Vista bugün piyasada; KORSANI DA... Korsan Vista, 1,3 dolar...
Microsoft'un, yeni işletim sistemi Windows Vista'yı görkemli törenlerle dünya piyasalarına verdiği gün, ürünün korsanı da piyasalara çıktı. ANCAK, MİCROSOFT'UN BU KEZ FARKLI BİR TAVRI VAR:
- VISTA'NIN KORSANI DA ORİJİNALİYLE AYNI GÜN PİYASAYA ÇIKTI
Uzun süredir beklenen ürünün korsan üretimi Çin'de sokakları kapladı. Korsan ürün, Çin'in Shenzhen şehrindeki elektronik piyasasında 10 yuandan (1.3 dolar) satılıyor. Aynı zamanda Microsoft Office, anti-virüs programları ve diğer programlar da ürünle birlikte veriliyor. Satıcılar, resmen piyasaya çıkarılışından haftalar önce ürünün ellerinde olduğunu ifade ettiler.
Microsoft henüz korsan üretim konusunda açıklama yapmadı. Vista, 5 senelik çalışma sonrasında geliştirilmiş ve 6 milyar dolara mal olmuştu. Microsoft, yeni ilşletim sistemini bugün dünyanın 70 ülkesinde piyasalara sürmüştü. Bill Gates de ürünün promosyonu çerçevesinde Avrupa turuna çıkacaktı.
Sahtecilik hükümetin tedbirlerine rağmen Çin'de çok yaygın. Kitap, CD, DVD, kıyafet, ayakkabı ve ilaç gibi hemen hemen her çeşit taklit ürün Çin şehirlerinde satılıyor.
ANCAK MİCROSOFT, VİSTA PİYASAYA ÇIKMADAN ÖNCE, İNTERNETE BAĞLANABİLEN BİLGİSAYARLARDA KORSAN VİSTA KULLANIMI DURUMUNDA, O VİSTA'YI BLOKE EDECEĞİNİ DUYURMUŞTU...
Vista ve 2007 Office piyasada
Microsoft Windows Vista ve 2007 Office sistemi, piyasaya sunuldu. Microsoft Corporation’un 20 milyar dolarlık yatırım yaptığı Vista ve 2007 Microsoft Office sisteminin kurumlar için olan versiyonu 30 Kasım 2006’da piyasaya sürülmüştü. Programlar, Microsoft’un şimdiye kadar geliştirdiği “en büyük proje ve yatırım olma’’ özelliğini taşıyor. Vista, fotoğrafları organize etme, bilgisayar üzerindeki dosyaları arama, elektronik ortam üzerinde birçok kişiyle iletişim kurma imkanı veriyor. 2007 Office sistemiyse Word, Excel ve PowerPoint’te kullanımını kolaylaştırıyor.
kaynak: http://www.nethaber.com/NewsDetails.aspx?id=10681
Bu işi ya Japonlar ya da caponlar değil Çinliler yaptı:D