Açıklamalarınız İçin Teşekkürler Arkadaşlar ;)
Sn. @Halil Mollaoglu , ve Sn. @RunTime_
Dedikleriniz Mantıklı ,Fakat İnandırıcılık Seviyesi, Düzeyli Küçük Kullanıcılar İçin Teşkil Ediyor.
Önce Firefox un Açıkları Üzerine Konuşmak ve Başlamak İsterim.
Firefox Şu An Çıkardığı 3.0.10 un 4 Adet Daha Açığına Ulaşıldığı Bilgisi var. Bu Açıklar İçin de Buqt. Expl. Derlenmeye Başladı Bile. Kısaca Çok Uzun Sürmez .0.11 İçin Bir Güncelleme Daha Yola Koyulacak.
3.0.9 da Ciddi Kritik Açığı Bulunduğu Hackerlar Tarafından Saptandı Kullanıldı. Bizzat Açığı Bulan Hacker ile Temasa Geçmiştim. ve Firefox Henüz Yeni Duydu,Kullanıcısını Korumak İçin Harekete Geçti. Firefox 1 Hafta İçinde Bu Kadar Sık Güncellemeleri de Başarısızlığını Ortaya Koyuyor.
Sadece Şu Esnada Belkide Sadece Güvenlik İçin 15 Adet Spy-Worm-Anti Trojan-Keylogger-Anti Kbd , Security -and Port Defence Programım Kurulu , Hiç Biride İnanın Firefox Güncellemleri Kadar Kendini Güncellemiyor.
Sevgili Halil,
Gelelim Operaya.
Opera Kırılması En Zor, ve Exploit Aşılaması En Zaman Alan Bir Tarayıcıdır.
Firefox ile Opera Güncelleme Kıyaslamasını Düşünmek Bile İtemiyorum Açıkçası.
For Browser - Exploit and Vulnerabilities Buqtrat,lar Konusunda Henüz Bilgi ve Birikim Sahibi Olmadığınızı Anlıyorum.Üzülerek te İfade Etmem Gerekiyor.
'' bilmeden de ithamda bulunmamak gerek. '' :) Gibi Çok Güzel Bir İfade Kullanmışsınız,Telafüz Etmek İçin yeterli Bir Kaynak Olduğu Kanaatindeyim.
Evet Firefox ta Kullanıyorum . Henüz 6 Gün Önce Güncellediğim Firefox u haftası Dolmadan Tekrardan Karşılaşabileceğim Uyarısı Gelmedi. Bazı Zaman Alternatif Olarak Kullandığım Tarayıcıyı Açtığım Zaman Bile Güncellemenin Olduğuna Dair Sekme Görmedim. Devamlı Olarak ta Bunu İzleme Manipulatesi Olmasıda Beklenmez.
Ne Kadar Çok Haber ve Download Linklerine Yönlendirme Bilgisi geçerse, O Kadar Kullanıcı Artırmayada Eğilim Gösterdiği Konusunda Tartışmak İstemiyorum.
'' birincisi firefox istersen otomatik güncelleyebilir ve güncelleme bittiğinde sana ufak bir hatırlatma yapar ''
Sanırım Anlatamadım, Otomatik Güncelleme Uygulamasına Geçtikten ve Kurulumu Otomatik Kurup Sonlandırması, Kullanıcıları Bittikten Sonra Bilgilendirmesinden Bahsetmedim.
'' senin bir t-rex'in saldırısına uğrama ihtimalin kadar tehlike altındalar kendileri ve fark bu mozilla sorun olduğu zaman anında düzeltiyor ama ''
Saldırı Taktikleri Konusunda Verdiğiniz Örnekleme, Çok Basit ve Ucuzdur. Böyle Bir Taktik ve Nitelemede Artık Durulmaz. Ehh Yıl 2009 .
Sonuçta Kişisel Tercihlere , Düzeylere ve Derecelendirilmiş Kullanıcı ve Kullanıcıların Yoğunluk Gösterdiği Alanlara Göre Değişiyor. Dikkat Etmek gerekirse, Normalin Üstünde Olan Her Kullanıcı İnternet Explorer Sisteminde Kurulu Olarak Bulundurur. Alternatif Olarak Firefox - veya Opera veya da Tüm Tarayıcıları Bulundurur.Bu Şekilde Kullanım Gerçekleştiren Kullanıcılar Üzerinde Bunu Çok Rahat Olarak Değerlendirebilirsiniz.
Tekrardan Açıklamalrınız İçin Teşekkürler. Güvende Kalmanız Dileğiyle :)
Sevgiler.