Toplama mı Mağazadan mı ? yararlı bir makale...

Haksu77
02-11-2009, 13:51   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
409 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

SAMSUNG 923NW yerine
SAMSUNG 2233sw 120tl fazla vererek kardeşine daha güzel bir kıyak geçebilirsin :)

seçim senin ama benim topladığım sistemle ilgili bilgi almak istersen yardımcı olabilirim.

--------------------------------
Bu konuda haklisin ilk basta bunlari sepete eklerken fiyata cok bakmistim yalnizca anakart bellek ve islemci onemliydi geri kalan cok onemli degil sonucta oyun oynamaktan cok calisma amacli kullanilacagi icin. Ama su asamada sanirim daha buyuk bir monitor en azindan dvi olmasi gerektigini dusunuyorum. Harddiskleri de degistirebilirim  Ama o zaman iki tane almayi dusundugum icin direk fiyata odakli olarak daha onceden kullandigim samsunlari sectim. WD de kullaniyorum suanda onlarda iyi ama su anda kesin karar vermis degilim. Raid 1 yapsam iki harddiskle yalnizca sistem ve uygulamalar calissa sonradan ucuncu bir hdd yi de yedek , belge calismalari saklamasi icin eklesem diye dusundum ama henuz karar veremedim. Anakarti ozellikle sectim sonucta iki anakart var ayni chipsetle biri asus digeri gigabyte ikiside 16gb max ram destekliyor ve fiyatlari ayni . Ozellikle yabanci forumlarda guzel seyler okudugum icin asusta karar kildim ayrica sanirim kuzey kopru sogutmasinin olmasi da arti birseydi karar vermemde simdi hatirlamiyorum . Ama sogledigini goz onune alip tekrar asus ve gigabyte urunlerini karstilastiricam.

pcman34
02-11-2009, 18:24   |  #27  
pcman34 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
728 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

ne kadar çok kötü olay yaşayan var :D bende yaşadım toplama pcde ve herkese geçmiş olsun kesinlikle mahalle aralarındaki pc cilere gitmeyin ben gittim pc pclikten çıkmış bi şekilde geldi pc miz toplama idi ve babam gayet güzel toplattırmış idi parça eklettirelim dedik hdd 40 gb geri geldi (80 gb fln vardı) adam dedi sizin hdd bozuk o zaman küçüktüm tabii :D adam kafadan bişeyler sallıyomuş meğersem ve adam hdd yi düzeltirken pcde sos oynuyor ya şimdi yeni bir pc almak lazım ve toplama yapan firmalar var darty yada kırmızı logolu bir teknoloji firması sağda gördüm pc nizi toplatın diye çok hoşuma gitti ve şaşırdım ama bide onun bütçesi parası var :D o parada bizde yok :D

pcman34
02-11-2009, 18:27   |  #28  
pcman34 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
728 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

80 gitti 40 geldi ve dün çalışan pc 2 gün sonra nasıl bozuldu çöktü desem daha iyi olacak :D harbiden çöktü formatlandı bütün fotolar gitti :( oyunlarım gitti :( halada aynı pc yi kullanıyorum allahtan laptop var malesef laptop toplanmıyor :D bide toplama deişik gelior insana abi 1 kilo 2 gb 800 mhz ddr2 ram 160 gb hdd yok abi yok sen bi karışık yap ver bna :D:D:D:D:D

VVVorgen
02-11-2009, 22:32   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
149 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Bu konuyu açan ve içeriğini yayınlayan arkadaşa teşekkür etmek istiyorum. Bu duruma bir dur denmesi gerekiyor adamı gördüm market işletiyor cama yazı yapıştırmış " 20 TL format atılır. " diye. Ben şimdi buraya gidene mi hakarette bulunayım yoksa bunu oraya asana mı? Bu konuyuda oturup düşünmek lazım. Halbuki bunun bu hale gelmesinin tek sebebi internet forumlarıdır. Her şeyi olduğu gibi ortaya döküyor bilirkişiler. Ondan sonra adam oturup ezberliyor " Ben format atıyorum! Yani bilgisayarın ustasıyım " bu fikirle sokakta dolaşıyor ancak daha sonra ortaya çıkan " anormal " bir sonuçtada ne yapacağını bilemeden ortadan kaybolmayı tercih ediyor...

Geçtiğimiz aylarda Vatan Bilgisayar'a gidip bir sistem toplamak istemiştim yurt dışından gelmiş birine. Neredeyse kendimi yırttım ne yap ne et Casper'dan uzak dur diye ama dinletemedim oraya gittik ve bilgisayar toplayacağım parçaları belirledik dedim. Hemen fiyat yapıştırdı en az 1.700 olur, normal bir marka bilgisayar ise 1.200 e gelir diye. Ben sadece öylece orada çalışan kişiye bakmakla yetindim ne diyebilirdim ki? Alt standa inip hazır bilgisayarların yanına geldik. Casper almayın en azından bunu yapmayın demekle yetindim. Ardından bir görevli geldi ve ne istediğimizi sordu, fiyat verdik hemen bizi Casper'ların olduğu bölgeye doğru yönlendirdi. Abi Casper almak istemiyoruz dedim ama görevlinin " Biz sadece bu ay içerisinde 20.000 Casper makine sattık, Casper'ın neyi kötü? " demesi hemen parayı ve ilgiyi oraya çekti ve sonucunda Casper marka bir bilgisayar alındı.

Şu anda o bilgisayara ne oldu emin olun bilmiyorum ama açıkçası pek umutlu değilim. Ama bu konuda herkese önerim araştırmanız ben Chip forumunda bile sistem toplarken (Süleyman abi bilir.) bir çok rahatsızlık vermiştim. Çünkü parayı bir kere yatırıyoruz ve kıymetli geliyor. Kime gelmez ki? Mümkün olduğunca araştırmak ve test sonuçları ile hareket etmek bence en doğrusu. Ama bunu bu şekilde yapan kaç kişi var bilemiyorum? Herkes bir firmanın fanatiği olmuş. Buna verilecek en güzel cevabı Recep Baltaş LEVEL dergisinin geçen ay ki sayısında vermiştir. " Fiyat performans açısından en mantıklısı neyse onu alın. "

Son Düzenleme: VVVorgen ~ 02 Kasım 2009 22:34
Haksu77
03-11-2009, 03:19   |  #30  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
409 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

VVVorgen kesinlikle katiliyorum sana ilk alinan bilgisayarim Escorttu yalandan ustune bir etiket yapistirip acarsaniz garanti disi kalir diyorlardi hala bunu yapiyorlar mi bilmiyorum. 7 yildir yurtdisinda yasiyorum dizustunu ilk aldigim gunu ramleri degistirdim ve direk 3gb ram taktim sonra bir pil sorunu yasadim direk aldigim yere goturdum haftasi dolmadan yeni pil gonderildi. Sonucta ulkenin insana verdigi deger kadar firmalar deger veriyor. Turkiye'de tuketici olmak bunun icin cile cekmek demek uzulerek . Harddisk olarak genelde seagate kullaniyordum son iki aldigim seagatelerde biri 750gb digeri 500gb sorun cikinca direk wd almistim media oynaticiya takmak icin cogu zaman gunlerce acik kaliyor. Gayet guzel performansli bir sekilde calisiyor. Samsungta kullaniyorum suanda onun icin ikisi arasinda fiyati uygun olani tercih ederim. Marka budalasi olmanin anlami yok ihtiyaclara gore fiyat performans acisindan en uygunu ne ise o tercih edilmeli. Intel degilde AMD secmemim sebebi bu Phenom 2 x4 i7 ile kafa tutabilecek iken aradaki fiyat farkina baktiginizda AMD nin iyi bir secim oldugunu anlarsiniz. Ama hazir bilgisayar alipta Athlon kulllanirsaniz ozellikle l3 cache ihtiyac uygulamalar photoshop gibi bilgisayarda yavasliklar olmaya baslar sonra intel iyi dersiniz. 
INTEL CORE i7 860 2.8 GHZ 8MB 64BIT LGA1156 İŞLEMCİ  642,82 TL
AMD PHENOM II X4 955 3.2GHz (SOKET 938) AM3 BLACK EDITION 392,85 TL 
karari siz verin ikiside 4 cekirdek amd daha hizli daha ucuz ikisindede 8mb bellek var ve amd OC lerde 7ghz gormus islemci intelle kastirirsaniz 4un uzerine belki cikartabilirsiniz.

Mesut Yıldırım
03-11-2009, 08:03   |  #31  
Mesut Yıldırım avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009
Alıntı: erahead  
Mesut Hocam Sana bir konuda katılmıyorum. Marka Pc çok az Sayıda var anakartı işlemcisi ram i hdd si monitör ü vs vs vs tek bir firmanın ürettiği yani onlarda zaten TR de yok. TR deki marka dedikleri ise Topdancıdan topdancı distribütör den alıyor çinde kasa ürettirip üstüne Eyzır Westel Varçelik Keko (Reklam olmasın) gibi markaları yapıştırıp son kullanıcıya ulaştırıyorlar. hangisi sizin istediğinizi verebilirki.
Geçenlerde 80 adet için bir kaç yere teklif gönderdim, ama onlar bana niye bu diye soruyorlar ürünlerin kötülüğünden deil ellerinde olmadığından yada o ürünün distribütörü ile çalışamadıklarından. onun için pc almak isteyen arkadaşlar hiç bişey bilmiyorsanız forumlara başvurun, Mesut Arkadaşımız gibiler bizlere ve sizlere yardımcı olacaktır.

Bir Bilene

 
Merhaba arkadaşım benim bahsettiğim aslında söylemek istediğim bu zaten.Millet televizyonda xx xx reklamını görür "aa bu çıkmış şu işlemcide dokunmatikmiş hem"diyip leptopları alıyorlar masaüstüne kanıyorlar.Toplama bilgisayarda sorunsuz biz bilgisayar için sizlere bu alandan yardımcı olmaya hazırım.Şu an kullandığım bu bilgisayarı 1 sene sonra şüphesiz daha ucuza bulacağız. .T.I ekran kartı markası modelleri sıralıyor şu an model model çıkarıyor o marka bunu her sene yapıyor duraklama zamanı ise mart nisan mayıs  bu dönemde bilgisayar ucuzluyor.Toplamanın tam zamanı bu zaman.Yalnız şöyle bir konu var TR'nin teknolojisini küçümsemişsiniz biraz sanki Türkiye teknolojide çok geride veya çok ileride değil elbet ama en azından toplama bilgisayar toplayabilme imkanımız var parçaların hepsi tek tek garantili,İşletim sistemi yüklü olmaz bunada para vermezsin üreticiler mağaza fiyatında bunuda ekliyorlar elbet...Ne zaman toplamak isterseniz bir pc ben hep burdayım.

Mesut Yıldırım
04-11-2009, 16:21   |  #32  
Mesut Yıldırım avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009
Alıntı: gnsg  
valla ben bundan yaklaşık bir yıl önce biyere bilgisayar toplattım adam sordu ram ne kdar istiyosun ekran kartı hangisi falan ben de istediklerimi söyledim.Sonra bilgisayar eve geldi.Ben donanımdan iyi anlamıyorum diye bütün parçaları minimuma indirmiş beni kazıkladı.Ama teknosaya,gold computer e vs gidersen asla böyle birşeyle karşılaşmazsın.Bence aradaki 50-100 tl fiyat farkını düşünme git güvenilir bir mağazadan al.
 
sevgili arkadaşım 50-100 tl fark olur mu hiç ayrıca şirinevlerdeki golddan aldım parçalardan anlıyorsan uzun ömürlü ( iki kat uzun ömürlü ) bilgisayarları çok çok ucuza alabilirsin.Yardıma ihtiyacın olur ise ben buradayım.

Semih Özyurt
04-11-2009, 16:38   |  #33  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,749 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008
Alıntı: VVVorgen  
Bu konuyu açan ve içeriğini yayınlayan arkadaşa teşekkür etmek istiyorum. Bu duruma bir dur denmesi gerekiyor adamı gördüm market işletiyor cama yazı yapıştırmış " 20 TL format atılır. " diye. Ben şimdi buraya gidene mi hakarette bulunayım yoksa bunu oraya asana mı? Bu konuyuda oturup düşünmek lazım. Halbuki bunun bu hale gelmesinin tek sebebi internet forumlarıdır. Her şeyi olduğu gibi ortaya döküyor bilirkişiler. Ondan sonra adam oturup ezberliyor " Ben format atıyorum! Yani bilgisayarın ustasıyım " bu fikirle sokakta dolaşıyor ancak daha sonra ortaya çıkan " anormal " bir sonuçtada ne yapacağını bilemeden ortadan kaybolmayı tercih ediyor...

Geçtiğimiz aylarda Vatan Bilgisayar'a gidip bir sistem toplamak istemiştim yurt dışından gelmiş birine. Neredeyse kendimi yırttım ne yap ne et Casper'dan uzak dur diye ama dinletemedim oraya gittik ve bilgisayar toplayacağım parçaları belirledik dedim. Hemen fiyat yapıştırdı en az 1.700 olur, normal bir marka bilgisayar ise 1.200 e gelir diye. Ben sadece öylece orada çalışan kişiye bakmakla yetindim ne diyebilirdim ki? Alt standa inip hazır bilgisayarların yanına geldik. Casper almayın en azından bunu yapmayın demekle yetindim. Ardından bir görevli geldi ve ne istediğimizi sordu, fiyat verdik hemen bizi Casper'ların olduğu bölgeye doğru yönlendirdi. Abi Casper almak istemiyoruz dedim ama görevlinin " Biz sadece bu ay içerisinde 20.000 Casper makine sattık, Casper'ın neyi kötü? " demesi hemen parayı ve ilgiyi oraya çekti ve sonucunda Casper marka bir bilgisayar alındı.

Şu anda o bilgisayara ne oldu emin olun bilmiyorum ama açıkçası pek umutlu değilim. Ama bu konuda herkese önerim araştırmanız ben Chip forumunda bile sistem toplarken (Süleyman abi bilir.) bir çok rahatsızlık vermiştim. Çünkü parayı bir kere yatırıyoruz ve kıymetli geliyor. Kime gelmez ki? Mümkün olduğunca araştırmak ve test sonuçları ile hareket etmek bence en doğrusu. Ama bunu bu şekilde yapan kaç kişi var bilemiyorum? Herkes bir firmanın fanatiği olmuş. Buna verilecek en güzel cevabı Recep Baltaş LEVEL dergisinin geçen ay ki sayısında vermiştir. " Fiyat performans açısından en mantıklısı neyse onu alın. "

dostum çok haklısın belki cesur arkadaşımızda bilir sen o satış temsilcisini bana gönder casperın nesi kötüymüş tek tek anlatiyim ona 2 günde anca bitiririm gecen sene benim eve casperdan 2 tane teknik servis elemanı geldi döve döve geri gönderdim herifleri :) çünkü bişeyden anladıkları yok ve çok yalancılar

CG5
05-11-2009, 19:42   |  #34  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
91 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

kardeş bence en iyisi ucuza iyi özellikli bilgisayarlar bulman.

Mustafa Akın
05-11-2009, 22:01   |  #35  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

"Bu duruma bir dur denmesi gerekiyor adamı gördüm market işletiyor cama yazı yapıştırmış " 20 TL format atılır. "

Bunu ben de yazıcam bu gidişle.

MG42
05-11-2009, 22:55   |  #36  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
399 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

10 yıl gidecekmiş bu kadar da atılmaz ki.

teksalih
06-11-2009, 00:11   |  #37  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
157 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

ATI Rodeon 512 MB HD3650 GDDR4 Ekran Kartı

öldüm gülmekten:D ddr10 olsa ne olacak işlemci yok bir kere 3 bin serisinde şu anki en uygun kartı eti 4850 sapphire 190 liracık ve verimli bir kart shift raahtça oynuyorum

HActeX
06-11-2009, 22:17   |  #38  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,275 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Parçaların garantisine dikkat ettikten sonra farketmez

Mesut Yıldırım
06-11-2009, 23:01   |  #39  
Mesut Yıldırım avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009
Alıntı: MG42  
10 yıl gidecekmiş bu kadar da atılmaz ki.
 
tam bir teknoloji çılgını mı görüyorum karşımda ? Arkadaşım biz alışmışız teknolojik cihazları 1-2-3 sene kullanıp kullanıp takasa değiştirmeye.Benim topladığım bu pc şu an 5 sene götürür,5 sene sonra bir ekran kartı iki de ram al sana 5 sene daha ! Dikkat et intel i7 leri satmak için Quad ları küçümsüyor neden Quad lardan alacağını aldı zaten! i7 leri satmazsa elindeki paralarda uçacak. İntel ve Windows'un Pazarlama Taktiği isimli makalemi okumanı tavsiye ederim...

Mesut Yıldırım
06-11-2009, 23:05   |  #40  
Mesut Yıldırım avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009
Alıntı: teksalih  
ATI Rodeon 512 MB HD3650 GDDR4 Ekran Kartı

öldüm gülmekten:D ddr10 olsa ne olacak işlemci yok bir kere 3 bin serisinde şu anki en uygun kartı eti 4850 sapphire 190 liracık ve verimli bir kart shift raahtça oynuyorum

Arkadaşım sen gülmekten ölmeye devam et ben faydalı olmaya bakarım burada.Tek taraflı yada tek yönlü düşünme ki  sadece oyun için değil bu alet ! Ayrıca isteyen daha yüksek ATI alır,isteyen i7 alır.isteyen çoklu işlemci yapar kasadaki bütün hdd yuvalarını doldurur bu beni ilgilendirmez beni ilgilendiren cebini düşünüp öyle aman ATI nin bir model yükseği olsun hava olsun düşüncesiyle değil ; Gerçekten işe yarayacak modelleri seçtim beğenmediysen daha usturuplu bir şekilde dile getirebilir ben şunu şunu tavsiye ederim demen yeterli iyi günler.

mustafa2526
06-11-2009, 23:07   |  #41  
mustafa2526 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
709 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Toplama bilgisayarın da hazır bilgisayarın da kendine göre artı ve eksileri var........

druSpy
07-11-2009, 15:01   |  #42  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

Kimseye güvenme parçaları tek tek al.. evde kendin kur..

seckin_kaya
08-11-2009, 12:14   |  #43  
seckin_kaya avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,065 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

toplama daha iyi bence

piRe_
08-11-2009, 14:48   |  #44  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007
Alıntı: mustafa2526  
Toplama bilgisayarın da hazır bilgisayarın da kendine göre artı ve eksileri var........
Toplama pc'nin  eksisi yoktur, aksine kat kat artısı vardır. Bir araba düşünün, biri özel imalat diğeri fabrika çıkışlı seri imalat. Hangisini tercih ederdiniz ve hangisi daha sağlam ve kalitelidir? Pc işi de bir bakıma buna benzer ama aradaki fark, temeli kimin hangi bilgi birikimine göre inşa ettiğidir. Toplama pc de ayıplı ürün haricinde ortaya çıkabilecek bir arıza, bu temeli inşa edenin eksikliğidir. Yani senin anlayacağın pc toplama işi öyle kahvede ıstakaya taş dizmeye benzemez. Pc toplayacak adam yetkin ve tecrübeli olacak ki sonradan müşterisine mor ekranla çıkmasın. Haliyle 20tl ye format atanlarda yüz olmadığı için astardan kazanıyorlar. Onlar için işçiliğin ve emeğin manası yoktur, pc çalışıyormu tamam! iş bitmiştir. Sinekten ne kadar yağ çıkarırsam kârdır misali.

Ve asıl önemlisi, hazır pc de olabilecek bir sorun karşısında pc nizi belirsiz bir süre satıcıya rehin bırakmak zorundasınız. Ama kendiniz topladığınız bir sistemde sorun karşısında sadece sorunlu parçayı satıcıya götürür gereğinin yapılmasını istersiniz, eğer elinizde yedek parçanız varsa arızalı parça gelene kadar onunla idare edersiniz. Hazır sistem aldığınızda boynunuza tasmayı bir kez geçirdiniz mi sonrasında yandım anam diye bağırır, efendim casper kötü! diye haykırırsınız. Aslında casper kötü değildir, sonuçta adamlar ticaret yapıyorlar. Ve çok iyi biliyorlar ki deveye diken insana çiçek! sunan hep yaranır ve daha çok kazanır.

Uzun lafın kısası;
Hazır aldığınız sistemler de nihayetinde toplamadır. Kasaya yapıştırılan etiket ve içindeki silikon sizin için önemliyse paranızla rezil olmaya devam edebilirsiniz. Kasaptan pc alıp markete format attırıyorsanız şikayet etmeye hakkınız yok. Herkes işini yapsın!!

Son Düzenleme: piRe_ ~ 08 Kasım 2009 14:52
world_pc
08-11-2009, 19:31   |  #45  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,359 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Toplama İyidir... Biliyorsanız....

HActeX
08-11-2009, 19:59   |  #46  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,275 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Toplama iyidir
Kendin pişir kendin ye HESABI

Mustafa Akın
08-11-2009, 20:39   |  #47  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006
Alıntı: mesutyldrm  
Arkadaşım sen gülmekten ölmeye devam et ben faydalı olmaya bakarım burada.Tek taraflı yada tek yönlü düşünme ki  sadece oyun için değil bu alet ! Ayrıca isteyen daha yüksek ATI alır,isteyen i7 alır.isteyen çoklu işlemci yapar kasadaki bütün hdd yuvalarını doldurur bu beni ilgilendirmez beni ilgilendiren cebini düşünüp öyle aman ATI nin bir model yükseği olsun hava olsun düşüncesiyle değil ; Gerçekten işe yarayacak modelleri seçtim beğenmediysen daha usturuplu bir şekilde dile getirebilir ben şunu şunu tavsiye ederim demen yeterli iyi günler.

tam bir teknoloji çılgını mı görüyorum karşımda ? Arkadaşım bizalışmışız teknolojik cihazları 1-2-3 sene kullanıp kullanıp takasadeğiştirmeye.Benim topladığım bu pc şu an 5 sene götürür,5 sene sonrabir ekran kartı iki de ram al sana 5 sene daha ! Dikkat et intel i7leri satmak için Quad ları küçümsüyor neden Quad lardan alacağını aldızaten! i7 leri satmazsa elindeki paralarda uçacak. İntel ve Windows'unPazarlama Taktiği isimli makalemi okumanı tavsiye ederim...

İsteyen daha yüksek ATI alıyor isteyen daha iyi olan i7 alıyorsa neden insanlara bütün parçaları hazırlanmış bilgisayarı satıyorsun? Sök hepsini parça parça sat, ha tabi öyle kazıklanmıyor insanlar. O yüzden.
Sen beni 1998 de aldığım bilgisayarı görseydin 10 yıl gitmek neymiş görürdün. Hala çalışıyor bilgisayar. Sorun çalışıp çalışmaması, internete girip girmemesi değil. O bilgisayarımın bir RAM i yandı, harddiski bozuldu, kasası değişti vs. Ama anakartı ve işlemcisi aynı. Tahmin et noldu? 2003 ten sonraki Fifa'lar bile oynamıyor. Windows XP ram'i 512 yapmasam hayatta çalışmazdı ve hala takılarak çalışıyor. Windows 98 te ethernet kartı çalışmıyor. Office XP yüklüyorum, hani güncellemeleri hiç çıkmayan artık. Windows 98 için güncellemelerin ne zaman kesildiğinden bahsetmiyorum bile. Bir RAM'im elektrik kesintisinde yandı. Ve 256 yerine 128 olarak çalışıyor. Bunu değiştirsem acaba o RAM den bulabilecek miyim? İşlemcim bozulsa başka kocaman bi P2 bulbilecek miyim? Ekran kartından bahsetmiyorum bile. Ha bi de benim bi 89 dan kalma bilgisayarım daha var, o da hala çalışıyor. Windows 3.1 i ile. Ben 1998 e kadar idare ettim mi peki onla? Teknik olarak hayır, tanıdıklarımın bilgisayarları vs. ile. Şimdi sen söyle bana, 2009 da aldığın bi bilgisayarı 2019 da hala genel performans alarak kullanabilecek misin? Hayır. Büyük ihtimal eski bilgisayarların aksine daha çabuk bozulacak ve tamir yerine değiştirmeyi seçeceksin. Sen 10 sene önceki bilgisayarını kullan. Pazarlama taktiklerini biz de biliyoruz ne olduğunu. Biz de her sene bilgisayar değiştirenlerden değiliz. Ama sen 10 sene dediğinde oha demicek adam yok.

Mesut Yıldırım
08-11-2009, 21:56   |  #48  
Mesut Yıldırım avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

sende oyun canavarı isen ve program üstüne program yüklüyorsan ve tabir-i caiz zırt pırt bunları yapıyorsan 10 milyarlık pc de toplasam 5 sene kullanamazsın benim söylediğim daha usturuplu bir şekilde kullanmak canavar gibi önüne geleni next next yapıp pc yi 5 6 senelik yapmamak yani.10 sene diyorsam 10 sene çünkü ben sileceğim programı yüklemem oyun oynamam kullandığım programlar bellidir.yok ben senin gibi değilim senin gibi biride olamam ki diyorsan 10 sene sözcüğünün hemen yanına ( benim gibi olanlar ) demeliydim belkide...

Mesut Yıldırım
08-11-2009, 21:57   |  #49  
Mesut Yıldırım avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009
Alıntı: piRe_  
Toplama pc'nin  eksisi yoktur, aksine kat kat artısı vardır. Bir araba düşünün, biri özel imalat diğeri fabrika çıkışlı seri imalat. Hangisini tercih ederdiniz ve hangisi daha sağlam ve kalitelidir? Pc işi de bir bakıma buna benzer ama aradaki fark, temeli kimin hangi bilgi birikimine göre inşa ettiğidir. Toplama pc de ayıplı ürün haricinde ortaya çıkabilecek bir arıza, bu temeli inşa edenin eksikliğidir. Yani senin anlayacağın pc toplama işi öyle kahvede ıstakaya taş dizmeye benzemez. Pc toplayacak adam yetkin ve tecrübeli olacak ki sonradan müşterisine mor ekranla çıkmasın. Haliyle 20tl ye format atanlarda yüz olmadığı için astardan kazanıyorlar. Onlar için işçiliğin ve emeğin manası yoktur, pc çalışıyormu tamam! iş bitmiştir. Sinekten ne kadar yağ çıkarırsam kârdır misali.

Ve asıl önemlisi, hazır pc de olabilecek bir sorun karşısında pc nizi belirsiz bir süre satıcıya rehin bırakmak zorundasınız. Ama kendiniz topladığınız bir sistemde sorun karşısında sadece sorunlu parçayı satıcıya götürür gereğinin yapılmasını istersiniz, eğer elinizde yedek parçanız varsa arızalı parça gelene kadar onunla idare edersiniz. Hazır sistem aldığınızda boynunuza tasmayı bir kez geçirdiniz mi sonrasında yandım anam diye bağırır, efendim casper kötü! diye haykırırsınız. Aslında casper kötü değildir, sonuçta adamlar ticaret yapıyorlar. Ve çok iyi biliyorlar ki deveye diken insana çiçek! sunan hep yaranır ve daha çok kazanır.

Uzun lafın kısası;
Hazır aldığınız sistemler de nihayetinde toplamadır. Kasaya yapıştırılan etiket ve içindeki silikon sizin için önemliyse paranızla rezil olmaya devam edebilirsiniz. Kasaptan pc alıp markete format attırıyorsanız şikayet etmeye hakkınız yok. Herkes işini yapsın!!

Mustafa Akın
09-11-2009, 09:14   |  #50  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,236 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006
Alıntı: mesutyldrm  
sende oyun canavarı isen ve program üstüne program yüklüyorsan ve tabir-i caiz zırt pırt bunları yapıyorsan 10 milyarlık pc de toplasam 5 sene kullanamazsın benim söylediğim daha usturuplu bir şekilde kullanmak canavar gibi önüne geleni next next yapıp pc yi 5 6 senelik yapmamak yani.10 sene diyorsam 10 sene çünkü ben sileceğim programı yüklemem oyun oynamam kullandığım programlar bellidir.yok ben senin gibi değilim senin gibi biride olamam ki diyorsan 10 sene sözcüğünün hemen yanına ( benim gibi olanlar ) demeliydim belkide...
Bilgisayara istediğimi yüklemeyeceksem, işi bitince silmeyeceksem, oyun canavarlığı ile alakası yok bu işin, her şeyi next next yapınca pc 5 6 senelik olmuyor. Sen yazımı okumadın sanırım, benim 89 dan ve 98 den kalma iki bilgisayarım var, ve ben bir sürü şey yükledim onlara. Ve hala çalışıyorlar. Her şeyi next next yaptım diye bozulmuş mu? Hayır. Ama şu an işimi görebilirler mi? Hayır. Peki hiç birşey yüklemeseydim, bilgisayarı açıp internette biraz dolaşsaydım, şu an işimi görecek miydi?
Kusura bakma ama senin o belirttiğin bilgisayarı o paraya kimseye sattırmam ben. Kimseyi kazıklayamazsın burda. 1.5 - 2 yıllık parçaları satıyorsun, 320 gb çık disk koyuyorsun, sanki çok pahalıymış gibi harddiskler, ekran satıyorsun alması en kolay olan parçayı, RAM'ler o kadar ucuz olmasına rağmen 2 gb çık ddr2 ram koyuyorsun. Sen 5 sene sonra o anakartla uyumlu olcak güncel bi ekran kartı bul, hiç sorun çıkarmayacak, görürüm ben seni. Bi kere 5 sene sonra yazmamışsın ama güç kaynağı çok fazla performans kaybedecek.