ATI FUnction Driver for High definition Audio - AT1 AA01 format atıkdan sonra boyle bir dirver yukluyor aygıt yonetıcısınden mp3 felan calısıyorda ses gelmıyor bu arada hatırladıgm kadarıyla eskı ses kartım REALTEK IDIBu driver ekran kartındaki ses kartının driveri. HDMI çıkışlar için tahsis edilmiş bir ses kartıdır. Realtek olanını kurmalısın ve kullanmıyorsan ati ekran kartındaki ses kartını aygıt yöneticisinden kapatmalısın.
SES ve MüZiK SiSTEMLERi HK HER TÜRLÜ SORUN ÇÖZÜLÜR
kardesm tmm yapdım ama bana sımdı ses kartı lazm drıver bılmıyorm bılgıler yukarda
birde baana bır ati ses kartını nasıl kapatabılrm soyler mısın birde driverlerim yok ses kartını n markasınıda bılmıyorm pc bılgılerı yukarda yardımcı olrsan sevınırm
birde baana bır ati ses kartını nasıl kapatabılrm soyler mısın birde driverlerim yok ses kartını n markasınıda bılmıyorm pc bılgılerı yukarda yardımcı olrsan sevınıSes kartın ın driverleri yoksa en iyisi ucuz olan ses kartlarından bir tane almandır. creative in 25 tl ye satılan bazı kartları vardı. bundan bi tane alırsan driver cd si de verilmiştir.
İnternetten indirelen driverler tam bilgi gerektirmektedir aksi halde sistemin bozulmasına sebep olabiliyor.
25 tl satılan o kart iyimidir yani oyun oynadıgım ıcın hoporle ve kulaklıkdan ıyı ses verdıgı surece yeter bana fazla biledir
bilgisayarı açtıktan bir süre sonra windows ses desteğini kesiyor denetim masası hizmetlerden başlattıktan sonra pc kapanana kadar ne kadar süre geçerse geçsin bidaha kapatmıyor. bunun nedeni ne olabilir. online oyunlarda böyle sorunlar olabileceği söylendi. bu desteği kesmemesi için yapabileceğim bişey varmı teşekkürler.
bilgisayarı açtıktan bir süre sonra windows ses desteğini kesiyor denetim masası hizmetlerden başlattıktan sonra pc kapanana kadar ne kadar süre geçerse geçsin bidaha kapatmıyor. bunun nedeni ne olabilir. online oyunlarda böyle sorunlar olabileceği söylendi. bu desteği kesmemesi için yapabileceğim bişey varmı teşekkürler.Ses driverlerinin yanlış kurulumundan ya da olası bir virüsten kaynaklanlanabilir.
Driverleri tamamen kaldırıp yeniden kurmayı dene.
Ses driverlerinin yanlış kurulumundan ya da olası bir virüsten kaynaklanlanabilir.driverı kurduktan bir saat kadar sonra yapıyor ses desteği kesiliyor tekrar başlatıyorum ondan sonra 100 saat pc yi kapatmasam hiçbir sorun olmuyor. sorun driverdan olsa başlattıktan sonra da aynı hatayı vermesi gerekmezmi. yanlış anlama dediğin şeyi defalarca yaptım. sorun zannederim virüs de değil çünkü ben bu sorunu internet cafemde yaşıyorum müşteri masalarının hepsinde var ama benim kullandğım adisyon makinasında yok ki bu makinada herhangi bir antivirüs programı yok.
Driverleri tamamen kaldırıp yeniden kurmayı dene.
driverı kurduktan bir saat kadar sonra yapıyor ses desteği kesiliyor tekrar başlatıyorum ondan sonra 100 saat pc yi kapatmasam hiçbir sorun olmuyor. sorun driverdan olsa başlattıktan sonra da aynı hatayı vermesi gerekmezmi. yanlış anlama dediğin şeyi defalarca yaptım. sorun zannederim virüs de değil çünkü ben bu sorunu internet cafemde yaşıyorum müşteri masalarının hepsinde var ama benim kullandğım adisyon makinasında yok ki bu makinada herhangi bir antivirüs programı yok.Bu durumda fazla yardımcı olamayacağım. Bu veriler ışığında sonuca gidebilmek zor. Yanlış bilgi verebilirim.
Ancak kapatılıp açıldığında sistem değiştiğine göre ve cafelerde ghoost kullanıldığına göre kurulum esnasında bu durum oluşmuş olabilir. Kurulum ghoost ile sistemi hep aynı yapı ile başlattığı için hep aynı hata ile başlayacaktır.
bu gün bu sorunun online oyunlarla ilgili olduğunu yada internetle ilgili olduğunu daha iyi anladım sabahtan beri 12 oyun kurdum yeniden sistem kurarken ilk 11i nde sorun yoktu en son gta4 ü kurarken net bağlandığında ses desteği yine kesildi. off off... windows ses desteğini neden keser illet oldum
sorunumun çözümünü kendim buldum duyarlı vatandaş hesabı belki bu sorunu yaşayıp buraya bakan olur diye yazayım. eğer windows ses desğetini kapatıyorsa yani etkin karıştırıcı aygıt yok diyorsa. bilgisayara sağ tıklayıp yöneti seçiyoruz ordan hizmetler ve uygulamaları sonrada hizmetlkeri seçiyoruz açılan listeden aşşada windows ses var onu çift tıklıyoruz kurtarma sekmesine geçiyoruz alt alta 3 yerde eylem yürütme yazar onların hepsini hizmeti yeniden başlata getiriyoruz hizmeti ____ dakika sonra yeniden başlat aktif oluyor ordaki 1 i 0 yapıyoruz uygula diyip bilgisyarı yeniden başlatıyoruz. bu bende işe yaradı sizdede yarar büyük ihtimalle. boşuna formatla ses driverıyla uğraşmayın bu olayın sebebi işletim sistemi ile donanım uyumsuzluğuymuş. işletim sisteminde böyle bir ayar yapınca olayın büyük ihtimalle düzelmesi lazım yinede düzelmezse yeni bi dahili yada harici ses kartı alın ve onu kullanın çünkü windows sizin anakartınızdaki ses kartını sallamıyor demektir. iyi günler herkese.
[URL=http://img59.imageshack.us/i/dtsaudiocodec.jpg/][/URL]
Merhaba arkadaşlar en baştan belirteyim konuyu çok az bir şekilde inceledim ama sorunuma çözüm bulamadım yardımcı olursanız memnun olurum...
Bende bilgisayar için olan 5+1 creative ses sistemi var yanlış bilmiyorsam a500 modeli olması gerekiyor, şimdi gelelim probleme ben bu ses sistemimi lcd televizyonuma bağlamak istiyorum bunun için her hangi bir aparat kablo varmıdır veya ne şekilde bağlanabilir...
Not : Aşağıda sistemin çıkışlarını ve lcd televizyonun giriş resimlerini veriyorum inceleyip yorumlarsanız sevinirim...
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/7/4382.jpg ses sistemi girişi
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/7/4413.jpg Tv
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/7/4529.jpg Tv yan girişleri
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/7/4557.jpg Tv arka kısım (burada da bir kaç delik var :) )
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/7/4636.jpg buda buffer
TV nin yanında bulunan kulaklık çıkışını ses sisteminin yeşil jakına bağlarsan ses elde edersin.
Tabiiki bu durumda sadece ön hoparlörler çalışacaktır.
mr_yamyam o kadarını ben biliyorum zaten fakat dediğim gibi ben 5+1 ses almak istiyorum televizyondan...
mr_yamyam o kadarını ben biliyorum zaten fakat dediğim gibi ben 5+1 ses almak istiyorum televizyondan...Öncelikle şunu belirteyim.
Çok kanallı ses elde edebilmen için ses sisteminde decoder olması lazımdır.
İkincisi ise Türkiyedeki tüm TV yayınları MONO yayın yapmaktadırlar. Mono yayınlar herhangibir decoder tarafından çoklu kanala çevrilemezler.
hımm anlıyorum yani benim dediğim şey imkansız gibi bir şey oluyor o zaman... Ama o zamanda şu düşüncem ortaya çıkıyor peki ev sinema sistemleri nasıl çalışıyorlar o zaman sonuç olarak benim elimde bulunan sistem pc için olan 5+1 birde bunların ev için olanları var sonuçta yani kullanılan ev sistemleri olduğuna göre mantıken bendeki pc ye bağlanabilen sistemi ev sistemine çevirebilmem mümkün kısaca ben bu işten hi. bir şey anlamadım :D:D
hımm anlıyorum yani benim dediğim şey imkansız gibi bir şey oluyor o zaman... Ama o zamanda şu düşüncem ortaya çıkıyor peki ev sinema sistemleri nasıl çalışıyorlar o zaman sonuç olarak benim elimde bulunan sistem pc için olan 5+1 birde bunların ev için olanları var sonuçta yani kullanılan ev sistemleri olduğuna göre mantıken bendeki pc ye bağlanabilen sistemi ev sistemine çevirebilmem mümkün kısaca ben bu işten hi. bir şey anlamadım :D:Kaynak ses, ev sinema sistemlerinde dvd den, dolby digital veya dts gibi kodlanmış olarak alınır. Kodlanmış bu ses, eğer 5.1 kodlanmış ise ses sisteminde ayrılarak her bir hoparlöre gerektiği gibi verilir.
Eğer kaynak sesler stereo sinyalleri üzerine bindirilmiş matrix 4 kanal barındırıyorsa bu da bazı decoderler ile ayrılıp 5.1 kanal ses elde edilebilmektedir. Bu decoderler DOLBY PROLOGIC, DTS NEO ve SRS decoderleri ile cözülmektedir.
Şunu bilmek gerekir.
5 hoparlörden de ses gelmesi demek sistemin 5.1 kodlanması anlamına gelmez. Gerçek anlamda 5.1 ses, Kaynak kayıtta (MASTER) 5.1 olarak kaydedilir. Bu 6 kanal ses demektir. 6 kanal sesi iletmek için kodekler (DOLBY DIGITAL ya da DTS ) kullanılır ve tek bir digital sinyal hattı ile iletilir. Bu tekniğe Surround kodlama tekniği denilir.
TV yayınları ise genel olarak sadece MPEG 1 L2 olarak yayına arz edilir ve çoğunlukla tek kanal (mono) bilgiler içerir.
Yani mono bir sesi tüm hoparlörlere verip hepsinden duysak bile bu 5.1 ses demek değildir. Doğal ortam seslerinin 5 kanal etrafında dağılımın doğru olarak yapılması gerekmektedir.
1 örnek verirsek.
Arabada giderken başka bir araç önce arkadan bize korna çalabilir. Daha sonra yanımızdan geçebilir. Gerçek hayatta bu olaydaki sesleri nasıl ve ne yönden duyuyorsak surround sistemde de aynı şekilde duymamız lazımdır.
Ya eline emeğine sağlık çok güzel şeyler yazmışsında valla ben yine bir şey anlamadım :D:D Kısaca şimdi ben bu sistemi kullanabilirmiyimm kullanamazmıyımm??? (illa tv seyrederken kullanmam şart değil bari dvd seyrederken felan kullanayım :D )
DVD seyrederken kullanabilirsin.
Yanlız dvd için bağlantı oluşturmalısın. Dvd playerinin de arkada multi channel çıkışları olması lazım. Eğer bu çıkışlar varsa hoparlör girişlerini dvd çıkışlarına adapte eden 3.5mm dişi jaktan lale jaka dönüştürücü kullanman lazım.
heh işte benimde merak ettiğim buydu yani bir şekilde dönüştürücü kablo var ve ben bunu kullanabilirim... :D Çok teşekkür ederim..