trurck_one arkadaşım indirdim dediğin programı ama bunu USB ye atsam olmazmı illa cd yemi yazcam bende CD yok DVD var ancak DVD sürücümün dvd yazma yeteneği olduğunu sanmıyorum son olarak bios'u nerden açarım bilgisayarı nasıl USB den başlatırım şimdiden yerdım edecek arkadaşlara teşekküAnlaşılan yazdığım yazıyı tam okumadın galiba usb/cd/dvd dedim yani herhangi birine kalıp dosyasını yazabilirsin1)Şimdi anladığım kadarıyla bios dan pek anlamıyorsun bu yüzden usbyle boot atmanı tavsiye etmem ayrıca her anakartta usb den başlatılmayı desteklemez.
2)DVD sürücüsü hem cd hem dvd destekler
3)Ben sana kendi pc ne dosyayı indirip cd/dvd/usb ye yaz demedim çünkü virüs bu aygıtlarada bulaşabilir bu yüzden temiz bir pc ye indir ve istediğin aygıta yaz
4)Öyle virüsler vardır ki işletim sisteminin ana dosyalarına bulaşabilirler bu yüzden virüs silinmeye çalışsa bile sistem dosyalarıda yanında gider ve sistemin kararsız hale gelebilir.
5) Bios'a pc açılırken anakart markasının gösterildiği yerde(buna ram sayılırken denir) belirli bir tuş kombinasyonunu kullanarak girebilirsin Genellikle DEL,F2 gibi tuşlarla girilir ve burada boot diye bir bölüm vardır burada pc nin hangi aygıttan başlayacağı seçilir genellikle harddisk 1. sırada bulunur yani ''first boot device''
6)Bios boot menüsü anakart üreticisi tarafından bir kısayolla erişilebir yani Del e basıp biosa girip ordan boot menüye erişmek yerine direk boot menüye erişilebilen bir tuş kombinasyonu ile girilebilir bunlar genellikle F1 İLE F12 arasındaki bir tuşa atanır.
7)http://www.siberhoca.com/bilgisa ... oot-resimli-anlatim burayı incele nasıl bot atılıldığını öğrenmek için yalnız boot attıktan sonra boot menüyü eski haline döndür yani işletim sistemin neye yüklüyse büyük ihtimalle harddiske(hdd) yüklüdür. 1.harddisk yap gerçi 1. cd olursa 2. hdd olursa
optik sürücüde aygıt yoksa 2.sürücüye geçer oda yoksa 3 oda yoksa 4 e geçerYani uzun lafın kısası ya bu boot u öğreniceksin yada bilen birine attıracaksın ama sana tavsiyem yaşını bilmiyorum ama hazır pc virüs yemişken öğren bu işi hani baban annen kızabilir yavrum niye pc yi bozdun diye sende bu virüsün işi der kurtulursun bu arada bios u çok kurcalama yanlış ayar felan yaparsın hadi yaptın diyelim pc açılmadı anakartın markasının yazıldığı ekran bile gelmiyor ekran kapkara duruyor bir iki dakika bekle pc açılmaya devam etmezse pc yi kapat kasanın içini aç anakartın üstünde saat pilinden büyük bir pil görürsün o pili sök sonra tekrar yerine tak bios fabrika ayarlarına dönecektir. Olmadımı yine mi açılmadı pili sök 10 dk bekle geri tak. Açıkcası kendinden emin değilsen bu işe hiç bulaşma şu an için bilen birine yaptır yada kökten çözüm için hdd'nin tüm bölüm bölümlerini biçimlendirip format attır bilen birisine Haydi işin rasgele
USB den Virüs bulaştı
hocam benimbios menüm farklı orada göründüğü gibi deil ben cd den format atmak için o kadar uğraşmıom ki yani şöyle açıklayım benim pc de boot filan öyle şeylere gerek yok
Ben takıyom CD yi rest atıyom pc ye hiç biosla filan uğraşmadan
CD_den on yukleme için bir tusa basın .....
dio bende enter tuşuna basıyom gerisini vindows kur halledio
ve benim bilgisayarda iki farklı boot çeşidi var
birisi: CD ROM
birisi: IDE-1
cd romda cd olmayınca ditekt otomatik olarak hdd ye bağlanıyo
cd olunca cd nin içindeki dosyalara bakıyo format cd si ise dediğim gibi yapıyor işte
---------------------------------------
Sizin ki benimki giba yapmıyormu
hocam benimbios menüm farklı orada göründüğü gibi deil ben cd den format atmak için o kadar uğraşmıom ki yani şöyle açıklayım benim pc de boot filan öyle şeylere gerek yokO zaman senin biosta first boot device cd/dvd rom seçilidir ikinciside hdd dir o zaman optik sürücüde aygıt olmayınca direk hdd yi okuyor demekki senin boot menü öyle ayarları o zaman hemen bir cd al temiz bir pye kaspersky rescue disk i indir cd ye yaz tarat pc yi. Tabi dvd ye de yazabilirsin ama cd nin okunma hızı dvd den daha yüksek olduğu için cd daha çabuk okunur proğram da cd ye sürekli bağlanacağından zamandan tasarruf edersinBen takıyom CD yi rest atıyom pc ye hiç biosla filan uğraşmadan
CD_den on yukleme için bir tusa basın .....
dio bende enter tuşuna basıyom gerisini vindows kur hallediove benim bilgisayarda iki farklı boot çeşidi var
birisi: CD ROM
birisi: IDE-1
cd romda cd olmayınca ditekt otomatik olarak hdd ye bağlanıyo
cd olunca cd nin içindeki dosyalara bakıyo format cd si ise dediğim gibi yapıyor işte
---------------------------------------
Sizin ki benimki giba yapmı
Hocam benim Anakart USB yi desteklemiyor ama bir güzelliği var tam 3 adet boot menüsü var
1.=CD ROM
2.=IDE-1
3.=IDE-2
benim anakart biraz eski bu yüzden diğerlerine benzemiyor bios menüsüde farklı zaten dierlerinden
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Şimdi hocam ben sizin dediğiniz gibi KASPERSKY ' ı indirdim Boş CD mi aldım elime şimdi son sorum bunu nasıl CD ye yazcam neronun hangi sürümünü önerirsiniz.
NOT:Bendeki Nero'nun sürümü 7,9,6,0
chip dergisi almıştım bi tane yanındaki DVD nin içinde buldum orada nero 10 yazıyordu ama yükledikten sonra nero 7 olduğunu anladım