TTnet'e Gönderdiğim şikayet Maili

H@ckerCesur
19-08-2009, 09:21   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

Bakalım bu mesajımla ilgilenecekler mi...

Tüm sitelerde, internet kullanılan heryerde küfür yiyor ttnet. Hiç mi duymuyorsunuz bunları. Dünyadaki en yavaş ve en pahalı interneti kullanmamız sizin için hiç mi önemli değil. Ben şahsen bıktım tüm bunlardan. Ya adam gibi hizmet verin. Ya da çekilin bu ortamdan. Hele şu internet bağlantısı için telefon baglantısının şart koşulması heryerde ortaklaşa internet kullanılmasına neden oluyor. Sonra da herkes tek internet kullansın diyorsunuz. Bence kusuru kendinizde arayın. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın. Sizi savunmam da işe yaramadı. Türkiyenin en büyük teknoloji sitesindeki blogumda her ne kadar sizi savunsam da herkes zıt görüşte ve HAKLILAR. Konuya şu linkten göz atmanızı ve yorumları da okumanızı tavsiye ediyorum. https://www.chip.com.tr/blog/hack ... -ttnet-in_2628.html

Herneyse laf o kadar uzun ki. Kısaca özetlemek istiyorum. Sadece benim degil tüm türkiyenin ortak sorunları şunlar:

1)- internet hızları çok yavaş.

2)- Fiyatlar çok yüksek özellikle dar gelirli bir ülkeye göre.

3)- Telefon zorunluluğu olması.

4)- Tecrübesiz ttnet personelleri.

En basitinden 1 internet hattı bağlarken başka birinin hattını kesmeleri. Ya da teknik yönden bilgisiz olmaları.

Bu şikayetime mutlaka bir cevap istiyorum. Sonuçta ben de ttnet kullanıcısıyım. Her ne kadar hat kardeşimin üzerine olsa da parasını ben ödüyorum. Rezilliğini de ben çekiyorum. ayda 60 tl veriyorum 1 mbite tel + adsl. Bu para benim için yüksek bir miktar, bu hız da benim için yetersiz bir hız.

Msn listemdeki bir arkadaşımın nickini aynen yazıyorum. "Googleye giriş 10 saniye, youtubeden 6 dakikalık bir videoyu izlemek 23 dakika. TTNET'in 1 saniyede yediği küfür, pahabiçilemez."

Neden kendinize laf söyletiyorsunuz ki. Kazandığınız paranın bir kısmını altyapıya ayırsanız çözülecek sorunlar bunlar.

Mutlaka cevap bekliyorum. Mail adresim. Reel adresim. telefon numaram herşeyim ortada. Eğer yanlış birşey dediysem de yanlışımı düzeltin.

İyi çalışmalar.

Pek önemseyeceklerini sanmıyorum ama bir umut yazıp gönderdim işte.

EDİT:

8 gün sonra yani bugün yani 27 agustosta ceap maili geldi arkadaşlar.
Sayın Cesur Gürsel,

TTNET A.Ş. olarak hizmetlerimizi her alanda daha iyi seviyelere getirmek için çalışmalarımız devam etmektedir.

Göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür eder, her türlü öneri ve düşüncenizi bizimle paylaşmanızı dileriz.

Saygılarımızla,
TTNET A.Ş.

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 27 Ağustos 2009 09:31
Ozan Can
19-08-2009, 10:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
913 mesaj

arkdaşım süper birşey yapmışsın aynı maili hepimiz gönderelim bakalım akılları başlarına gelsin

PcMaKeR
19-08-2009, 10:37   |  #3  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Cesur boşuna uğraşıyorsun.

Kimse tınlamıyor. TTNET e ciddi rakip çıkmadıkça istersen ttnetin sunucularını çökert gene birşey yapmazlarr...

boşuna uğraşma.

TürkTelekom
19-08-2009, 22:04   |  #4  
Taze Üye
9 mesaj

Her ne kadar ismim ve logomda Türk Telekom ve TTnet yazsa da cevaplarım şahsıma aittir. Kurumumu bağlayıcı nitelik taşımaz.
  H@ckerCesur adlı arkadaş TTnet sana mutlaka bir cevap verecektir. Beklemeni tavsiye ederim. Özellikle internet üzerinden gönderilen maillere mutlaka cevap veriliyor.
  Türk Telekom çalışanı olarak sana şahsi görüşümü aktarayım. Seni daha önceki yazılarından tanıyorum. Söylediğin doğrularda var yanlışlarda. Söz sırası şimdi bizde müsadenle kullanıyorum.
  İnternet hızları çok yavaş diyorsun. Dial-up lı günleri çabuk unutmuşsun. ADSL' in ilk zamanlarında Türk Telekom tek taraflı olarak kendiliğinden hızları 128 Kb den 1MB ye kadar arttırdı. Artık doyum sınırına yaklaşıldı. Bundan sonra artışlar daha yavaş olacak. Ama yakın zamanda ki en düşük hızın 4 MB olmasını bekliyorum. Altyapı senin tahmin ettiğin gibi yatırımsız bırakılmıyor. Fakat müşteri tarafı daha sonucu alamadı. Sokağa çık etrafına bak Outdoor DSLAM lar kuruluyor. Bunlar tamamen fiberoptik kabloya dayalı. Tamamlandığı vakit sen internetten de IP TV' den de istediğin sonucu alacaksın.
  Fiyatlar dediğin gibi biraz pahalı daha makul olabilir. Bunda haklısın ama 3G fiyatlarını da gördün. İnternet hizmeti sunmak o kadar da kolay ve ucuz değil. Bize de 4 MB sınırsız tarifeyi xx fiyattan veriyorlar. Herşeyin bir bedeli var kullanmak istiyorsan ödeyeceksin. Yakın zamanda fiyatlarda değişiklik olacağınıda sanmıyorum.
  BTK'nın da vermiş olduğu karar var zaten yalın ADSL üzerine. Şuan bile sabit telefon olmadan ADSL kullanabilirsin. Fakat sana sunulan bu hattın (telefon kullanmasan bile) Türk Telekoma bir maliyeti(bakım-onarım) var. Bunu da birileri karşılamak zorunda. Bizlerden alınan sabit ücret bu maliyetin sonucudur. Bende sabit telefonumu kullanmıyorum fakat ücretini ödüyorum.
  Ama personelime laf söyletmem. Sabahın sekizinden akşamın altısına kadar gerek içerde gerek sahada sizler için ter döken bu insanlarda bu vatanın evladı. Hepsi de işlerini dört dörtlük yapma gayreti içindeler. Şu anda Türk Telekom bir değişim süreci içinde. Kamudan kalan personel ayrılıyor. Yerlerine sizin gibi genç ve dinamik insanlar alınıyor. Sancılı geçen bu dönemden sonra hizmet kalitesinde değişimler olacak. Fakat zaman alacağı aşikar.
  Son söz H@ckerCesur biraz daha sabretmen gerekecek...

Feel Good
19-08-2009, 22:09   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
Alıntı: pcword  
Ha?TürkTelekom adlı üye sırf bu yazıdan sebebmi üye oldunuz bu arada hoşgeldiniz tabi:
Öyle bir şey olsaydı, kayıt tarihinde 4 Mayıs 2009 yazmazdı =)

OnlyMann
19-08-2009, 22:15   |  #6  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

öncelikle sana katılıyorum. H@ckerCesur arkadaşım mesajınıza cevap verildiğinde bizlerle paylaşırsanız kısmen de olsa bizlerde TT nin bu konudaki fikriniz öğrenmiş oluruz. Ama cevap verileceğini doğrusu düşünmüyorum. nedeni takmayacaklar.  Belki bilgi edinme üzerinden soru şeklinde göndermek gerekirdi kanun gereği 15 gün içinde cevap verme zorunluluğu var çünkü. 

Ayrıca TürkTelekom arkadaşım haklısın kullanılmayan telefon için boş yere 30 TL aylık ödemek hizmeti almak için gerekli tamam BTK karar verdi ama TT buna itiraz etti ve muhtemelen sonucunun çıkması da önümüzdeki bir kaç yıla çıkar. 3G ile kıyaslıyorsunuz ama belki ilk aşaması olmasından dolayı fiyatları uygun ama en azından yer bağımlılığı yok diye düşünüyorum. kısacası ev telefonunu hiç kullanmadığım halde her ay ödemesini yapıyorum ve taahhüt edilen hızı da hiç bir zaman yakalamış değilim. yani hocam siz TT biliyorsunuz ama bizde biliyoruz anlayacağınız. kimi zaman çıkan sorunlarla nasıl ilgilenildiği konusunu da artık size bırakıyorum.

Bütün bunlara rağmen özelleştirme (lisans olayı internetin özel firmalara verilmesi) gecikmedi mi sizce de? bu yapılmış olsaydı şimdiye kadar hem alt yapı hem de internet hızlarının ve fiyatlarının nasıl olacağını varın siz düşünün. madem o kadar ödüyoruz karşılığını beklemek gibi bir hakkımızın da olduğunu da bilmelisiniz.

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 19 Ağustos 2009 22:18
PcMaKeR
19-08-2009, 22:22   |  #7  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: pcword  
Ha?TürkTelekom adlı üye sırf bu yazıdan sebebmi üye oldunuz bu arada hoşgeldiniz tabi:

Mesaj sayısınada mı bakmadın :P

yargısız infaz :P:P

eolos
19-08-2009, 22:32   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

işine gelmeyeceği için cevap vereceklerini zannetmiyorum. ayrıca cevap verseler bile bu mesajdan tatmin olacağını zannetmiyorum

Mustafa Deniz
19-08-2009, 23:10   |  #9  
Mustafa Deniz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
752 mesaj
Alıntı: TürkTelekom  
  1-  İnternet hızları çok yavaş diyorsun. Dial-up lı günleri çabuk unutmuşsun. ADSL' in ilk zamanlarında Türk Telekom tek taraflı olarak kendiliğinden hızları 128 Kb den 1MB ye kadar arttırdı. Artık doyum sınırına yaklaşıldı. Bundan sonra artışlar daha yavaş olacak. Ama yakın zamanda ki en düşük hızın 4 MB olmasını bekliyorum. Altyapı senin tahmin ettiğin gibi yatırımsız bırakılmıyor. Fakat müşteri tarafı daha sonucu alamadı. Sokağa çık etrafına bak Outdoor DSLAM lar kuruluyor. Bunlar tamamen fiberoptik kabloya dayalı. Tamamlandığı vakit sen internetten de IP TV' den de istediğin sonucu alacaksın.

2-  Fiyatlar dediğin gibi biraz pahalı daha makul olabilir. Bunda haklısın ama 3G fiyatlarını da gördün. İnternet hizmeti sunmak o kadar da kolay ve ucuz değil. Bize de 4 MB sınırsız tarifeyi xx fiyattan veriyorlar. Herşeyin bir bedeli var kullanmak istiyorsan ödeyeceksin. Yakın zamanda fiyatlarda değişiklik olacağınıda sanmıyorum.
3-  BTK'nın da vermiş olduğu karar var zaten yalın ADSL üzerine. Şuan bile sabit telefon olmadan ADSL kullanabilirsin. Fakat sana sunulan bu hattın (telefon kullanmasan bile) Türk Telekoma bir maliyeti(bakım-onarım) var. Bunu da birileri karşılamak zorunda. Bizlerden alınan sabit ücret bu maliyetin sonucudur. Bende sabit telefonumu kullanmıyorum fakat ücretini ödüyorum.
 4- Ama personelime laf söyletmem. Sabahın sekizinden akşamın altısına kadar gerek içerde gerek sahada sizler için ter döken bu insanlarda bu vatanın evladı. Hepsi de işlerini dört dörtlük yapma gayreti içindeler. Şu anda Türk Telekom bir değişim süreci içinde. Kamudan kalan personel ayrılıyor. Yerlerine sizin gibi genç ve dinamik insanlar alınıyor. Sancılı geçen bu dönemden sonra hizmet kalitesinde değişimler olacak. Fakat zaman alacağı aşikar.

Alıntıyı maddeler böldüm ve maddeler halinde cevap yazmak istiyorum:
1-Dial-up lı günleri unutmadık TTnet ta o zamanlardan beri en pahalı internet hizmeti vermeye devam ediyor. siz geçmişi örnek almayın güncel ve global konularla ilgilenin lütfen, şöyle gelişmekte olan ülkelere bi bakın hangisi internet hizmetlerine bu kadar çok bedel ödüyor?

2-Siz adsl ile 3G'yi ayırt edemiyorsunuz galiba, 3G ile hemen hemen her yerde internete bağlanılıyor ve bağlantı hızı 7Mbps civarında. Oysa Adsl Net paketlerde bırakın 8Mbps'i 1Mbps ile zor bağlanıyoruz. TTneti aradığımızda ise hep tek taraflı suçlama ile karşılaşıyoruz ,hep aynı mazeret ya santral uzak yada Dsl hattınızda problem var deniliyor(Bana değil genel olarak söylüyorum).
Aramızda bir çok üye TTnet Net paket kullanmaktadır soruyorum hanginiz bağlantı hızından memnun?

3-Sabit telefon hattı olmadan ADSL kullanamıyoruz. Sabit telefon olmadığı halde boşu boşuna 12Tl sabit hat ücreti ödeniyor. Türk Telekoma bir maliyeti(bakım-onarım) var bunun sonucu olarak o ücret tahsis ediliyor demişsin, ama Ben niye bakım yapıldığını görmüyorum? Hadi Bakımı geçtik onarım için bile gelmiyorlar. Ben 2 ay boyunca 121 arıza servisini aradığımı biliyorum.

4-Hiç kimsenin TTnet personeline laf söylemeye hakkı yoktur. Onlarda geçimini sağlamak için çalışıyorlar,
onların görevleri zaten bi yere kadar. arkadaşların bahsettiği küfürleri personeliniz değil TTnet kurumu ve üst düzey yöneticilere olduğunu düşünüyorum.

Son Düzenleme: Mustafa Deniz ~ 19 Ağustos 2009 23:14
H@ckerCesur
20-08-2009, 09:02   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

TürkTelekom nickli arkadaşımız kendince bir açıklama yapmış. Fakat gördüğüm ve kıyasladığım o ki en pahalı ve en yavaş interneti kullanıyoruz. Ben bakım onarım hiçbirşey görmedim.
ttnet müşteri hizmetini arıyorum. Arıza bildiriyorum. 48 saat içinde geri dönüş yapılacak diyorlar. 3 gün geçiyor ne arayan var ne de soran. Bu mu hizmet ?
Her neyse henüz bir açıklama maili gelmedi. Gelirse de mutlaka paylaşırım.
Ayrıca küfrü ben etmiyorum. Ben bilgisayarcıyım ve mecburen internet kullanmak zorundayım. Fakat küfredenleri hergün görüyorum. Dedim ya bilgisayarcıyım. Müşteri geliyor internete giremiyorum diyor.
Gidip bakıyoruz adsl hattı yok. Ya da internet(ppp) ışıgı yanmıyor. Müşteri hizmetleri modeminiz arızalı deyip baştan savıyorlar. Modemi test ediyorum modem taş gibi. Benim bilgisiz personellerden kastım budur efendim.

iyi çalışmalar dilerim.

PcMaKeR
20-08-2009, 09:09   |  #11  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

pcword o üyenin bütün mesajlarını okudum boşuna uğraşmışsın :::)

history83
21-08-2009, 01:00   |  #12  
Yıllanmış Üye
758 mesaj

benim burda ttnet üyesinin elemanları değiştiriyoruz sözü dikkatimi.acele etmekte fayda var.internete kampanyalı üye oldum sınırlıydı modemli ancak üç ay hediyesi? vardı,bana şubedekiler 3 ay 4 gb ye kadar sınırsız dedi.halbuki tamamen sınırsızmış.2 haftamı çaldılar.sınırsıza nasıl geçeliyor dedim ya şubeden yada internetten dediler ben telefonla yaptım.daha birsürü saçmalık.saymakla bitcek gibi değil.
 ha en son bi telefon ettiler neymiş ayda 2-3 liraya hızımı arttırcaklarmış.kampanya varmış.kampanya ne zaman bitiyor diyorum bilmiyoruz diyor,biterken haber verceniz mi diyorum bilmiyoruz diyor.yazık bunları sormayı unutan vede takip etmeyen kim bilir kaç kişi var.sen geç de biz de sessiz ve hızlı ?neyse.

umut101010
21-08-2009, 14:41   |  #13  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

arkdaşlar boşuna konuşuyoruz burası türkiye ne yaparsak yapalım hiç birşey değişmeyecektir yabancı ülkelerde hizmetin iyi olmasının sebebi devletin halkın arkasında olmasındandır ama burda üst devlet yöneticilerimiz utanmasa tt  ve diğer şirketlerle bir olup halkı kazıklayacak devlet gücünü kullanıp hızı iyileştirin diye baskı yapsa 1 ayda internet çok iyi hala gelir ama dediğim gibi devlet bizden taraf değil

EbRaR ErDeM
21-08-2009, 16:09   |  #14  
Yıllanmış Üye
1,217 mesaj

Helal olsun kardeşim sana.

corpixx
21-08-2009, 18:57   |  #15  
corpixx avatarı
Yıllanmış Üye
210 mesaj

Geçmişe Mazi derler.. Artık olup bitmiş... Sen Şuanki Durumunu Görmelisin...

teşşekürler. HAckerCesur

tolgacanm1
21-08-2009, 22:40   |  #16  
Üye
67 mesaj

umut10 arkadaşımıza katılıyorum kimsenin umrandada deil ki ülke hali herkez ceb doldurmakla meşgul buna devletimizDE DAHİL

emrinh0
22-08-2009, 19:45   |  #17  
Yeni Üye
29 mesaj

daha neyle uğraştığınızın ve uğraştığınız şeylerin doğuracağı sonuçlardan bile haberdar değilsiniz basbas bağırıyorsunuz. dünyadaki ISP'lerin fiyatlarına bakıyosunuz peki kullanım şartlarından haberiniz varmı? aktif olarak torrent trafiğini limitleyen var, torrent trackerına dizi bölümü ekleyip indirenleri fişleyen var, biraz upload yaptığında eve uyarı mektubu yollayan var. ben de fiyat/performans olarak memnun değilim ama hiç değilse youtube'u kapatıp gene de bize açık kapı bırakan, bütün yasakları delecek açıkları olan, torrent trafiğini normal trafikten ayıramayıp 8mbitle nette download şov yaptıran bir ISP. Fiyatları değiştirmeden interneti 8 kat hızlandırmış bir ISP (128K - 1024K) Arada sırada denk gelip gördüğümde yurtdışı çıkışlarını sürekli yükseltmiş bir ISP. Ona buna mektup atalım diye robin hood'luğa soyunacağınıza nerelerden ne kadar hızlı geldiğimizi bi düşünün. eğer aynı hızla ilerleyemezsek o zaman sesinizi çıkarın.

Furkan Okutan
22-08-2009, 20:20   |  #18  
Furkan Okutan avatarı
Yıllanmış Üye
689 mesaj

Eski evimde internetimde arıza vardı telefonla konuşulunca internet kesiliyor ve anca 2 günde geliyordu ttneti aradım modemde sorun vardır dediler modemi değiştirdim inanmayarakta olsa yine aynı sorun zar zor 1 ayda teknik servis geldi dediler biz anlamayız elektrikci gelsin elektrikciye gittik ben anlamam ttnet anlar dedi sonunda bi elektrikci bulduk indi aşağıdaki telefon kutusuna 2 dakikada halletdi işi anlıyabildinizmi:):)

PcMaKeR
22-08-2009, 21:21   |  #19  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: furkanokutan  
Eski evimde internetimde arıza vardı telefonla konuşulunca internet kesiliyor ve anca 2 günde geliyordu ttneti aradım modemde sorun vardır dediler modemi değiştirdim inanmayarakta olsa yine aynı sorun zar zor 1 ayda teknik servis geldi dediler biz anlamayız elektrikci gelsin elektrikciye gittik ben anlamam ttnet anlar dedi sonunda bi elektrikci bulduk indi aşağıdaki telefon kutusuna 2 dakikada halletdi işi anlıyabildinizmi:):)

Benim memlekettekiler gelip evin içindeki kabloya kadar herşeyi yeniliyorlardı. İşine gelmedimi bunlar varya adamı delirtirler.

H@ckerCesur
27-08-2009, 09:28   |  #20  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

Cevap maili daha bugün geldi arkadaşlar. Konuyu unutmuştum nerdeyse. İşte hizmet bu yani.

Sayın Cesur Gürsel,

TTNET A.Ş. olarak hizmetlerimizi her alanda daha iyi seviyelere getirmek için çalışmalarımız devam etmektedir.

Göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür eder, her türlü öneri ve düşüncenizi bizimle paylaşmanızı dileriz.

Saygılarımızla,
TTNET A.Ş.

PcMaKeR
27-08-2009, 10:27   |  #21  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Kahkaha
Başka birşey diyeceklerini sanmıyorum.
Allah bilir hazır şablondur bu sadece mail gönderenin adını soyadını seçip şablona ekle maili yanıtla tuşuna bas postala gibi birşey değilse şaşarım.

OnlyMann
27-08-2009, 12:16   |  #22  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj
Alıntı: H@ckerCesur  
Cevap maili daha bugün geldi arkadaşlar. Konuyu unutmuştum nerdeyse. İşte hizmet bu yani.

Sayın Cesur Gürsel,

Saygılarımızla,
TTNET A.Ş.

<
beklenen yanıt bunun dışında olamazdı ki zaten. paylaşım için teşekkürler.

H@ckerCesur
27-08-2009, 12:41   |  #23  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Kahkaha
Başka birşey diyeceklerini sanmıyorum.
Allah bilir hazır şablondur bu sadece mail gönderenin adını soyadını seçip şablona ekle maili yanıtla tuşuna bas postala gibi birşey değilse şaşarım.
Haklısın PcMaKeR;
kesin hazır şablondur. Benim aklımada o geldi zaten. Kahkaha
Ağlanacak halimize gülüyoruz.

fasterdem
27-08-2009, 12:49   |  #24  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

Cevaba bak ya alay ediyolar bizle vallaha!Arkadaşlar bende bu ttnet ten bıktım usandım.Bi gün iyi bi gün kötü böyle rezillik olmaz!Ben karar kıldım arkadaşlar 3G alıcam.Notebook var nasılsa.Kullandığım hat zaten 4GB.Verdiğim parada evet 50 lirayı buluyor.Turkcell ilk üç ay 19 lira sonrasında ise 39 liraa bu hizmeti veriyor üstelik gene 4GB ve daha hızlı daha ucuz.Evinde kotalı notebook kullanıcılarının bence TTNET ten vazgeçmeleri gerekir.Ancak akılları böyle yerine gelecek.Ve arkadaşlar son bişey daha.Bence bu sorunumuzla ilgili bi fan sitesi kurabilir hep beraber sesimizi daha yüksek bir şekilde duyurabiliriz.Adamlar burasını muz cumhuriyeti sandı sağolsun devlette buna çanak tutup Telekomu sattı işte halimiz bu!Saygılar...

Barış
27-08-2009, 15:03   |  #25  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
1,971 mesaj
Alıntı: FORMAT ZEDE  
bende telekom çalışanıyım şu an ...TTNET PAHALI DİYENLER 3G İLE GÖKDELEN ALSINLAR O ZAMAN...

Dünyanın En pahalı internetimi ucuz ?

Son Düzenleme: Barış ~ 27 Ağustos 2009 15:09