Tartışıyoruz: Korsan, Microsoftun Elinde mi ?

Süleyman.
19-04-2009, 12:30   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Dünkü yarım kalan konuda düşüncemi ifade edeyim. Bence, Microsoft (zaten hak sahibi olan herhangi biri için de geçerlidir bu durum) istese korsana, ciddi darbe vurur, belki tam bitiremez. Tartışılır. Fakat dün şunun gibi bir şey dendi: İstese sunucuları üzerinden korsan işletim sistemlerini bloke edebilir. Buna bir ihtirazi kayıt koymuş, öyle kendi bildiğine bunu yapması o kadar kolay değil demiştim, açayım. Bir kere; genel hukuk kuralıdır. İhkak-ı hak yasal değildir. Yani bir kişi veya kurum, kendisine karşı yapılan bir hukuksuzluğu kendi eliyle çözemez, ceza veremez vs. Yani bir kişi arabanızı çalıp garajına koysa, siz o garajı açıp aracınızı alırsanız suç işlemiş olursunuz, tabi bu hırsızlık suçunu işleyenin suçunu sıfırlamaz, ama siz de suç işlemiş olursunuz. Yapmanız gereken suç duyurusunda bulunarak o garajın kapısını devlete açtırtmanızdır.
Bir örnek daha vereyim. Bankadan kredi kullandınız. Bir de mevduat hesabınız var ve mevduat hesabınızdan kredi hesabınıza otomatik ödeme filan da tanımlamadınız. Krediyi de ödemediniz. Banka, bu müşterinin bana borcu vardır diyerek sizin hesabınızdaki parayı alamaz. Hukuki süreç başlar, ihtarname vs. İcra dairesine gidilir, icra yoluyla ancak hesaplarınıza bloke konduktan sonra alabilir banka sizin hesabınızdaki parayı.
Buraya kadar neyi anlatmaya çalıştık; ihkak-ı hak yasal değildir.
Şimdi; Microsoft örneğinde de, firmanın kendi sunucuları üzerinden, kendi bildiğine, sırf ürünü korsan olarak değerlendirdiği için bloke etmesi tam olarak bir ihkak-ı hak durumudur bana göre, suç işlemiş olur. Ayrıca uzaktan böyle bir bağlantı kurup bloke etmenin kişisel haklara tecavüz mahiyetinde değerlendirilmesi bile söz konusu olabilir. Sizce mesela Microsoft veya herhangi bir firma, ilk kurulumdan sonra ürün lisansı geçerli değilse ürünü bloke ediyor fakat, etkinleştirilmiş bir ürünü sonradan neden durdurmuyor olabilir? Çünkü birincisinde kişi sunucuya bağlanıp ürünü etkinleştiriyor. İkincisinde ise firma sunucusu kişi bilgisayarına giriyor. Arada çok ciddi bir fark var. Zaten korsan kullanım tespit ettiğinde de en çok ürününüz yasal olmayabilir diyor sadece dikkat ederseniz. Peki Microsoft yazılımlarıyla birlikte verilen orijinallik sertifikası ciklet ambalajı mıdır? İşte bununla reel ve gerçek hukuki hak talebinde bulunabilir firma ve sonuna kadar yasaldır.
Belki korsan kullanıcılar kendileri bir dava açmaz. Ama gönüllü, hatta zevk, adrenalin, reklam olsun diye bu işe balıklama atlayacak hukuk firmaları çıkacaktır ve esas firmanın başını bunlar ağrıtır diye düşünüyorum. Üstelik Microsoft uzaktan böyle bir bloke etme işine girerse, normal hukuki yollardan alabileceği çok ciddi tazminatlardan da olabilecektir büyük ihtimalle. Sonradan dava açsa bile takipsizlikle sonuçlanabilecek yığınla durum olacaktır. Bu bloke etme işinde kullanıcıların zarar görmesi, kişisel verilerini kaybetmeleri vesaire gibi tazminat davaları bile oluşabilir. TBT Magic söylemiş, ya kişinin elinde orijinallik sertifikası varsa ve Microsoft korsan diye bloke ettiyse?
Yani, özellikle telif hukuku, bilişim hukuku henüz oturmadığından, bu konuda sabit ve stabil uygulama ve içtihatlar oluşmadığından karmakarışık bir hukuki süreçler sarmalına dönüşür mesele; bazı arkadaşların dediği gibi uzaktan bloke edilmesi durumunda. Buna ülkeler arası hukuk farklılıkları, hatta Amerika'da eyaletler arasında bile farklılıklar, eklenirse meselenin ne kadar zor olduğu görülebilir. Daha açık açık korsanlık yapan sitelerin bile üzerine gidilemiyor. Siz Microsoft'un uzaktan server bağlantısıyla kendi bildiğine yazılım bloke etmesinden bahsediyorsunuz.
Ayrıca bakmayın tek taraflı son kullanıcı sözleşmelerine ve bu sözleşmelerde istersek sizi nikahımız altına alırız tarzı maddelere. Herhangi bir sözleşmedeki hiçbir madde genel hukuk kurallarına aykırı olamaz, aykırı ise geçerli olmaz. Kimse mesela bir borcun ödenmemesi nedeniyle, borçlu tarafın parmağını keseceğine dair bir maddeyi uygulatamaz. İsterse taraflar bunu beş yüz defa imza altına almış olsun.
Programcılık, software dünyasında yapılacak/yapılabilecek, yapılması mümkün olan-olmayan şeylerle hukuk dünyasındakiler birbirinden çok farklıdır.
Son olarak, Turkish Developer arkadaşa birşey söylemek istiyorum. Dün sizin bazı cümlelerinizi ukalalık gibi algıladığım için ben de benzer üslupla cevap verdim. Eğer yanılmış isem özür dilerim. Yok yanılmamışsam da, ukalalığa gerek yok. Herkes bir şekilde fikrini belirtiyor. Burası akademik yayın yapılan bir yer değil.

H@ckerCesur
19-04-2009, 12:40   |  #27  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008
Turkish Developer
Konunuzun Tutması İçin ,Ortalığı  Ateşlemeye Provake Etmeye...
ve Önemlisi Firmanın Korsana Teşvik Ettiği ve Destek Gerçekleştirmek İçin 'Crack-Serial' vs. Yaydığını İddaa Etmeniz Doğru Değildir.

Bu Bir İddaa dır.
ve Bu İddayı Ispatlamanız İçinde , Resmi Kaynak Göstermeniz Gerekir.

Var Olan Satış ve Hükmü Tahaddütüne Uygun Olarak, Yasalar ve Hukuksal Olarak Denetlenen ve Korsanın Bir Suç Olduğu Göz Önünde Bulundurarak, Daha Fazla Konunun Uzamasını Düşünmüyorum.

Bir İddanız Varsa ve Şikayetiniz Bulunuyorsa, Yasal Hukuksal olarak; Mevki - Merci ve Makamlar Yoluyla Davanızı Açabilirsiniz.

Kaynağı Olmayan Bir Şeyi Tartışmanın , ve İddaaların Suç Sayılacağı Bir Konu Üzerinde Durmanın Mantığı Aranmaz.

Konunun Kapatılmasını Rica Ediyorum.

Ben iddia mı şu şartlarda kanıtlayamam. Fakat sen de aksini ispatlayamazsın.
Çok degil bundan birkaç sene sonra (teknoloji hızını baz alırsak) korsan tarih olabilir. Ve buna ragmen devam ediyorsa korsan benim iddiam da kesinleşir. Göz kırpma

Süleyman.
19-04-2009, 12:53   |  #28  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
H@ckerCesur
Ben iddia mı şu şartlarda kanıtlayamam. Fakat sen de aksini ispatlayamazsın.
Çok degil bundan birkaç sene sonra (teknoloji hızını baz alırsak) korsan tarih olabilir. Ve buna ragmen devam ediyorsa korsan benim iddiam da kesinleşir. Göz kırpma
Ben crack'leri Microsoft'un yayımladığını düşünmüyorum. Ama öyle değildir demek de bir çırpıda kolay değildir.
Fakat burda bir yaklaşım hatanız var. Bir iddiayı iddia sahibi ispatlamak zorundadır. Karşı taraf aksini ispat etmek zorunda değildir. Hele, olmayanın ispatı olmaz. Microsoft yayımlamıyor diyen, bunu ispat etmek zorunda değildir yani. Uzatmak istemiyorum. Anlamayan olursa, bunu da açarım.
Turkish Developer
Konunun Kapatılmasını Rica Ediyorum.
Niye kapatılacakmış konu?

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 19 Nisan 2009 12:54
Mustafa@PC
19-04-2009, 12:58   |  #29  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Arkadaşlar neyi neden tarışıyoruz ?

Microsoft bu konuda mücadele ediyor,en azından ediyor gibi gözüküyor,
Ülkemzde hatta,dünyanın pek çok ülkesinde microsoftun orjinal yazılımını alıcak insan sayısı fazla yok üstelik bunun korsan gibi alternatifi varken,korsan dünyanın heryerinde "malasef" yaygın,ama şuan ki pazarında gerçeği.

Eğer sadece orjinal yazılım kullanılsaydı microsoftun dünyada kullanım oranı belkide  %70 azalıcaktı buda kullanıcıların alernatif işletim sistemlerine yol açıcak,Microsoftun belki adı bile silinicekti.

Amerikayı yeniden keşif etmenin alemi yok belliki reklamın iyisi kötüsü olmaz microsoftta bunu çok iyi biliyor...

Turkish Developer
19-04-2009, 13:26   |  #30  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Merhaba Sevgili @eltahir
Yazınızı Sonundan Ele Alıp Girmeye Çalışacağım.Gözünü devirmiş

Cevap Hakkı Doğduğu İçin Yine Konuda Yazmaya İhtiyaç Var Sanırım.

Hayır Açıklamalarınızı Ukalalık Olarak Görmedim, Böyle Bir İfade de Kullanılmamıştır.Ortada Bir Şey Yok. Özür Dilenmesi Gerekmiyor, Sadece Konuyu Boyutunda Tartışmaya Çalışıyoruz.İlginiz ve Hassasiyetiniz İçin teşekkür EderimEmin değil

Yazdıklarınız Hakkında;

Öncelikle '' İhkak-ı Hak ''
Yanlış Hatırlamıyorsam Bildiğim Kadarıyla , Devlet Hakkın Olduğu Bir Şeyi Korumaktan Yoksunsa, ve Hakkın Çalınıyorsa, Sen Korur ve Elde Etmeye Çalışmanın Girişimidir.

Bunun Çok Açılan Madde ve Bendleri vardır.

Bahsini Ettiğinizi Var Olan Bir Resmiyet İçin Gerçekleştiremezsiniz. Siz Devletten ve Yasalardan Hangi Hakkınızı Koruma Girşimini İsteyeceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kişisel Hakların Korunmasında Yoksun Değildir.

Kaldıki Microsoft Sadece Bir Kaç Ülke İçin Değil, Tüm Ülkeleri Kapsayan Maddelerin Farkındadır.

Sizin Dediğiniz '' İhkak-ı Hak '' Gerekirse Zaten Microsoft Kullanır.

İyi O Zaman , Bir Bankanın Açığı Var,Sizinde Bankada Hesabınız Var, Siz Bankanın Bu Açığını Kırarak Hesabınıza Para Transferleri Gerçekleştirin. Sonra Siz Devlet - Banka Bunu Koumayamadı Bende Kişisel hakkımı Korudum  Gibi Bir Şey Oluyor.

Sonuçta Yazılımcı Firma Size Zorla Ürün Kullanma Mecburiyeti Duyurmuyor. Kullanmak İstemezsiniz Olur Biter, veya Tercih Ettiğiniz Diğer İşletim Sistemini Kurar Kullanırsınız.

Olmayan Bir Şeyde Hakkınızı Asla Savunamazmsınız. İddaa Ettiğinizi Anlamadım Ne Hakkınızı Koruyacaksınız.

Kişisel Gizliliklerini Resmi Olmayan nedenlerde Koruyamazsınız. Böyle Bir Hukuksal Davada Yazılımcının Ürününü Korsan Kullanıp Davayı Kazanma Yoluna Gidemezsiniz.

Siz, Legal Sistem Kullansanız ve Sisteminize Sızılıp Kötü Niyetli hackerler Sizi Maddi ve Manevi Cezalara Soksa, Burda Yazılımcıyı veya Güvenlik Programınızı Suçlayacak nedeniniz de Yok.

Günümüzde Atatürk Havalimanından Tutun, Fransa ,İngiltere Ordı Sistemleri, pentagon un Sistemlerine Sızmaya Tutun da , Microsoft un Güncelleme Tabanlarına Kadar saldırı Gerçekleştirildiğini Unutuyorsunuz.


Windows’un Bütün Yapılandırılmış, Sistem Dosyalarını Dönüştürerek,Kullanıcının İşletim Sistemini Dışardan Müdahele Etme
ve İzleme Özelliğinde Olup, Yetmezcesine Master Boot Record (MBR) Sabit Disc Üstünde Yeni Yazılım Gerçekleştiren
Tehditkar ve Şiddetli (rootkit Şeklinde) Virüsler Günümüzde Hala Cirit Atıyor.

Hatırlarsınız;
220.000 Kullanıcıyı Etkilemiş Biçimde Olup,Sadece Kullanıcısını Yanlız Değil,
Yazılımcı (Mic.Windows) Dahi Tehdit Edecek Boyuta Kadar Gelen Saldırıların Olduğunu

Microsoft ;

Daima Kullanıcısının Memnuniyetini Sağlamak İçin Geliştirilen,Kullanıcının Karşılaştığı Sıkıntılar ve Sistem
Sorunlarını Yazılımcıya Otomatik Olarak İletme Özelliğinde Bir Çok Uygulama Vardır. Hangi Haberde veya Gerçek Resmi Açıklamada Microsft un Bilgilerinizi Çaldığını ve Kimilerini Dolandıdığını Okudunuz veya Dinlediniz.?

Siz Online Hizmetlerin Gerçekleşmesinde , Kişisel Bilgilerin Yetkili Tarafından  Sorulduğunda Cevapsız mı Bırakıp Hizmet Talebinde Bulunuyorsunuz.?

Bankalara Güvenmeyelim hakkımızı Arayalım. Devlete Güvenmeden hakkımızı Aramadan, '' İhkak-ı Hak '' Yoluna Gidelim.
İnternet SAervis Sağlayıcısı Bizi Gözetlemesin vs. vs. vs.
Fakat Böyle İşlemiyor Bu Düzen ve Mekanizma. Siz İyi Niyetli Olsanızda, Herkes Sizin Düşündüğünüz Gibi Düşünmeyebilir.
Herkes İçinde Ayrı Ayrı Maddeler Düzenlenemez.

Ülkeler Arası Anlaşmalara Bağlı Topluluklar 15-20 Bilemedin 30 Ülkeyi geçmez. Fakat Şu An İçin Günümüzde 100 Ülkeden Fazla Ülkede Bir Hukuksal Hakkı Elinde Bulunduran ve Ülkeler ile Anlaşma Sağlayan Servisten Hizmetten bahsediyoruz.

Lütfen Biraz Daha , Teknik Boyutunu Düşünelim.

Tartışılması Gereken Konunun, Hukuksal Boyutları, Yasal İşlemleri , İddaaların ortaya Atılması ve ispatlamalar Üzerine değerlendirilmesi gerekir.

Burada Bir Takım İddaa dan Öte, İşleyişin Dışında Kişisel Öz ve Düşüncelerini Yansıtıyorsunuz. Bu nedenle Olmayan Bir Şeyin ve Yasalarda Hakkınızı Arayamayacağınız Bir Şeyi Tartışmanın Bir Niteliği Olmaz.

Bu Yüzden Daha Fazla Yazma Gereksinimi Duymayarak. Konuya Katılan ve Katılacak Tüm Arkadaşlarıma Teşekkür Ediyorum.

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 19 Nisan 2009 13:32
sandraf
19-04-2009, 13:29   |  #31  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
111 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

selçuk islamoğlu,çok mantıklı yazdıkların fakat; yinede,microsoftun pazarlama stratejilerini de yabana atmamak lazım.gerek microsoft yazılımları ile uyumlu   oyun programları dolayısıyla ve gerekse açık yazılımların popülerliğini engellemek adına yapıyor olduunu düşünüyorum.

aynı mantıkla her geçen gün,yüzlercesi ortaya çıkan virüs yazılımlarının da microsoft gibi büyük firmalarca yönlendirildiine inanıyorum.kaldıki her gün virüs problemleriyle karşılaşmasak,yeni antivirüs yazılımlarına ve güncellemelerine ihtiyaç duymayız.

Süleyman.
19-04-2009, 14:04   |  #32  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Turkish Developer
Yazdıklarınız Hakkında;

Öncelikle '' İhkak-ı Hak ''
Yanlış Hatırlamıyorsam Bildiğim Kadarıyla , Devlet Hakkın Olduğu Bir Şeyi Korumaktan Yoksunsa, ve Hakkın Çalınıyorsa, Sen Korur ve Elde Etmeye Çalışmanın Girişimidir.

Bunun Çok Açılan Madde ve Bendleri vardır.

Bahsini Ettiğinizi Var Olan Bir Resmiyet İçin Gerçekleştiremezsiniz. Siz Devletten ve Yasalardan Hangi Hakkınızı Koruma Girşimini İsteyeceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kişisel Hakların Korunmasında Yoksun Değildir.

Suç olan tam olarak bu zaten.

Yanılıyorsunuz. İhkak-ı hak o demek değil. Üstelik ihkak-ı hak suçtur. Arama motorundan bakarsanız ne olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca ben de onu diyorum. Microsoft uzaktan bloke yoluna giderse ihkak-ı hak suçu işlemiş olur diye düşünüyorum. Önceki yazıda yeterinde açık olarak ifade ettiğimi düşünüyorum. Tekrar okuyabilirsiniz.

H@ckerCesur
19-04-2009, 14:05   |  #33  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

1000'lerce lira verip en iyi sistemi düzmeyi biliyoz fakat 150 tl verip orjinal windows almıyoz.
Bence suç ne microsoftta ne de crackları çıkaranda.
Suç bilinçsiz kullanıcıdadır.
Korsan yazılım kullanmak, bir eve girip hırsızlık yapmak gibi birşeydir.

Fakat alan razı veren razı olunca bilinçsiz kullanıcılar bu hırsızlıgı kabul etmiyor. Ve olayın yasal oldugunu düşünüyor. Ben de uzun bir süre korsan kullandım. Ama sadece windowsu :) diger yazılımlar freeware :)
Her neyse sanırım şuanda korsana çare bulamaz microsoft (!)
Yorumlarınızdan bunu anladım.
Ayrıca yanıldıgımı da kabul ediyorum.
Ben microsoft istiyor diye korsan var sanıyordum. Üzgün
neyse bilmemek degil ögrenmemek ayıp derler.

Ahmet Ertuğrul
19-04-2009, 14:12   |  #34  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Son zamanlarda okuduğum bir haberde birçok telif hakkı ihlalinin yetkililere bildirildiğini, işin ilginç tarafının ise bu şikayetlerin ilgili firmalar tarafından değil, rakip firmalar tarafından yapıldığıydı.

Konunun hepsini sabırla okudum. Anladığım kadarıyla bu çok karışık bir konu. eltahir'in son mesajı bana Turkish Developer'dan daha yakın geldi. Konuya geldiğimde bir fikrim olduğunu düşünürken şimdi tamamen kararsızım.Şaşkın

Ekleme: Evet, ben de zaten Turkish Developer'ın farklı bir şey den bahsettiği düşüncesine kapıldım(İhkak-ı hak konusunda)

Konu fazlasıyla dağılmış. Asıl konunun cevabını aldık. Alkış

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 19 Nisan 2009 14:17
_cypher_
19-04-2009, 14:49   |  #35  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,389 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
Turkish Developer
...İyi O Zaman , Bir Bankanın Açığı Var,Sizinde Bankada Hesabınız Var, Siz Bankanın Bu Açığını Kırarak Hesabınıza Para Transferleri Gerçekleştirin. Sonra Siz Devlet - Banka Bunu Koumayamadı Bende Kişisel hakkımı Korudum  Gibi Bir Şey Oluyor.
Bankanın hesabı koruyamamasıyla sizin kişisel hakkınızın nasıl bir alakası war anlayamadımDeli
Bi kere siz eltahir arkadaşın anlatmak istediğini anlayamamışsınız bahsettiği şey biri suç işlediğinde bizim kafamıza göre yargılayıp cezalandıramayacağımız bunu sadece devletin yapabileceği...
Turkish Developer
Sonuçta Yazılımcı Firma Size Zorla Ürün Kullanma Mecburiyeti Duyurmuyor. Kullanmak İstemezsiniz Olur Biter, veya Tercih Ettiğiniz Diğer İşletim Sistemini Kurar Kullanırsınız.
Peki bahsi geçtiği gibi windowsu bilgisayarın bir parcası sanıp korsan yazılım kullandığının farkında bile olmayan hatırı sayılır buyuklukte bir kitle war bunun için ne diyeceksinizSoru
Turkish Developer
Olmayan Bir Şeyde Hakkınızı Asla Savunamazmsınız. İddaa Ettiğinizi Anlamadım Ne Hakkınızı Koruyacaksınız...
Eğer ben korsan yazılım kullanırsam bunu engellemek yanlızca yetkili makamların hakkıdır ve microsoftun kendi çabasıyla bunu engellemek gibi bi hakkı yoktur en fazla bunu ilgili makamlara bildirir onlarda gereken neyse yaparlar kaldıki eğer microsoft engelleme girişiminde bulunur we benim bilgisayarımda herhangi bir zarar ,veri kaybı vs. meydana gelirse hakkımı sonuna kadar ararım,korsan kullandığım için bende ceza alırım orası kesin ancak microsofttan alacagım tazminatta benim birçok ihtiyacımı karşılarBeğendimŞimdi düşündümde keşke yapsalar böyle bişeyi gerçi win 7 beta kullandığım için pek ihtimal yok ama neyseKahkaha

Son Düzenleme: _cypher_ ~ 19 Nisan 2009 14:50
Turkish Developer
19-04-2009, 14:52   |  #36  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Turkish Developer

'' İhkak-ı Hak ''
Yanlış Hatırlamıyorsam Bildiğim Kadarıyla , Devlet Hakkın Olduğu Bir Şeyi Korumaktan Yoksunsa, ve Hakkın Çalınıyorsa, Sen Korur ve Elde Etmeye Çalışmanın Girişimidir.

Bunun Çok Açılan Madde ve Bendleri vardır.

Bahsini Ettiğinizi Var Olan Bir Resmiyet İçin Gerçekleştiremezsiniz. Siz Devletten ve Yasalardan Hangi Hakkınızı Koruma Girşimini İsteyeceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kişisel Hakların Korunmasında Zaten Yoksun Değildir.

eltahir
Yanılıyorsunuz. İhkak-ı hak o demek değil.
Sosyal Bilimler Enstitüsü Master Yapmış Bir Kişi Daha Doğrusu Bir Yazar;
'' halkın devletine ve hukuk müesseselerine güvenlerini zayıflatan nedendi. Bu mesaj kendinde güç vehmeden herkesi durumdan vazife çıkarmaya sevk ve tahrik eden bir yöneltmedir..

bu ihkak-ı hak   Devlet senin hakkını koruyamıyorsa ve alamıyorsa sen korursun ve sen alırsın ''

Ben Zaten '' Yanlış Hatırlamıyorsam Bildiğim Kadarıyla  '' Diye Yazdım ve Bu Yönde Ele  Almaya Çalıştığımı İma Ettim,İddaa Etmedim.

ihkak-ı hak - Türk Ceza Kanunu;



(a.akademi.org)

Yüksek Yargı Organında Bulunan Yargıtay Hakim ve ,ve Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Yakın Derecede Bir Kaç Yakınım Var, Bu Konuda Yazdıklarınız Üzerine, Uygun Bir Zamanda Kendilerine Bizzat Sorup,Sizide Bilgilendirmeye Çalışacağım.
Yazınızı Alıntı Olarak Alıyorum.

samsamsa
19-04-2009, 14:59   |  #37  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
677 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

microsoft istese korsan yazılım olmazdı ama kırılmıyacak hiçbirşey yoktur..microsoft kapadır hackerler açar .. bu böyle gider..buda microsoftun başını ağrıtır..

Selçuk İslamoğlu
19-04-2009, 15:05   |  #38  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003
sandraf
selçuk islamoğlu,çok mantıklı yazdıkların fakat; yinede,microsoftun pazarlama stratejilerini de yabana atmamak lazım.gerek microsoft yazılımları ile uyumlu   oyun programları dolayısıyla ve gerekse açık yazılımların popülerliğini engellemek adına yapıyor olduunu düşünüyorum.

aynı mantıkla her geçen gün,yüzlercesi ortaya çıkan virüs yazılımlarının da microsoft gibi büyük firmalarca yönlendirildiine inanıyorum.kaldıki her gün virüs problemleriyle karşılaşmasak,yeni antivirüs yazılımlarına ve güncellemelerine ihtiyaç duymayız.

 
Fazlasıyla ön yargılı bir yaklaşım. Microsoft tabii ki ürününü satabilmek için kendi ürünü ile ilgili yazılımlara destek verecektir. Ama "Açık kaynak" engellemesi düşüncesini oldukça fazla paranoyak bulunuyorum (üstüne alınma, böyle genel bir düşünce mevcut). Çünkü Microsoft işletim sistemlerinin hiç bir zaman "Bu yazılım açık kaynak ben bunu kurmam" diye bir hata verdiğini görmedim.
 
Verdiğin örneğe bakarsak, Linux'ta bile en çok oynanan oyunlar "Açık kaynak" değildir ve paralıdır. Yani bunun Microsoft'la alakası yok. Bu sadece 3. parti yazılımların kendi emeklerinin karşılığını aramasıyla ilgilidir.
 
Anti-virüslere gelince, bunu da Microsoft'la bağlamanın benzeri şekilde olduğunu düşünüyorum. Microsoft eğer kendi AV'sini yapıp işletim sisteminin içine koysa, çok büyük davalar açılacaktır kendisine. Virüsler popülariteyle yayılır. İşletim sistemi ile alakası da yoktur. Virüs yazarları en çok zararı verebilmek için en çok kullanılan sistemleri hedef alırlar.
 

mancukya
19-04-2009, 15:05   |  #39  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
H@ckerCesur
Arkadaşlar piyasa da o kadar çok kaçak windows kullanan var ki. Bu konuyu bir arkadaşla konuşuyorduk. Ben olaya programcı mantıgıyla yaklaşarak microsoft istese ortada korsan windows kalmazı savunuyorum.
Arkadaş ise kendince onun da kırılabilecegini savundu. Bu tartışmadan bir sonuç çıkmadı. Çünkü ben kendi çapımda haklıyım. O da kendi çapında haklı.

Sizce microsoft istese korsan yazılım olur mu ?

Bence olmazdı. Göz kırpma Çünkü iş basit bir online dogrulama işlemiyle çözülebilir. Fakat olmamasının nedeni korsan yazılımlar microsoftun da işine geliyor. Hem en çok kullanılan işletim sistemi olmaları hem de yakaladıkları kaçak windowslara milyarlarca lira ceza yazmaları microsoft için bir + dır...

Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz...

Microsoft Genius ne peki sence Alman sirketine dünya kadar parayi neden verdiler ?
Zaten engellemeye calisiyor ama yazilim konusu konusuyorsun yazilim konusundada birinin yaptigi birileri tarafindan degistirilebilir mantigi gecerlidir.

Turkish Developer
19-04-2009, 15:19   |  #40  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Yazma İhtiyacı Duymamıştım , Fakat Bu Kadar Yazılanları Çok Farklı Şekilde Ele Alıp Sormak. Cevap Hakkı Kullanmama Vesile Olmanıza Şaşırmadım Değil.
Böyle Bir Etik teknoloji ve Bilgisayar Konularının yAğırlıklı olduğu Platformda Bu Kadar Korsanın Körelmemesine Israrcı Üyelerin olmasına Bir Bu Kadar Şaşırdım.

_cypher_
Bankanın hesabı koruyamamasıyla sizin kişisel hakkınızın nasıl bir alakası war anlayamadımDeli
Bi kere siz eltahir arkadaşın anlatmak istediğini anlayamamışsınız bahsettiği şey biri suç işlediğinde bizim kafamıza göre yargılayıp cezalandıramayacağımız bunu sadece devletin yapabileceği...


Peki bahsi geçtiği gibi windowsu bilgisayarın bir parcası sanıp korsan yazılım kullandığının farkında bile olmayan hatırı sayılır buyuklukte bir kitle war bunun için ne diyeceksinizSoru


Eğer ben korsan yazılım kullanırsam bunu engellemek yanlızca yetkili makamların hakkıdır ve microsoftun kendi çabasıyla bunu engellemek gibi bi hakkı yoktur en fazla bunu ilgili makamlara bildirir onlarda gereken neyse yaparlar kaldıki eğer microsoft engelleme girişiminde bulunur we benim bilgisayarımda herhangi bir zarar ,veri kaybı vs. meydana gelirse hakkımı sonuna kadar ararım,korsan kullandığım için bende ceza alırım orası kesin ancak microsofttan alacagım tazminatta benim birçok ihtiyacımı karşılarBeğendimŞimdi düşündümde keşke yapsalar böyle bişeyi gerçi win 7 beta kullandığım için pek ihtimal yok ama neyseKahkaha

I) Devletin mi Yoksa Devletlerinmi ?
Tek Türkiye Olarak Düşünmeyin Konuyu.

Bir Çok Toplulukta Bulunan , ve Toplumsal Kitleleri Arkasında Bulunduran Kurum Kuruluş, Silahlı Silahsız Ülke ve Toplumlarını Düşünün Bu Teknolojide.

II)Çin in Microsoft'a Karşın Bu Yöndeki Tutumunu Okuyor veya Duyuyorsunuz, veya Rusya nın. Bu Ülkelerin ısrarla Gerçekleştirmek İstediği Girişimleri Olumlu Bulduğunuz Anlayışını Görüyorum. Çünkü Yazılanların Ortak Noktası Buna Dayalı.

Ben Diyorumki ;

Siz Hırsızlık Yapıp,  Hangi Hakkınızı Yasal Olarak Alabilme Girişiminde Bulunacaksınız da Bu Davayı Kazanacaksınız ?

Biri Bana Bu Bahsini Ettiğimiz Yönde, Korsan Olup Hakkını Arayabilme ve Karşı Tarafı Cezalandırabilme Özelliğini Kullanabileceği Gerçeğini Aydınlatabilirmi.?


Korsan Kullanmayı Engellemek İçin Her Türlü Hak ve Koşul Yazılımcı Firmanın Elindedir.

Fakat Siz Ayrıntıdakinide Bütünleştiriyorsunuz.

Korsan Yazılımın Ticari Güddelere Dayalı Olarak Merdiven Altı Kopyalamalar, Lisanslı Ürüne Dönüştürmeler ve satışa Çıkarmalar,Bunu Kazanca Dönüştürenler Devletleri ve Polis Teşkilatlarına Bu Konuda Bilgi Verilip, Operasyon Başlatılır.

Geçtiğimiz Aylarda Yurdumuzun Bir Çok yerinde Bu Yönde Para Kazanmaya Yönelik Faaliyet Gösteren İnternet Cafe - Teknik Servis vb. Gibi Bir Takım Yerler,Microsoft'a gelen İhbarlar Doğrultusunda,ve Bu Yönde İhbarda Bulunan Microsoft ,  Eş Zamanlı Operasyonlarda Yüzlerce CD Ele Geçirdi, Ortaya Çıkarıldı, İlgililer Hakkında Cezai İşlem Gerçekleşti.

Sonuç Olarak, Daha Büyük  Hadiseler İçin Dünyanın Önde Gelen Birimleri ; FBİ - İC3 - NSA - NCFTA - NW3C - BJA -İnterpol vs. Yani Bu Gerektiği Hallerde Gerektiği Şekilde Kimsenin Ruhu Duymadan Olur. Olması Gereken Dünyanın Neresinde Olursa Olsun , Hangi devlet Olursa Olsun Gerçekleştirebilir. (Devletlerin İzniyle)

Selçuk İslamoğlu
19-04-2009, 15:22   |  #41  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Turkish Developer ve Eltahir'in farklı şeylerden bahsettiğini düşünüyorum...

Eltahir'in anlatmak istediği 3. parti korsan yazılımlar sanırım, yanılıyor muyum?

Süleyman.
19-04-2009, 15:28   |  #42  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Turkish Developer
Yüksek Yargı Organında Bulunan Yargıtay Hakim ve ,ve Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Yakın Derecede Bir Kaç Yakınım Var, Bu Konuda Yazdıklarınız Üzerine, Uygun Bir Zamanda Kendilerine Bizzat Sorup,Sizide Bilgilendirmeye Çalışacağım.
Yazınızı Alıntı Olarak Alıyorum.
Alabilirsiniz. Zaten paylaşıma açık bir platforma yazıyoruz. Söylediklerini paylaşmanız da ayrıca güzel olur. Fikir jimnastiği bakımından. Ben zaten ilk mesajlarımı yazdıktan sonra bir hukukçu arkadaşımla tartıştıktan sonra yazdım sonraki uzun yazıyı.
Turkish Developer
Korsan Yazılımın Ticari Güddelere Dayalı Olarak Merdiven Altı Kopyalamalar, Lisanslı Ürüne Dönüştürmeler ve satışa Çıkarmalar,Bunu Kazanca Dönüştürenler Devletleri ve Polis Teşkilatlarına Bu Konuda Bilgi Verilip, Operasyon Başlatılır.
Geçtiğimiz Aylarda Yurdumuzun Bir Çok yerinde Bu Yönde Para Kazanmaya Yönelik Faaliyet Gösteren İnternet Cafe - Teknik Servis vb. Gibi Bir Takım Yerler,Microsoft'a gelen İhbarlar Doğrultusunda,ve Bu Yönde İhbarda Bulunan Microsoft , Eş Zamanlı Operasyonlarda Yüzlerce CD Ele Geçirdi, Ortaya Çıkarıldı, İlgililer Hakkında Cezai İşlem Gerçekleşti.
Ben de onu demiştim ilk; mahkeme yoluna gitmesi lazım diye. Yoksa uzaktan bloke meselesi çok sıkıntılı diye...

Turkish Developer
19-04-2009, 15:28   |  #43  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Selçuk İslamoğlu
Turkish Developer ve Eltahir'in farklı şeylerden bahsettiğini düşünüyorum...

Eltahir'in anlatmak istediği 3. parti korsan yazılımlar sanırım, yanılıyor muyum?

Hocam 3. Parti Yazılımları Konusu Olarak Ele Almadım.
Arkadaşımız '' 3. Part Yazılımlar'dan Bahsediyorum'' Gibi Bir İfade de Bulunmadı veya Bulundu Ben Okumadım.
Olmuş Olsa Bile;
Kaldıki, Ana İşletim Sistemine Dayalı Otokrasi Düzeyde Korsan  Bahsi Geçerken, 3.Part Yazılımları Öncelikli Görmek  Pek Çözümcü Konu Olarak Görmezdim.

Süleyman.
19-04-2009, 15:31   |  #44  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Selçuk İslamoğlu
Turkish Developer ve Eltahir'in farklı şeylerden bahsettiğini düşünüyorum...
Eltahir'in anlatmak istediği 3. parti korsan yazılımlar sanırım, yanılıyor muyum?
Direkt Microsoft ürünleri için söyledim. Uzaktan bloke etme işlemi ihkak-ı hak suçu kapsamına girer diye düşünüyorum. Bunun dışında zaten hakkını arayabileceği yığınla yasal usul bulunuyor. Niye hakkını alırken suç işlesin ki? Bu ciddi bir sorun olur onun için demek istiyorum.

Turkish Developer
19-04-2009, 15:32   |  #45  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Teşekkürler.. :)
Burada Bu Konuda Fikir Alış Verişinde Bulunuyoruz Zaten. Davalık veya Davacı Değiliz. Diğer Konularda Hem Fikir Oluruz Muhakkak, Öyle Tahmin Ediyorum.

Mesajları Silmeyelim.. Sonra Selçuk Hoca Devreye Girecek ,Dün Akşam'ki Konu Gibi :)

H@ckerCesur
19-04-2009, 15:37   |  #46  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Yaw Selçuk hocanın bile kafasını karıştırdınız. Konuya dönün arkadaşlar.
@eltahir ve @Turkish Developer
Konu şuydu...
Korsan microsoftun elinde mi ? Göz kırpma

_cypher_
19-04-2009, 16:17   |  #47  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,389 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
Turkish Developer
Geçtiğimiz Aylarda Yurdumuzun Bir Çok yerinde Bu Yönde Para Kazanmaya Yönelik Faaliyet Gösteren İnternet Cafe - Teknik Servis vb. Gibi Bir Takım Yerler,Microsoft'a gelen İhbarlar Doğrultusunda,ve Bu Yönde İhbarda Bulunan Microsoft ,  Eş Zamanlı Operasyonlarda Yüzlerce CD Ele Geçirdi, Ortaya Çıkarıldı, İlgililer Hakkında Cezai İşlem Gerçekleşti.
bizde bunu diyoruz zaten microsoft en fazla ihbar eder kendi başına yazılımı etkisiz hale getiremez neden anlamakta bu kadar zorlanıyorsunuz ki...

not:bir onceki yazıda devlet değilde ilgili makamlar yazmalıydım ancak devlet dersem anlicağınızı düşündüm,devlet deyince neden sadece biz cağrışım yaptık onuda hiç anlamadım...

Turkish Developer
19-04-2009, 16:31   |  #48  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
_cypher_
bizde bunu diyoruz zaten microsoft en fazla ihbar eder kendi başına yazılımı etkisiz hale getiremez neden anlamakta bu kadar zorlanıyorsunuz ki...

not:bir onceki yazıda devlet değilde ilgili makamlar yazmalıydım ancak devlet dersem anlicağınızı düşündüm,devlet deyince neden sadece biz cağrışım yaptık onuda hiç anlamadım...

O İhbarda Bulunmanın Gerekçesini Tekrar Okumanız İstirham Edeceğim.

'' Korsan Kullanmayı Engellemek İçin Her Türlü Hak ve Koşul Yazılımcı Firmanın Elindedir '' Kendi Ürettiği Ürün veya Yazılımın Korsan Kullanılmasını Engellemek  İçin, İhbar Etme Girişimi Duyma Mecburiyetinde Değil.

Sizin Hak Verdiğiniz,ve Yazılımcı Firmanın Gerçekleştirdiği İhbar;

Korsan Yazılımı Kullandırmaya Yönelik Girişim,Teşvik.Kitle Oluşturmak. Bu İşten Kazanç Elde Etme,Hiç Bir Ülkede Yasal Olmayan Sorumluluğu, İllegal Kazanç Biçimi vb. Unusurlar İçin Geçerlidir.

Burdaki Nuansı Anlamadınız Sanırım Siz.

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 19 Nisan 2009 17:09
tolter
19-04-2009, 17:06   |  #49  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

yoooo burada oturuyorum!

hoppi
19-04-2009, 17:20   |  #50  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009


arkadaşlar yorumlarınız gerçekten bilgi ve fikir verici

bide ben bişey merak ediyorum burda sorsam arada cevaplanır heralde bu ücretsiz yazılımlar nerden para kazanıyor linux olsun revo unistaller ,everything,ccleaner olsun yoksa iyice tanındıktan geliştikten sonra mı ücretleniyor ?