ercanyercibirkaç ayarlama ile alınan en yüksek skor şuan 9.9 --Peki bu rakam performansıda etkiliyor mu?
10 u denedim kabul etmedi.puan sistemi yüksek performanslı pc ler için güncellenmiş sanırsam. yani enson 5.9 olarak bilinen puan şuanda 9.9 oalrak ayarlana
Vista Puanınız Kaç!
bloodsonerEtkilemiyor ise ozaman sadece kulalnıcıların gözünü boyasın diyemidir.aynen öyle
bloodsonerEtkilemiyor ise ozaman sadece kulalnıcıların gözünü boyasın diyemidir.Hayır, etkilemiyor derken yüksek puanlar etkilemiyor ama puan çok düşükse alet performansını ona göre ayarlıyor, aero yu ayarlıyor yada yazılımlarda sorun çıkarabiliyor.
bloodsonerEtkilemiyor ise ozaman sadece kulalnıcıların gözünü boyasın diyemidir.hayır oradaki amaç göz boyama değil eğer puan 3.0 aşağı ise vista aero'yu kapatıyor sen bunu üçün üstünde göstererek vistanın aeroyu çalıştırmasını sağlayabilirsin yani bir nevi vistayı kandırmış oluyorsun ama performansın değişmiyor sadece sistemin düşük olmasından dolayı kullanamadığın uygulamaları yada özellikleri kullanmış oluyorsun asıl amaç bu, puanı 4 yada 5 gibi zaten yüksek olanlara ise hiç bir artısı yok.
Anakart : Gigabyte GA-MA78GM-S2H
İşlemci : AMD Athlon 64 X2 6000+ 3,0 GHZ
Ekran Kartı: 512 MB Sapphire HD3870 DDR4
Bellek : 4 GB Kingston HyperX 1066 MHZ.
Sabit Disk : Seagate 500 GB SATA2 32 MB. NCQ + Seagate 160 GB SATA2 8 MB. NCQ
32 bitde en fazla 3gb rami desteklemiyormu
?
kemalulu373732 bitde en fazla 3gb rami desteklemiyormuo anakarta göre değişebiliyor mesela eski anakartımda 3.2 olarak görüyordu şimdi yeni anakartımda 4 gb olarak yazıyor ancak o da 3.58 olarak adresleyebiliyor enson, yani sisteme göre değişebiliyor 3 ile 4 arasında
?
Benimkide
Hp Pavilion Dv6760et notebook
core 2 duo T9300 2.5 ghz 800 mhz
2 gb ddr2 667 mhz ram
nvidia 8400m gs 1 gb tc
Hitachi 250 gb 5400 rpm hdd
İşlemc:5.4
Ram:5.2
Grafikler 3.2
Oyun grafikleri:4.7
Birincil sabit disk:5.0
Sizce İyi mi???
aslanemre58Sizce İyi mi???İşlemci ve ramlar bir notebook için şaşırtıcı derecede iyi; fakat keşke aynı şeyi ekran kartın içinde söyleyebilseydik.
Ekran kartına rağmen yinede güzel(zaten işini görüyosa sorun yok demektir.)Son Düzenleme: yelkowan ~ 15 Kasım 2008 00:02
ARKADASLAR GENEL OLARAK 4,9 VERDI NASIL VERDI BENDE HAYRET ETTIM
İŞLEMCİ :5,1
BELLLEK :4,9
GRAFİKLER:5,9
OYUN GRAFİKLERİ:5,3
BİRİNCİL SABİTDİSK :5,2
merhaba arkadaşlar
bilgisayarım toshiba a300 15g
bilgisayarın uzerındeki ram 1 gb. idi ve ramin puanı 4 idi şimdi 2gb lık ram taktım bu puan 2.7 ye dustu ram 3gb olarak gozukuyor bılgısayarada uyumlu kingston kvr667d2s5/2g artması gerekmıyormuydu anlamadım bu işi yaw
mirklelambende grafikler ve oyun grafikleri 1.0 yazıyo ekran kartım atı radeon Hd 3600 1 gb nasılgüncel driverini yükleyin ve puanımı güncalleştire tıklayın
işletim sistemi : windows vista ultimate sp1
intel pentium 4 HT 3.2 ghz
ram : 2 gb
ekran kartı : nvidia geforce 8600gt 256 mb ddr3
160 gb hard disk
işlemci : 4.3
bellek : 5.2
grafikler : 5.9
oyun grafikleri : 5.6
birilcil sabit disk : 5.6
Microsoft Windows Vista - Home Premium Edition (x32)
*DirectX Version*10.0
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz CPU:0**Specification*Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz
*Size*64.00 kB
*Size*2.00 MB
512 MB DDR2-SDRAM (666 MHz)**Memory Size*512.00 MB
ATI Radeon HD 2400**Manufacturer
BU ŞİMDİ İYİ Mİ KÖTÜ MÜ?
nazennazMicrosoft Windows Vista - Home Premium Edition (x32)Aslına bakarsan çok iyi demek zor; fakat yinede yeterli gibi görünüyor. Yüksek detayda oyun oynamıyorsan ve kullandığın özel bir program yoksa, msn ve internet için normal bir sistem.
*DirectX Version*10.0
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz CPU:0**Specification*Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz
*Size*64.00 kB
*Size*2.00 MB
512 MB DDR2-SDRAM (666 MHz)**Memory Size*512.00 MB
ATI Radeon HD 2400**ManufacturerBU ŞİMDİ İYİ Mİ KÖTÜ MÜ?
yelkowanAslına bakarsan çok iyi demek zor; fakat yinede yeterli gibi görünüyor. Yüksek detayda oyun oynamıyorsan ve kullandığın özel bir program yoksa, msn ve internet için normal bir sistem.Hmmm..Açıkçası bilgisayarın işletim sistemiyle ilgili çok bilgim yok, ama öğrenmeye çalışıyorum.
Peki bilgisayarın performansını nasıl yükseltebilirim? Gereksiz, çok fazla yer kaplayan programları dosyaları kaldırarak mı?
Ayrıca teşekkürler cevapladığın için
beyler benim pc de aşşa yukaru sizinkisi gibi
2gb ddr2 - 533 ram kinston
ati x1650 512 mb ddr2 265 bit ekran kartı
core duo 2.2 işlemci
250 gb hdd ama bende 3.2 gösteriyor home pre var :S
nazennazHmmm..Açıkçası bilgisayarın işletim sistemiyle ilgili çok bilgim yok, ama öğrenmeye çalışıyorum.Önemli değil.
Peki bilgisayarın performansını nasıl yükseltebilirim? Gereksiz, çok fazla yer kaplayan programları dosyaları kaldırarak mı?
Ayrıca teşekkürler cevapladığın içinPerformansı artırmak ayrı bir konu; fakat kısaca açıklayayım:
Performansı artırmanın en kolay yolu donanım değişikliği mesela senin ramları ele alalım 512mb ramın var ram miktarını 2GB'ta artırırsan performanta gözlr görülür baya bir değişiklik olur.
Yani RAM'ı artırmak, işlemciyi yenilemek veya ekran kartını yenilemek gerçekten bir performans artışı sağlar.Bunun dışında yavaşlayan bilgisayarın performansını artırmak istiyosan bunun içiinde bir çok yöntem mevcut bunuda kısaca anlatayım.
1-belirli aralıklarla disk birleştirme yapmak(vista da mevcut)
2- kayıt defterini düzenlemek, onarmak bunun içinde CCleaner ve Advanced WindowsCare V2 Personal Rahatlıkla kullanabilirsin ikiside türkçe böylece temizlenmemesini istemediğin verileri rahatlıkla seçebilirsin ve herhangi bir risk almazssın
3-gereksiz başlangıç programlarını kapatabilirsin. Çalıştıra msconfig yazıp çalıştırdıktan sonra başlangıç programlarının çekini kaldırıabilirsin.
Bu konu en kısa haliyle böyle :))
daha ayrıntılı bilgileri internette bulabilirsin.Son Düzenleme: yelkowan ~ 21 Kasım 2008 23:45