eltahir
Ne kadar da kesin ve üst perdeden konuşuyorsunuz. Neyse, siz yazın da biraz ben izleyeyim :) Ondan sonra cevap veririm.
Üst Seyirden Bakmaya Gerek Yok. verya Size Bazı Konularda İtiraflarda Bulunmak Mecburiyetini Duymam Gerekmiyorki.
Bahsini Ettiğiniz ve Ortaya Attığınız İddaa Üzerinde Konusuşuyorz Burada.
Bir Örnek Daha vereyim :)
Güvenlik Programlarını Kullanıyorsunuz, Ürün Anahtarları Yasal Değil Korsan , Olduki (Black List) Kara Listeye Girdi, O Esnada da Virüs Aldınız Sisteminiz Göçtü veya Çöktü. Siz Güvenlik Firmasını Mahkemeye Verebilirmisiniz. ?
Sanırım Cevabınız Hayır :)
Eğer, Bir Şeyin Mucidi Siz Olursanız, Onun Gereksinimlerini Maliyetini, İşleyişini,Kazanç ve Zararları - Zarar vede Yararlarını.... ve Her Türlü Konusunda Bilgi Sahibi Olmanız Gerekir.
Yazılımcı Firmaların Programları Yayımlamak ve Kullanıcı Piyasasına Sürmek İçin, Bir Çok Sözleşmelerden Geçmesi Gerekir. Sorumlulukları ve Uyması Gereken Maddeleri Vardır.
Nasılki Mahkemeler Bazan Yazılımcı Firmayı '' Haksız Rekabet '' e İlişkin Olarak (Maddi) Cezalandırıyorsa, Firma Ürününün Hakkını Elde Etmesi İçin , Hakkını Aramakta Özgürdür.
Yazılımcı Firma Bu Hakkını Aramamış Olsada , Yasalar Bunu Göz Ardı Etmiyor.
Günümüzde Kırılmayan Hiç Bir Teknoloji Sistem Ağı Kalmamıştır.
Bir Ülkenin Silahlı Kuvvetleri Donanım Sistemlerinden Tutun, Füze Kalkanı Roketlerinden Tutun , Bir Şehrin Elektriğini Suyunu Kesmekten Tutun, Trafiğini Allak Pullak Etmekten Tutun, Bankalardan Milyon Dolarları Transfere Kadar, Daha Saymakla Bitmeyecek Daha Bir Çok Şey Sayabiliriz.
Tekrar Gelelim Konumuza;
Milyon Dolarlar Harcandı, Bir Çok Araştırmalar Günümüzde Yürütülüyor, Korsanı Önlemek İçin Bir Çok Uluslar Arası Birimler Faaliyete Geçiyor,Yetmiyor.
6-7 Milyar İşletim Sistemini Dikkate Alırsak, Hemen Hemen Etik Yaş Ortalamasıda İnternet Hizmetlerinden Yararlanıyorsa
Ne Derece Ciddi Bir Problem Var Olduğunu Anlayabilirsiniz.
Evet Korsan Olsun Olmasın Her Sistemde ;
CEİ Customer Experience Improvement Diye Bir Şey Vardır.
Kaldıki Hepsine Açıklık Getirmek Sabahı Alır.;
(Vista) (CEIP), Device Manager, Driver Protection,
Update, Event Viewer, File Association Web Service, Games Folder, Error Reporting for Handwriting Recognition, Input Method Editor (IME),
Installation Improvement Program, Internet Printing,
Internet Protocol version 6 Network Address Translation Traversal, Network Awareness,
Parental Controls, Peer Name Resolution Service, Plug and Play, Plug and Play Extensions, Program Compatibility Assistant,
Program Properties—Compatibility Tab,
Program Compatibility Wizard, Properties, Registration, Rights Management Services (RMS) Client,
Update Root Certificates, Windows Control Panel, Windows Help,
Windows Mail ve Windows Problem Reporting ,
Bir Otel Düşünün. Siz Suçsuz Geceyi Geçiren ve Uyuyan Bir Müşterisiniz, Fakat O Otelde Hemen Yanı Başınızda Bir Hırsız Zanlı Suçlu, ve Ekipler Orayı Basıyor. Suçlu Olsanızda Olmasanızda O Suçluyu Bulmak İçin Başlatılan Aramada Kargaşada Sizde İster istemez rahatsız Olursunuz.Yani Suçlu Ararken Suçsuzu Rahatszı Etmeden de Olmuyor. Microsoft Emeğine Saygısı Olan Kullanıcılarını Böyle Bir Sorunla Karşılaştırmamak İçin Vicdanlarımıza Bıraktı Diyebiliriz.
Çok İstese Engelleme Olurmu ? Muhtemelen Milyon Dolarlar Ayırıp, Her Resmi Ürün Anahtarını Kapsayan Bir Veri Tabanı Hazırlanır, Resmi Ürün Anahtarlarına Hizmet verecek Sistem Oluşturulur, Gerisi Deactive Edilir. Fakat Bunları Yapmaya Mecbur Bırakmak Çokmu İnsancıl Davranış Olur Sorgulamamız Olur.
Değerli Yöneticimiz, Sn. Selçuk Bey Nede Güzel Anlatmış,Kendilerinede Teşekkü Ediyorum.
Sonuç Olarak;
Yazılımcı Firma Microsoft, Lisanslı Kullanıcılarına En İyi Şekilde Hizmet ve Kullanım Sağlamak İçin, Ciddi Çalışmalar Gerçekleştirmektedir.
İnternet te Hiç Bir Şey % - % Güvenli Değildir, Bu Nedenle Kullanıcılarının Gizlilik ve Koşullarını Bilgilerini Kollamak Korumak Maksadında Çeşitli ve Belirli Zamanlarda Güvenlik ve İşletim Sistemi İçin Gerekli Yazılımlar Sağlamaktadır.
Şimdi; Günümüzde Korsanın Microsoftun Elindemi Yoksa , Microsoft un Korsanın Elinde Olduğunu Düşünmemiz Gerek.
Sevgiler...