Ben sürekli yeni bir sürümün çıkmasını doğru buluyorum. Şu ana kadarbir kullanıcı olarak ihtiyacım olan hiç bir şeyin eksikliğinihissetmedim mozillada. Her sürümde biraz daha ilerliyor ve diğer birçok tarayıcıda hayalini bile kuramadığımız şeyleri ücretsiz olarak bizesunuyor. Ama 2 eklentide zararlı içerik barındırdı diye bazı kimselersölemedikleri bırakmadılar helede birilerinin bir şeyler söylemek içinbeklediği andı bunun öğrenildiği an. Ve tabiki mozilla yoluna devamediyor. Edecektirde. Ve yakında tüm evlerde bulunacak ve ekseriyetletercih edilen bir tarayıcı olcaktır. Sekme kavramını bir düşünün bizbunu firefoxla tanıdık. Ya personas ı. Daha önce hiç hayal bileedemedik bunu. Birkaç dakikada bilgisayarınızda binlerce kişisellemişve kullanımınıza sunulan sayfa şekli. Öyleki bunlar arasındaistediğiniz dizi ve filmi anında bulabilirsiniz bunlar içinden ve dahanicelerini. Ya eklenti kavramını, daha önce hiç haberimiz bile olmadıeklenti denilen bir şeyin kurula bileceğinden. Ve bu sayede havadurumunu an ve an durum çubuğunda görebildiğimiz. Tabi bir ortamda olsaydım ve bunu söyleseydim belki birileri şu iki eklenti meselesine takar ve hemen alay ederlerdi değil mi " hani şu viruslu olanlar mı ha haaa haa haaa ". Peki bu bir açık kaynak kodlu yazılım değil mi hemen şöyle olmuş böyle olmuş demeyi iyi biliyoruz. Onlarca şeyi üceretsiz ve gönül rahatlığıyla birilerine yakalanırmıyız korkusu taşımadan yüklüyor kullanıyoruz. Bu tüm dünyada insanların ortaya birşeyler koyarak gerçekleştşirdikli açıkkaynak kodlu yazılımların bir getirisi değil mi ? O halde neden bu konuda bir katkıda bulunmuyoruz. İllaki profesyonal olmak şart değil bir araştırın bakın bakalım nasıl katkıda bulunabiliriz. Evet kullanırken kullanıyoruz firefox u. Ücretsiz olarak hertürlü eklentisi ile birlikte. Peki ya geliştirilmesindeki katkımız. Biz katkıda bulunacağız bu havuza ve bu havuzda oluşanı tüm dünya birlikte kullanacağız. Biz birşeyleri çok çabuk eleştirmeyi hatta hakaret etmeyi hatta ve hatta anında yerlebir edivermeyi nedense pek seviyoruz. İşte fırsat işte ortam.
Basit bir kullanıcıda olabilirsiniz, ileri düzeyde bir programcı yada tasarımcı hiç farketmez herkesin yapabileceği birşeyler var..
Evet bu sürüm şimdilik emekliyor olabilir ama yakın bir zamanda tüm eksiklerin giderileceğine ve tam kararlı bir hal alacağına eminim ben..