Toplama mı Mağazadan mı ?
Merhaba Sevgili arkadaşlarım ilk sayımızda hepimiz heyecanlıyız, mutluyuz. Bilişim üzerine olan yazılarımı zevkle okumanız, yararlı olması dileğiyle sözlerime başlıyorum…
Yeni yeni işlemciler, anakartlar, ekran kartları donanımlar ve yazılımlar çıkmakta…Intel i5 ve i7 işlemcilerini çıkardı bile…ATI ve NVIDIA yarışıyor sanki model model…Yeni bir bilgisayar almak isteyen birisinin kafasının karışması doğal elbet…Sizlere çoğu insan tarafından beğenilmiş,ekran kartların ve transistor sayısı,fiyat,performans gibi değerlendirmelere tabi tutulmuş işlemcilerin arasından en iyilerini cebinizi de düşünerek bir bilgisayar topladım parçaları neden özellikle seçtiğimi tek tek açıklayacağım…
+ Intel Core2 Quad Q8300 İşlemci
(Bu işlemci piyasadaki alt, normal, üst sınıf işlemciler arasından test ile seçilmiştir.)
+ GIGABYTE EP45 DS3R Anakart
(Bu modeli seçmemdeki neden DDR2 RAMlerin yanı sıra DDR3 RAM’leri destekliyor olması… Toplam 4 RAM slot girişi var 2 tanesi DDR2 2 tanesi DDR3…8 adet USB girişi arka girişte bulunmakta ön giriş ile ( Kasadan kasaya fark gösterebilir) 10 adet USB girişi bulunmakta...Energy Saver özelliği ise işlemcinin çalışmasına göre bilgisayara voltaj gönderim ayarı…böylelikle enerji tasarrufu sağlanıyor…)
+ ATI Rodeon 512 MB HD3650 GDDR4 Ekran Kartı
(HD kalitesi ve G ( Grafik ) DDR4 birleşince mükemmel sonuçlar elde edeceksiniz. Bir bilişim dergisinin de testlerinden geçmiş ayın ürünü seçilmiştir. Ürünün 512 MB olmasını önemsemeyeceksiniz, çünkü GDDR4 ile performans kat kat kat fazla bile… )
+ KINGSTON 2 GB DDR2 RAM
( Cebinizi düşüneceğim demiştim ancak buradan kısabildim =) )
+ 20 inch Samsung 2053NW LCD Ekran
( Hem büyük ekran hem ucuz hem kaliteli görüntü…)
+ Orta sınıfın bir üst modeli iyi soğutan bir kasa…
+ 320 GB SAMSUNG HDD
+ Microsoft Klavye Mouse
( Kablolu almanızı tavsiye ederim…USB girişli olması daha iyi çünkü USB diğer girişlere nazaran daha hızlı…)
+ DVD RW
( Markasına lütfen özen gösterin…Fiyatlarda uçurum yok zaten…)
+ Herhangi bir çift hoparlör =)
Böyle bir bilgisayarı gerektiği gibi kurallara uygun şekilde kullanırsanız 10 sene boyunca sizinle arkadaş olabilir…RAM slotlarınızı yıllara oranla doldurabilir,5 sene sonra ekran kartınızı değiştirebilir veya yeni parçalar ekleyebilirsiniz.Toplamanın güzel yanıda bu zaten…Yukarıda saydığım parçaların uyum sorunu kesinlikle yoktur…)
Fiyatı ise ; sadece 1600 TL Mağazadan ( Neredeyse aynı özelliklere sahip bilgisayarı ) oyun canavarı adı ile 2500$’a satıldığını biliyorum…)
MESUT YILDIRIM
Soru,görüş ve önerileriniz için; [email=yldrmesut@gmail.com]yldrmesut@gmail.com[/email]