Steve Ballmerın sözleri doğru çıktı

PcMaKeR
27-10-2009, 13:24   |  #101  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Kal-El damarına basıldı demi...
Yaa işte böyle damarına basarım ben. Sonra suçlu biz oluyoruz.
Donanım sürücüleri donanımla yazılım arasında bağ kuran yazılımlardır. donanım sürücüsü mavi ekran çıkartması için ya donanıma yanlış bir direktif göndermeli yada donanım windows a yanlış bir direktif göndermeli.

Benim dediğim winlogon örneği yazılımsaldır. donanımla arasında bir bağ olduğunu kanıtlayın susayım. kanıtlayamayacağın için donanım sürücülerini öne çıkartıyorsun... Sadece winlogon mavi ekran çıkartmaz. windows vista ve 7 üzerinde firewall da geliyor oda mavi ekran çıkartıyor. Noldu ben dokunmadım bu sefer ama düşükte olsa mavi ekran çıkıyor. oyunlarda mavi ekran çıkıyor hiç donanım sürücüleriyle alakasız olduğu halde mavi ekran geliyor.

Konuyu kendinize yada benim üstüme suç yıkmaya çalışmayın. İlk önce seçenekleri kafanızda tartın sonra buraya yazın.

Başkasına suç atması basittir. Bilgiliyim kardeşim varmı diyeceğin. Sende öğren. Zor değil gir technet e msdn e öğren oku çalış. Zor değil. Yanlız burda hava atıyor deme. Canımı sıkıyorsun.

İnsanlar yanlışlarının düzeltilmesine bozulurlar sen gibi. ya yanlışlarından ders al yada bana laf atma.

"donanım sürücüleri" ymiş. içinde donanım geçiyor. donanım olmadı o sürücü bir işe yaramaz! Donanım alakalı olmayan deseydin neyse der geçerdim.

Adama bak winlogon u donanıma bağladı. iki elektrik kablosunu birbirine değdir kısa devre yaptır ne şimdi bu örnek mi. Git donanım sürücüsünü sil deseydin neyse örneğe bak. Yok ya yok insanlara yardımcı olmucaksın.

"Donanım sürücüleri"

(Yatıyorum şimdi akşam bakarım bakalım ne yazacaksın daha görelim. Cevap yazmadı diye sustuğumu düşünme.)

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 27 Ekim 2009 13:27
Kal-El
27-10-2009, 13:32   |  #102  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj

Hey Allah'ım. Eğitim seviyenizi öğrenebilir miyim? Okuduklarınızı ve hatta kendi yazdıklarınızı anlamadığınızdan yola çıkarsak eğitim sürecinizin verimli olmadığını düşünmeye başladım. Ben buraya teknoloji adına bir şeyler paylaşmaya geliyorum, kimseye hakaret etme niyetinde değilim ama bezdirdiniz artık valla. Yeter. Bir değil iki değil bu. Her başlıkta yapıyorsunuz.

Kimsenin damarına falan basılmadı burda. Kendi kendine şov yapma. Haksız olduğun bir konuda bana kelime oyunları yaparak çakallık yapma. Bi önceki mesajımda "winlogon donanımsal mı demişim" diyorum sen hala kalkmışsın demediğim bir şey üzerine saldırıda bulunuyorsun. Dönüp eski mesajlarınızı düzenliyorsunuz, kendinizce şov yapıyorsunuz.

Ben burda kimseye suç atmıyorum. Benim bilgilerim net ve basittir. İnsanlara aktarırken de terbiyeli davranırım. Bildiklerinizi de bilmediklerinizi de insanlara terbiyesizlik yaparak anlatmaya çalışıyorsunuz. Yaptığınız yanlış. Hala da kalkmış ahkam kesiyorsunuz. 5 bin küsür mesaj atınca forumu kendinizin özel mülkü sandınız sanırım. Üslubunuz da bu yönde. Forum Katibi değil forum kabadayısı gibi davranıyorsunuz. "Bana bulaşma, canını yakarım"mış. Bak hele.

Sakin mizaçli birisiyimdir ama cidden çok sinirlendim bu üslubunuza. Sizinle bir daha muhatap olmak istemiyorum bu konuda. Şimdi istediğiniz kadar bu mesaj üstüne tekrar saldırıda bulunun, ahkam kesin. Takdiri okuyucuya bırakıyorumm.

Son Düzenleme: Kal-El ~ 27 Ekim 2009 13:37
PcMaKeR
27-10-2009, 15:36   |  #103  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Tam tahmin ettiğim mesajları yazmışsın:
Forum katibi,
5 bin mesaj küsur
Özel mülk,
Eğitim seviyesi.

Mesajı güncelliyormuşum kendin aynı haltı yiyorsun bana hava atıyorsun. Beni tanıyan tanıyor sana kendimi tanıtmaya gerek duymuyorum. Bana karışmadan önce git birşeyler öğren ondan sonra gel. Daha donanım ile donanım sürücüsü arasındaki bağı bilmiyorsun burdan örnek veriyorsun. yazdığın mesajların arkasında durmuyorsun destek için takdiri okuyucuya bırakıyorum numarası ile kendini masum gösteriyorsun.

Baştan söliyim. Yanlışlara ve hatalara dayanamıyorum. Eğer hatanı kabullenmiyorsan ve takdiri okuyucuya bırakıyorum diyip kaçıyorsan daha senle çok tartışırız. Bu arada özel hayata sorgu atarak kendini düşürme. Sana ne eğitimimden. Ben seninkini soruyormuyum. Ukalalık yapmayın.

Mustafa@PC
27-10-2009, 16:01   |  #104  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Vaay Serdar hoşgeldin... İyikide geldin :)

Yine döktürmüşsün...

Maviekrandan bahsetmişsiniz ; dünde söyledim mavi ekranı işletim sistemideğil sorunlu donanım(Burdaki donanım aslında seninde bahsettiğin gibi,salt donanımsal düşünce değil o donanımsal hatayı işletim sisteminintanımlayamaması) ve yazılımlardır.(Sürücüler, çeşitli sebeplerdendolayı bozulmuş çekirdek ve sistem dosyaları vs vs.) Dün bundan o kadarve tekrar tekrar aynı cümleyi kurarak bahsettimki...

Dünregistry Windows'un kalbidir dedim(çekirdek ile kıyaslamadım aslında)ama sen daha uygun bir tabir kullanmışsın sanırım (belleği, yadahafızası diye) evet öyle. Dünde söyledim asıl işlemler tabiki çekirdektarafında yürütülür(Çekirdek yapı taşıdır diye söyledim) ve aslındakullanıcı çekirdek modundan haberdar olmadan yada görmeden kullanırişletim sistemini.(Belki çeşitli kritik hatalar hariç) İşlem önceliği,bellek yönetimi, I/O yönetimi hep çekirdek tarafından yönetilir.

Ve dün asıl konuya katılmama sebep olan konu "Vista ağırdır" düşüncesi yani ;

Vista'ya geç geçtim ben, bir türlü kısmet olmamıştı. Ama geçmeden önce Vista hakkında okumuşluğum araştırmışlığım ufak tefek kullanmışlığım vardı.Tabi etraftan duyduğum ağır yavaş sözleride vardı. Bu yüzden acaba ağırmı, kasar mı düşüncesi de vardı ufaktan. Bazen kendime XP'ci diyordum(espiri olsun diye :) ) ama teknoloji konusunda hiçbir zaman birşeyci olmadım. Bu yüzden duyduğum ağır sözlerine karşın yüklemiştim Vista'yı ve aslında hiçte hantal, yavaş olmadığını gördüm. Çokta memnunkalmıştım.

(Şimdi bildiğiniz gibi Windows 7 kullanıyorum. Çok beğeniyorum, överim... ama fanatik olarak tutmam, anlamsız olur sonuçta bir işletim sistemi)

O yüzden nerede "Vista ağır vs" sözleri duysam hep biraz kızıyorum, hayır ağır değildi diye...

Bu arada artık forumdasın birdaha gitme tamam mı ;)

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 27 Ekim 2009 16:22
Kal-El
27-10-2009, 16:31   |  #105  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj

Bak, ilgili yerleri renkli renkli yazdım ki anlayamadığın kısımlar arasında bağlantı kur diye.

Alıntı: Kal-El  
Belleklerde ufacık bir sorun olsa dahi
mavi ekran alma ihtimaliniz var. 5 yıl mavi ekran vermez ama bir gün
mutlaka verir. Mavi ekran donanım ve donanım sürücüleriyle alakalı bir
hatadır.
Alıntı: PcMaKeR  
Mavi ekran donanımsal değildir her zaman aklınıza kim soktuysa bir zahmet çıkartıverin. Yada yardımcı olayım.

Şimdi
Görev yönetici açılır: Winlogon.exe  zorla görev sonlandırılır mavi
ekran alınır(windows vista ve server 2008 de vardı windows 7 de koruma
altına alınmış 4 - 5 kere geribildirim yapmıştım sadece benim
geribildirimim yemiyor ama). Hani mavi ekran donanımsaldı Tüh buda
çürüdü.

Mavi ekran almadan evvel çıkan hatalardan
birisidir zaten Winlogon.exe uygulama hatası. Bilgisayar
başlatılamadığı için bu hata verilir. Kullanıcı arayüzü yüklenmesinde,
zaten adı üstünde windows-log-on, rol oynar bu uygulama. E kapatırsanız
da haliyle alırsınız hatanızı.

Sizin yaptığınız "Kısa devre
elektrik kaynağını bozabilir" diyen birisine "Bak ben bu iki kabloyu
birbirine sürttüm, yine de bozuldu" demek.

"Uygulama" diyince donanım  mı algılanıyor oradan?
Winlogon yazılımsaldır Kal-El senin verdiğin örnek donanımsaldır.

Winlogon unun donanımsal görevi yokturç Technet arşivine girip incelemeni tavsiye ederim.

Donanımsal özellikleri bildirdim sana. Yazılımsal müdahale ayrı donanımsal ayrı.

Winlogon.exe uygulama hatası yazılımsaldır. Çünkü winlogon.exe bir uygulamadır. Ben yukarıdaki mesajlarda winlogon'un donanımsal görevi vardır dememişim. Önceden hazırlıyorsun heralde söyleyeceklerini, karşıdaki ne derse desin sen yine de onu diyorsun. İlginç.
Tamam zaten winlogon donanım demiyorum ki?
Donanım kaynaklı mavi ekran hatalarından önce alınan hatalardan
birisidir winlogon uygulama hatası diyorum. Bilgisayar donanıma bağlı
sorun yüzünden açamadığında bu hatayı verebiliyor. E sen bunu Windows
altında ilgili birimi kapatarak yapıyorsun.
Sanırım burada bi kısa devre yaptın? Donanım sorunu olunca mavi ekran hatası alınır diyince burada bi gittin geldin gibi. İstediğin kaynağa bak, bazı durumlarda mavi ekran gelmeden önce winlogon hatası alınabilir.
Kal-El niye son ana kadar saklıyorsunuzda başında yazılımsal olarakta mavi ekran gelir demiyorsunuz.

Alıntı
yaptığım mesajda mavi ekranın donanımve donanım sürücülerinden
demişsin. Sürücüleri yazılımsal algılamak farklı direk yazılımsal mavi
ekranı algılamak farklı
. İlla biz hatayı söyleyince arkasından

"ama
ben yazılımsalı da demek istemiştim" demeyin burda kardeşim. Ya
başından ekleyin düşüncenize yada gelip benim mesajımdan sonra şöyle
böyle demeyin. Bu kadar basit.

Forumda dikkat ediyorum ben
hatayı yada yanlışı söylediğimde bu tür cevaplar geliyor. Buna biz
doğal hayatta kendini koruma diyoruz. kendini korumaya alıp şöyledir
böyledir diyerek gelen yanlışları ve hataları kalkan misali itiyorsun.

Yapmayın
böyle. Benim ordaki mesajlarım da hata yok. Siz hata bulun bende
bilgisayar a el sürmiyeyim. bulamayacağınız için böyle kendinizi
korumaya alıyorsunuz.

Konu değiştirme uzmanı Serafin geldi
hemen bir resimle Detroitin o olduğunu ima etti. Al birde burdan yak.
biz adamla konuşmuşuz sen niye hala uzatıyorsun. Ben belirttim
düşüncemi saygı duyarım dedim geçtim. Ama gelmiş resim eklenmiş diğer
konularda yaptığı gibi konu saptırmış.

Varmı başka düşüncesi
olan konu saptıralım hadin. Serafin sayesinde başarabiliriz bunu.
Yapmayın ya. forumun tadı tuzu kaçıyor. Birazcık düşünceli davranın
arkadaşlar.

Buradaki Türkçe'ni anlayamadım kusura bakma. Bu renkli kısımda da senin algılamanda olan bir dalgalanmayı görüyoruz. Donanım sürücülerinin bir yazılım olduğunu, İşletim sistemi ve donanım arasındaki bağı kurduğunu pek ala biliyorsundur fakat ne amaçla benim yazdıklarımda farklı bir mana varmış gibi davrandın onu bilemiyorum. Maksat hata bulmaksa, ister yazım yanlışı olsun ister bilgi yanlışı olsun, senin yaptığın gibi otururum buraya yazdığın 5000 küsür mesajda tek tek bulurum. Ki zaten bu mesajdaki alıntında da her şey ortada.

Neyse, ben burada arkadaşlarla güzelce tartışıyorum, bazısı geliyor kendi bilgisinin üstün olduğunu kanıtlamak amacıyla "Hataları çürütmekten alıkoyamıyorum kendimi" gibi narsist bir cümle kullanıyor ve başlıyor destekli desteksiz döktürmeye. bilgim dahilinde her zaman tartışmaya açığımdır. Tabii ki kendisini sadrazam zannedip diğer insanlara yukarıdan bakanlarla muhatap olması güç oluyor, kabul ediyorum. Temennim hatalarını kabul edip, insalara yukardan bakmayı bırakman.

Düzeltme: Son cümlem yarım kalmış onu tamamladım bir de boşluklar fazla kaçmış alıntılar arasında onları düzelttim.

Son Düzenleme: Kal-El ~ 27 Ekim 2009 16:35
Süleyman.
27-10-2009, 16:41   |  #106  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Esas konu neydi? Kahkaha

Şu ana kadar bir kere mavi ekran gördüm, o da ATI sürücü sorunu nedeniyle idi.

Halen Vista kullanıyorum ve oldukça da memnunum. Bu yüzden Microsoft belki de iki tane Windows 7'yi eksik satacak. Kahkaha

Kapalı Hesap (153334)
27-10-2009, 16:50   |  #107  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Esas konu windows da mavi sayfa var linuxta niye kırmızı.Stive Ballmer baya ortalığı karıştırdı. :)
Adamın Bir lafı olay olur derlerdi de ben inanmazdım.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (109929) ~ 27 Ekim 2009 16:52
Kapalı Hesap (153334)
09-03-2012, 19:26   |  #108  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/win ... im_t235463_wp2.html