bu aralar dünya dışı yaşam çok tartışılıyo ben de chip kullanıcılarının bu konu hakkında ne düşündüğünü merak ettim
ayrıca önemli bilgileriniz varsa yazabilirsiniz maksat bilgilenelim
Sizce dünya dışı yaşam var mıdır
Ben var olduklarını düşünüyorum.Evrenin sadece insanlar için var olduğunu düşünmüyorum...
varsa gelsin artık yoksa biz gitcez onların mekana o olcak en sonunda :)
Bence bu konudaki en dogru cevabi bize kuran verebilir kuranda peygamber efendimiz(sav) in onsekizbin aleme peygamber olarak gonderildigi yaziyor..
sen olmadığını kanıtla evrendeki her gezegene gittin miUzaylı vardır iddiasını ortaya atan sensin, olduğunu kanıtlaması da gereken sensin. Ne yazıkki bu tür ispatlar tümevarım yöntemiyle olmuyor. Ben uzaylı yoktur desem bunun için bütün gezegenleri dolaşmak da gerekmez. Bu Allah'ın varlığı için de hep tartışılır, var mı yok mu? Kanıtlayabilir misin bilimsel bir şekilde, hayır. Ama bu Allah'ın olmadığını göstermez, olduğunu da göstermez. Bu bir inançtır, uzaylıların varlığı gibi, ve inançlar ispatlanmaya ihtiyaç duyulmayan şeylerdir.
ben de senin nasıl inanmadığını anlamıyorum aslında anlıyorum daSon Düzenleme: Mustafa Akın ~ 09 Haziran 2010 22:49
beni bu resimler bayağı etkilemişti merak eden arkadaşlar için işte link:
http://shiftdelete.net/en-iyi-uf ... galerisi-20561.html
Uzaylı vardır iddiasını ortaya atan sensin, olduğunu kanıtlaması da gereken sensin. Ne yazıkki bu tür ispatlar tümevarım yöntemiyle olmuyor. Ben uzaylı yoktur desem bunun için bütün gezegenleri dolaşmak da gerekmez. Bu Allah'ın varlığı için de hep tartışılır, var mı yok mu? Kanıtlayabilir misin bilimsel bir şekilde, hayır. Ama bu Allah'ın olmadığını göstermez, olduğunu da göstermez. Bu bir inançtır, uzaylıların varlığı gibi, ve inançlar ispatlanmaya ihtiyaç duyulmayan şeylerdir.guzel baslayıp yanlış bitirmişşin ALLAHIN varlıgı ispatlı kesin dir http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=591 bilmiyorsan oku bu konuda örnek vericeksen baska bir örnek bulmanı tavsıye edrım bu tartısma konusu dahi edılemez ataislıgın ne yerı ne zamanıdır lütfen hassas konu dikkat edelim
guzel baslayıp yanlış bitirmişşin ALLAHIN varlıgı ispatlı kesin dir http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=591 bilmiyorsan oku bu konuda örnek vericeksen baska bir örnek bulmanı tavsıye edrım bu tartısma konusu dahi edılemez ataislıgın ne yerı ne zamanıdır lütfen hassas konu dikkatBen bir ateist değilim arkadaşım, normal bir Müslümanım, sana genel felsefeden bahsediyorum, din bir inançtır, ispatlanmaya ihtiyaç yoktur ve ispatlanamaz da. Senin varlığına kesin demenin nedeni Allah'a olan inancındır, bunu bilim denen şeylerle açıklayamazsın, ispatlayamazsın çünkü bilim dinlerden uzaktır, dini ispatlamakla ilgilenmez, ama inançlı bir bilim adamının bilime bakışı ilte inançsız bir adamın da dine bakış açısı tabi ki de farlı.
Bilim nedir? Her yerde genel geçer bir kanundur. Sen suyun 100 derecede kaynadığına inanıyorsun, İngiliz de inanıyor, Yunan da inanıyor. İnanmıyorsun aslında, biliyorsun. Ama Hristiyan Kur'an'a inanmıyor, Yahudi 'de İncil'e inanmıyor. Neden? Çünkü hiç biri ispatlanabilir, genel geçer şeyler değil. Bİzim kendi inancımız ve vicdanımız Müslümanlığın doğru olduğunu söylüyor ama bir Yahudi bunu kabul etmiyor. Ama suyun 1 atm'de 100 derecede kaynadığını hepimiz biliyoruz. Olay ateistlikle alakalı değildir, din bir inançtır, ve bilimsel gerçeklik gibi ispatlanmaya ihtiyaç duymaz. Sen de kimseye Müslümanlığın doğru olduğunu bilimsel bilgilerle açıklamak zorunda değilsin, Kur'an-ın öğretilerinin mantıklı ve doğru olduğunu anlatabilirsin, bilimi desteklediğini, hatta bilimde çoğu şeyin bir Allah'ın varlığını işaret ettiğini de anlataiblirsin ama matematik, fizik, kimya ve biyolojideki ne kadar kanunu birleştirirsen birleştir Allah'ın varlığını sin(2x) = 2 cos(x) * sin(x) şeklinde açıklayamazsın, gerek de yok.
Kendini zeki sanıp 'böyle zırvalıklara inanmayın' diyenler biraz gerçekçi olsun. Uzaylı dediğimiz şey öyle hayalet, ruh gibi soyut bişey değildir. Uzay inanılmaz büyüktür ve sayısız yıldız, gezegen vs. vardır. Bunların arasında bizim gibi bir canlının yaşama ihtimalide gayet tabi vardır. Bunun neresi zırvalık?
demek ki uzaylılar varmış :D
Evrende nokta kadar yer kaplayan dünyada yaşıyoruz. Bu kadar büyük bir evren sadece bizim için mi yaratıldı sizce? Bana hiç inandırıcı gelmiyor. Bence yalnız değiliz.
İnsan ve hayvanlardan başka görünen hiçbir varlık yoktur.Mesela o gökyüzünde görünenler uydudur.Millette macera arıyoya hemen ufo gördüm diyorlar.Aşağıdaki uluslararası uzay istasyonudur ve çıplak gözle rahatlıkla görülebiliyor ben defalarca gördüm.Düşünün bunun gibi daha birsürü uydu var ve bunlar yıldızlar kadar uzak değil yani hemen atmosferin üzerinde ve rahat görülebiliyor herkesin gördüğü cisimler eminim bunlardır.