Casper yıllardır Türkiye'nin Prestiji sloganıyla haraket ediyor.
Ancak Casper firması ile ilgili bazı şikayetlerim var.
1. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük bilgisayar üretim tesislerinden birini açtık.
2. Bu cd yanlızca Casper tarafından üretilen Bilgisayarlarla verilir.
Arkadaşlar, Casper ne zamandan beri bilgisayar üretiyor.
Üretiyorsa hangi parçaları üretiyor.
Benim bildiğim işlemciyi dünyada iki firma Intel-AMD üretiyor.
Ekran kartını nVIDIA - AMD/ATI üretiyor.
Harddiski Seagate-Western Digital-Samsung gibi 6-7 firma üretiyor.
Anakartta nitekim aynı.
Peki Casper ne üretiyor. Bilgisayar üretiyoruz diyolar ama bilgisayarı bilgisayar yapan ana bileşenlerden hangisini üretiyor.
Sonra, Açılışımıza özel bilgisayarlarımız şöyle diyolar.
Intel işlemci
Asus anakart
Nvidia Ekran Kartı
OEM Ram
Seagate Harddisk
Pegasus Güç Kayağı
LG DVD/RW
Creative Ses Sistemi
Windows Vista
Bunların içinde Casper'a ait bir parça var mı.
Sadece monitör, klavye, fare ve kasa geriye kalıyor.
Acaba bunları da başkaları üretiyorda üzerine anlaşma gereği CASPER mı yazıyorlar ???
Bu şekilde davranmak insanları aldatmaktır. Bugün birçok insan Casper in bilgisayar ürettiğini düşünüyor.
İnsalnları aldatıyolar ve kimsede sesini çıkarmıyor.
Neden? Bilgisizlikten mi? Acaba?
Yoksa devletin ileri gelen insanları Casperin bilgisayar ürettiğinmi sanıyolar. Olabilir. Nitekim Başbakanımız 1-2 saat Casperin yeni açtığı sözde üretim tesislerinin açılışında konuşma yapıyor.
Sanki devletimize faydası dokunacak bir olay. Üretse amenna. Ama bilgisayar toplamaktan başka bir şey yapmıyor.
Türkiye'nin Prestiji olmasını kim öngördü. Bu sıfatı kullanma hakları var mı? Sizce?
Ayrıca Casper ismi çizgi filimdeki kahramanı yapan kişi üzerine tescil edilmemiş mi? Casper yoksa bu ismi kullanamya hakkı yok mu?
Soruyorum? Merak ettim soruyorum? Öğrenmek istiyorum? Bilgisi olan cevap versin?
Keşke bir bilgisayarı komple üretecek bir firmamız olsa idi de o bizim prestijimiz olsaydı. Mümkün değil demeyin. Biz Türküz istersek yapamayacağımız hiçbir şey yok!
Saygılarımla,