TEST: Tüm zamanların en hızlı Firefox'u

CHIP Online
25-01-2010, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Yeni Firefox sürümü neler sunuyor? CHIP Online özgür tarayıcıyı mercek altına aldı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/test ... irefox-u_17866.html

Resimlerle: Firefox 3.6: Güncel sürümdeki yenilikler

Daha hızlı, daha güzel, daha güvenli: Mozilla'nın yeni Firefox 3.6'sı birkaç gündür herkes tarafından indirilebiliyor ve kullanıcılarını özellikle performans konusunda ikna ediyor.

Mozilla yeni Firefox 3.6'da özellikle tarayıcının hızına odaklandı. Yeni sürümün selefine göre saf yüzde 20 daha fazla performans sunması bekleniyor. Ayrıca programcılar tarayıcının başlangıç ve tepki sürelerinde de iyileştirmeler yaptı.

Download: Firefox 3.6

Tüm konu: TEST: Tüm zamanların en hızlı Firefox'u

Resimlerle: Firefox 3.6: Güncel sürümdeki yenilikler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Firefox 3.6'yı siz nasıl buldunuz?

uGuR.uK
25-01-2010, 03:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

gerçekten hızlanma var, ama bazı eklentileri tekrar çalıştırabilmek için sürüm numaralarında oynama yapmak zorunda kaldımGülümseme onun dışında hiçbi eksik veya hata çarpmadı gözüme.

ufuk_35
25-01-2010, 04:05   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
800 mesaj
Alıntı: uGuR.uK  
sürüm numaralarında oynama
Ben xpi uzantısını zip yapıyorum, sonra install.rdf yi dışarı çıkarıp not defteri ile açıyom, hemen orada maxver yazıyo onu benim tarayıcının sürüm numarasıyla değiştiriyom, sonra at geri arşive. Kendi kendime kurcalarken keşfetmiştim.

Daha başka bir yolu var mı bunun. Tamam, bir kere yapınca yetiyo ama merak ettim.

Bu arada kimse denemesin bunu. Firefox unuz çökerse benden bilmeyin :D

Kapalı Hesap (145254)
25-01-2010, 11:14   |  #4  
Kapalı Hesap
82 mesaj

bencede tüm zamanların en iyi ve hızlı firefox'u

yalcinkurt
25-01-2010, 15:06   |  #5  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
1,580 mesaj

Açılıştaki hızlanma gerçekten iyi olmuş. Onun dışında da sekmeler arası geçişte hızlanma olmuş diye düşünüyorum.

gafebe
26-01-2010, 20:09   |  #6  
Taze Üye
3 mesaj

firefox ağzı ile kuş bile tutsa yine de opera ile yarışamaz .hem hız hem güvenlik hem de performans bakımından opera açık ara önde.ben tarayıcıları iki gruba ayırıyorum: opera ve diğerleri

ismet35
26-01-2010, 22:13   |  #7  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
1,037 mesaj
Alıntı: ~~€zgi~~  
Kağnı arabbasından başka bir şey değil çok fazla ram harcıyor safari ve chorme ondan çok daha az ram harcayarak ve kısa açılıyor ve daha hızlı güvenli güçlü kullanışlı...Daha söze gerek yokl bence chorme ve safari bana yetiyor denedim ve pişman oldum gereksiz yere 7mb ım gitti.Hem firefox kaldırınca geri de çok şey bırakıyor.Ama opera safari chorme hiç bir şey bırakmıyor.Banan göre

1.Chrome
2Safari
3.Opera
4.fLOCK
5.İE VE FİREFOX (Aralarında bir fark yok ikiside yavaşlık konusunda ünlü)

Ezgi hanım siz gerçekten tarayıcı konusu açılınca olay çıkartmaktan hoşlanıyor musunuz ?
Tam tersine bence o eski FF gitmiş de yeni FF gelmiş.Ayrıca o Personas denen meret de çok hoşuma gitti.(özellikle canlı önizlemesi baya iyi). Ama I.E.8'den de vazgeçmem :D
IE ve FF hız konusunda birbirleriyle yarışıyor ikiside tam tersine en üstte.
Bu arada tüm konuyu okudum inceleme çok güzel olmuş teşekkürler CHIP :)

net24
26-01-2010, 22:26   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,233 mesaj

Baya memnunum bu sürümden.Önceki sürümleri pek kullanmazdım.

kiragazerock
30-01-2010, 21:11   |  #9  
Taze Üye
2 mesaj

3.5'i kullanarak bilgisayarıma günah işlettirdim. Chrome kullanıyorum :) Ama bugün 3.6 çıkmış diye duyunca merak ettim ve indirdim. Güzel entegreleri var. Daha gelişmiş ayarlarla hemen hemen ''chrome gibi olmasa da'' isteklerime cevap veryor.

world_pc
30-01-2010, 23:56   |  #10  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
3,357 mesaj

Hızlanmış gördüm...

deniz007
02-02-2010, 22:59   |  #11  
Yeni Üye
30 mesaj

hızlanması bir tarafa getirdiği bir başka yanıysa pc nin kafayı yemesine sebep oldu.

SelcukSari
04-02-2010, 04:15   |  #12  
Yeni Üye
38 mesaj

mouse orta kaydırma tusu ile siteyi yukarı dogru kaydırdıgınızda ff çöküyor, video sitelerinde HD 1080 videoları oynatırken çöküyor hadi 720p olsun, javascript motoru kesinlikle berbat olmus ki 3.5 daha iyi calısıyordu, cok nadir sitelerde javascript motoru yüzünden çöküyor. HQ resimlerde çöküyor. FF 3.5 kesinlike daha iyi. 3.6 su anda mozillanın günah kecisi olacak. düzeltmedikleri sürece.

arifkrc
16-02-2010, 17:29   |  #13  
Yeni Üye
22 mesaj

Ben sürekli yeni bir sürümün çıkmasını doğru buluyorum. Şu ana kadarbir kullanıcı olarak ihtiyacım olan hiç bir şeyin eksikliğinihissetmedim mozillada. Her sürümde biraz daha ilerliyor ve diğer birçok tarayıcıda hayalini bile kuramadığımız şeyleri ücretsiz olarak bizesunuyor. Ama 2 eklentide zararlı içerik barındırdı diye bazı kimselersölemedikleri bırakmadılar helede birilerinin bir şeyler söylemek içinbeklediği andı bunun öğrenildiği an. Ve tabiki mozilla yoluna devamediyor. Edecektirde. Ve yakında tüm evlerde bulunacak ve ekseriyetletercih edilen bir tarayıcı olcaktır. Sekme kavramını bir düşünün bizbunu firefoxla tanıdık. Ya personas ı. Daha önce hiç hayal bileedemedik bunu. Birkaç dakikada bilgisayarınızda binlerce kişisellemişve kullanımınıza sunulan sayfa şekli. Öyleki bunlar arasındaistediğiniz dizi ve filmi anında bulabilirsiniz bunlar içinden ve dahanicelerini. Ya eklenti kavramını, daha önce hiç haberimiz bile olmadıeklenti denilen bir şeyin kurula bileceğinden. Ve bu sayede havadurumunu an ve an durum çubuğunda görebildiğimiz. Tabi bir ortamda olsaydım ve bunu söyleseydim belki birileri şu iki eklenti meselesine takar ve hemen alay ederlerdi değil mi " hani şu viruslu olanlar mı ha haaa haa haaa ". Peki bu bir açık kaynak kodlu yazılım değil mi hemen şöyle olmuş böyle olmuş demeyi iyi biliyoruz. Onlarca şeyi üceretsiz ve gönül rahatlığıyla birilerine yakalanırmıyız korkusu taşımadan yüklüyor kullanıyoruz. Bu tüm dünyada insanların ortaya birşeyler koyarak gerçekleştşirdikli açıkkaynak kodlu yazılımların bir getirisi değil mi ? O halde neden bu konuda bir katkıda bulunmuyoruz. İllaki profesyonal olmak şart değil bir araştırın bakın bakalım nasıl katkıda bulunabiliriz. Evet kullanırken kullanıyoruz firefox u. Ücretsiz olarak hertürlü eklentisi ile birlikte. Peki ya geliştirilmesindeki katkımız. Biz katkıda bulunacağız bu havuza ve bu havuzda oluşanı tüm dünya birlikte kullanacağız. Biz birşeyleri çok çabuk eleştirmeyi hatta hakaret etmeyi hatta ve hatta anında yerlebir edivermeyi nedense pek seviyoruz. İşte fırsat işte ortam.
Basit bir kullanıcıda olabilirsiniz, ileri düzeyde bir programcı yada tasarımcı hiç farketmez herkesin yapabileceği birşeyler var..

Evet bu sürüm şimdilik emekliyor olabilir ama yakın bir zamanda tüm eksiklerin giderileceğine ve tam kararlı bir hal alacağına eminim ben..