Arkadaşlar benim hafıza kartımda bir virüs var ve ben bu virüsü nasıl silerim
Bu virüs öyle böyle deil.
Bu virüs 1 dk içerisinde sistemin içine edyor.
Yani bilgisayara hafıza kartını takar takmaz , bilgisayardaki virüs programı bloke oluyor
windows görev yöneticisi açılmıyor
bilgisayara bir ağırlık çöküyor
ve sen ne olduğunu anlamadan bilgisayarın elden gidiyor
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ben bu virüsü daha önce bilgisayara bağladığımdan biliyorum.
Şu anda kullandığım virüs programının ismi ESET NOD32 5 2012 ANTİ-VİRÜS siszce bu virüsü silebilir mi daha önce AVİRA ANTİ PERSONEL_EN kullanıyordum bu olaydan sonra kullanmamaya başladım
Bu virüsü silmek için hangi adımları izlemeliyim ne yapmalıyım ne etmeliyim.Hafıza karımda resimlerim ve bir sürü programım var programlar önemli deil ama resimlerimi kurtamam lazım
Bu virüsleri elime bir geçirsem varya
-------------------------
NOT: Virüslerin geneli truva atı ama başka virüslerde mevcut
USB den Virüs bulaştı
Hmm... ;((
Ben yine deli bir fikir sunayım sana...
Başka virüslü bi pc bul... Dosyaları oraya kopyala... Sonra biçimlendir senin hafıza kartını. Biçimlendirme bittiği anda çıkar. Tekrar virüs giremeden yani ;) Sonra kendi pcne tak ve recuva tarzı programlarla resimleri kurtarmayı dene... Baktın olmadı... Resimleri o virüslü pcden al. Başka bi yöntem gelmiyor aklıma.
Not: O tip bi virüs benim pcde de vardı. En sonunda ne var yok sildim. Hiç birşey bırakmadım. bütün programlarımı toplamak çok uzun sürdü resimler gitti ama...
benim hafıza kartıma virüs girdiğinde antivirüs virüsü siliyordu ama sonra hafıza kartımı açtığımda hafıza kartımın içi boş görünüyordu...boyutuna bakıyorum...içinde dosyalar var gibi gözüküyor ama açtığımda içi boş..ve bende biçimlendirmek zorunda kalıyorum...
USB diski Linux'lu makineye tak ve resimlerini al. Ayrıca clamav ile virüs taraması ve temizlik te yapabilirsin.
Windows'u silmeden yanına Linux kur veya canlı CD kullan. https://www.chip.com.tr/galeri/U ... ygulamalar_929.html
Yada linux kullanan bir arkadaşından rica et resimlerini al ve virüsleri temizle...
Sendeki o virüs böcüğünün adı Sailty-aa virüs böcüğüdür.
Öncelikle bilmelisin ki çok bulaşıcı bi böcüktür. Silmek için öncelikle net tabanını güvenli hale getirmelisin.
Tüm resimlerini ya da exe uzantılı dosyalarını mahvedeilir.
Cracklı eset ile de silebilirsin ancak malware yazılımının da olması şarttır.
Eğer sisteme önceden bulaşmışsa hiçbir şekilde mudahale edemezsin . O yüzden öncelikle sistemin güvenli hale getirilmesi gerekmektedir.
İnternet bağlantısı varken kaçıp saklanabilmektedir.
benim ne linux kullanan bir arkadaşım nede linux kurulu bir makinamAşağıdaki linkten SliTaz Linux "LiveCD" yazanı indir. (30 MB) CD'ye yazdır ve bilgisayarı o cd ile başlat. Linux açılınca USB diski takıp resimleri sabit diske at...Eğer yapamazsan Windows'un otomatik kullan özelliğini kapat. USB taktığın zaman otomatik çalıştırmaz o zaman virüs taraması yaptırabilirsin...
ComboFix dosyalara bulaşmış zararlıları silmez. Bir virüs temizleme yazılımı değildir. Diğer antimalware yazılımlarına da benzemez. Özel bir programdır. Özel olmasının nedeni de bir yığın komut yardımı ile ve diğer yazılım bilgilerinin ışığında kullanılmasıdır. Anlayın artık bunları. Defalarca bu sayfalardan yazdık bunları.
virüsleri silecek başka bir program yokmu hem combofix i ben kullandım hiçbir dosyamı silmemiş
Artık günümüzde zararlı temizliği bir iki güncel programla taratma meselesinin çoook ötesindedir. Yabancı ve yerli ( o da bir tane) güvenlik forumlarına bakın, ne dediğimi anlarsınız. Henüz Türk kullanıcısı bunu anlayabilmiş değildir.
Yardımcı olmamı istiyorsanız yazın.
Sendeki o virüs böcüğünün adı Sailty-aa virüs böcüğüdür.Hocam ben sizin kadar anlamıyorum bilgisayardan bana adım adım ne yapmam gerektiğini söylermisiniz
Öncelikle bilmelisin ki çok bulaşıcı bi böcüktür. Silmek için öncelikle net tabanını güvenli hale getirmelisin.
Tüm resimlerini ya da exe uzantılı dosyalarını mahvedeilir.
Cracklı eset ile de silebilirsin ancak malware yazılımının da olması şarttır.
Eğer sisteme önceden bulaşmışsa hiçbir şekilde mudahale edemezsin . O yüzden öncelikle sistemin güvenli hale getirilmesi gerekmektedir.
İnternet bağlantısı varken kaçıp saklanabilmektedir.
Benim esetin şöyle bir arayüzüvar
ComboFix dosyalara bulaşmış zararlıları silmez. Bir virüs temizleme yazılımı değildir. Diğer antimalware yazılımlarına da benzemez. Özel bir programdır. Özel olmasının nedeni de bir yığın komut yardımı ile ve diğer yazılım bilgilerinin ışığında kullanılmasıdır. Anlayın artık bunları. Defalarca bu sayfalardan yazdık bunları.Arkadaşım biz sana bişi demedik ya benim herkezin yardımına ihtiyacımcar lütfen herkez bildiği yardımı esirgemesinArtık günümüzde zararlı temizliği bir iki güncel programla taratma meselesinin çoook ötesindedir. Yabancı ve yerli ( o da bir tane) güvenlik forumlarına bakın, ne dediğimi anlarsınız. Henüz Türk kullanıcısı bunu anlayabilmiş değildir.
Yardımcı olmamı istiyorsanız yazın.
Sality zararlısı olduğunu nereden tesbit ettiniz ?. Rüyanızda mı gördünüz ?
Sendeki o virüs böcüğünün adı Sailty-aa virüs böcüğüdür.Cracklı eset ile de silebilirsin
Arkadaşı bilip bilmeden yanlış yönlendirmeyin. Ezbere iş yapmayın.
Bana bir şey dediniz diye bir şey yazmadım zaten. Yanlışları düzeltmeye çalışıyorum. Beni anlamadığınız ortada.
Arkadaşım biz sana bişi demedik ya benim herkezin yardımına ihtiyacımcar lütfen herkez bildiği yardımı
Probleminizi buraya yazdığınızda bir çok kullanıcı, doğru veya yanlış bir şeyler yazıyor. Konu sahibi olarak bu yazılanlardan hangisini yapacaksınız, hangisinin en doğru olduğuna karar vereceksiniz. Genellikle kullanıcılar, siz de dahil bu sorunu yaşıyorsunuz. Esas sorun budur.
Yukarıda yazdıklarıma göre bir karar verin.