Sizce İnternet Explorer 8 mi Mozilla Firefox 3.5mi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
AyPrensii
02-07-2009, 23:50   |  #1  
AyPrensii avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
747 mesaj

Benim Görüşüm MoziLLa ;)

Son Düzenleme: AyPrensii ~ 03 Temmuz 2009 17:14
StyleALP
03-07-2009, 00:03   |  #2  
StyleALP avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,601 mesaj

Kuşkusuz Mozilla Firefox. Hele ki 3.5 sürümü oldukça hızlı ve kullanışlı. Zaten genel tercihim Firefox 'dan yana.

onlineTR
03-07-2009, 00:05   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj

İE BAĞIMLISIYIM KURTULAMIYORUM BUNDANNN.....

Mustafa Can
03-07-2009, 01:03   |  #4  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

Firebox değil  Firefox Olacak sen tilki yerine kutu yazmışşın

kedij
03-07-2009, 01:16   |  #5  
Yıllanmış Üye
142 mesaj

doğal olarak firefox

PrQmatHeuS
03-07-2009, 10:53   |  #6  
Yıllanmış Üye
280 mesaj

Ayy.:D Yüzlerce defa konu açıldı.Genelde kızıl tilki rekabette önde gidiyor.Fakat pazar hala ie'nin elinde. 3.5 sürümünün 3.0.11 sürümüne göre iyileştirmeleri var fakat bug'lar da var.Onu firefox'a bildireceğim yakında.

Kal-El
03-07-2009, 11:16   |  #7  
Yıllanmış Üye
816 mesaj

Internet Explorer'dan hala tarayıcı olarak bahsedenler var ya, içim yanıyor...

ParanoiD
03-07-2009, 11:27   |  #8  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Firefox 3.5

Selçuk İslamoğlu
03-07-2009, 12:43   |  #9  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Alıntı: Kal-El  
Internet Explorer'dan hala tarayıcı olarak bahsedenler var ya, içim yanıyor...

Soğuk su? :)

hiko91
03-07-2009, 12:49   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,899 mesaj

opera 10 dıorm .gercı onu adamdan sayan yk ama :)

Boracalin
03-07-2009, 13:01   |  #11  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj

arkadaşlar bu ie ff opera muhabbeti bitmez ama sanırım google ait webkit tabanlı arora diye bir tarayıcı daha var.  1 haziran itibari ile windows için installer.exe si çıkmıştı... bu nasıldır kullanan var mı ? Ben bir iki linux dağıtımında kullanmıştım daha önce gayet hızlıydı ff'yi andırıyordu...

Kal-El
03-07-2009, 15:48   |  #12  
Yıllanmış Üye
816 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  

Soğuk su? :)

Abi yalan mı şimdi Allah aşkına söyle... :) Windows 7'den itibaren IE Windows ile birlikte gelmeyi kessin bak bakalım 10 yıl içinde pazar payında kim öne geçiyor...

Selçuk İslamoğlu
03-07-2009, 15:58   |  #13  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj
Abi yalan mı şimdi Allah aşkına söyle... :) Windows 7'den itibaren IE Windows ile birlikte gelmeyi kessin bak bakalım 10 yıl içinde pazar payında kim öne geçiyor...

Hmm... Çok öngürülü.. Ben IE8'i varsayılan tarayıcı kullanıyorum ve hız + güvenlik açısından sisteminde bulunan 5 diğer tarayıcıdan daha memnunum. Sonuçta ben kendimize özgü değerlendirmeyi yaptım. Bu adrese de koydum: https://www.chip.com.tr/video/CHIP-Browser-Testi_920.html ... Yaptığım sadece ne yaptığı belli  olmayan benchmark testlerindense her gün girdiğim sitelere ne derecede başarılı, hızlı ve güvenli işlediği. Sonuçta Windows 7 ile birlikte IE gelmemesi bir tek Avrupa'ya özgü. Avrupa'da zaten pazar payında IE lider değil.

Sonuçta bu kişisel tercih meselesi artık...

Karalama kampanyaları baydı artık. IE8'e bile güvensiz diyenlerin en azından hiç bir somut veriye dayanmadığı aşikar mesela. Eh, 2001'de çıkmış bir tarayıcıyla 2007'de  ancak adam olmuş bir tarayıcıyı kıyaslayanlara gülüyorum genel olarak da zaten.

Kal-El
03-07-2009, 16:57   |  #14  
Yıllanmış Üye
816 mesaj

Hmm... Çok öngürülü.. Ben IE8'i varsayılan tarayıcı kullanıyorum ve hız + güvenlik açısından sisteminde bulunan 5 diğer tarayıcıdan daha memnunum. Sonuçta ben kendimize özgü değerlendirmeyi yaptım. Bu adrese de koydum: https://www.chip.com.tr/video/CHIP-Browser-Testi_920.html ... Yaptığım sadece ne yaptığı belli  olmayan benchmark testlerindense her gün girdiğim sitelere ne derecede başarılı, hızlı ve güvenli işlediği. Sonuçta Windows 7 ile birlikte IE gelmemesi bir tek Avrupa'ya özgü. Avrupa'da zaten pazar payında IE lider değil.

Sonuçta bu kişisel tercih meselesi artık...

Karalama kampanyaları baydı artık. IE8'e bile güvensiz diyenlerin en azından hiç bir somut veriye dayanmadığı aşikar mesela. Eh, 2001'de çıkmış bir tarayıcıyla 2007'de  ancak adam olmuş bir tarayıcıyı kıyaslayanlara gülüyorum genel olarak da zaten.

Yaptığım karalama kampanyası olarak görülmesin. Ben de burada kişisel deneyimlerimden yola çıkarak yorum yapıyorum. Sonuçta teknik testlerle değil de senin de yaptığın gibi günlük kullanımıma olan faydasından yola çıkarak yorum yapıyorum. Firefox sonuçta açık kaynak bir yazılım ve pazarda da IE'ye göre yeni.

IE bana göre çok hantal ve kişiselleştirme açısından Firefox çok daha önde. IE'de bir sekmeye veya linke tıkladığımda dakikalarca yanıt vermemesi ve kilitlenmesi bana göre olumsuz bir yön. Açılır Pencere ve reklam engelleme konusunda Firefox daha kullanışlı geliyor. Site sahiplerinin IE'ye uyumlu olup da FF veya diğer tarayıcılarla uyumsuz site yapmaları da her geçen gün azalıyor sanki. Yapmayanların ise kendi ayıbı olarak görüyorum bu konuyu, çünkü FF hiç de azımsanmayacak bir kitleye ulaştı artık.

Microsoft zaten Amerika'da yapsaydı bu yüklü olarak gelmeme hamlesini heralde IE'yi elleriyle boğmuş olurdu. IE'nin hala pazarda hakim olmasının sebepleri bana göre, dediğim gibi Microsoft ile birlikte gelmesi ve kullanıcıların alışkanlıklarından vazgeçmek istememesi. Tıpkı Windows harici işletim sistemlerinin kullanılmasında yaşanan durum gibi.

Hadi işletim sistemlerinin pazar payının tersine dönmesi biraz fantaziye kaçar şu durumda, fakat tarayıcı konusunda bu öntanımlı olmama işi tamamen uygulamaya geçsin IE'ye şans vermiyorum şahsen.

Selçuk İslamoğlu
03-07-2009, 17:09   |  #15  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj
Site sahiplerinin IE'ye uyumlu olup da FF veya diğer tarayıcılarla uyumsuz site yapmaları da her geçen gün azalıyor sanki. Yapmayanların ise kendi ayıbı olarak görüyorum bu konuyu, çünkü FF hiç de azımsanmayacak bir kitleye ulaştı artık.

Böyle bir şey bir tek geri kalmış devlet sitelerinde kaldı "uyum" konusu. Bundan sonraki uyumlar "standartlardır"... IE6'yi standart dışıyla suçlayan tarayıcılar da kendilerine özgü komutları eklemekten geri kalmıyorlar bugün örneğin... FF 3.5, Chrome 2.0 ve Safari 4.0, HTML 5 destekliyoruz dedikleri halde, ne şu anda son kabul edilmiş CSS 2.1'in tamamını ne de HTML 4'ün tamamını desteklemiyorlar....

IE'nin sana hantal görünmesinin belli başlı sebeplerinden biri de, insanların farkında olmadan (programların kurulumlarıyla vs. dikkatsizce eklenen) 10'larca eklentiyi hali hazırda IE'nin içine gömülmüş olması zaten. Eklentilerine bakarsan ne demek istediğimi göreceksin... Tabii hala kuruluysa...

Sonuçta bir şeyi denemeden önyargıyla karar vermek bence gereksiz. Mosaic ve Ibrowse dahil, özellikle Netscape 3.1'den beri her türlü tarayıcıyı kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Ama sonuçta senin durumunda olduğu gibi adı çıkmış 9'a inmez 8'e durumu olduğu için kimsenin fikrini vs. değiştirmeye çalışmıyorum. Sadece kullananları aşağılamıyorum, o kadar... Çünkü emin ol, 13 senedir internette olan biri olarak, benim de tecrübelerim var ;)

AyPrensii
03-07-2009, 17:15   |  #16  
AyPrensii avatarı
OP Yıllanmış Üye
747 mesaj
Alıntı: Mustafa Can  
Firebox değil  Firefox Olacak sen tilki yerine kutu yazmışşı

Özür DiLerim DüzeLtiyorum B Harfinden F Harfide Baya Uzakmış :))

Kal-El
03-07-2009, 18:34   |  #17  
Yıllanmış Üye
816 mesaj

Böyle bir şey bir tek geri kalmış devlet sitelerinde kaldı "uyum" konusu. Bundan sonraki uyumlar "standartlardır"... IE6'yi standart dışıyla suçlayan tarayıcılar da kendilerine özgü komutları eklemekten geri kalmıyorlar bugün örneğin... FF 3.5, Chrome 2.0 ve Safari 4.0, HTML 5 destekliyoruz dedikleri halde, ne şu anda son kabul edilmiş CSS 2.1'in tamamını ne de HTML 4'ün tamamını desteklemiyorlar....

IE'nin sana hantal görünmesinin belli başlı sebeplerinden biri de, insanların farkında olmadan (programların kurulumlarıyla vs. dikkatsizce eklenen) 10'larca eklentiyi hali hazırda IE'nin içine gömülmüş olması zaten. Eklentilerine bakarsan ne demek istediğimi göreceksin... Tabii hala kuruluysa...

Sonuçta bir şeyi denemeden önyargıyla karar vermek bence gereksiz. Mosaic ve Ibrowse dahil, özellikle Netscape 3.1'den beri her türlü tarayıcıyı kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Ama sonuçta senin durumunda olduğu gibi adı çıkmış 9'a inmez 8'e durumu olduğu için kimsenin fikrini vs. değiştirmeye çalışmıyorum. Sadece kullananları aşağılamıyorum, o kadar... Çünkü emin ol, 13 senedir internette olan biri olarak, benim de tecrübelerim var ;)

IE hala kurulu. Mecbur kalmadıkça kullanmıyorum. Zaten IE'yi hiçbir şekilde kullanmayıp da FF daha iyidir diyenlerden değilim. :) Eklentilerimde Microsoft'un kendi yazılımlarının ürünleri mevcut. Bunları da ben yüklemeler esnasında seçtiğimi hatırlamıyorum. Sanırım ki yüklenmiş olarak geliyorlar. Bunların dışında sadece Adobe Reader ve Java eklentisi mevcut. Firefox ile birçok eklenti kullanılmasına rağmen bu şekilde bir hantallık görülmüyor.

Ben de burada kimsenin fikrini değiştirmeye uğraşmıyorum. Kendimizce eleştiri yapıyoruz o kadar. Kaldı ki IE kullananları aşağıladığımı hatırlamıyorum. "IE'ye hala tarayıcı diyenler var" lafımın kullanıcıyı aşağılamak olarak algılanmasına üzüldüm.

Adı çıkmış 9'a inmez 8'e olayına gelince, bu benim meselem değil. IE'nin, daha doğrusu Microsoft'un kendisine ettiğidir. Ben burada MS'in para kazanmasına da pazar payına hakim olmasına da karşı değilim. Ancak ortada eşit olmayan koşullar var ve bunların ortadan kaldırılmasıyla, bana göre, IE'den çok daha iyi olan FF ve diğerlerinin pazara hakim olacağı görüşündeyim.

Hepimizin burada az veya çok internet tecrübesi var. Benim de 10 yılı aşkın internet tecrübem var fakat sizin kadar teknik donanıma sahip olmadığımı açıkça söyleyebilirim. Saygı da duyarım zaten. Zaten kimsenin tecrübesini, bilgisini sınayacak konumda değilim. :)

Son Düzenleme: Kal-El ~ 03 Temmuz 2009 18:36
Süleyman.
03-07-2009, 18:45   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Siz bence fanatik hale gelmişsiniz ve bazı söyledikleriniz bence doğru değil. Kötü niyetli olmamanıza rağmen bunu görmediğinizi düşünüyorum, önyargınız nedeniyle...

Kal-El
03-07-2009, 18:54   |  #19  
Yıllanmış Üye
816 mesaj

Hangi söylediklerim doğru değil söylerseniz konuşabiliriz. FF'e gelene kadar bizler de IE ile büyüdük sonuçta. Önyargı oluşması için biraz geç sayılmaz mı bu durum? Önyargıyla değil de kişisel tecrübeler ile yaklaşıyoruz desek daha doğru olur.

Süleyman.
03-07-2009, 19:06   |  #20  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Hangi söylediklerim doğru değil söylerseniz konuşabiliriz. FF'e gelene kadar bizler de IE ile büyüdük sonuçta. Önyargı oluşması için biraz geç sayılmaz mı bu durum? Önyargıyla değil de kişisel tecrübeler ile yaklaşıyoruz desek daha doğru olur.
Hepimizin kişisel tecrübeleri var, değil mi? Mesela IE'nin kaba, hantal olduğu, kilitlendiği doğru olsa, hiçbir itirazda bulunmam esasen size.

IE bana göre çok hantal ve kişiselleştirme açısından Firefox çok daha önde. IE'de bir sekmeye veya linke tıkladığımda dakikalarca yanıt vermemesi ve kilitlenmesi bana göre olumsuz bir yön. Açılır Pencere ve reklam engelleme konusunda Firefox daha kullanışlı geliyor. Site sahiplerinin IE'ye uyumlu olup da FF veya diğer tarayıcılarla uyumsuz site yapmaları da her geçen gün azalıyor sanki. Yapmayanların ise kendi ayıbı olarak görüyorum bu konuyu, çünkü FF hiç de azımsanmayacak bir kitleye ulaştı artık.
Özellikle burada mesela. Şimdi bu naneyi biz de kullanıyoruz ve şahsen ben hiçbir sorun yaşamıyorum. Öyle kilitlenme, takılma filan yok, dakikalarca yanıt vermeme hiç yok. Abartıyorsunuz yani. Yani Firefox fanatikliğiniz sizi aşırı yoruma, yanlışa götürüyor, bence.

Mesela bana göre burası da hiç belli olmaz.

Kal-El
03-07-2009, 19:47   |  #21  
Yıllanmış Üye
816 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Hepimizin kişisel tecrübeleri var, değil mi? Mesela IE'nin kaba, hantal olduğu, kilitlendiği doğru olsa, hiçbir itirazda bulunmam esasen size.

Özellikle burada mesela. Şimdi bu naneyi biz de kullanıyoruz ve şahsen ben hiçbir sorun yaşamıyorum. Öyle kilitlenme, takılma filan yok, dakikalarca yanıt vermeme hiç yok. Abartıyorsunuz yani. Yani Firefox fanatikliğiniz sizi aşırı yoruma, yanlışa götürüyor, bence.

Mesela bana göre burası da hiç belli olmaz.

Şimdi kendiniz de söylüyorsunuz. Kendi tecrübelerimiz. Ben burada IE ile ilgil tecrübelerimi aktarıyorum. Sırf FF'i övmek ve IE'yi yermek adına neden abartayım, yalan söyleyeyim ki? Bir de o kadar kesin konuşmuşsunuz ki "Abartıyorsunuz" diye. Hani benim tecrübelerimi birebir yaşamışsınız da ben yalan söylüyorum gibi olmuş.

IE'nin kaba hantal olduğunun doğru olmamasını bir değişmez gerçekmiş, kanunmuş gibi gösteriyorsunuz. (İngilizlerin bir lafı vardır "fact" diye, o hesap) Dediğim gibi bunlar kişisel tecrübeler. IE'yi beğenmeyenlerin çoğunluğu da bu hantallık meselesini dile getiriyor. Demek ki IE'nin hantallığını tecrübe edenler var. Yoksa herkes FF partizanı mı? :) O zaman olaya karşı taraftan bakarsanız da sizler IE fanatikliğiyle böyle savunuyorsunuz. Bazı şeyleri göremiyorsunuz. Aynı hesap değil mi? :)

Pazar paylarının değişmesindeki öngörülerimiz de kişisel bir yorumdur yine. Bahsettiğim eşit olmayan koşullar ortadan kaldırılırsa öngörümün gerçekleşeceğine inanıyorum. Siz ise inanmıyorsunuz. Saygı duyarım.

Toxic
03-07-2009, 19:53   |  #22  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

öff bıktım bu ie mi firefox mu sorularından!!hangi tarayıcıyı hızlı veya kendine uygun buluyorsan onu seçeceksin.herkesin kendine göre bir düşüncesi var yani genelleme yapılamaz.genelleme yapılmaya çalışılmasına gıcık oluyorum

Süleyman.
03-07-2009, 20:00   |  #23  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Şimdi kendiniz de söylüyorsunuz. Kendi tecrübelerimiz. Ben burada IE ile ilgil tecrübelerimi aktarıyorum. Sırf FF'i övmek ve IE'yi yermek adına neden abartayım, yalan söyleyeyim ki? Bir de o kadar kesin konuşmuşsunuz ki "Abartıyorsunuz" diye. Hani benim tecrübelerimi birebir yaşamışsınız da ben yalan söylüyorum gibi olmuş.

IE'nin kaba hantal olduğunun doğru olmamasını bir değişmez gerçekmiş, kanunmuş gibi gösteriyorsunuz. (İngilizlerin bir lafı vardır "fact" diye, o hesap) Dediğim gibi bunlar kişisel tecrübeler. IE'yi beğenmeyenlerin çoğunluğu da bu hantallık meselesini dile getiriyor. Demek ki IE'nin hantallığını tecrübe edenler var. Yoksa herkes FF partizanı mı? :) O zaman olaya karşı taraftan bakarsanız da sizler IE fanatikliğiyle böyle savunuyorsunuz. Bazı şeyleri göremiyorsunuz. Aynı hesap değil mi? :)

Pazar paylarının değişmesindeki öngörülerimiz de kişisel bir yorumdur yine. Bahsettiğim eşit olmayan koşullar ortadan kaldırılırsa öngörümün gerçekleşeceğine inanıyorum. Siz ise inanmıyorsunuz. Saygı duyarım.

"Fact" dedikleri birşey var lakin "Logic" dedikleri de birşey var. Yanlış anlamayın, formel mantıktan, Aristo mantığından bahsediyorum. Kastım kelimenin gerçek anlamı, ayağa düşmüş hali değil:

Şimdi, "X" marka arabanın bir modelini düşünelim. Mesela bu araba modelinin bazılarının motor performansı düşük. Bu demektir ki, bu araçlardan bazılarında imalat hatası vardır ya da kullanıcı hatası. Bu önermeden, o araçların performansının düşük olduğu önermesini çıkarırsak, aracımızı garantiye gönderip düzgününü almak yerine, hatamız sebebiyle bozuk ürüne mahkum oluruz. Yine bu önermeden aracın performansının düşük olduğu sonucunu çıkarırsak ve biri bize derse ki; hayır, ben sorunsuz 240 km. hız yapıyorum, birçok kişi gibi. Bu durumda biz de dersek yanlışsınız, ben ve başkaları performans alamıyor, dolayısıyla performasnsızdır, bu apaçık bir şekilde yanlış olur.

Yani eskilerin deyimiyle, su-i misal, emsal olmaz. Yani kötü örnek, örnek değildir.

Yani aslında sıkıcı bir örnek oldu ama ne yazık ki yaptığınız mantık hatasını başka nasıl anlatabileceğimi bilemedim. Biraz da İngilizlerin "Lecture" dediği şeye döndü ama kusura bakmayın artık.

Sözün özü, o "fact" dediğiniz şey, hakkında sonuç çıkarılabilecek bir "fact" değil.

Biz Türkler ise, yukarıda İngilizlerin dediği şeylere sırasıyla "Olgu, mantık, ders" diyoruz.

Kal-El
03-07-2009, 20:25   |  #24  
Yıllanmış Üye
816 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
"Fact" dedikleri birşey var lakin "Logic" dedikleri de birşey var. Yanlış anlamayın, formel mantıktan, Aristo mantığından bahsediyorum. Kastım kelimenin gerçek anlamı, ayağa düşmüş hali değil:

Şimdi, "X" marka arabanın bir modelini düşünelim. Mesela bu araba modelinin bazılarının motor performansı düşük. Bu demektir ki, bu araçlardan bazılarında imalat hatası vardır ya da kullanıcı hatası. Bu önermeden, o araçların performansının düşük olduğu önermesini çıkarırsak, aracımızı garantiye gönderip düzgününü almak yerine, hatamız sebebiyle bozuk ürüne mahkum oluruz. Yine bu önermeden aracın performansının düşük olduğu sonucunu çıkarırsak ve biri bize derse ki; hayır, ben sorunsuz 240 km. hız yapıyorum, birçok kişi gibi. Bu durumda biz de dersek yanlışsınız, ben ve başkaları performans alamıyor, dolayısıyla performasnsızdır, bu apaçık bir şekilde yanlış olur.

Yani eskilerin deyimiyle, su-i misal, emsal olmaz. Yani kötü örnek, örnek değildir.

Yani aslında sıkıcı bir örnek oldu ama ne yazık ki yaptığınız mantık hatasını başka nasıl anlatabileceğimi bilemedim. Biraz da İngilizlerin "Lecture" dediği şeye döndü ama kusura bakmayın artık.

Sözün özü, o "fact" dediğiniz şey, hakkında sonuç çıkarılabilecek bir "fact" değil.

Biz Türkler ise, yukarıda İngilizlerin dediği şeylere sırasıyla "Olgu, mantık, ders" diyoruz.
Ne hikmetse benim söylediklerimi yine bana doğrultuyorsunuz. Ben en başından beri tekrarlıyorum zaten, kişisel tecrübedir, farklılık gösterir diye. Ben "fact" örneğini, sizin "IE kaba değil, hantal değil" sözünüze kastetmiştim. Yani IE'nin kaba, hantal olmadığı "fact", yani değişmez gerçek değildir. Formel mantık uyarlamasını da yanlış buluyorum. Bizi ilgilendiren burada işin özü. Fanatiklik konusunu formel mantıkla bağlandırıyorsanız, zaten başından da dediğim gibi yanılıyorsunuz. Burada ne fanatiklik söz konusu ne de mantık hatası. Mantığa geçmeden evvel okuduğumuzu anlamaya odaklanmalıyız sanırım.

İşi laf sokmaya getiriyorsanız, yanlış bir tutum içerisindesiniz. Burada kişisel tecrübeler çerçevesinde tartışılıyor. Basit bir karşılaştırma konusunda gereksiz ve yanlış yere mantık hataları aramaya, üslubunuza ne diyeceğimi bilemedim.

sendotilyon
03-07-2009, 20:29   |  #25  
sendotilyon avatarı
Yıllanmış Üye
475 mesaj

firefox neya İE8 gibisi varmı ya firefox doğmamışken biz ie kulanıyorduk arkasında microsoft var onu arkasında kim var rakip olablir mi rakip bile düşünmeyin bence