Hazırlayan:Borga-x
Lütfen alıntı yapacaksanız Link gösteriniz...
Evet Arkadaşlar sizlere sıcak sıcak bu konuyu yazmak istedim.Gecenin bir körü bu adam ne yapıyor diyebilirsiniz. Sizin için oturdum usanmadım ve Virtual Box denen programın ne işe yaradıgını, nasıl kuruldugunu anlatan bu yazıyı hazırladım Herşey CHIP ONLINE için değilse neyim..
Arkadaşlar Virtual Box'ı bilenler bilir ama ben bilmeyenler için açıklayayım. Bu program işletim sistemi içinde sanal bir makina oluşturarak 1 veya daha fazla işletim sistemi kurmaya yarayan, sistem içinde sanal bir sistem oluşturan bir program. VMWare programını duymayan yoktur. Buda onun gibi ama bir güzelliği var program bedava.... CHIP dergisinin Ağustos ayı içerisinde vermiş oldugu DVD içinden veya buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Kısaca program bu şekilde şimdi size kurulumunu ve minimum sistem gereksinimlerini anlatacağım. Öncelikle programın çalışması için en az P4 veya AMD3000'den aşşa bir işlemci kullanmayın Tabı bu benım şahsi görüşüm. Ram olarak en az 1Gb ram olmalıki rahat olmasa bile birseyler yapabılesiniz. Bende 2GB ram oldugundan ben 1GB feda ettim. HDD olarak programın sanal işletim sistemlerine en az 4-5 GB boş alan olmalı. Bu söyledigim rakamlar minimumdur.Daha aşağısını hiç denemeyin bence sistem kasılabilir.
Ekran kartınınz yüksek bir model ise ve sanal makinada oyun oynamayacaksanız ekran kartından ayıracağınız ram mıktarı 64MB olursa rahatlıkla yetiyor. Ses kartı, Network, USB birimleri ve uzaktan yönetim birimleri tek tıklama ile aktıf hale gelebiliyor (ki bu çok güzel bir olay, diğer sanallaştırma programlarında bazı ayarlar çok zor).
Gelelim kuruluma...Normal şekilde karşımıza dosyaların kopyalandıgını gosteren ekranla başlıyoruz.
Kurulumu çok basit asıl olay bundan sonar başlıyor.
Karşımıza ufak bir arayuz cıkıyor.Bu arayuzde bütün ayarlama ve yenı system kurma olayını burdan yönetiyoruz.. Tabi şu anda ben hiçbir sey yuklemedım.
NEW Diyerek yeni işletim sistemimiz için gerekli ayarları yapmaya başlıyoruz.
Şimdi sanal disk nasıl açılır, nasıl RAM’den sanal programa aktarma yaparız onları anlatacağım.
Gördüğünüz gibi NEW diyerek bastıktan sonra bir uyarı ve ondan sonrada bu ekran karşınıza geliyor.
Burada adınızı yazın ve kurmak istediğiniz işletim sistemini seçin. Linux, freedos, DOS, Windows’un herturlu işletim sistemini bus anal makina içine kurabilirsiniz.Yanlız şöyle bir durum var. İşletim sisteminin CD’si elinizde olmalı.. Mesela Ben Pardus’un Cracal Cracal sürümünü kurdum. Neyse adınızı ve hangi işletim sistemini kurmak istediğinizi belirledikten sonra sıra geldi RAM ayarına. Burdakı ekranda makinanızdan ne kadarını sanal işletim sistemine yönlendireceğinizi ayarlıyorsunuz.
Bundan sonra işletim sistemini kurmaya geldi ama önce bu yazıyı upload edeyım...
Lütfen alıntı yapacaksanız Link gösteriniz...