Siz beni yanlış anladınız benim amacım sizi kötülemek deildi
Hocam ben sizin dediklerinizi yapmaya karar verdim şimdi ben bu virüsten nasıl kurtulabilirim lütfen bana yardım edermisiniz?
USB den Virüs bulaştı
Sen benim dediğimi bi dene bence... Güvenli modda açmak en iyi yöntem.
Esete güvenmem... Bulamıyor yada bulduğunu silemiyor...
Combofix en iyi yöntem. Malwarebyteside denedinmi kurtarırsın. Ama önce ilk dediğim yolu denemeni tavsiye ederim.
Sen benim dediğimi bi dene bence... Güvenli modda açmak en iyi yöntem.Hocam
Esete güvenmem... Bulamıyor yada bulduğunu silemiyor...
Combofix en iyi yöntem. Malwarebyteside denedinmi kurtarırsın. Ama önce ilk dediğim yolu denemeni tavsiye ederim.
Kesin birşey kimse söyleyemez. Virüs bu biz yazmadık sonuçta ve yeteneklerini %100 bilemeyiz. Eğer sadece şu senin hafıza kartında varsa ilk mesajda yazdığımı bi dene. Daha garanti bi sonuç olabilir. En olmadı güvenli modda açıp combofix ve malwarebytesi çalıştırmalısın...
Hocam ben sizin kadar anlamıyorum bilgisayardan bana adım adım ne yapmam gerektiğini söylermisinizBu tür uygulamalarda öncelikle sistem güvenlik duvarı kurulumu öncelikle önem taşımaktadır.
Benim esetin şöyle bir arayüzü
Tavsiyelerim şöyle olacaktır.
Temiz bir bilgisayar kurulumu yapıldığını (format atıldığını) düşünelim.
Bu tür zararlı yazılımların kaynağını bloke edebilmek için öncelikle anti malware yazılımı kurulmalıdır.
1 Spybots-sd yazılımını kur. (safer networking) ücretsizdir.
Programı güncelle ve bilgisayarını tara. Sorun bulunmazsa bağışıklama yap.
2 Antivirüs programını kur. (resimde görülen) Tüm tarama ayarlarını maximum seviyeye getir ve bilgisayarını tara. Sonra tarama ayarlarını normal seviyeye getirebilirsin.
3 Bilgisayarını bu şekilde birkaç gün kullan. Gerekli windows güvenlik güncellemelerini yükle.
4 Ccleaner adlı programı kur ve sistem ve kayıt defteri temizliği yap.
Bu durumda bilgisayarın normal şekli ile çalışıyorsa virüslü belleği taktığında antivirüs programın veya spybots anında uyarı verecektir. Alınan bu uyarı doğrultusunda eğer silinebilir bir zararlı yazılım ise zaten antivirüs programın bunu silecektir. Ancak sailty kaçıp saklanabilen bir virüs olduğu için hemen virüs temizlendi sanma birkaç kez kullan ve her seferinde farklı dosyalarda görülen virüsleri temizle. Bir süre sonra belleğin aksütten çıkmış kaşık gibi temizlenecektir. Ancak bazı dosyalarında bozukluk görülmesi normaldir. (virüs etkileri)
Arkadaşım 1 saat önce tam sana cevap yazıcaktım benim net gitti..az önce net geldi ve sana cevabı yazıyorum..
Deep Freeze Standart programı var onu indir aç pc'ye restart at bir yerden senden şifre oluşturmanı istiyecek iyi bir şifre koy..sonra program açıken hafıza kartını tak..combofix ve eset ile hafıza kartını tara içindeki virüsleri temizlesin.PC'ye virüs girdi..eğer herşey tamamsa pc'ye restart at Deep Freeze programı bilgisayarı eski haline getirir yani virüs bilgisayarına girmiş olsa bile o virüs yok oluyor..Deep Freeze programını kapat tekrar restart at hafıza kartını tak herşey tamam artık virüslerden kurtuldun..
Sality zararlısı olduğunu nereden tesbit ettiniz ?. Rüyanızda mı gördünüz ?Ben pek rüya görmem. Ama çok okur çok araştırırım.Arkadaşı bilip bilmeden yanlış yönlendirmeyin. Ezbere iş yapmayın.
Aşağıdaki metinde arkadaşımızın yazdığı virüs etkileri vardır.Arkadaşlar benim hafıza kartımda bir virüs var ve ben bu virüsü nasıl silerim
Yani bilgisayara hafıza kartını takar takmaz , bilgisayardaki virüs programı bloke oluyor
windows görev yöneticisi açılmıyor
bilgisayara bir ağırlık çöküyor
ve sen ne olduğunu anlamadan bilgisayarın elden gidiyorBence siz biraz araştırın ve sailty virüsünün etkilerini öğrenin.
Bakınız google kaynakları...[URL=http://img513.imageshack.us/i/ekrangrntsn.png/][/URL]
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (232316) ~ 04 Mart 2012 16:51
Öncelikle şunu bilmelisiniz; Virüsün sisteme bulaşması an meselesi olup, çok kolaydır. Bir iki programla temizleme ihtimali günümüzde bazı virüsleri az bir ihtimaldir. Bu iş artık bir uzmanlık dalı haline gelmiştir. Dolayısı ile hemen bir iki işlemle temizlenmez. Güvenlik forumlarına bakıldığında, yazdığım net olarak anlaşılabilir. Aksi taktirde, zifiri karanlıkta, elektronik sistemsiz savaş uçağını hedefe göndermeye benzer bu iş.
Hocam ben sizin dediklerinizi yapmaya karar verdim şimdi ben bu virüsten nasıl kurtulabilirim lütfen bana yardım edermisiniz?
Aşağıdaki yazılımlarla sisteminizin bir röngenini çekip bakalım ve ona göre işlem yapalım.
Buradaki işlemi yapın, işaretlere dikkat edin. Sonuçları buraya yapıştırın.
Buradakiişlemi de yapın. Sonuçları buraya yapıştırın.
Kaspersky internet security.
Ben pek rüya görmem. Ama çok okur çok araştırırım.mr yamyam arkadaşım şu an bilgisayarımda sality.NAR virüsü taşıyorum nasıl silcem eset silemiyor yukarda bahsettiğiniz kadar kötü yan etkileri yok ama yinede bu durum hoşuma gitmedi
Aşağıdaki metinde arkadaşımızın yazdığı virüs etkileri vardır.Arkadaşlar benim hafıza kartımda bir virüs var ve ben bu virüsü nasıl silerim
Yani bilgisayara hafıza kartını takar takmaz , bilgisayardaki virüs programı bloke oluyor
windows görev yöneticisi açılmıyor
bilgisayara bir ağırlık çöküyor
ve sen ne olduğunu anlamadan bilgisayarın elden gidiyorBence siz biraz araştırın ve sailty virüsünün etkilerini öğrenin.
Bakınız google kaynakları...[url=http://img513.imageshack.us/i/ekrangrntsn.png/][/url]
Güvenli modda bilgisayarı açıp combofix ile tarama yaptım gitmemiş sizce ne yapmalıyım Sality.NAR virüsü nasıl silinir acele edin pc elden gidiyor !!!
ccc Kınaşlı ccc sana önerim temiz bir pc ye kaspersky rescue cd yi indir bunu cd/dvd/usb den birine yaz ama indirdiğin dosya kalıp dosyası olduğundan eğer cd yada dvd ye yazarsan veri diski olarak değilde kalıp diski olarak yazman gerekiyor. Neyse bunu herhangi bir aygıta yazdıktan sonra aygıtı virüslü pc ne tak sonra biosa gelip boot at yani iso dosyasını hangi aygıta yazdıysan pc yi o aygıtla başlat. Sonra programı bir güncelle sonrada tarama alanına gelip gördüğün bütün yerlere tik at hatta o virüslü hafıza kartınıda pc ye tak onuda tikle sonra bir güzel tarat bulduğu tüm virüsleri silecektir neyse link veriyorum:
Kaspersky rescue disk: http://rescuedisk.kaspersky-labs ... e/kav_rescue_10.iso
USB ye nasıl yazılır: http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208286083
Kullanımı :http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208286084
Buda bir kullanıcı tarafından gösterilen kullanımı: https://www.chip.com.tr/forum/kas ... rtulun_t150388.html
Tabi üstteki sitede usb ye isoyu yazmak için farklı bir proğram kullanmış ama sen ister kasperskynin kendi yazılımını istersen başka yazılımı kullanırsın
Bu arada proğram linux tabanı altında çalışıyor ayrıca kaspersky pc yi tararken sen internetede girebiliyorsun dosya yöneticisine erişebiliryorsun proğram linux tabanlı olduğu için windows altında gizlenen virüsleri linux tabanında yakalayıp silebiliyor Ha bu arada proğramı indireceğin pc de kaspersky varsa ondan indir.
mr yamyam arkadaşım şu an bilgisayarımda sality.NAR virüsü taşıyorum nasıl silcem eset silemiyor yukarda bahsettiğiniz kadar kötü yan etkileri yok ama yinede bu durum hoşuma gitmediSailty NAR hakkında pek araştırma yapmadım. Ancak net tabanlı etkileşim virüsleri için herzaman bahsettiğim spybot-sd programı çok etkilidir. Normal antivirüs programı tek başına etkili olmamaktadır.
Güvenli modda bilgisayarı açıp combofix ile tarama yaptım gitmemiş sizce ne yapmalıyım Sality.NAR virüsü nasıl silinir acele edin pc elden gidiyor !!!
Spybot un veri tabanı her daim güncellenirse yeni çıkan bu tür zararlılara karşı da savunma artacaktır.
Özellikle belirteyim ki sadece antivirüs programları yeterli olmadığı gibi sadece malware yazılımları da etkili olmamaktadır. Ben sistemimde 1 antivirüs bir de malware yazılımı mutlaka bulunduruyorum.
[url=../kisisel/220128/]trucks_one[/url] arkadaşın dediğine katılıyorum en garanti yöntem kolay da.
trurck_one arkadaşım indirdim dediğin programı ama bunu USB ye atsam olmazmı illa cd yemi yazcam bende CD yok DVD var ancak DVD sürücümün dvd yazma yeteneği olduğunu sanmıyorum son olarak bios'u nerden açarım bilgisayarı nasıl USB den başlatırım şimdiden yerdım edecek arkadaşlara teşekküeler
trurck_one arkadaşım indirdim dediğin programı ama bunu USB ye atsam olmazmı illa cd yemi yazcam bende CD yok DVD var ancak DVD sürücümün dvd yazma yeteneği olduğunu sanmıyorum son olarak bios'u nerden açarım bilgisayarı nasıl USB den başlatırım şimdiden yerdım edecek arkadaşlara teşekküSen bunları bilmiyorsan hiç başlama...Sana önerim bir internet cafeye git bir bilgisayarda 5 dk. takıl. Cafecilerin virüs programları sağlamdır. Çıkışta hesabı öderken "abi masaüstünde bir dosya var USB'ye atar mısın" de. Adam USB'yi bilgisayarına takar takmaz kullandığı virüs programı temizler onu. Temizlemese de uyarı verir; sen de temizlemesini rica edersin...
Veya tam tersi; girişte USB içindekileri masa üstüne atmasını istersin. Resimlerini alıp zipleyip e posta edresine, rapide vs. yüklersin...
En akıllaca fikir bu
Son Düzenleme: Nicoll ~ 04 Mart 2012 22:05
yaw arkadaşım gerçekten dalga geçmeyin lğtfen şuan bilgisayar acayip ağır sizden tek ricam bana daha fazla vakit kaybaeetirmeden şu işin nasıl yapıldığını öğrenmek sizde doğuştan bunları bilmiyordunuz heralde banada söyleyin bende öğrencem
NOT:Geçen her saniye bilgisayar bitiyor
yaw arkadaşım gerçekten dalga geçmeyin lğtfen şuan bilgisayar acayip ağır sizden tek ricam bana daha fazla vakit kaybaeetirmeden şu işin nasıl yapıldığını öğrenmek sizde doğuştan bunları bilmiyordunuz heralde banada söyleyin bende öğrencemGerçekten dalga geçmiyorum...NOT:Geçen her saniye bilgisayar
Sen sorunun USB virüsü olduğunu yazmışsın bende ona göre çözüm yolu söylüyorum.
Şimdi bilgisayarım giderek ağırlaşıyor diyorsun, demekki USB'yi bilgisayara takıp virüsü bilgisayara da bulaştırmışsın?
O zaman trucks_one arkadaşımızın önerdiği şey son çare olsun. Zira sistem dosyalarını da silebilir sonra hiç açılmaz...
1- önce çakma nod32'yi bilgisayarından kaldır.
2- Avast 7 ve Spybot-S&D bu ikisini indir kur. Her ikisinide güncelle ve tarama yap.
Konu başlığını da "USB'den virüs bulaştı" şeklinde değiştir. 1. ve 2. maddeleri uygulamadan başka soru sorma.
Avast: http://www.avast.com/tr-tr/index
Spybot-S&D: http://www.safer-networking.org/tr/mirrors/index.html
Son Düzenleme: Nicoll ~ 04 Mart 2012 22:34
sana çözülebilecek bir yöntem söyliyeyim Ubuntu ile aç bence wubiden ubuntu kur windows virüsleri işlemez ona veya pardusdan aç ama sistemin düşükse kasabilir =) bide ubuntu 12.10 bulurusan o windows'a hükmediyo windowsa herşeyi yapabiliryn silebiliyon virüs tariyon herşeyi :D bence Ubuntu kur.
Hocam bunlar çok fazla zaman almazmı bende olmayan tek şey zaman zaten Spybot-S&D zaten var
Birde eset virüsleri buluyor ama silemiyor çoğu program usbdeki virüsleri silemiyor çok garip virüsler combofix ile tarama yaptım biraz rahatladı malware-bytes de 7 virüs sildi onun dışında 36 adette eset buldu ama silemedi eset virüsün sality.nar olduğunu tanıyor ama silinemedi diyor karantinaya girip baktığımda virüslerin hepsi karantinada
Eğer eseti kaldırırsam hepsi bilgisayara yayılmaya başlar
arkadaşlar şu an bilgisayarım kahraman bir şövelye gibi virüslere meydan okuyor herşeye rağmen hala çökmek için kendini zor tutuyor daha önce taktığımda 10 dakika bile dayanamazken şimdi burada 3 saattir çalışıyor biraz kasılmasını hesaba katmazsak halinden memnun gibi
kaspersky turkce degilmi indirdigin orda hizli tarama ozel ve tum tarama var ordan tarat.ayrica ad-aware de yukle.ilk once hizli taramayla tarat sonra tam tarama zaten sen kurduysan kaspersky kendisi otomatik olarak tarama yapiyor ama uzun surer biraz.o yuzden kendin tarama yapman daha iyi.kaspersky hangi surumunu yukledin
Arkadaşım 1 saat önce tam sana cevap yazıcaktım benim net gitti..az önce net geldi ve sana cevabı yazıyorum..Artık çoook geeeeç
Deep Freeze Standart programı var onu indir aç pc'ye restart at bir yerden senden şifre oluşturmanı istiyecek iyi bir şifre koy..sonra program açıken hafıza kartını tak..combofix ve eset ile hafıza kartını tara içindeki virüsleri temizlesin.PC'ye virüs girdi..eğer herşey tamamsa pc'ye restart at Deep Freeze programı bilgisayarı eski haline getirir yani virüs bilgisayarına girmiş olsa bile o virüs yok oluyor..Deep Freeze programını kapat tekrar restart at hafıza kartını tak herşey tamam artık virüslerden kurtuldun..