marka
Marka veremem
Piyasada çeşitli markalar var. Bots marka alabilirsin

berkcan_0
03-05-2011, 16:59   |  #74  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

http://img838.imageshack.us/img838/962/03052011397.jpg

ses sistemimin resimleri yukarıda en iyi alabileceğim eko aayarı nedir vs srs HD audio Lab programı ile kullanıyorum ses kartımda realtek-ALC272X bu ses sisteminden dolby vitual surround ses alabilirmiyim anladığım kadarı ile 2+1 den 5+1 ses almakmış ama nasıl birşey hiçbir fikrim yok

Kapalı Hesap (154666)
03-05-2011, 17:37   |  #75  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: berkcan_0  
ses sistemimin resimleri yukarıda en iyi alabileceğim eko aayarı nedir vs srs HD audio Lab programı ile kullanıyorum ses kartımda realtek-ALC272X bu ses sisteminden dolby vitual surround ses alabilirmiyim anladığım kadarı ile 2+1 den 5+1 ses almakmış ama nasıl birşey hiçbir fikrim
Ses sistemindeki sağ ve sol hoparlörlerine ilaveten iki adet daha hoparlör temin et. Bu hoparlörler öndeki hoparlörler ile aynı olursa daha iyi olacaktır.
Bu hoparlörleri birbirlerine seri olarak bağla orta bağlantıya bir adet 5 wattlık ve kullanmakta olduğun hoparlörlerin empedansına yakın bir adet seri direnç bağla. Bağlantının polarizasyonu hoparlörlerden birisinin kutuplarını ters olarak irtibatlamalısın. Sonuçta elinde iki adet kablo ucu kalacaktır. bu iki kablonun uçlarını sol ve sağ hoparlörlerin canlı ucuna bağlarsan virtual surround ses elde etmiş olursun.
Haricen bağlamış olduğun hoparlörler kulak seviyesinden biraz yukarda ve kulakları görecek şekilde arkada olmalıdır.