Valla ben de hala bir şey anlayamıyorum. Arkadaş kayıt defteri (registry), çekirdek (kernel), kodlar v.s. hepsini birbirine karıştırmış gibi geldi?
Steve Ballmerın sözleri doğru çıktı
İspatını yapın bakalım öyle diyorsunuz da. Regedit'in herhangi bir kaydını silin bakalım. Sakat kalıyor mu kalmıyor mu? İspat edin... Ajan mısınız da söylemiyorsunuz siz? Valla ben anlamadım!..Az öncede böyle oldu bende ispatladım osman bey gördü.Ben bişey ispatlamak zorunda değilim.Benden bu kadar birazdaha konuşsam chipten atılıcam :) hepiniz haklısınız ben bişey bilmiyorum... Ayrıca çok film izleme ben ajan değilim.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (109929) ~ 26 Ekim 2009 17:26
Az öncede böyle oldu bende ispatladım osman bey gördü.Ben bişey ispatlamak zorunda değilim.Benden bu kadar birazdaha konuşsam chipten atılıcam :) hepiniz haklısınız ben bişey bilmiyorum... Ayrıca çok film izleme ben ajan değilim.ben ispatlamanızı istemedim , ben nasıl yaptığınızı sölemenizi istedim , sizde direk ispatladınız..sistem geri yükleme yada format , böle sorunları çözer..şimdi anlatıcak mısınız nasıl yaptığıjnızı ?
Fotografıda hemen sildim... :) Sistem geri yükleme de geri getirmiyor anlamıyormusun beni.Bunu formattan başka bişey düzelltmiyor. :) bu konuyu kapatırsak sevinirim hatam kusurum olduysa affedin amacım kimseyi rencide etmek değildi.Osman arkadaşım sendende ricam bu konunun kapanması yönündedir.Anlayışınızdan dolayı teşşekkürler.
Vista'nın tek eksik özelliği bence sistemden ram'i fazla kullanmasıydı.Win7 de bu sorun Xp seviyesine indirilmiş.Vista düşük sistemleri pek sevmiyor.Ben de 1 yıl vista kullandım gayet memnundum şimdi işyerindeki Pc'de dahil Win7 kullanıyorum.
ben de hiçbir zaman vistaya karşı bir önyargı yoktu zaten ama bi daha vista ve xp yüklemem 7 çok güzel çünkü...
vista çok ama çokk hantal tamam yetenekleri mükemmel ama sisteminde anasını ağlatmanın mantığı yok boş yere işlemci t4200 vista kurulu işlem yapana kadar işlemcinin imanı gevriyor sürekli fan har har alev gibi hava atıyor.
win7 ortamında bu olay yok ve en iyi özellikleri ise projeksiyon cihazı yada hdmi bağlatı olduğunda 10 sn sonra kendisi otamatik algılayıp en iyi çözünürlüğe ve görüntü kalitesine getiriyor.
fn+ f3 yada f5 olayını bitiriyor win7 tarih oldu vista kıçı kırık intel gma 4500 de bile mükemmel ayarlar yapıyor projeksiyon yada hdmi bağlantılarda. işlemci kullanımı neredeyse yok gibi bişey.
kablosuz bağlantı aygıtlarındaki performansın artmasıda bir ayrı güzel yetenek. dosya paylaşımı daha kolay vede güzenli. ses yönetimide tamamen otamatik hdmi üzerinden verilmişse.
ben bunları vistada yapmak için bir sürü ıvır zıvıra ihtiyaç duyuyordum.
İnsanları anlamak zor 7 sene xp kullanırlar sonra 1 sene vista sonra windows 7 çıkar "xp çok kötü" derler.Kötüyse neden 7 sene xp kullandın ozaman.ne yapalım eskideki teknolojiye göre xp çok güzel işletim sistemiydi. Biz de ilerde daha çok gelişmiş sistemler çıkınca windows7 kötüymüş dicez. Kendine de dicekmisin niye kullandım diye :S biraz mantıklı ol yani. Teknoloji hayat bitene kadar devam eder sana kalırsa hiçbişey kullanma sonsuza kadar beklersin...
CHIP e MEsaj yazmayacaktım ama arkaplandan takip ederken insanların yanlış bilgi verdiklerini gördükçe sinirim bozuluyor. Yani bir insan bu kadar mı hedefsiz sıkılar.
(Delil Çürütmekten çok zevk alıyorum bu yüzden dayanamadım mesaj yazdım)
Gelelim Sıkılamalara:
Eger o mavi sayfa olmasaydı donanım yanmaları disk bozulmaları anakart yanmaları 3 e katlanırdı.Bir nevi sigorta görevi görür.Ayrıca mavi sayfa çıktıgında dikkat ederseniz windows a geri dönemezsiniz ya kendi reset atar hemen yada sizin atmanızı bekler.Zaten yapacak başka bişey yoktur.Mademki donanım yapıyor linux fazla kullanmadım peki lunuxta niye mavi sayfa yok.lunux değil Linux. Adını yazamadığınız bir sistem hakkında yorum yapmayın. Linux ta mavi ekran yok kırmızı ekran var, mavi ekrandan daha kötüdür. Hiç ummadığın anda gelir ağzın açık kalır.
berbat dediğin sistem olmasaydı (doktor dos) ne windows 7 nede başka bir sistem olurdu tüm sistemler ms-dos üzerine kuruluyor.
windows vistadan sonraki bütün sistemler 32 bit önyükleyiciler ile yükleniyor. Her gördüğün siyah ekranı dos deme. dos (disk operation sistem). Aslında xp den sonraki demek daha mantıklıdır ama xp 64 bit hariç diğer xp sürümleri 16bit(işte dos budur) boot ile yüklenir. Ama vista ve üzeri 32 bit boot özellikleri ile yükleniyor. canlı görmek istersen en basiti boot klasörüne gir(sistem tarafından gizlenir.) exe dosyalarını note defteri ile aç. En üstte şu yazar." This program cannot be run in DOS mode."
İngilizcesi olmayanlar için: "Bu Program Dos modunda çalıştırılamaz." Aaaa hani bütün sistemlerin temeli dostu. Delil çürüdür. Tüh.
Aşağıdaki resimde hani windowsun yüklendiği ekran varya size dos gibi gelen kısım işte o kısımda bu dll de yükleniyor donanım tanımak için ama nedense bu program dos modunda çalıştırılamaz diyor. Yazık.
Peki osman bilgisarında iki ram var biri yanmış biri normal peki donanımlardan kaynaklanıyorsa madem yanan rem mavi sayfalara neden olmazmı.Hayır olmaz ama senin dediğin olsaydı olurdu.Ramlerden biri yandigi halde windows çalışmaya devam eder deneyin.Belleklerde ufacık bir sorun olsa dahi mavi ekran alma ihtimaliniz var. 5 yıl mavi ekran vermez ama bir gün mutlaka verir. Mavi ekran donanım ve donanım sürücüleriyle alakalı bir hatadır.
Mavi ekran donanımsal değildir her zaman aklınıza kim soktuysa bir zahmet çıkartıverin. Yada yardımcı olayım.
Şimdi Görev yönetici açılır: Winlogon.exe zorla görev sonlandırılır mavi ekran alınır(windows vista ve server 2008 de vardı windows 7 de koruma altına alınmış 4 - 5 kere geribildirim yapmıştım sadece benim geribildirimim yemiyor ama). Hani mavi ekran donanımsaldı Tüh buda çürüdü.
Zaten herkez registry windows un kalbi olarak biliyor ama değil.Bunun nedenini açıklayamam.Reg sadece verileri diziler.Bir nevi arabanın aküsüdür.Ama insanlar reg i motor zannediyor.Geçek motor sisteme dağılmıştır.Burda örnekleme yaptım insallah anladınız.
Windowsun kalbi kernel.dll ve user32.dll, gdi.dll diye 3 ana çekirdek tarafından yönetilir. Bu çekirdekler HAL.dll denilen donanım erişim katmanı denilen bir çekirdekle birleşir. Registery ise şurda devreye girer. Nasıl bir insanın beyni düşünceleri anıları saklıyorsa: registery de windowsun kalbinin veritabanını tutuyor. Yani burdan çıkacak sonuç şudur: Windowsun veritabanı Registerydir.
Bir insan hafıza kaybı yaşamışsa bu onun ölmesi yada çökmesi değil çevresiyle bağını zedeler. Windows da da bir registery alanı silinirse windows o kısımı tanımaz.
Driver bilgilerinin bir bölümü registeryde tutulur. windows ta yapılan bütün ayarlar windows 95 ten bu yana registeryde tutulur. Yukardaki cümleyi söyleyebilmeniz için windows 3.1 den bu yanaki bütün windowsları çok iyi bilmeniz gerekir. Siz dostan başlamışsınız sanırım ama arada eksikler var.
Ben bilgisayar programcısıyım ve yazdığım programlar windowsla uyumlu olmalı bu yüzden yıllarımı windows a verdim. programlamam gelişirken windows uda boş bırakmadım. Şimdi meyvelerini alıyorum.
Gelelim Windows 7 - Windows Vista ilişkisine.
Sen Ferrarinin baş mühendisisin.
Ferrari enzo modelini geliştirdin. Diğer ferrarilerden daha havalı daha hızlı daha fazla benzin yiyor ama çok güçlü tutarlı güvenli.
ama diyorlarki çok yakıyor. çok güvenli kemeri takmadığım zaman araba söz tutmuyor(güvenlik) vs vs
geri dönüşler geliyor.
2006 model olarak kayıtlara geçiyor.
ferrari geri bildirimleri alıyor. baş mühendise iletiyor.
Baş mühendis bu önerileri alıyor 2006 modeli üzerinde değişikliklere gidiyor.
Değişiklikler:
Kaput yenileniyor. Yeni görünüm veriliyor ki fark meydana çıksın.
Güvenlik sağlam çalışıyor fakat yinede kontrolünü bilen araba kullanıcıları için kemer zorlanmıyor(vistadaki UAC koruması)
Motor: Enzo 2006 daki v12 motor çok yakıyor. ilk önce filtreler gözden geçirilip yenileniyor. Hava açıkşarı ve soğutma sistemi gözden geçiriliyor yenileniyor ama motor hala v12 sistem. Motorun çekirdeği bozulmuyor. Bu işte hız arttırımı sağlar sıfırdan tasarlamak zaman kaybıdır.
Arabanın iskeleti çelikten carbonfiber yapıya geçiriliyor biraz daha aerodinamik performans sağlanıyor fakat ağırlığı hafifliyor.
2009 model enzo kullanıma sunuluyor. geri bildirimlerin meyvesi afiyetle yeniyor. Dahada yenilecek.
Şimdi gelelim Vista ile windows 7 deki duruma.
Windows Vista önceki windowslardan farklı olarak sıfırdan yazıldı çekirdek dizaynı değiştirilirdi güvenlik yükseltildi. hız arttırıldı. Beta 1 ile rtm vistaya kadar deneyenler varmı içinizde bilmiyorum ama ben beta 1 den rtm ye kadar vistayı denedim.
beta 1 yerlerde sürünüyordu performans yok. stabilite yok. program uyumsuzluğu had safhada.
beta 2 de performans iyileştirilmiş arayüz düzeltilmiş program uyumluluğu arttırılmış.
rtm de ise yukardakilerden hepsi tekrar gözden geçirilerek iş satışa gelmiş. Ben notebooku aldığımda zamanının en hızlı modellerinden biriydi. Ve direk aldığım gün windows vista ultimate yükledim.
Ocak 2007 de çıktı vista o zaman notebook aldım. Neyse iyiki almışım notebookun ekran kartı bozukmuş windows vistada aero için directx9 kullandığından aero da saçma sapan grafik bozulmaları çıkıyordu. xp yükledim(üstünde xp media center 2005 gelmişti) xp de yok öyle efect çok güzel çalışıyor kıllandım zorlada olsa değiştirttim notebooku. Değişince windows vistayı tekrar kurdum. hız stabilite herşey yüksek. xp ye döndüm performans yok. işlemcinin tek çekirdeği kullanılıyor öbürü yatıyor. aynı gün tekrar vistaya döndüm ve gittim şubatta oem vista ultimate 64 biti aldım(2 gb ram vardı ama ilerde yükseltecektim)
o günden bu güne vista kullandım windows 7 e kadar. sp1 çıktı çoğu performans sorununu kaldırdılar nedense bende performans olarak bir eksilme görmüyordum ama karalamacı çevre vistaya çamur atıyordu. Kullandığım birşeyi savunma durumu vardır bende. adamların attıkları çamuru kendimce çevremdekilere bulaştırmıyordum.
Neyse Windows 7 çalışmaları başladı 2007 sonunda ilk milenstone(yanlış mı yazdım bilmiyorum ilk derleme alfa diyelim) çıktı torrente inceledim daha alafa aşamasında bile vistadan hızlıydı ama arayüz aynıydı.
çekirdek versiyon numarası değişiyor: 6.1
ve durmadan buildler düşmeye başladı halka açılan beta 1 de indirdim denedim cidden iyiydi. temizleme işlemleri yapılıp daha cilalama atılmamış çekirdek oynanıyor.
beta 2 cilalama başlamış
rc1 cilalama en son haddinde performans iyileştirmeler var. tutarlılık iyi
rtm de ise herşey yerli yerinde.
Şimdi gelelim karşılaştırmaya:
Vista 6.0 Windows7 6.1
UAC
Vistada var(Çok sıkıcı) Windows 7 var(rahatlatıcı)
Aero
Vistada var(kasıcı) windows 7 de var(rahatlatıcı)
Bitlocker
Vistada Var(çok güçlü ama kısıtlı) windows 7 de var(artık herşeye şifre atabiliyor rahatlatıcı)
NAP(network access protection - ağ erişmii koruması)
Vistada var(windows xp için de sonradan sp3 ile eklendi) Windows 7 de var(geliştirilmiş)
Performans ve Driver
Vista Performans eğer makina iyiyse iyi - Windows 7 p3 800 mhz de bile çalışıyor yuh
Vista driver konusunda windows 7den geridir ama vistadaki driver windows 7 ile uyumlu. çekirdek aynı.
Güvenlik
Vistanın çekirdeği sıfırdan yazıldığı için çekirdeğin heryeri korumalı
Windows 7 de vista çekirdeği kullandığından güvenliği biraz daha güçlendirildi.
Tutarlılık
Vista driver ve program konusunda hassastı 6 - 10 arasında mavi ekran aldım hiçbiri donanım hatası değildi! Norton 2007, office 2003(zorla kurarsan alırsın mavi ekranı) birkaç torrent uygulaması Vistanın canına okudu.
Windows 7 de ise program koruma devreye giriyor ve program çöktüğünde hizmet tekrar başlatılıyor. ve program windows a zarar vermiyor. Sıfır mavi ekran aldım 2008 den bu yana windows 7 de.
Gelelim Sizin düşüncelerinize. Çoğunuzun düşünceleri doğru fakat bir dayanağı yok. Yani şu yüzden doğru diyemiyorsunuz. Bu yüzden eğer bir yanlışınız varsa üstüne gitmeyin çürütmesi basit olur.
Aynı klasör adından birden fazla açmak deçmiş yukarda.
Bana ne. istersen milyon kere aç bana ne. işime mi yarıcak. windows çöküyor mu yoo.
Yukarda yine windows 7 ve vista diğerlerine benziyor denmiş:
Yok ya kanıt sun!
Klasörler geliyor
Document And settings, Application Data, Tempory Internet Files
Bunlar vistada kullanılmıyor Eğer windows vista öncesi bir program yazılmışsa o programı kandırmak için kısayol tipinde geliyor ama direk girmeye çalışırsanız erişim reddedildi hatası alırsınız.
Performans sorunu.
Yukardaki araba örneğini iyi okuyun. Sen tut celeronda vista çalıştır. Microsoft bağırıyor ordan çalıştırmayın diye performans alamazsın diye. Microsoft zorla alın demiyor. bu yüzden çamur atmayın. Yüksek performanslı makinası olanlar kullansın çok istiyorsan makinanı geliştir de en azından rahatlarsın.
Benden bu kadar.
Bu arada Osman uzmanına sorunda mesajlarını görüyorum Sırf bilgili görünmek için mesajlar çekme lütfen. Zira yersiz oluyor. Birçok mesajın var gereksiz ve yersiz.
Bilgisayarda A ile a aynı şeyler değildir lütfen dikkat et biraz. Eğer ikisinin arasında bir fark yok dersen sen bilgisayarı bırak derim ben.
Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 27 Ekim 2009 10:27Kapalı HesapTeşekkür Sayısı: 1866,419 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009CHIP e MEsaj yazmayacaktım ama arkaplandan takip ederken insanların yanlış bilgi verdiklerini gördükçe sinirim bozuluyor. Yani bir insan bu kadar mı hedefsiz sıkılar.Bu konu kapandı PCMAKER arkadaşım ama sen beni çürütmüyorsun aksine benim dediklerimi kanıtlıyorsun.Yazılarımı okuduysan iyice ben mavi sayfanın yazılımsal olduğunu söyledim donanımsal değil.
(Delil Çürütmekten çok zevk alıyorum bu yüzden dayanamadım mesaj yazdım)
Gelelim Sıkılamalara:
lunux değil Linux. Adını yazamadığınız bir sistem hakkında yorum yapmayın. Linux ta mavi ekran yok kırmızı ekran var, mavi ekrandan daha kötüdür. Hiç ummadığın anda gelir ağzın açık kalır.
windows vistadan sonraki bütün sistemler 32 bit önyükleyiciler ile yükleniyor. Her gördüğün siyah ekranı dos deme. dos (disk operation sistem). Aslında xp den sonraki demek daha mantıklıdır ama xp 64 bit hariç diğer xp sürümleri 16bit(işte dos budur) boot ile yüklenir. Ama vista ve üzeri 32 bit boot özellikleri ile yükleniyor. canlı görmek istersen en basiti boot klasörüne gir(sistem tarafından gizlenir.) exe dosyalarını note defteri ile aç. En üstte şu yazar." This program cannot be run in DOS mode."
İngilizcesi olmayanlar için: "Bu Program Dos modunda çalıştırılamaz." Aaaa hani bütün sistemlerin temeli dostu. Delil çürüdür. Tüh.
Aşağıdaki resimde hani windowsun yüklendiği ekran varya size dos gibi gelen kısım işte o kısımda bu dll de yükleniyor donanım tanımak için ama nedense bu program dos modunda çalıştırılamaz diyor. Yazık.
Mavi ekran donanımsal değildir her zaman aklınıza kim soktuysa bir zahmet çıkartıverin. Yada yardımcı olayım.
Şimdi Görev yönetici açılır: Winlogon.exe zorla görev sonlandırılır mavi ekran alınır(windows vista ve server 2008 de vardı windows 7 de koruma altına alınmış 4 - 5 kere geribildirim yapmıştım sadece benim geribildirimim yemiyor ama). Hani mavi ekran donanımsaldı Tüh buda çürüdü.
Windowsun kalbi kernel.dll ve user32.dll, gdi.dll diye 3 ana çekirdek tarafından yönetilir. Bu çekirdekler HAL.dll denilen donanım erişim katmanı denilen bir çekirdekle birleşir. Registery ise şurda devreye girer. Nasıl bir insanın beyni düşünceleri anıları saklıyorsa: registery de windowsun kalbinin veritabanını tutuyor. Yani burdan çıkacak sonuç şudur: Windowsun veritabanı Registerydir.
Bir insan hafıza kaybı yaşamışsa bu onun ölmesi yada çökmesi değil çevresiyle bağını zedeler. Windows da da bir registery alanı silinirse windows o kısımı tanımaz.
Driver bilgilerinin bir bölümü registeryde tutulur. windows ta yapılan bütün ayarlar windows 95 ten bu yana registeryde tutulur. Yukardaki cümleyi söyleyebilmeniz için windows 3.1 den bu yanaki bütün windowsları çok iyi bilmeniz gerekir. Siz dostan başlamışsınız sanırım ama arada eksikler var.
Ben bilgisayar programcısıyım ve yazdığım programlar windowsla uyumlu olmalı bu yüzden yıllarımı windows a verdim. programlamam gelişirken windows uda boş bırakmadım. Şimdi meyvelerini alıyorum.
Gelelim Windows 7 - Windows Vista ilişkisine.
Sen Ferrarinin baş mühendisisin.
Ferrari enzo modelini geliştirdin. Diğer ferrarilerden daha havalı daha hızlı daha fazla benzin yiyor ama çok güçlü tutarlı güvenli.
ama diyorlarki çok yakıyor. çok güvenli kemeri takmadığım zaman araba söz tutmuyor(güvenlik) vs vs
geri dönüşler geliyor.
2006 model olarak kayıtlara geçiyor.
ferrari geri bildirimleri alıyor. baş mühendise iletiyor.
Baş mühendis bu önerileri alıyor 2006 modeli üzerinde değişikliklere gidiyor.
Değişiklikler:
Kaput yenileniyor. Yeni görünüm veriliyor ki fark meydana çıksın.
Güvenlik sağlam çalışıyor fakat yinede kontrolünü bilen araba kullanıcıları için kemer zorlanmıyor(vistadaki UAC koruması)
Motor: Enzo 2006 daki v12 motor çok yakıyor. ilk önce filtreler gözden geçirilip yenileniyor. Hava açıkşarı ve soğutma sistemi gözden geçiriliyor yenileniyor ama motor hala v12 sistem. Motorun çekirdeği bozulmuyor. Bu işte hız arttırımı sağlar sıfırdan tasarlamak zaman kaybıdır.
Arabanın iskeleti çelikten carbonfiber yapıya geçiriliyor biraz daha aerodinamik performans sağlanıyor fakat ağırlığı hafifliyor.
2009 model enzo kullanıma sunuluyor. geri bildirimlerin meyvesi afiyetle yeniyor. Dahada yenilecek.
Şimdi gelelim Vista ile windows 7 deki duruma.
Windows Vista önceki windowslardan farklı olarak sıfırdan yazıldı çekirdek dizaynı değiştirilirdi güvenlik yükseltildi. hız arttırıldı. Beta 1 ile rtm vistaya kadar deneyenler varmı içinizde bilmiyorum ama ben beta 1 den rtm ye kadar vistayı denedim.
beta 1 yerlerde sürünüyordu performans yok. stabilite yok. program uyumsuzluğu had safhada.
beta 2 de performans iyileştirilmiş arayüz düzeltilmiş program uyumluluğu arttırılmış.
rtm de ise yukardakilerden hepsi tekrar gözden geçirilerek iş satışa gelmiş. Ben notebooku aldığımda zamanının en hızlı modellerinden biriydi. Ve direk aldığım gün windows vista ultimate yükledim.
Ocak 2007 de çıktı vista o zaman notebook aldım. Neyse iyiki almışım notebookun ekran kartı bozukmuş windows vistada aero için directx9 kullandığından aero da saçma sapan grafik bozulmaları çıkıyordu. xp yükledim(üstünde xp media center 2005 gelmişti) xp de yok öyle efect çok güzel çalışıyor kıllandım zorlada olsa değiştirttim notebooku. Değişince windows vistayı tekrar kurdum. hız stabilite herşey yüksek. xp ye döndüm performans yok. işlemcinin tek çekirdeği kullanılıyor öbürü yatıyor. aynı gün tekrar vistaya döndüm ve gittim şubatta oem vista ultimate 64 biti aldım(2 gb ram vardı ama ilerde yükseltecektim)
o günden bu güne vista kullandım windows 7 e kadar. sp1 çıktı çoğu performans sorununu kaldırdılar nedense bende performans olarak bir eksilme görmüyordum ama karalamacı çevre vistaya çamur atıyordu. Kullandığım birşeyi savunma durumu vardır bende. adamların attıkları çamuru kendimce çevremdekilere bulaştırmıyordum.
Neyse Windows 7 çalışmaları başladı 2007 sonunda ilk milenstone(yanlış mı yazdım bilmiyorum ilk derleme alfa diyelim) çıktı torrente inceledim daha alafa aşamasında bile vistadan hızlıydı ama arayüz aynıydı.
çekirdek versiyon numarası değişiyor: 6.1
ve durmadan buildler düşmeye başladı halka açılan beta 1 de indirdim denedim cidden iyiydi. temizleme işlemleri yapılıp daha cilalama atılmamış çekirdek oynanıyor.
beta 2 cilalama başlamış
rc1 cilalama en son haddinde performans iyileştirmeler var. tutarlılık iyi
rtm de ise herşey yerli yerinde.
Şimdi gelelim karşılaştırmaya:
Vista 6.0 Windows7 6.1
UAC
Vistada var(Çok sıkıcı) Windows 7 var(rahatlatıcı)
Aero
Vistada var(kasıcı) windows 7 de var(rahatlatıcı)
Bitlocker
Vistada Var(çok güçlü ama kısıtlı) windows 7 de var(artık herşeye şifre atabiliyor rahatlatıcı)
NAP(network access protection - ağ erişmii koruması)
Vistada var(windows xp için de sonradan sp3 ile eklendi) Windows 7 de var(geliştirilmiş)
Performans ve Driver
Vista Performans eğer makina iyiyse iyi - Windows 7 p3 800 mhz de bile çalışıyor yuh
Vista driver konusunda windows 7den geridir ama vistadaki driver windows 7 ile uyumlu. çekirdek aynı.
Güvenlik
Vistanın çekirdeği sıfırdan yazıldığı için çekirdeğin heryeri korumalı
Windows 7 de vista çekirdeği kullandığından güvenliği biraz daha güçlendirildi.
Tutarlılık
Vista driver ve program konusunda hassastı 6 - 10 arasında mavi ekran aldım hiçbiri donanım hatası değildi! Norton 2007, office 2003(zorla kurarsan alırsın mavi ekranı) birkaç torrent uygulaması Vistanın canına okudu.
Windows 7 de ise program koruma devreye giriyor ve program çöktüğünde hizmet tekrar başlatılıyor. ve program windows a zarar vermiyor. Sıfır mavi ekran aldım 2008 den bu yana windows 7 de.
Gelelim Sizin düşüncelerinize. Çoğunuzun düşünceleri doğru fakat bir dayanağı yok. Yani şu yüzden doğru diyemiyorsunuz. Bu yüzden eğer bir yanlışınız varsa üstüne gitmeyin çürütmesi basit olur.
Aynı klasör adından birden fazla açmak deçmiş yukarda.
Bana ne. istersen milyon kere aç bana ne. işime mi yarıcak. windows çöküyor mu yoo.
Yukarda yine windows 7 ve vista diğerlerine benziyor denmiş:
Yok ya kanıt sun!
Klasörler geliyor
Document And settings, Application Data, Tempory Internet Files
Bunlar vistada kullanılmıyor Eğer windows vista öncesi bir program yazılmışsa o programı kandırmak için kısayol tipinde geliyor ama direk girmeye çalışırsanız erişim reddedildi hatası alırsınız.
Performans sorunu.
Yukardaki araba örneğini iyi okuyun. Sen tut celeronda vista çalıştır. Microsoft bağırıyor ordan çalıştırmayın diye performans alamazsın diye. Microsoft zorla alın demiyor. bu yüzden çamur atmayın. Yüksek performanslı makinası olanlar kullansın çok istiyorsan makinanı geliştir de en azından rahatlarsın.
Benden bu kadar.
Bu arada Osman uzmanına sorunda mesajlarını görüyorum Sırf bilgili görünmek için mesajlar çekme lütfen. Zira yersiz oluyor. Birçok mesajın var gereksiz ve yersiz.
Bilgisayarda A ile a aynı şeyler değildir lütfen dikkat et biraz. Eğer ikisinin arasında bir fark yok dersen sen bilgisayarı bırak derim ben.
Kapalı HesapTeşekkür Sayısı: 1866,419 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009Aynı klasör adından birden fazla açmak deçmiş yukarda.Arkadaşım windows sistem dosyalarından birini yanlışlıkla değiştirdim sistem çökmedi ama simsiyah bir ekran geldi ne tema var ne simgeler ne başlat var nede görevler.Sadece exe.ler çalışıyor birde görev yöneticisi.Dün çektim windows 7.Çökmüyor dedinya ama çökseydi daha iyidi tanınmaz hale geliyor.Amacım bişey kanıtlamak üstünlük taslamak falan değil sadece beni amansızca eleştirdin cevap hakkım doğdu.
Bana ne. istersen milyon kere aç bana ne. işime mi yarıcak. windows çöküyor mu yoo.Senin mesajın:
Eger o mavi sayfa olmasaydı donanım yanmaları disk bozulmaları anakart yanmaları 3 e katlanırdı.Bir nevi sigorta görevi görür.Ayrıca mavi sayfa çıktıgında dikkat ederseniz windows a geri dönemezsiniz ya kendi reset atar hemen yada sizin atmanızı bekler.Zaten yapacak başka bişey yoktur.Mademki donanım yapıyor linux fazla kullanmadım peki lunuxta niye mavi sayfa yok.
Şunu kaçırmışım:Arkadaşlarım sizlere bişey göstersem kesinlikle fotoshop la yaptın dersiniz işte öyle değil.nt5.1 6.1 7.1 hiçbir önemi yok çünkü yazımlım ile yazıları kontrol eden sistemleri var.Hemen önek vereyim Masaüstüne yada harddiskinizin herhangibir bölümüne 2 yada 100 (sonsuz) sayıda DETROID klasörü açabilirmisiniz açan varsa buraya yazsın.Ben açarım.Ve bunuda isteyen olursa ispatlarım.
Bunu diyen adamla bilgisayar konusunda tartışmam çünkü versiyon numaralandırmasını bilmiyorsa yada arasında fark yoktur diyorsa o adam boş konuşuyor derim. Versiyon numaraları kafadan verilmez.
Konu kapanmış diyorsun niye mesaj yazıyorsun. Konu kitlenmedikçe kapanmaz. Ama benim sana mesaj yazmam sondur. İlk önce öğren sonra gel konuş benimle. Çünkü bilmiyorsun. Benim hatam varsa yaz hatam yoksa bana karşı mesaj kullanma ok. Ben hatalıları döktüm ortaya. Herkes birşey sıkılıyor ama arada tutan var. Biraz önce benim düşüncemi kanıtlıyorsun demişsin ama bir kaç sayfa öncede donanım mavi ekran verir diyorsun. Cümlelerin arasındaki çelişkileri kaldır yada konuşma lütfen. En sinir olduğum şeydir şu dünyada.Kapalı HesapTeşekkür Sayısı: 1866,419 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009Arkadaşım yazılarımı okuyunca nedemek istediğimi anlarsın senin yaptığın şey yazım yanlışlarımı kullanmak ben zaten linux yazmısım aynı yazı içinde half hataları olabilir(lunux gibi) Bilen ve beni anlayan insan bu tür saçmalıklalar ugraşmaz sana bilmiyorsun demiyorum.Ama benim anlatmak istedigim şeyleri anlattim dün merak edilen fotografı yayından kaldırdım.Arkadaşım yazımın tamamı okursan Orada Mustafa bey ve Osman bey ile konuyu tartışıyorduk iki arkadaşımda donanım kaynaklıdır dedi ben windows dan kaynaklıdır sorun yazılımsaldır dedim.O arada ram örnegini verdim.Normalde yanan bir rami bilgisayara başka bir ramin yanına takarsanız mavi sayfa çıkmaz dedim çünkü donanımsal olsaydı ram sürekli mavi ekran hatası verirdi ama öyle değil windows çalışmaya devam eder dedim o konunun özeti budur.Aramızda o an geçenleri gelip okuyorsun seninle biz çelişmiyoruz aynı şeylerden bahsediyoruz yazımı baştan sona oku lütfen çünkü bana sen sıkıyorsun dersen sende sıkmış olursun çünkü söylediklerimiz aynıdır.Evet ben bilmiyorum bilmediğim şeylerde var ben bu konuyu uzatmayalım derim senin fikrinede saygı duyarım.
Dünkü Fotograf.
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (109929) ~ 27 Ekim 2009 11:42Detroid umarım sen şu eski detroid değilsindir. Bir tane vardı XP yi kan kardeşi gibi tutuyordu. Eğer oysan başsan söyliyim bana bulaşma. Kırıcı olurum aklında bulunsun. Değilsen eyvallah. Yukardakiler sadece sana değildi eğer alınganlık göstermek istiyorsan bilemem.
Birde yazım yanlışları hoşuma gitmez forumda beni tanıyanlar bilir. Türkçeyi düzgün kullanmak her zaman iyidir.
Bak mesela:
"linux yazmısım aynı yazı içinde half hataları olabilir(lunux gibi) " harf hataları olacaktı ;)
Bana mesaj çıkartıyorsun sonra da "benim yazım yanlışlarımı kullanarak mesaj çıkartmak" diye düşünüyorsun. o kadar uzun cümleyiyi yazım yanlışı yüzünden yazmadım. Bir paragrafcık yazı çıktı. ama gözünde o büyümüş...
Neyse. En azından senin dışında başkalarıda öğrenir Registery neymiş, Windowsun kalbi neymiş. Herkes birşey duymuş ve duyduğunun arkasından gitmiş. Gerisini araştırmamış.Kapalı HesapTeşekkür Sayısı: 1866,419 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009Aynı dili konuşuyoruz benim klavye biraz eski, beni anlıyorsan bir garezin yoksa sorun yok.Bilgisayır da desem bilgisayar da desem benim nedemek istedigimi anlamışsın mesajım yerine ulaştıysa sorun yok benim için.Evet o detroid benim sadece chip 3 gün girdim daha sonra giremedim.Şifrem 123456 oldugu için herhalde hacklediler herhalde şuan bile giremiyorum bende yeni açtım.Benim senle bir alıp veremdigim bişey yok seni tanımıyorum.Evet XP severim ama fanatik değilim.
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (109929) ~ 27 Ekim 2009 12:02Yıllanmış ÜyeTeşekkür Sayısı: 1816 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006Mavi ekran donanımsal değildir her zaman aklınıza kim soktuysa bir zahmet çıkartıverin. Yada yardımcı olayım.Mavi ekran almadan evvel çıkan hatalardan birisidir zaten Winlogon.exe uygulama hatası. Bilgisayar başlatılamadığı için bu hata verilir. Kullanıcı arayüzü yüklenmesinde, zaten adı üstünde windows-log-on, rol oynar bu uygulama. E kapatırsanız da haliyle alırsınız hatanızı.
Sizin yaptığınız "Kısa devre elektrik kaynağını bozabilir" diyen birisine "Bak ben bu iki kabloyu birbirine sürttüm, yine de bozuldu" demek.
Winlogon yazılımsaldır Kal-El senin verdiğin örnek donanımsaldır.
Winlogon unun donanımsal görevi yokturç Technet arşivine girip incelemeni tavsiye ederim.
Donanımsal özellikleri bildirdim sana. Yazılımsal müdahale ayrı donanımsal ayrı.Kapalı HesapTeşekkür Sayısı: 1866,419 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009Evet Benimde Ben iş için istambula gittim geldigimde giremedim.Sorun değil ben bu nickide kullanırım Peki sağolasın.Sorun bende neye adam gibi şifre yazmam 123456 nedir :) .Bundan sonra daha korunaklı şifreler yazayım 654321 gibi :)
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (109929) ~ 27 Ekim 2009 12:26Yıllanmış ÜyeTeşekkür Sayısı: 1816 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006Tamam zaten winlogon donanım demiyorum ki? Donanım kaynaklı mavi ekran hatalarından önce alınan hatalardan birisidir winlogon uygulama hatası diyorum. Bilgisayar donanıma bağlı sorun yüzünden açamadığında bu hatayı verebiliyor. E sen bunu Windows altında ilgili birimi kapatarak yapıyorsun.
BanlandıTeşekkür Sayısı: 0121 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009Steve Ballmer dan önce ben söylemistim..
Kal-El niye son ana kadar saklıyorsunuzda başında yazılımsal olarakta mavi ekran gelir demiyorsunuz.
Alıntı yaptığım mesajda mavi ekranın donanımve donanım sürücülerinden demişsin. Sürücüleri yazılımsal algılamak farklı direk yazılımsal mavi ekranı algılamak farklı. İlla biz hatayı söyleyince arkasından
"ama ben yazılımsalı da demek istemiştim" demeyin burda kardeşim. Ya başından ekleyin düşüncenize yada gelip benim mesajımdan sonra şöyle böyle demeyin. Bu kadar basit.
Forumda dikkat ediyorum ben hatayı yada yanlışı söylediğimde bu tür cevaplar geliyor. Buna biz doğal hayatta kendini koruma diyoruz. kendini korumaya alıp şöyledir böyledir diyerek gelen yanlışları ve hataları kalkan misali itiyorsun.
Yapmayın böyle. Benim ordaki mesajlarım da hata yok. Siz hata bulun bende bilgisayar a el sürmiyeyim. bulamayacağınız için böyle kendinizi korumaya alıyorsunuz.
Konu değiştirme uzmanı Serafin geldi hemen bir resimle Detroitin o olduğunu ima etti. Al birde burdan yak. biz adamla konuşmuşuz sen niye hala uzatıyorsun. Ben belirttim düşüncemi saygı duyarım dedim geçtim. Ama gelmiş resim eklenmiş diğer konularda yaptığı gibi konu saptırmış.
Varmı başka düşüncesi olan konu saptıralım hadin. Serafin sayesinde başarabiliriz bunu. Yapmayın ya. forumun tadı tuzu kaçıyor. Birazcık düşünceli davranın arkadaşlar.Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 27 Ekim 2009 12:55Yıllanmış ÜyeTeşekkür Sayısı: 1816 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006Şimdi kusura bakmayın ama olup olmadık her yerde tartışma çıkarıyorsunuz. Cevap vermem gerekiyor bu durumda. Aynı şeyden bahsedilirken, "Yok benim dediğim en doğrusu, sen neden öyle diyorsun" gibilerinden bir hava yaratıyorsunuz, hep. Kimse burada bilgisiyle hava atmak durumunda değil. Böyle üste çıkmaya çalıştığınızda kimse "Vay be adam ne çok biliyor" demiyor. Denilen şey basit. Donanım ve donanım sürücüleri demişim. Donanım sürücüleri sizin literatürünüzde "yazılımsal" bir kavram değilse burada millete ahkam kesmeyin bi zahmet.
Ha bir de her seferinde aynı şeyi yapıyorsunuz. Konu adam akıllı tartışılırken gelip kendinizce ahkam kesip konunun sapmasına neden oluyorsunuz sonra da "Konuyu saptırmayın, forum kuralları rerörerö" diyorsunuz. Ayıp ya.
Son Düzenleme: Kal-El ~ 27 Ekim 2009 12:59