virüs programını bulduk diyeli açmaya kalksak bilgisayara ne olur?
virüsü açsak ne olur?
- 1
- 2
Bilgisayarınıza virüs bulaştırmış olursunuz...Bunun sonuçları da açtığınız virüse göre değişir.
birtanvirüs programını bulduk diyeli açmaya kalksak bilgisayara ne olur?Açma,iyi olmaz...
birtanvirüs programını bulduk diyeli açmaya kalksak bilgisayara ne olur?deneyip bizimle paylaşırsan çok seviniriz. böylece herkes sonucu öğrenmiş olur ve ona göre hareket eder
Sen gibi zeki insanlara hic bir sey olmaz sen git ac.
mancukyaSen gibi zeki insanlara hic bir sey olmaz sen git ac.
virüs bilgisayara yerleştiyi zaman bilgisayar kafayı yiyo ozaman biz açmış olmuyozmuki?
birtanvirüs bilgisayara yerleştiyi zaman bilgisayar kafayı yiyo ozaman biz açmış olmuyozmuki?
arkadaşım allah korusun herhangi bir bakteri veya virüs senin vücuduna girse ne olur hastalığına göre değişir değilmi grip veya kuduz gibi pc virüsleride öyledir işlevleri farklıdır virüs senin vücuduna girince halsiz olursun virüs pc ye girince oda halsiz olur yavaşlar senin ateşin çıkar pc ninde fazla işlem yapmaktan ısısı yükselebilir veya virüsden insan ölebilir pc de ölebilir işletim sistemi çökmesi gibionun için hiç açma
yok açıcamdan deyilde misal mp3 uzantısına yerleşitiyinde mp3 açtın dinledin aktifleşmiyomu
Evet, sen mp3 zannedip alırsan virüsü, çift tıkladıktan sonra bu niye çalmıyor diye düşünürken o yapacağını yapar sistemine. Onun için bilgisayarına ister internetten ister usbden ister cdrom/dvdromdam yeni dosya kopyalıyorsan/indiriyorsan bunları açmadan önce mutlaka güncel bir antivirüs programına tarattır.
ahmeyt05Evet, sen mp3 zannedip alırsan virüsü, çift tıkladıktan sonra bu niye çalmıyor diye düşünürken o yapacağını yapar sistemine.Bu söylediğini LimeWare proğramı çok yapıyor
Son Düzenleme: MBTGROUP ~ 16 Nisan 2009 23:13
Olcaklar:
1-Önce makinan ağırlaşır. İsteklerine zamanında cevap veremez. Kimi zaman kapatıp açman gerekir. Hafıza aktif olacağı için makinada bulunan çalıştırılan tüm programlara bulaşır ve eğer vermişseniz verdiğiniz kişilere de bulaşır. aynı sorun onlarda da devam eder.
2-Makinam yavaşladı ne yapmalıyım diye forum forum dolaşmaya başlarsınız. Nasıl kurtulurum nasıl temizlerim diyerek. Bu arada temizlemek için bir çok yol önerilir ama sonunda tek ses "Formatla kurtuldur". Sadece kurtulabilseniz sizin için önemli dosyalara bulamışsa ve verileri bozmuşsa bu kez verilerin bozulmasına üzülürsünüz.
3-Bunlardan sonra makinaya fomat atmaya karar verirsiniz diskler sorun yaratır. Ya CD çizilmiş kuruluşa izin vermiyor ya Sabit Disk sorun yaratır. Olmadı biostan ayar yap derken iş bios update kadar uzar gider.
4-İşlemlerden sonra windowsu kurdunuz buyrun sürücüleri yüklemeye bukabilirseniz hele birde elinizde sürücü CDleri yoksa işte o zaman vay halinize vay..
5-En iyisimi siz o mp3 makinanıza indirdikten hemen sonra virüs taramasından geçirin hatta bir kaç kez taramadan geçirin yukardakiler ve devamında yaşayacakalrınızı yaşamayın. Belki amma da kasaramsar düşündüğümü söyleyeceksiniz ama durum bu isterseniz deneyin.
Ancak bundan sonra oturup o mp3 rahat rahat dinleyebilir keyifini bile çıkarabilirsiniz.Buyrun..
ilk bişey olmamış gibi olur sonra bişeler yapmaya kalkarsın hata der felan felan derken artık pcden gına gelir kafa atmak istersi...
birtanvirüs programını bulduk diyeli açmaya kalksak bilgisayara ne olur?acınca sen onu görmessin ama seni gayet net hatta 3 de degilde 5 boyutlu görür herhalde
linux ile açarsan kodlarını inceleyip geliştirme şansın olur tabii önce kodlarını anlaman gerekecek malum açık kaynak yapacak değiller ya kodları onun dışında windows ile yaparsan şimdiden geçmiş olsun..
AdRaMiTiYaşamadan Anlatılmaz...
Aç ve Gör ne olacağını madem merak ediyorsun.
Ondan sonrada Nasıl sistem düzeltebilirsin onu araştır ve böylelikle kendini geliştir =) Bir nevi pratik yapma.
ben flash disklerden bulaşan autorun.inf virüsünü açtım içinde kısa bi yazı vardı.. ama pcye bulaşınca yapacaklarını aklınız bile kesmiyoo :D gizli klasörleri göstermeme gibi c yada d yerek disklere girmeye çalıştıgıızda birlikte aç gelme gibi ..deneyen bilir :D benimki evcilleştrilmiş virüstü :D
samet713ben flash disklerden bulaşan autorun.inf virüsünü açtım içinde kısa bi yazı vardı.. ama pcye bulaşınca yapacaklarını aklınız bile kesmiyoo :D gizli klasörleri göstermeme gibi c yada d yerek disklere girmeye çalıştıgıızda birlikte aç gelme gibi ..deneyen bilir :D benimki evcilleştrilmiş virüstü :seni açtığın başka autorun dosyasıdır çoğu otomatik cd de bulunur öyle dosyalardan görevleri cd takılınca otomatik başlamasıdır...autorun dosyası cd takılınca hangi programın otomatik başlamasını istediğini söyler bilgisayar da onu başlatır yani seni incelediğin virüs olan autorun değil çok büyük ihtimal..ayrıca bugüne kadar pc ye ne zaman taktıysam flash bellek veya türevi birşeyi önceden hep taratıyorum hep de buluyo virüsleri..
Adramiti'nin dediği gibi bencede açıp bakın sizin için iyi bir tecrübe olur
bence hiiiiiç açma.ama eğer ki açtıysan pc'nde iyi bir anti-irüs programı olması gerekir.çünkü irüsü açtığın an hemen sistemini taratman lazım.yoksa olacakları ne sen sor ne de ben söyleyeyim...
- 1
- 2