Arkadaşlarım sizlere bişey göstersem kesinlikle fotoshop la yaptın dersiniz işte öyle değil.nt5.1 6.1 7.1 hiçbir önemi yok çünkü yazımlım ile yazıları kontrol eden sistemleri var.Hemen önek vereyim Masaüstüne yada harddiskinizin herhangibir bölümüne 2 yada 100 (sonsuz) sayıda DETROID klasörü açabilirmisiniz açan varsa buraya yazsın.Ben açarım.Ve bunuda isteyen olursa ispatlarım.
Steve Ballmerın sözleri doğru çıktı
Arkadaşlarım sizlere bişey göstersem kesinlikle fotoshop la yaptın dersiniz işte öyle değil.nt5.1 6.1 7.1 hiçbir önemi yok çünkü yazımlım ile yazıları kontrol eden sistemleri var.Hemen önek vereyim Masaüstüne yada harddiskinizin herhangibir bölümüne 2 yada 100 (sonsuz) sayıda DETROID klasörü açabilirmisiniz açan varsa buraya yazsın.Ben açarım.Ve bunuda isteyen olursa ispatlarım.Söylediğinizin ne ilgisi var şimdi konuştuklarımızla :S , üstelik bunu açsanız dahi :) neyi ispatlamış olacaksınız ?
Arkadaşlarım sizlere bişey göstersem kesinlikle fotoshop la yaptın dersiniz işte öyle değil.nt5.1 6.1 7.1 hiçbir önemi yok çünkü yazımlım ile yazıları kontrol eden sistemleri var.Hemen önek vereyim Masaüstüne yada harddiskinizin herhangibir bölümüne 2 yada 100 (sonsuz) sayıda DETROID klasörü açabilirmisiniz açan varsa buraya yazsın.Ben açarım.Ve bunuda isteyen olursa ispatlarım.ispatlama..nasıl yaptığını söle ;)
O ekranın çıkmasına sebep olan işletim sistemini ve biosu kontrol eden yazılımlardır.Buda çekidekte windows işletim sistemine bağlıdır.İşletim sistemi ve BIOS' kontrol eden yazılımlar derken :) ?Dediğim gibi sorunlu donanımlar yada yazılımlar buna sebep oluyor.
Ben mavi ekranı 2 kere gördüm zamanında (Bozuk ramlerden, gördüğünüz gibi sorunlu bir donanım )
Yazılım ile xp vista windows 7 deki herşey kodlanmıştır.Bu kod gizlidir.Bunu herkeze söylemem Ama fotograf istersen sizin için windows 7 dede yaparım paylaşım kesinlikle olmaz.
O ekranın çıkmasına sebep olan işletim sistemini ve biosu kontrol eden yazılımlardır.Buda çekidekte windows işletim sistemine bağlıdır.şimdi arkadaşım bana şunu açık ve net bir şekilde söle bakalım..adamın teki gitmiş, casper dan yada başka biryerden almış bilgisayarını gelmiş..windows 7 yi yüklemiş, kasasının içini falan da hiç açmamış...sorun yok yani bilgisayarında..
bu adam hayatı boyunca mavi ekran görmüyor...ee hani microsoft hata yapmıştı..nerde hata var hani göster bana...
İşletim sistemi ve BIOS' kontrol eden yazılımlar derken :) ?İşletim sistemini çok basite alıyorsunuz.madem ekran kartı donamı veriyor ms-dos altindayken niye böyle bir hata vermiyor.Sistemin ısısı güç değerleri fiziki bozuklukları tüm herşey windows tarafindan kontrol edilir.Sisteme zarar gelmesin diye sistem kendini kitler ve mavi sayfa çıkar.İşte o ünlü mavisayafanın ünü burdan gelmektedir.Dediğim gibi sorunlu donanımlar yada yazılımlar buna sebep oluyor.
Ben mavi ekranı 2 kere gördüm zamanında (Bozuk ramlerden, gördüğünüz gibi sorunlu bir donanım )
Yazılım ile xp vista windows 7 deki herşey kodlanmıştır.Bu kod gizlidir.Bunu herkeze söylemem Ama fotograf istersen sizin için windows 7 dede yaparım paylaşım kesinlikle olmaz.ben sana kod mu söle diyorum...nasıl yaptığını söle işte ,adım adım kod söleme : )
bunu nasıl yaptığını anladıktan sonra bunu ispatlamanıza gerek yok..
İşletim sistemini çok basite alıyorsunuz.madem ekran kartı donamı veriyor ms-dos altindayken niye böyle bir hata vermiyor.Sistemin ısısı güç değerleri fiziki bozuklukları tüm herşey windows tarafindan kontrol edilir.Sisteme zarar gelmesin diye sistem kendini kitler ve mavi sayfa çıkar.İşte o ünlü mavisayafanın ünü burdan gelmektedir.Yine dediğime geldiniz. :) MS-Dos altında neden mavi ekran versin...Sorunlu donanımlar yada yazılımlar mavi ekrana sebep olur.
Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 26 Ekim 2009 15:29
Eger o mavi sayfa olmasaydı donanım yanmaları disk bozulmaları anakart yanmaları 3 e katlanırdı.Bir nevi sigorta görevi görür.Ayrıca mavi sayfa çıktıgında dikkat ederseniz windows a geri dönemezsiniz ya kendi reset atar hemen yada sizin atmanızı bekler.Zaten yapacak başka bişey yoktur.Mademki donanım yapıyor linux fazla kullanmadım peki lunuxta niye mavi sayfa yok.
Detroid ee sende diyorsun bak , microsoftun hatası değil bu..microsoft bizi düşünmüşte şu mavi ekranı koymuş :)
Adamlar seni düşünmüyor kendi itibarlarını düşünüyor bir kişi kalksa dese durduk yere ekran kartım veya sistemimden herhangi bir parçam yandi direkt microsoft tu taşlarlar.Ozaman apple ve linuxçuları sen ozaman gör :)
farklı bir bakış açısı ;)
durduk yere yanmıyor ama üsteki cevabını okuyun :D
Osman sen kendi gözlerinle çogu kez sahit olmadınmı bir donanımı bozmak için uğrasırsan mavi sayfa çıkıyor ramlerdeki bozukluklarda bile çıkıyor.Eskiden ms-dos vardı ram yansa bilgisayar uçsada mavi sayfa çıkmazdı çünkü sayfa siyahtı :) Windows ile mavi sayfa meşur oldu.
ben daha nelere şahit oldum bi bilsen :P
Zaten bilgisayarın başlamamasının 2 sebebi vardır..
bir işletim sistemi
iki donanım
farklı bir işletim sistemiyle format atmayı denersin..mavi ekran yine mi çıkıyor..o zaman kesin donanımsal bir sorun var..
sonrada yavaş yavaş tek tek kontrol edersin donanımlarını..ram , hard disk , işlemci , ekran kartı ve en sonda anakart..
Senin dediğin ms-dos , berbat bişeymiş ;)
berbat dediğin sistem olmasaydı (doktor dos) ne windows 7 nede başka bir sistem olurdu tüm sistemler ms-dos üzerine kuruluyor.
Detroid , berbat dediğim sistemi de belki bile bile çıkarmışlar..kendi prestijleri için yenisini çıkarak prestijlerini korumuşlardır :P
yazılımlarda olma ihtimali düşük gibi mi Mustafa@PC : )
Bilgisayarın elektriğini aniden kes bakalın , mavi ekran vermezse 3-4 kere kes bakalım bilgisayarın ne kadar dayanıklı :P
2 yıldır vista home premium kullanıyorum orjinal bir şekilde eski oyun programlarda problem yaşadım fakat xp de kullanmadım sabırla windows 7 bekledim çok yakında geçiş yapacağım.
vistaya ne kadar kötü derlerse desinler sizde 2 yıl boyunca kullansaydınız görürdünüz nasıl olduğunu
Peki osman bilgisarında iki ram var biri yanmış biri normal peki donanımlardan kaynaklanıyorsa madem yanan rem mavi sayfalara neden olmazmı.Hayır olmaz ama senin dediğin olsaydı olurdu.Ramlerden biri yandigi halde windows çalışmaya devam eder deneyin.
Belleklerde ufacık bir sorun olsa dahi mavi ekran alma ihtimaliniz var. 5 yıl mavi ekran vermez ama bir gün mutlaka verir. Mavi ekran donanım ve donanım sürücüleriyle alakalı bir hatadır.
Vista heleki Sp2 ile ,bilhassa 64 Bit sürümlerde,Windows 7 den daha hızlı ve stabil çalışmakta.Windows 7 nn 64 Bitleri bende hayal kırıklığı yaratmadı gerçi ama,beklentileriminde bir hayli gerisinde kaldı.İster katılın ister katılmayın ama ''XP Yüzyılın en iyi işletim sistemlerinden biri''(Ah bide 64 Bitin Türkçesi çıksaydı 10-20 yıl Xp ile emekli olurdum iştende hayattanda:)