Ubuntu 10.10 x64 sürümünü kullanmakta olduğum Win7'nin yanına kurayım dedim bunun için de disk ayırdım daha önceden 32 bit versiyonunu kurmuştum tıpkı ondaki gibi kurmaya çalışıyorum ama olmuyor arkadaşlar!
Sanırım hata kurulumdan önce başlıyor...
Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi 80.4 bg boş alanım var
ancak o alan içinden 50 Mb yer dahi takas alanı için ayırsam aşağıdaki resimdeki gibi geri kalan kısım kullanılamaz olarak görünüyor..
ben de takas alnı ayırmadan 80.4 gb tamamını ext4 biçiminde "/" dizinine bağlayarak kullanıyorum bu durumda takas alanı kullanmamın daha iyi olabileceğini hatırlatan bir ileti alıyorum ama "çaresizlik işte takas alanı ayıramıyorum ki " diyip devam ediyorum..
ve kurulum sırasında kullnıcı adımı şifremi girip dosyalar kopyalanıyor derken bir noktaya geldiğinde "Hazır" diyip öylece kalıyor...Yani aşağıdaki şekle gelene kadar 10 dakka geldikten sonra 1 saat kadar geçmesine rağmen hala aynı...
yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar..
nasıl bu hatadan kurtulabilirm... ayrıca dvdde bir sorun olduğunu sanmıyorum..
ram gibi donanımsal bi hata da yok.. yani ilk resimdeki disk bölümleme tablosu üzerinde bi hata yaptığımı sanıyorum ...orada takas alanı falan düzenlerken ne yapmam lazım ya da kurulum içinde başka bi yerde mi hata yapıyorum?