SES ve MüZiK SiSTEMLERi HK HER TÜRLÜ SORUN ÇÖZÜLÜR

byusuf38
03-05-2011, 18:03   |  #76  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

merhaba ben bugun pc formatldm ve ses kartı calısmadı gordum ses drıver yukledm ama calısmadı dxdiag bolumunden ses gecdm ses kartı bulunamadı dıyor yardım edersen cok sevınırım

byusuf38
03-05-2011, 18:07   |  #77  
Yeni Üye
30 mesaj

Ses kartı bulunamadı. Eğer bulunması bekleniyorsa donanım üreticisi tarafından sağlanan bir ses sürücüsü yükleyin.
 tam olrak boyle bır hata alıyorm dxdiag ses bolumunde

Kapalı Hesap (154666)
03-05-2011, 19:04   |  #78  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: byusuf38  
Ses kartı bulunamadı. Eğer bulunması bekleniyorsa donanım üreticisi tarafından sağlanan bir ses sürücüsü yükleyin.
 tam olrak boyle bır hata alıyorm dxdiag ses
İlgili ses kartı arızalı olabilir. Ya da biostan kapatılmış olabilir. Bios ayarlarını sıfırlayıp yeniden sürücüyü kurunuz.

byusuf38
03-05-2011, 19:18   |  #79  
Yeni Üye
30 mesaj

evet dogru ben biyosla oynadım bıraz

berkcan_0
03-05-2011, 20:41   |  #80  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

çok kabaca ve karışık anlatmışsın 2 hoparlor daha derken benim anfi 5+1 değilki tahminen o subwooferın içindeki anfi 2+1 dir ek hoparloru nasıl bağlıcan hem direnç falan demişsin seri bağlanma vs dediklerinden hiçbirşey anlamadım 2.1 den surround ses almaya imkan yokmu yada şu ek hoparlor işini açarmısın biraz

berkcan_0
03-05-2011, 20:41   |  #81  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

bu arada ses kartı 5.1 desteklemiyor 2.1 ses kartı var laptopun

Kapalı Hesap (154666)
03-05-2011, 22:25   |  #82  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: berkcan_0  
çok kabaca ve karışık anlatmışsın 2 hoparlor daha derken benim anfi 5+1 değilki tahminen o subwooferın içindeki anfi 2+1 dir ek hoparloru nasıl bağlıcan hem direnç falan demişsin seri bağlanma vs dediklerinden hiçbirşey anlamadım 2.1 den surround ses almaya imkan yokmu yada şu ek hoparlor işini açarmısın
Aslında anlattıklarım anlaşılabilir ancak biraz da olsa teknik bilgi ve el yatkınlığı gerektiriyor.
Buradaki amaç virtual surround ses elde etmektir. bunun için ilave edilmesi gereken hoparlörleri anlatmaya çalışmıştım.
Daha basitçe anlatmaya çalışayım.
Virtual surround aslında doğru kaydedilmiş stereo kaynakta bile vardır. Önemli olan bunu açığa çıkartabilmektir. Bunun en basit yöntemi stereo sisteme ilave edilen bir çift hoparlörü ters fazlı bileşenlerde çalışacak şekilde bağlamaktır.
Bu bağlanının nasıl yapılacağı konusunda çizim yapıp buraya koyacağım ancak şemayı çizmem ve bilgisayara aktarmam için biraz zaman gerekecek.
Ara sıra bakarsan ne kadar basitçe yapılmış olduğunu göreceksin.
Ama şimdiden bir tarif yapayım
Önce iki adet hoparlör temin et.
Yeteri uzunlukta 2 adet hoparlör kablosu bul  (örnek 2X0.75 lik 4 er metre) Hoparlör kablosunun bir teli kırmızı renkte belirtilmiş olmalıdır.
Daha sonra kullanmakta oluğun mevcut hoparlörlerin arka kapağını aç. Hoparlör bağlantılarını göreceksin. Burada biraz lehim işi gerekecek. lehim işinden anlamam diyorsan kabloyu sıyırıp yeni almış olduğun kabloyu bağlayabilirsin.
Almış olduğun hoprlör kablosunun sadece bir ucunu (kırmızı olanını) hoparlördeki + yazan kabloya bağlayacaksın diğer ucun boşta kalacak. Diğer hoparlöre de aynı bağlantıyı yapıyorsun. dolayısı ile elinde iki adet kablo ucu boşta kalacak işte bu boşta kalan iki uca değeri 4 yada 8 ohm olan 5 wattlık bir direnç bağlayacaksın. Bu direnç elektronik parça satan mağazalarda çok bulunur ve fiyatı 1 tl kadardır.
Kabloların diğer taraftaki uçlarını yeni almış olduğun hoparlörlere bağlayacaksın. sadece hoparlörlerden birisini bağlarken ters bağlayacaksın yani kırmızı kablo ucu hoparlörün eksi ucuna renksiz kablo artı ucuna bağlanacak.
Hoparlörleri de arkaya kulak hizasına yerleştirdiğin zaman sistem tamam olacaktır.
Bir dvd eğer orijinal 5.1 kayıtlı ses içeriyorsa bu filmin bazı efektlerini arka hoparlörlerden duyacaksın.

berkcan_0
03-05-2011, 22:44   |  #83  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Aslında anlattıklarım anlaşılabilir ancak biraz da olsa teknik bilgi ve el yatkınlığı gerektiriyor.
Buradaki amaç virtual surround ses elde etmektir. bunun için ilave edilmesi gereken hoparlörleri anlatmaya çalışmıştım.
Daha basitçe anlatmaya çalışayım.
Virtual surround aslında doğru kaydedilmiş stereo kaynakta bile vardır. Önemli olan bunu açığa çıkartabilmektir. Bunun en basit yöntemi stereo sisteme ilave edilen bir çift hoparlörü ters fazlı bileşenlerde çalışacak şekilde bağlamaktır.
Bu bağlanının nasıl yapılacağı konusunda çizim yapıp buraya koyacağım ancak şemayı çizmem ve bilgisayara aktarmam için biraz zaman gerekecek.
Ara sıra bakarsan ne kadar basitçe yapılmış olduğunu göreceksin.
Ama şimdiden bir tarif yapayım
Önce iki adet hoparlör temin et.
Yeteri uzunlukta 2 adet hoparlör kablosu bul  (örnek 2X0.75 lik 4 er metre) Hoparlör kablosunun bir teli kırmızı renkte belirtilmiş olmalıdır.
Daha sonra kullanmakta oluğun mevcut hoparlörlerin arka kapağını aç. Hoparlör bağlantılarını göreceksin. Burada biraz lehim işi gerekecek. lehim işinden anlamam diyorsan kabloyu sıyırıp yeni almış olduğun kabloyu bağlayabilirsin.
Almış olduğun hoprlör kablosunun sadece bir ucunu (kırmızı olanını) hoparlördeki + yazan kabloya bağlayacaksın diğer ucun boşta kalacak. Diğer hoparlöre de aynı bağlantıyı yapıyorsun. dolayısı ile elinde iki adet kablo ucu boşta kalacak işte bu boşta kalan iki uca değeri 4 yada 8 ohm olan 5 wattlık bir direnç bağlayacaksın. Bu direnç elektronik parça satan mağazalarda çok bulunur ve fiyatı 1 tl kadardır.
Kabloların diğer taraftaki uçlarını yeni almış olduğun hoparlörlere bağlayacaksın. sadece hoparlörlerden birisini bağlarken ters bağlayacaksın yani kırmızı kablo ucu hoparlörün eksi ucuna renksiz kablo artı ucuna bağlanacak.
Hoparlörleri de arkaya kulak hizasına yerleştirdiğin zaman sistem tamam olacaktır.
Bir dvd eğer orijinal 5.1 kayıtlı ses içeriyorsa bu filmin bazı efektlerini arka hoparlörlerden duyacaksın.
destan yazmışsın kardeşim eline sağlık yardım ettiğin için dediklerini az çok oturtdum bu yazından sonra bu anlattıklarından sonra keşke 5.1 creative a500 alsaydım diyordum vatan pc deki eleman beni çeldirdi sterio ses kartından 5.1 ses sistemine bağlasan gene sterio ses alırsın dedi benim anlamadığım senin bu anlattıklarından sonra surround sesi nasıl alıcam sonucta sterio 2li jak ile pc ye bağlanıyo bu ses sistemi yeşil jak ile yani bu dediklerini yaparsam bazı efektler nasıl arka hoparlorlerden gelecek ve subwooferın içinemi yapıcam bu bağlantıları yoksa 2 tane masanın üstündeki kolon a mı ve ses kalitesinde bir düşüş vs olurmu 2 adet hoparloru nereden bulabilirim aynı olması imkansız çünkü set yani microlab m200 dışında bu kolonların aynısı bulunmaz kendi isteğime göre alabilirmiyim kolon

Kapalı Hesap (154666)
03-05-2011, 22:55   |  #84  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
destan yazmışsın kardeşim eline sağlık yardım ettiğin için dediklerini az çok oturtdum bu yazından sonra bu anlattıklarından sonra keşke 5.1 creative a500 alsaydım diyordum vatan pc deki eleman beni çeldirdi sterio ses kartından 5.1 ses sistemine bağlasan gene sterio ses alırsın dedi benim anlamadığım senin bu anlattıklarından sonra surround sesi nasıl alıcam sonucta sterio 2li jak ile pc ye bağlanıyo bu ses sistemi yeşil jak ile yani bu dediklerini yaparsam bazı efektler nasıl arka hoparlorlerden gelecek ve subwooferın içinemi yapıcam bu bağlantıları yoksa 2 tane masanın üstündeki kolon a mı ve ses kalitesinde bir düşüş vs olurmu 2 adet hoparloru nereden bulabilirim aynı olması imkansız çünkü set yani microlab m200 dışında bu kolonların aynısı bulunmaz kendi isteğime göre alabilirmiyim
Eğer anlattıklarımı anladıysan surround ses konusunda endişen olmasın. Çünki tarafımdan test edilmiştir.
5.1 surround ile virtual surroundu karıştırma ikisi farklı şeylerdir. 5.1 sistemde 5 kanal discreate yani ayrı ayrı ses kanalları vardır ve ses decoder ile ayrılarak 5 adet amplifikatör ile her bir hoparlöre verilir.
Virtual surroun sisteminde ise basitçe iki kanal üzerine bindirilmiş (miksdown) sesler faz farkları ile ayrılarak kulak ile algılanır.
Bu sistemi yaptığında seste herhangi bir bozulma olmayacaktır. Sadece amplifikatörün gücü hopalörlere belli miktarda pay edilecektir. Bu da herhangi bir sorun yaratmaz.
Anlattıklarımın bir açıklaması da, iki hoparlörüne ilave iki hoparlör daha bağlamış gibi düşünebilirsin. Sadece sonradan bağlamış olduğun hoparlörler biraz farklı bağlanır ki faz farklarını verebilsin.
Aynı hoparlörleri bulamasan da olur ama devasa yada aşırı büyük hoparlörlerden hiçbir verim alamazsın.
En ideal hoparlör oto için yapılmış ve kendinden tweter i olan 10 cm çapındaki hoparlörlerdir.

berkcan_0
03-05-2011, 23:11   |  #85  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

anlattıkların içime çok sindide hoparlorler en fazla nekadar tutar ve kolonların içini açtığım zaman kablolar nereden geçicek ve o araba hoparlorune kabin falan yaptırmak gerekirmi ses sisteminin garantisi falan gitmez sanırsam birde amplikatorun gücüne bağlı sesi paylaştırır demişsin ses yüksekliğinde bir düşme falanda olmaz gibime geliyo birde eğer bu dediklerinle hiç uğraşmayıpta 5+1 ses sistemi var diyelim ama sterio ses kartı gene vitual ses alınırmı çünkü 5+1 ses sistmi almadığıma çok pişman oldum bu 80tl creatlver a500 100tl di 5+1 alsam bu ses sistemiyle onu birleştirme imkanım varmı yoksa boşamı gider ikisinide birleştirip kullanma imkanım varmı sence mantıklı olurmu

berkcan_0
03-05-2011, 23:13   |  #86  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

BU ARADA YARDIMLARIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Kapalı Hesap (154666)
03-05-2011, 23:23   |  #87  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
anlattıkların içime çok sindide hoparlorler en fazla nekadar tutar ve kolonların içini açtığım zaman kablolar nereden geçicek ve o araba hoparlorune kabin falan yaptırmak gerekirmi ses sisteminin garantisi falan gitmez sanırsam birde amplikatorun gücüne bağlı sesi paylaştırır demişsin ses yüksekliğinde bir düşme falanda olmaz gibime geliyo birde eğer bu dediklerinle hiç uğraşmayıpta 5+1 ses sistemi var diyelim ama sterio ses kartı gene vitual ses alınırmı çünkü 5+1 ses sistmi almadığıma çok pişman oldum bu 80tl creatlver a500 100tl di 5+1 alsam bu ses sistemiyle onu birleştirme imkanım varmı yoksa boşamı gider ikisinide birleştirip kullanma imkanım varmı sence mantıklı
İki adet hopalör yaaf kabini ile birlikte ankara fiyatı yaklaşık 25 tl.
Ama en iyisi şunu yapabilirsin. En ucuzundan 2.1 sistem al 25 TL ye bile var. Bunların hoparlörlerini kullan.
Şuna emin ol. Sisteminde kaliteli bir decoder yoksa almak istediğin 5.1 ses sistemine vermiş olduğun paraya acıyacaksın. Ama benim tarifimdeki sistemi keyifle dinleyeceksin.
Laptop için en iyisi decoderi olan 5.1 ses sistemi almaktır. Ama böyle bir ses sistemi 200-300 dolar civarıdır. Sadece hoparlör olarak satılan 5.1 ses sistemlerinde ise decoder olmadığı için bir türlü arka hoparlörleri çalıştıramayacaksın.
Eğer şimdiki kullandığın 2.1 ses sisteminin kalitesinden memnun isen bu sisteme 2 hoparlör ilavesi ile efekt seslerini de duymaya başlıyacaksın ve dinamik alanın daha genişleyerek daha tatlı bir ses elde edebileceksin.

berkcan_0
03-05-2011, 23:30   |  #88  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

kardeş Ankara emek de oturuyorum elimde 2.1 subwooferı bozuk bir ses sistemi var ama kolonlar sağlam resmini çekip sana buraya koyayım bir olursa hemen yapalım seninde yardımlarınla

berkcan_0
03-05-2011, 23:36   |  #89  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

http://img25.imageshack.us/img25/2558/03052011400.jpg

güç çıkışı olarak gücü woofer dan alıyordu onun için seri porta benzer bir kablosu daha var yeşil jakın yanında olurmu bilmiyorum pek sağlam birşey değil tweter yok tekinde :)))

Kapalı Hesap (154666)
03-05-2011, 23:41   |  #90  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
güç çıkışı olarak gücü woofer dan alıyordu onun için seri porta benzer bir kablosu daha var yeşil jakın yanında olurmu bilmiyorum pek sağlam birşey değil tweter yok tekinde :)))
Valla gayet ideal hoparlörler. Tabiiki çok kalite beklenmez ama iş görür.
Sen denemelerini yap eğer olmazsa bi çayını çorbanı içmeye gelirim ve beraber yaparız.
Bu arada elinde 5.1 kayıtlı kaynak varmı (DVD falan) bunu laptopunda oynatabiliyormusun.

Kapalı Hesap (154666)
03-05-2011, 23:46   |  #91  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj

Önemli NOT: Nöbetim bitmek üzere saat 01:00 gibi evde olurum. Hanım kızmazsa bilgisayarı açarım.

berkcan_0
03-05-2011, 23:48   |  #92  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

5.1 derken dts destekli bazı filmler var elimde evet ama eğer olursa hemen indiririm benim merak ettiğim bu hoparlorler nasıl çalışacak bunun o vga kabloya benzer ucu subwoofer a takılıyordu ve gücünü sub dan alıyordu o olmadan nasıl çalışacak adaptopr falan yaptırmak gerekirmi yoksa direk o yeşil kablodan bağlanırmı hoparlorun ucu içe doğru basık birde ondan bir sorun çıkarmı :) galiba ek kablo lazım çünkü bunun kablosu çok kısa eğer 2 tane ayrı ayrı hoparlor alırsam ayrı kabloları olacak ama bunun tek yeşil kablosu var o dediğiniz kendi ses sistemimin kolonlarının içindeki bağlantılara tek kablo ile nasıl bağlanacak en önemlisi subwoofera bağlanmadan çalışmıyor çünkü ışık falan yanmıyor yani elektrik gücünü subwooferdan karşılıyordu :D eğer olmazsa herzaman beklerim sizde ankaradasınız galiba ne yapar eder yaparız şunu :D

Kapalı Hesap (154666)
03-05-2011, 23:52   |  #93  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
5.1 derken dts destekli bazı filmler var elimde evet ama eğer olursa hemen indiririm benim merak ettiğim bu hoparlorler nasıl çalışacak bunun o vga kabloya benzer ucu subwoofer a takılıyordu ve gücünü sub dan alıyordu o olmadan nasıl çalışacak adaptopr falan yaptırmak gerekirmi yoksa direk o yeşil kablodan bağlanırmı hoparlorun ucu içe doğru basık birde ondan bir sorun çıkarmı :) galiba ek kablo lazım çünkü bunun kablosu çok kısa eğer 2 tane ayrı ayrı hoparlor alırsam ayrı kabloları olacak ama bunun tek yeşil kablosu var o dediğiniz kendi ses sistemimin kolonlarının içindeki bağlantılara tek kablo ile nasıl bağlanacak en önemlisi subwoofera bağlanmadan çalışmıyor çünkü ışık falan yanmıyor yani elektrik gücünü subwooferdan karşılıyordu :D eğer olmazsa herzaman beklerim sizde ankaradasınız galiba ne yapar eder yaparız şunu :
Sonradan ilave edeceğimiz hoparlörler için ayrıca bir şeye gerek yok. sadece iki  adet yeterince uzun hoparlör kablosu. Hoprlörlerin kendi kablolarını kesip bu kabloları bağlayacağız.

byusuf38
04-05-2011, 18:45   |  #94  
Yeni Üye
30 mesaj

8. sayfada yazdıgım gıbı ses kartım ıle ılgılı problem cozulmedı format attım tekrar driver buldu aygıtlardan ama media player ses calıyor ama ben duyamıyorm kulaklık ve hoporlerde sorun yok ne olabılır sorun ?

byusuf38
04-05-2011, 19:17   |  #95  
Yeni Üye
30 mesaj

eeğer driverim yanlıs ise bana dogru driver nasıl bulabılecegımı soyler mısın anakart vs markasını verebılırım

Kapalı Hesap (154666)
04-05-2011, 21:35   |  #96  
OP Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: byusuf38  
eeğer driverim yanlıs ise bana dogru driver nasıl bulabılecegımı soyler mısın anakart vs markasını verebılırı
Biosunu     sıfırla (bios pilini çıkartıp 1 dk sonra tak
Anakartın driver cd si elinde mi o cd de ses kartı driveri vardır.
Sistemin tüm özelliklerini detaylıca yaz

byusuf38
05-05-2011, 06:19   |  #97  
Yeni Üye
30 mesaj

bios defoult yapıp kaydetm ama ana kart ozelık ve pc ozelıklerı sunlar galıba; PC Wizard 2010 Version 1.952
------------------------------------------------------------------------------------------

Owner: SaLTuK ŞiMŞeK
User: HP_Sahibi
Operating System: Microsoft Windows XP Professional Media Center 5.01.2600 Service Pack 2
Report Date: Çarşamba 04 Mayıs 2011at21:12

------------------------------------------------------------------------------------------

<<< System Summary >>>
  > Manufacturer : Hewlett-Packard Company
  > Mainboard : Asus NODUSM3
  > Chipset : nVidia nForce 410
  > Processor : AMD Athlon 64 X2 4200+ @ 2200MHz
  > Physical Memory : 2048MB
  > Video Card : ATI Radeon HD 3800 Series
  > Hard Disk : SAMSUNG SP2504C (250GB)
  > DVD-Rom Drive : Toshiba-Samsung CD/DVDW TS-H652L
  > Monitor Type : Hewlett Packard HP vs17 - 17 inches
  > Network Card : NVIDIA nForce Networking Controller
  > Operating System : Microsoft Windows XP Professional Media Center 5.01.2600 Service Pack 2 (32-bit)
  > DirectX : Version 9.0c  (Kasım 2006)

***** End of report *****
 bunuda ana kart uzerınde yazıyordu galıba markası N13219->D335

byusuf38
05-05-2011, 06:20   |  #98  
Yeni Üye
30 mesaj

ANA KART USTUNDE KI YANLIS YAZMISIM DOGRUSU BU N13219-> D33005

byusuf38
05-05-2011, 13:16   |  #99  
Yeni Üye
30 mesaj

ATI FUnction Driver for High definition Audio - AT1 AA01 format atıkdan sonra boyle bir dirver yukluyor aygıt yonetıcısınden mp3 felan calısıyorda ses gelmıyor bu arada hatırladıgm kadarıyla eskı ses kartım REALTEK IDI

byusuf38
05-05-2011, 15:45   |  #100  
Yeni Üye
30 mesaj

yardm edersen sevınırm