Anlaşılan yazdığım yazıyı tam okumadın galiba usb/cd/dvd dedim yani herhangi birine kalıp dosyasını yazabilirsintrurck_one arkadaşım indirdim dediğin programı ama bunu USB ye atsam olmazmı illa cd yemi yazcam bende CD yok DVD var ancak DVD sürücümün dvd yazma yeteneği olduğunu sanmıyorum son olarak bios'u nerden açarım bilgisayarı nasıl USB den başlatırım şimdiden yerdım edecek arkadaşlara teşekkü
1)Şimdi anladığım kadarıyla bios dan pek anlamıyorsun bu yüzden usbyle boot atmanı tavsiye etmem ayrıca her anakartta usb den başlatılmayı desteklemez.
2)DVD sürücüsü hem cd hem dvd destekler
3)Ben sana kendi pc ne dosyayı indirip cd/dvd/usb ye yaz demedim çünkü virüs bu aygıtlarada bulaşabilir bu yüzden temiz bir pc ye indir ve istediğin aygıta yaz
4)Öyle virüsler vardır ki işletim sisteminin ana dosyalarına bulaşabilirler bu yüzden virüs silinmeye çalışsa bile sistem dosyalarıda yanında gider ve sistemin kararsız hale gelebilir.
5) Bios'a pc açılırken anakart markasının gösterildiği yerde(buna ram sayılırken denir) belirli bir tuş kombinasyonunu kullanarak girebilirsin Genellikle DEL,F2 gibi tuşlarla girilir ve burada boot diye bir bölüm vardır burada pc nin hangi aygıttan başlayacağı seçilir genellikle harddisk 1. sırada bulunur yani ''first boot device''
6)Bios boot menüsü anakart üreticisi tarafından bir kısayolla erişilebir yani Del e basıp biosa girip ordan boot menüye erişmek yerine direk boot menüye erişilebilen bir tuş kombinasyonu ile girilebilir bunlar genellikle F1 İLE F12 arasındaki bir tuşa atanır.
7)http://www.siberhoca.com/bilgisa ... oot-resimli-anlatim burayı incele nasıl bot atılıldığını öğrenmek için yalnız boot attıktan sonra boot menüyü eski haline döndür yani işletim sistemin neye yüklüyse büyük ihtimalle harddiske(hdd) yüklüdür. 1.harddisk yap gerçi 1. cd olursa 2. hdd olursa
optik sürücüde aygıt yoksa 2.sürücüye geçer oda yoksa 3 oda yoksa 4 e geçer
Yani uzun lafın kısası ya bu boot u öğreniceksin yada bilen birine attıracaksın ama sana tavsiyem yaşını bilmiyorum ama hazır pc virüs yemişken öğren bu işi hani baban annen kızabilir yavrum niye pc yi bozdun diye sende bu virüsün işi der kurtulursun bu arada bios u çok kurcalama yanlış ayar felan yaparsın hadi yaptın diyelim pc açılmadı anakartın markasının yazıldığı ekran bile gelmiyor ekran kapkara duruyor bir iki dakika bekle pc açılmaya devam etmezse pc yi kapat kasanın içini aç anakartın üstünde saat pilinden büyük bir pil görürsün o pili sök sonra tekrar yerine tak bios fabrika ayarlarına dönecektir. Olmadımı yine mi açılmadı pili sök 10 dk bekle geri tak. Açıkcası kendinden emin değilsen bu işe hiç bulaşma şu an için bilen birine yaptır yada kökten çözüm için hdd'nin tüm bölüm bölümlerini biçimlendirip format attır bilen birisine Haydi işin rasgele