Arkadaşlar asus P5B MX BİR anakartım var. İntel core2 duo 2,33 ghz destekler mi?
Uyumluluk
- 1
- 2
ASUS P5BMX WIFI 946GZ DDR2 VGA+GLAN+SATA2 16X denmi bahsediyorsun?
buysa destekler evet.
İşlemci Desteği : Intel® Core 2 Extreme / Core 2 Duo / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D 1066 (Sadece Intel® Core 2 desteği) / 800 / 533 MHz
800 / 533 MHz fsb hızı... başka kart bul.. kaç lira ayırabilirsin ?
anakartım bu . bugün 2,33 core2 duo işlemci alıp taktım
çalışmadı. neden olabilir?
e655o sanırım senin işlemci. fsb hızları uyumlu değilde ondan...
Blackhawmilan31 demiş ya.Max.800'Mhz lik işlemci takabilirsiniz.Bu soruyu işlemciyi takmadan önce sorsaydınız daha iyi olurdu.
-------
Black aynı anda cevap vermişiz.. :)
Aslında anakartın acıklamasında destekler yazıyor ama kart 800 mhz fsb ye kadar destekliyor ama işlemci 1333mhz bu durumda calıstırmaz yeni bir anakart alman gerek.
düzgün takıp takmadığınız önemli termal macunu düzgün enjekte edip etmediğiniz önemli. Fiziksel sorunlar bunlar,
ilk kez işlemci takmıyorsunuz sanırım?
ayrıca PSU dan gelen güç kablosunu doğru taktığınıza eminmisiniz?
E6550 almışsınız yanılmıyorsam. Anakartın modeli buysa destekleme sorunu yok..
yalırken anakartın tüm özelliklerine bakıp aldım. destekler dediler. ben de sizin dediğiniz değerler arasında uyumsuzluk olduğunu söyledim ama ısrarla destekleyeceğini söylediler. o zaman yarın gidip işlemciyi değiştireceyim
tabi ben 1333 mhz lik bir anakarta baktığımın yeni farkına vardım .
Anakartın acıklamasında destekliyor ama fsb ler uyusmuyor bu durumda o işlemci o anakartta calısmaz diyebiliyorum ben yanılıyormuyum??
muhibbi1yalırken anakartın tüm özelliklerine bakıp aldım. destekler dediler. ben de sizin dediğiniz değerler arasında uyumsuzluk olduğunu söyledim ama ısrarla destekleyeceğini söylediler. o zaman yarın gidip işlemciyi değişEvet.Değiştirin.Mesela Core2Duo E4500 alabilirsiniz.O 800Mhz..
swordmaster_65Aslında anakartın acıklamasında destekler yazıdestekler yazıyor evet. fakat fsb unsuruda var. bu karta e4300 gibi bi işlemci takılabilir.intel uzun süre 775 pin kullandığı için bu olayların yaşanma riski de arttı.
Şimdi son cevabınız nedir? işlemciyi taktım ama görüntü alamadım. Desteklemiyor mu? yoksa işlemci mi arızalı?
Desteklemiyor.Gidin değiştirin.Son söz..! :)
Desteklemiyor arkadaşım bence işlemci gayet iyi anakartı yeni aldıysan onu degiştir işlemci kalsın ama olmazsa Core2Duo E4500 işelmci al;)
Sefa AdakBlack aynı anda cevap vermişiz.. :)valla yetişilmiyor yaw.2. mesajımı yazayım dedim 6 tane mesaj yazılmış.-------
bu arada ya işlemcini değiştircen yada daha iyi bi kart alcan.GIGABYTE P35C-DS3R kdv dahil 200 ytl ye kadar ucuzladı..Son Düzenleme: blackhawkmilan31 ~ 09 Aralık 2007 00:34
blackhawkmilan31Aynen ya..Ben yazdığım anda bi baktım benim de arkamdan 2 kişi daha yazmış..Sefa AdakBlack aynı anda cevap vermişiz.. :)valla yetişilmiyor yaw.2 mesajımı yazayım dedim 6 tane mesaj yazılmış.
Sefa Adakblackhawkmilan31İşte buda bizim forumun farkı hemen yardımda bulunuyoruz Chip online olsun o kadar.Aynen ya..Ben yazdığım anda bi baktım benim de arkamdan 2 kişi daha yazmış..Sefa AdakBlack aynı anda cevap vermişiz.. :)valla yetişilmiyor yaw.2 mesajımı yazayım dedim 6 tane mesaj yazılmış.
swordmaster_65Sefa AdakBence de..CHIP Online budur..!blackhawkmilan31İşte buda bizim forumun farkı hemen yardımda bulunuyoruz Chip online olsun o kadar.Aynen ya..Ben yazdığım anda bi baktım benim de arkamdan 2 kişi daha yazmış..Sefa AdakBlack aynı anda cevap vermişiz.. :)valla yetişilmiyor yaw.2 mesajımı yazayım dedim 6 tane mesaj yazılmış.Çok seri adamlarız hee bu arada..
Yıllanmış ÜyeTeşekkür Sayısı: 11,472 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007kardeş bence anakartı değiştir.e4x00 işlemci alacaksında ne olacak ? eski anakart elinde kalacak.sonuçta geriye yönelik bi hamle olacak...
Yıllanmış ÜyeTeşekkür Sayısı: 11,824 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007Şuraya bak yaa koptuk he..
Benim mesajı tam yolladım(00:35:21) Black cvp yazmış (00:37:25) :)
OP Yeni ÜyeTeşekkür Sayısı: 021 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007Peki nasıl bir çift çekirdek işlemci almalıyım bu anakartın destekleyeceği?
- 1
- 2