Açıkcası karar veremedim.Şimdi kuracam ama artı ve eksilerde kararsız kaldım siz hangisini tavsiye edersiniz?
Ubuntu mu? Pardus mu?
- 1
- 2
Ubuntunun Türkçe çevirisi çok kötü hatta bazı menüler yada seçenekler yarı ingilizce yarı Türkçe gelebiliyor. Onun haricinde hemen hemen bütün uygulamalar pardus deposunda da var. Aslında burada önemli olan işletim sisteminde hangi servisleri yada programları çalıştıracağın bence.
saintxp öneririm diğer yazılımları hiç kullanmadım. :))))Ne bu şimdi?
Ben Pardus kullanıyorum ve gayet memnunum. Ubuntu da çok kaliteli bir Linux dağıtımı. İkisinden birini kur, fazla birşey kaybetmiş sayılmazsın ;)
Bende lapislinux öneririm ila türkçe isteniyorsa.
TuğsanUbuntunun Türkçe çevirisi çok kötü hatta bazı menüler yada seçenekler yarı ingilizce yarı Türkçe gelebiliyor. Onun haricinde hemen hemen bütün uygulamalar pardus deposunda da var. Aslında burada önemli olan işletim sisteminde hangi servisleri yada programları çalıştıracağın bence.Ubuntuyu Türkçe yapmak için dil pakedi indirmeniz lazım. Dil pakedinden sonra ubuntu tamamen Türkçe oluyor.
ben hem ubuntu hemde pardus kullanıyorum ubuntuda türkçe sorunu falan yok yüzde 98 i türkçe çok naidr yerlerde bazı kelimeler türkçeleştirilmemiş onlarda zaten genelllikle bilinen kelimeler!!!bence ikisinide kullan ikisininde güzel yanları var...ubuntunun sitesindeki 8.04.1 için söylüyorum bunları eskiler nasıl bilmiyorum
Anlamadığım bişey var ben 2 sinide kullanmıs ve hala ubuntu kullanarak devam ediyorum. Yani ikisinede hakimim Pardus ve Ubuntu arasında dünyalar kadar fark var tamam destekleyin destek gerekiyor zaten böyle bi uygulamaya ama gerçekleride söyleyin..
Pardus guncel donanımları tanıma oranı Ubuntudan kat kat daha dusuk her sistemde çalışmıyor stabilitesi Ubuntudan daha zayıf. Butun programlar var demişsinizde Ubuntu depolarında kaç 1000 adet program ve Pardusun kaçtane? Bir gözatın dilerseniz ustune firefox sitesine girin ve Pardus için en guncel surumu bi indirmeyi deneyin dilerseniz yada herhangi bir program için? Bunları yapabilicekmisiniz? Ubuntuyla Pardus kıyaslanamaz ve rakip bile olamaz.
Ben Ubuntu derim windowsa gereksinim duyucaksanız eğer virtualbox işinizi görür pardusdan daha stabil olduğunu idda etmiyorum bu bir gerçek.. Şuan pcm de sadece Ubuntu kurulu ve hiçbir sorunum yok... Turkce olayına gelince %98 değil %99 turkcedir. İşletim sistemi sabitleri %100 dur programlardaysa ceviren kişilere bağlı olarak bu türkçeleştirme değişir.
Pardustan öne cıkan bir kaç özelliği sizinle paylaşiyim..
- Sezgisel donanım tanımlama ( Laptoba vs kurarsanız pardus ek uygulamaları tanımaz bunu tanıması için ek paket yuklersiniz Ubuntu toshiba laptopunuzu tanır ve butun özeliklerini kullanırsınız.. ) (butun laptoplar olmasa bile bu özelik güzel bi özelik)
- Paket sorunu cekmezsiniz bir dağıtımın linux versiyonu varsa Ubuntu içinde vardır.
- Aradığınızı kolay bulursunuz snaptic yazmanız yeterli bağımlılıklarıyla kurulumu yapar size çalıştırmak kalır (Bu pardustada böyle ama paket miktarına bakın!!)
- Yeni surum her 6 ayda bir cıkar ve kucuk sorunlar anında kapatılır sizi uzmez..
- Aradığınız herşeyi forumlarda bulursunuz bir sorunda onlarca gonullu bulabilirsiniz turkce bunun artısı ne diceksiniz ingilizce bilen bir kişi bir cok forumda sorununuzu arastırıp size yapmanız gerekelnleri yazabilir..
- Gnome Kde ye gore daha az ram tuketir daha hızlıdır daha basittir ve Kde den eksik bi yanı yoktur Ubuntunun Kde masaustu olan Kubuntu tercihiniz olabilir ama gnome cok daha hızlı ve sistem kaynaklarını tuketmeyen bir masaustudur..
yeter sanırım ..
Bana dil bakımından geliştirilebilir avantaşı çok olan görsellik bakımından zevk veren bi linux arıyorum
kubuntuyu kurdum açılışta cd ile başlattım,kurulumu tamamladı pcyi yeniden başlattığımda 2 seçenek çıkıyor (boot seçimi)xp ve kubuntu (son sürümü)
Kubuntuyu seçtiğim taktirde error diyor.Bende 2 tane hadr disk var
1 tanesi 250gb xp kurulu
2.si 20gb ben 20gb a kurdum.
şimdilik ubuntu :D ama mincat olacak 2 gün sonra(E tabi ben yapıyorum..)
pardus daha iyi onu öneririm ama 2008 yükle öncekiler pek iyi değil
Pardus 2008 mükemmel bir linux dağıtımı.Mandriva ve ubuntuya bile değişmem tabi suse hariç zaten oda paralı ücretsiz olan ise opensuse onunda mandrivadan farkı yok
YasarSPardus 2008 mükemmel bir linux dağıtımı.Mandriva ve ubuntuya bile değişmem tabi suse hariç zaten oda paralı ücretsiz olan ise opensuse onunda mandrivadan farkıPeki ozaman suse linux tanımı içinde yer alırmı paralı ise
pardus 2008de deneyim bari napalım en doğruyu bulana kadar denicez.
batuhanc05Peki ozaman suse linux tanımı içinde yer alırmı paralı iseÜcretli ya da ücretsiz olması Linux olup olmadığına karar vermez. -Suse için konuşmuyorum. hakkında bilgi sahibi değilim-. Mandriva'nın da ücretli sürümleri mevcuttur örneğin.
pardus 2008de deneyim bari napalım en doğruyu bulana kadar denicez.
Ticarete döktükleri an takma isimle ücretsizleri çıkar merak etmeyin. Çünkü kaynaklar meydandadır. Örn. OpenSUSE.
Pardus 2008'den bahsediyorsanız KDE kullanıyor.
kde sorunlu bir masa üstü yöneticimiz. Gnome daha stabildir. malesef ki pardus türkçedir ve gnome masa üstünün pardusta kullanılması neredeyse imkansızdır. Sırf Gnome'nin o benzersiz hatasız performansı ve muazzam görünümler sağlaması için pardus yerine Ubuntu derim..
Vargkde sorunlu bir masa üstü yöneticimiz. Gnome daha stabildir. malesef ki pardus türkçedir ve gnome masa üstünün pardusta kullanılması neredeyse imkansızdır. Sırf Gnome'nin o benzersiz hatasız performansı ve muazzam görünümler sağlaması için pardus yerine Ubuntu derim..GNOME Pardus'a kurulabiliyor fakat Ubuntu'daki kadar kararlı değil ve resmi desteği yok.Google Code 'da Pardus Gnome Project diye aratırsanız karşınıza çıkacaktır.
- 1
- 2