Ubuntu 10.04 Resmi CD Dağımı

Kapalı Hesap (145254)
26-04-2010, 22:00   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 1
82 mesaj

29 Nisan' da çıkması planlanan yeni Ubuntu LTS sürümü, Lucid Lynx  için ücretsiz CD gönderimi hizmeti kapsamında ön istekler alınmaya başladı.

Ubuntu (Gnome ) CD isteğinde bulunmak için;

https://shipit.ubuntu.com/

Kubuntu (KDE ) CD isteğinde bulunmak için;

https://shipit.kubuntu.org/

CD isteği nasıl yapılır bilmiyorsanız Tıklayın.
Not 1: Ubuntu kararlı sürümünün resmi duyurusu yapıldığı anlarda sunuculardan ve torrent üzerinden Ubuntu' nun hazırladığı dağıtımlar indirilmeye sunulacaktır.

Not 2: Açacağınız tek hesapla ( ya da mevcut hesabınızla) hem Ubuntu hem de Kubuntu sitesinden CD isteyebilirsiniz. Ubuntu ya da Kubuntu CD lerinden 1' er tane hiçbir özel sebep bildirmeden isteyebilirsiniz ama Herhangi birisinden 1 ' den fazla CD isteğinde bulunmak için özel bir sebep bildirmelisiniz.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (145254) ~ 27 Nisan 2010 18:26
ali140
26-04-2010, 22:22   |  #2  
ali140 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
724 mesaj

bilgi için sağol adaş:)

Kal-El
26-04-2010, 22:54   |  #3  
Yıllanmış Üye
816 mesaj

Bu hizmetin tamamen ücretsiz olmasından dolayı, eğer kurulum dosyasını indirme imkanı varsa gereksiz yere CD sipariş etmeyerek duyarlı davranılacağını umuyorum.

ali140
26-04-2010, 23:00   |  #4  
ali140 avatarı
Yıllanmış Üye
724 mesaj

haklısın ama insan elinde orjinal ve baskılı ubuntu cd si olmasını istemiyorda değil hani.
ben linux hayranıyım 10.04 ü 4 gözlle bekliyorum.
10.04 ü yükseltmeyle yükleyecem ama cd sininde elimde bulunmasını sitiyorum oturduğum sempte bir çok kişiye ubuntu kurdum kurmayda devam ediyorum. o yüzden baskılı cd olmasını isityorum

Nicoll
27-04-2010, 13:37   |  #5  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Xubuntu neden vermiyorlar? Üzgün

Kal-El
27-04-2010, 19:55   |  #6  
Yıllanmış Üye
816 mesaj
Alıntı: ali140  
haklısın ama insan elinde orjinal ve baskılı ubuntu cd si olmasını istemiyorda değil hani.
ben linux hayranıyım 10.04 ü 4 gözlle bekliyorum.
10.04 ü yükseltmeyle yükleyecem ama cd sininde elimde bulunmasını sitiyorum oturduğum sempte bir çok kişiye ubuntu kurdum kurmayda devam ediyorum. o yüzden baskılı cd olmasını
Baskılı CD'nin ne farkı var ki? Kendin bi CD yazdırırsın üstüne de Ubuntu sticker'ı yapıştırırsın olur biter. Bütün bu dağıtımların Canonical'a müthiş bir maliyet getirdiğinin farkındasınız sanırım?

ali140
27-04-2010, 21:24   |  #7  
ali140 avatarı
Yıllanmış Üye
724 mesaj

sizde aşırı tepki verdiğinizin farkındasınız umarım.
hem ne alaka ben neden üzerine ubuntu falan yazdırayım hem orjinal cd  çizilse bile dvd okuyabiliyor.
kaç defa başıma geldi yazdırıyorum hop 2 gün sonra dvd rom okuyamıyor ufacık çizikler yüzünden.
ayrıca maliyeti falan beni ilgilendirmez bu hizmeti verdiklerine göre maliyetinede kanlanıyorlardır.kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez hesabı.

Kal-El
27-04-2010, 21:39   |  #8  
Yıllanmış Üye
816 mesaj
sizde aşırı tepki verdiğinizin farkındasınız umarım.
hem ne alaka ben neden üzerine ubuntu falan yazdırayım hem orjinal cd  çizilse bile dvd okuyabiliyor.
kaç defa başıma geldi yazdırıyorum hop 2 gün sonra dvd rom okuyamıyor ufacık çizikler yüzünden.
ayrıca maliyeti falan beni ilgilendirmez bu hizmeti verdiklerine göre maliyetinede kanlanıyorlardır.kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez hesabı.
Sanırım Linux'a yabancısınız? Ubuntu ve Canonical hakkında da pek bir şey bilmiyor gibi konuştunuz. "Maliyeti beni ilgilendirmez" mantalitesi çok kötü. Adamlar hiçbir kar amacı gütmeden bu projeye destek oluyorlar. Gelirleri belli. Kaz gelen bir yerleri yok. Dünya'nın her yerine sırf sizin gibi "Maliyeti beni ilgilendirmez, ben orijinal CD isterim" diyenler için CD dağıttıklarını düşünün. İnternet bağlantısı kısıtlı olanlar veya ulaşamayanlar için CD dağıtımı amacına uygundur ancak sizin yaptığınız hiç doğru bir davranış değil. CD dağıtımlarında önceliği projeye katkıda bulunanlar ve daha evvelden çok fazla CD istetmemiş olanlar alıyor. Siz Ubuntu'ya herhangi bir katkıda bulundunuz mu peki?

Boracalin
27-04-2010, 22:06   |  #9  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj

Valla ben Mint 9'u bekliyorum... :)

ali140
27-04-2010, 23:22   |  #10  
ali140 avatarı
Yıllanmış Üye
724 mesaj
Alıntı: Kal-El  
Sanırım Linux'a yabancısınız? Ubuntu ve Canonical hakkında da pek bir şey bilmiyor gibi konuştunuz. "Maliyeti beni ilgilendirmez" mantalitesi çok kötü. Adamlar hiçbir kar amacı gütmeden bu projeye destek oluyorlar. Gelirleri belli. Kaz gelen bir yerleri yok. Dünya'nın her yerine sırf sizin gibi "Maliyeti beni ilgilendirmez, ben orijinal CD isterim" diyenler için CD dağıttıklarını düşünün. İnternet bağlantısı kısıtlı olanlar veya ulaşamayanlar için CD dağıtımı amacına uygundur ancak sizin yaptığınız hiç doğru bir davranış değil. CD dağıtımlarında önceliği projeye katkıda bulunanlar ve daha evvelden çok fazla CD istetmemiş olanlar alıyor. Siz Ubuntu'ya herhangi bir katkıda bulundunuz mu peki?
neticede bende kotalı net kullanan kişilere yüklüyorum ve bunu tek cd ile yapıyorum peki bu mantıklı değilmi.
ve bunu yaparkende elimde saglam ve guveneceğim bi cd olmasını isityorum çünkü adamın evine gidip dvd rom un kurulumun ortasında cd i okumaması kadar kötü birşey yok inanın.
linux a yabancı falanda değilim yıllardır kullanıyorum olsam olsam işleri nasıl yürüttüklerine yabancı olurm orası hakkattende beni ilgilendirmez sonuçta kullanışlı saglam bi sistem yapıyorlar vede seviyorum beni burası ilgilendirir.(nitekim olsarda bunu isityorlar) programcı olsaydım kıyısından köşesinden elbette bende yardımcı olurdum.
bende kendi çapımda insanlara ubuntu yu yada linux u sevdiriyorum.

Son Düzenleme: ali140 ~ 27 Nisan 2010 23:39
ali140
27-04-2010, 23:30   |  #11  
ali140 avatarı
Yıllanmış Üye
724 mesaj
Alıntı: Boracalin  
Valla ben Mint 9'u bekliyorum... :)
ubuntunun derlenmiş hali:)

Kal-El
27-04-2010, 23:59   |  #12  
Yıllanmış Üye
816 mesaj
neticede bende kotalı net kullanan kişilere yüklüyorum ve bunu tek cd ile yapıyorum peki bu mantıklı değilmi.
ve bunu yaparkende elimde saglam ve guveneceğim bi cd olmasını isityorum çünkü adamın evine gidip dvd rom un kurulumun ortasında cd i okumaması kadar kötü birşey yok inanın.
linux a yabancı falanda değilim yıllardır kullanıyorum olsam olsam işleri nasıl yürüttüklerine yabancı olurm orası hakkattende beni ilgilendirmez sonuçta kullanışlı saglam bi sistem yapıyorlar vede seviyorum beni burası ilgilendirir.(nitekim olsarda bunu isityorlar) programcı olsaydım kıyısından köşesinden elbette bende yardımcı olurdum.
bende kendi çapımda insanlara ubuntu yu yada linux u sevdiriyorum.
Ubuntu'nun yayılmasına yardımcı olmanız çok güzel bir şey. Benim demek istediğim "Maliyeti beni ilgilendirmez, bana CDmi göndersinler" şeklindeki "Hep bana hep bana" düşünce yapısı. Dediğinize göre siz de bir şekilde projeye destek oluyorsunuz. Önceki yazdıklarım doğrudan sizi hedef alır gibi oldu, kusura bakmayın.

Son Düzenleme: Kal-El ~ 28 Nisan 2010 00:00
Boracalin
28-04-2010, 00:56   |  #13  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
1,591 mesaj
ubuntunun derlenmiş hali:)
Boşver daha tatlı ama... :)) Birde dikkat et bağımlılık yapabiliyor Mint... Ben Mint 6 ile başladım bak 8 geldi 9 yolda :D

ali140
28-04-2010, 19:54   |  #14  
ali140 avatarı
Yıllanmış Üye
724 mesaj
Ubuntu'nun yayılmasına yardımcı olmanız çok güzel bir şey. Benim demek istediğim "Maliyeti beni ilgilendirmez, bana CDmi göndersinler" şeklindeki "Hep bana hep bana" düşünce yapısı. Dediğinize göre siz de bir şekilde projeye destek oluyorsunuz. Önceki yazdıklarım doğrudan sizi hedef alır gibi oldu, kusura bakmayın.
yok dostum önemli değil netice insanız önemli olan dozajı aşmadan tartışarak sorunlarımızı çözmek biribirimizi anlamak.

Son Düzenleme: ali140 ~ 28 Nisan 2010 19:55
ali140
28-04-2010, 20:07   |  #15  
ali140 avatarı
Yıllanmış Üye
724 mesaj
Boşver daha tatlı ama... :)) Birde dikkat et bağımlılık yapabiliyor Mint... Ben Mint 6 ile başladım bak 8 geldi 9 yolda :
hehe ben kurdum ubuntuyla arasında cok fark göremedim geri ubuntuya döndüm sonra pardus, open suse derken gene kendimi ubuntuda buldum :).
şu an gnome kullanıyorum hep senin yünden o güzelim masa üstlerini koymasaydın ne vardı sanki:)
bak benimkine üsteki dock u hatırlaycaksın:)

Mustafa Can
28-04-2010, 20:18   |  #16  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj
Katılıyorum ama şu fark var ben kendim için 1 tane cd istedim (1 ubuntu) ama bunu 100 yapanlar var 1000 ubuntu cd si istemişti arkadaşım sebebi de arkaşlarına cd dağıtacak(mış) eminim ki gelseydi o dağıtma işlemi asla ve alsa olmayacaktı ama ben sadece kendim için 1 cd istiyorum ve ubuntu kullanmayı seviyorum ve orjinal cd mi kullanmak istiyorum hep bana hep bana yapmıyorum hep bana desem 1000 cd sipariş ederdim inandırıcı bir yazıda hazırladın mı tamamdır oysa ben 1 tane istiyorum çok mu istediğim Gülümseme

gsezen
29-04-2010, 15:19   |  #17  
Taze Üye
12 mesaj
Eğer projeye destek olmak istiyorsanız şunu yapabilirsiniz:

Bir arkadaşımız internetten iso dosyasını indirip cd veya dvd ye yazarak ubuntu kullanmak isteyen arkadaşlara göndersin?
CD ücreti ve kargolama ücreti bu işi gönüllü olarak yapacak arkadaşa ait olucak.

Bişi sormak istiyorum kaç kişi orjinal windows cd si alıp kurulum yapıyor. Kimse kimseyi kandırmasın bir çoğumuz paralı olduğu için ya netten yada sağdan soldan kırık işletim sistemi kullanıyoruz.

Bilindiği gibi Linux dağıtımları gönüllülük esasına dayandığı için herhangi bir para talebinde bulunulmadan yapılıyor bu işler.

Zaten sorun bedava olduğu için herkes orjinal ürün cd si istiyor. Paralı olsaydı bir çoğumuz istemezdik.

Biraz duyarlı olalım istiyorum. Eğer gerçekten ihtiyacınız yok ise gereksiz yere sırf gösteriş olsun diye talepte bulunmayalım.

gsezen
29-04-2010, 15:25   |  #18  
Taze Üye
12 mesaj

Bu arada yeni sürüm için bu gün çıkacak diyolar bakalım ne zaman yayınlanacak merakla bekliyorum. Çünkü RC sürümlerde bazen istenmeyen problemler çıkabiliyor.

Boracalin
30-04-2010, 00:36   |  #19  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
1,591 mesaj
hehe ben kurdum ubuntuyla arasında cok fark göremedim geri ubuntuya döndüm sonra pardus, open suse derken gene kendimi ubuntuda buldum :).
şu an gnome kullanıyorum hep senin yünden o güzelim masa üstlerini koymasaydın ne vardı sanki:)
bak benimkine üsteki dock u hatırlaycaksın:)
Vaay duvar kağıdını tuttum , bir yerlere upload edip link verebilir misin.. ?
Gnome iyidir iyi... Tema zenginliği için Emerald tavsiye olunur... Dock'u hatırlamam mı :) bir yerlerden tanıyacak gibiyim :D

gsezen
30-04-2010, 01:16   |  #20  
Taze Üye
12 mesaj

Ubuntu lynx 10.0.4 kararlı sürümü yayınlandı. İndirmek isteyenlere duyrulur.
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

Son Düzenleme: gsezen ~ 30 Nisan 2010 01:16
Kapalı Hesap (145254)
30-04-2010, 18:52   |  #21  
OP Kapalı Hesap
82 mesaj

Arkadaşlar Ubuntu'nun resmi internet sitesinde dağıtımların 7 Mayıs 2010 günü başlayacağı yazıyor.

İlgilenenlere duyurulur... Onay

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (145254) ~ 30 Nisan 2010 18:53
ali140
30-04-2010, 21:59   |  #22  
ali140 avatarı
Yıllanmış Üye
724 mesaj
Vaay duvar kağıdını tuttum , bir yerlere upload edip link verebilir misin.. ?
Gnome iyidir iyi... Tema zenginliği için Emerald tavsiye olunur... Dock'u hatırlamam mı :) bir yerlerden tanıyacak gibiyim :
buryur kardeşim 
http://rapidshare.com/files/382036909/Firefox_wallpaper.png.html
bu arada şu anda ubuntu 10.04 e yükseltme yapıyorum:)
ve bitti buyrun bi kaç resim:)

Son Düzenleme: ali140 ~ 30 Nisan 2010 23:19
Kapalı Hesap (145254)
04-05-2010, 20:10   |  #23  
OP Kapalı Hesap
82 mesaj

Benim 26.04.2010 tarihinde yaptığım siparişler 03.05.2010 tarihide onaylanış ve kargoya gönderilmiş.
Geldiği gün Ubuntu 10.04 sürümünü kurup tekrar yazacağım. Ağzı kulaklarına varıyor

ali140
05-05-2010, 19:46   |  #24  
ali140 avatarı
Yıllanmış Üye
724 mesaj

be sipariş veremiyorum üyelik kabul etmiyor hangi şifreyi girersem gireyim kabul etmiyor

Kapalı Hesap (145254)
05-05-2010, 20:34   |  #25  
OP Kapalı Hesap
82 mesaj
be sipariş veremiyorum üyelik kabul etmiyor hangi şifreyi girersem gireyim kabul
Parola girerken bir tane büyük harf gerekiyor.Önceden böyle bir sınırlama yoktu.Ne gerek varsa? Ağzı kulaklarına varıyor