amd 1100 mhz işlemci
atı radeon 9200se ekran k
256 333mhz ddr ram
40gb harddisk
bilgisayar sadece internet için kullanılıyor windovs 7 yüklesem diyorum ne dersiniz?
Vasat bilgisayara windovs 7 kurulur mu?
- 1
- 2
Harddisk idare eder de 256 mb ram ile xp kasarak Çalışır :)
Ekran kartı desen aero desteklemiyor.
Kurma bence ;)
kaldırmaz gibi ama şurdan bir kontrol edin
http://www.microsoft.com/downloa ... 9-9e51-2497c146af15
ben kurma derim
neden kuramıyor arkadaşım..
kur bakalım , sonuçlarıda ne olur ne olmaz bize bildir..512mbram ile vasat bir bilgisayara kurmuştum da o kadar büyük sorunları çıkmadı..bir de 256mb ram vasat bilgisayarda dene ?
ilk açılışta sistem kasarsa direk aeoru yu falan ne varsa kapat..bilmiyorsan da buradan bu programı yükle ve oyun kipinde bilgisayarını kullan..
268 mb ram yiyiyor 98..xp den aşağı olmaz o sistem , o kesinde ..windows 7 önemli :)
Kurulmasına kurulur. Aslında Windows 7 kurulumu için çeşitli forumlarda üyelerin yaptıkları testlerle belirlenen alt limit; 266 mhz Pentium 2 işlemci, 96 mb ram'miş. Ancak düşünmeniz gereken sistemden alacağınız performansın nasıl olacağı.
900 mhz Celeron işlemcili bir sistemde iyi çalşıtığı da söylenmiş.
Mahmut Karslıoğlu'nun Chip Eylül sayısındaki "Yazılım Günlüğü"nden.
Bence kurma. Kurarsın, hatta bir sistem hatası oluşmadan da kullanabilirsin belki ama Windows 7'yi yenilikleri ve hızı için yüklüyorsan mevcut sisteminde bunları elde etmen zor. Ben Windows 7'yi ilk 512 bellekli bilgisayarıma kurmuştum. Birkaç uygulamayı birlikte açmadıktan sonra bir yavaşlama problemiyle karşılaşmamıştım.
ben de minibookuma kurdum ama rami iyi işlemcisi iyi ekrna kartı aero destekliyor ama arkadaşın ekran kartı 9200 yani ati 9200 için ne vista ne de 7 için sürücü çıkardı aero desteklemiyor yani ram desen 256 mb kursa bile Çok kasar ya da win 7 otomatik olarak çoğu özelliği kapatır , Kurmamasından Yanayım ben
sizde haklısınız bilgisayar zaten ablamın xp den bıktım dedi onun için dedim ablama kalsa pardus yüklüyordu
Kurulmasına kurulur. Aslında Windows 7 kurulumu için çeşitli forumlarda üyelerin yaptıkları testlerle belirlenen alt limit; 266 mhz Pentium 2 işlemci, 96 mb ram'miş. Ancak düşünmeniz gereken sistemden alacağınız performansın nasıl olacağı.pentium 2 işlemcili 96mb rama sahip olan bilgisayara windows 7 nin yüklenmesi mantıklı geliyormu?900 mhz Celeron işlemcili bir sistemde iyi çalşıtığı da söylenmiş.
Mahmut Karslıoğlu'nun Chip Eylül sayısındaki "Yazılım Günlüğü"nden.
Bence kurma. Kurarsın, hatta bir sistem hatası oluşmadan da kullanabilirsin belki ama Windows 7'yi yenilikleri ve hızı için yüklüyorsan mevcut sisteminde bunları elde etmen zor. Ben Windows 7'yi ilk 512 bellekli bilgisayarıma kurmuştum. Birkaç uygulamayı birlikte açmadıktan sonra bir yavaşlama problemiyle karşılaşmamıştım.
böyle şeyler photoshop veya paintle bile kolayca yapılabilir saçma bence
pentium 2 işlemcili 96mb rama sahip olan bilgisayara windows 7 nin yüklenmesi mantıklı geliyormu?Mahmut Karslıoğlu yazısında kaynak vermemiş ama gerek yok. Çünkü CHIP dergisinin bir yazarı benim için bir kaynak olabilecek kadar güvenilir. Zaten sadece kuruluyor denmiş. Kullanımı çok rahat oluyor, hiç kasmıyor falan denmemiş. Onun için yukarıda "kurulum"u kalın yazdım dikkat ederseniz.
böyle şeyler photoshop veya paintle bile kolayca yapılabilir saçmaSon Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 24 Ekim 2009 14:26
var olan xp görüntüsünü değiştirip kullansak bunu için önerileriniz var mı?
Mahmut Karslıoğlu yazısında kaynak vermemiş ama gerek yok. Çünkü CHIP dergisinin bir yazarı benim için bir kaynak olabilecek kadar güvenilir. Zaten sadece kuruluyor denmiş. Kullanımı çok rahat oluyor, hiç kasmıyor falan denmemiş. Onun için yukarıda "kurulum"u kalın yazdım dikkat ederseniz.O fotoğrafta da göründüğü gibi bilgisayar açılıp rami bile görünmüş. Acaba windows 7 kullanan arkadaşlar bakabilirler mi kaç mb ram harcadığını :S
linux kurmak en mantıklısı ama bunlar yerien daha hafif linuxlar var, madem ihtiyacınız yalnızca internet linux yeter ve artar. hem hiç sıkıntı da çekmezsiniz, özellikle virus konusunda.
Pardus ya da daha kullanıcı dostu Linux sürümlerini deneyebilir ablan belki. Mesela yeni Linux kullanıcıları için önerilen sürümler; OpenSuse, Ubuntu ya da Linux Mint. İlgilenirseniz şu konuya bir göz gezdirin.
O fotoğrafta da göründüğü gibi bilgisayar açılıp rami bile görünmüş. Acaba windows 7 kullanan arkadaşlar bakabilirler mi kaç mb ram harcadığını :Hangi fotoğraf?Windows 7 500 mb'a yakın bellek harcıyor atıl durumda. Yine tekrar ediyorum anlamdınız sanırım hala. Kuruluyor denmiş. Rahat kullanılıyor denmemiş.
puppy ya da damn small linux gibi tabi pek takip etmiyorum ama daha uygun linux distroları da illaki vardır.
Daha hafif? Mesela? OpenSuse en hafifi diye biliyorum.edit:hmm distrowatch.com da bakınca old computers etiketli linux dağıtımları var, göz atılabilir.Son Düzenleme: recycle bin ~ 24 Ekim 2009 18:23
ddr333 1 gb ram için 85 lira verip ekran kartınızıda nvidia fx 5500' e çekerseniz windows 7 nin tüm özellikleri açık vaziyette 0 sorun ile kullanabilirsiniz. eski sistemlerde çok deneme yaptım p3 sistemde bile çok güze çalışıyor 1 gb ram ve fx 5500 ile aero glass vs. tüm özellikleride açılıyor.
oha ya atmasın herkes bende celeron 300 mhz bilgisayar vardı ekran kartı onboard ATI 16 MB 192MB ram (normlde 256 olması lazım ama anakart desteklemiyordu) gayet vista kurdum kaldırdı kasmalar oldu ama kaldırıyor (vista starter ) ama xp de hiç problem yaşaadım . seninkide bence Win 7 kaldırır
- 1
- 2