Selamlar arkadaşlar.Foruma ilk defa katılıyorum 1 yıldır yurt dışında olduğum için dergilerinizi takip edemiyordum yeniliklerden bayağı geri kaldım :)
Şimdi sizlere asıl sorumdan bahsetmek istiyorum.Belki forumda vardı ama inanın 1 saatimi ayırarak her forum sitesinde arama yaptım ama beni tatmin edecek tam anladığım bir çözüm bulamadım.Teknik terimlerden fazla anlayan biride değilim tam olarak mesela biri ''SATA KUR'' dese anlamam.ama bios ayarlarını bilirim.Bilgisayarım Casper Nirvana. 2009'un 4.cü ayında almıştım.Vista Home Premium Yüklü ve şu anda kendi yaptığı güncellemelerle SP2 olarak çalışmakta.32 bit.
Kısaca bilgisayarımın özellikleri şöyle:
3 GB DDR2 Ram
512 MB 8400m GS nVidia Ekran kartı (paylaşımlı 1 GB)
Intel Centrino Duo inside T9300 Dual Core
300 GB 5200 Rpm Seagete Harddisk.
Sorunum ise bilgisayara XP'yi kuramamak.Cevabını tam olarak aradığım soru şu:
Vista nasıl kökten silinir ve bilgisayara XP yüklenir?
çok karmaşık terimler var anlayamadım kusura bakmayın.Bana tabiri caizse salak birine anlatır gibi kademe kademe ve düzenli olarak bu işlemi nasıl gerçekleştireceğimizi yazarsanız inanın beni çok mutlu etmiş olursunuz ve ofisimin bilgisayarını dertten kurtarmış olursunuz :)
Hepinize şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar...
Vista-XP Çözemediğim Olay...
- 1
- 2
O Bilgisayara Windows XP'mi ? Şaka Yapmayın Beyfendi :)
Abicim Bak Önce Yakınlarında Varsa İndirme, DVDsini Al Yükle (RC) Yada Bul Demosunu İndir Ona Yükle :) Sonra Os Sistemin Normal Olarak Sil Eskki Sistemleri Sil Yani ...
ZAten Windows 7 DVDsini Normal Program Yükler Gibi Yükleyebileceğini Anlayacaksın Abicim :) ...
Yani Anlatılacak Bir Şey Yok Tak DVD yi Çalıştır SetUP'u Sonra Gelir DEvamı ;)
Aslında ben ciddiydim Erhan bey :) Ben XP'ye çok alışkın olduğum için bana hep o kolay gelmiştir.Şirketimde kullandığım 3-4 program ve oynadığım oyun Vista'da hata veriyor ve bilgisayarı kilitliyor.Bu özellikte bir bilgisayar ve kilitlenme-donma sorunları beni dahada üzdüğü için böyle birşey istedim.Hem ben windows 7'de istemiyorum :) XP Yüklemenin en basit ve en kolay anlatılmış şekli gerekliydi bana uygulamak için.
Vista'yada alıştım ancak, bu sorunlar beni sinir ettiği için istemiyorum.Belkide bu sorunları nasıl çözeceğim hakkında bilgi almamda Vista'yı kullanmaya devam etmemi sağlayabilir...
Kullandığım programlardan sonra cok kısa süreli donuyor ve geri geliyor.Ancak oynadığım oyundan çıkınca tamamen donuyor ve düğmesinden kapamak zorunda kalıyorum.
NOT:Bilgisayarım Laptop, masaüstü değil.
Valla Sizin Yerinizde Olsam Windows 7 Kurardım Çünkü XP den Daha Hızlı Olduğu Ortada .. .:)
Bakın Şimdi XP Cd'nizi Alın Sonra Takın ve Bilgisayarınızı Restleyin Tam CD Okurken (Siyah Ekranda) Orada Enter Tuşuna veya Başka Bir Tuşa Basın (Eğer Olmaz İse Bİos'dan CD ye Öncelik Verin) Ardından biraz Bekleyeceksiniz sonra Ordan sizi Yönlendirecek Sözleşmeden Sonra Bölümlendirme Falan Olacak Siz Vista Kurulu Olan yeri Formatlayıp Sistemi Yükleyin Makina Yükleyecekken Resetler Başlatır Ve Sistem Yüklenir ... Ama Windows 7 Öneriirm Çok Hızlı Olur Size Eminim ...
Ayrıca Driver Bulma Kurma Gibi Bir Sorunda Yok :)
Ayyrıca XP Yüklerseniz SP3 Yükleyin Gerçekten Çok Hız Katıyor ...
Peki bu cevabınız için teşekkürler.Ayrıca şöyle bir sorum olacak:
Vistaya format atsam tekrar vista yüklesem, yine donma sorunuyla karşılaşır mıyım sizce?
Bu gece söylediklerinizi iyice düşünürüm yarın bi sonuca varmaya çalışrım sizinde desteklerinizle yardımlarınız için teşekkürler iyi geceler :)
Ya ben çok düsündümde Vista'yı kaldırıp bir süre XP SP2 64Bit kullanmaya karar verdim.Windows 7 kullanacağım ama daha ilerleyen zamanlarda.
Ayrıca bir sorum olacak:
Bana yollanan pc kutusundan casper yazılımları çıktı.Yani ekran kartı driver,bluetooth,chipset, card reader programları falan çıktı.Şimdi bunlar sadece VİSTA'ya mı uyumludur?yoksa XP yükleyincede bu cd'den yararlanabilir miyim?
Teşekkürler.
xp cd si elinizde mevcutsa xp cd sini normal takın.
bilgisayarı yeniden başlatın.
delet tuşuyla biosa girin (tab f12 esc . gibi tuşlarda olabilir)
biostan analayan biriyim demiştiniz boot ayarlarına girin ve hdd yazılı alanı cd ye çevirin( 1. seçenek hdd ise cd yapın 1. secenek cd yada hdd değilse cd ye çevirin.)
f10 la kydetip çıkın.
bilgisayar açılışta cd den başlamak için bir tuaş basmanızı ister.
bir tuşa basın ve bekleyin.
karşınıza kullanım koşulları gelebilir.
f8 ile onaylayın
windows kimi zman yüklü sistemin bilgisayaqr alanının geçebiliyor. Böyle durumlarda c: d: diskleri görülmüyor
enter e basın sizi tekrar seçim alanına götürecektir.
kurulu alan yerel birim c: olarak görülür.
burda c: dikine biçimlendirme yapmamış gerek
enter basın ve gelen ekranda çabuk biçimlendir(ntfs) olanı seçin
biçimlendirme bittiğinde otomatik kurulum başlayacaktır.
kurulum süresince pek bişi yapmanıza gerek yok.
mavi ekran bitene kadar 10 dk süreniz var serbestsiniz.
mavi ekran bittiğinde bilgisaya yeniden başlar.
hiç bir şeye dokunmayın kuruluma o tekrardan gelcektir.
yantarafında aktarım ve yükleme bilgilerini gösteren görsellili bir ekran geldiğinizde
toplam süre 39 dk olarak bir format süresine sahip olmuş olursunuz.
önce serial ( XP nin kurulması için geçerli kod) i girdikten sonra bilgisayar adını belirlersiniz.
saat tarih işlemlerini direk tamam diyerek geçin.
kurulum artık başladı.
20 dk süreniz var bu süreç çinde bazen bir kaç bilgi isteyebiliyor.
maus kurulumu klavye kurulumu gibi tamam yada devam diyerek ilerleyim
eğer maus ve klavye kitlendiyese girişleri farklı bir maus-klavye kullanın(usb yada skot giriş)
krulum bittiğinde ekrar ağ bağlantıları kurulumu
bilgisayar ağ adı kurulumu
güvenlik duvarı ve güncelleştirme yaraları gelecektir tektek düzenleyerek ilerleyin.
artık bilgisayar normal kuruldu.
driverler ve diğer programlar kaldı.
benim hatırladığım sıralama bu.
bu sıralamayı 1-2 eksik yada fazlalıkla tmaamlamış olabilirim.
çünkü bende 4 tip xp var
1.si hiç bişi istemiyor sadece biçimlendirme alanını yaptırıyor sonra yatıyorum.
2. biçimlendirme ve isim istiyor.
3. sü f8 disk seçimi için alan biçimlendirme isim istiyor.
4. sü ise 3. sünün istediklerini ağ adının 2 tipini ve masa üstü içinde 5 dklik bir test daha isitiyor.
yani sıralama hangisi için uygun bilemiyorum.( 4. yü kurmaya özüm kesmiyor:D:D:D tek başına 5 saat alıyor :D)
Yazdığınız tüm bilgiler için çok teşekkür ederim bugün hayırlısıyla XP SP2 64 bit'i kuracağım.
bide şunu merak ettim :
64 bit kurulumu neye göre yapılır?Benim sistem özelliklerim çok yüksek diye böyle kuruyorum ama bir sorun olmaz değil mi? :)
Yazdığınız tüm bilgiler için çok teşekkür ederim bugün hayırlısıyla XP SP2 64 bit'i kuracağım.konuyu biraz takip ettim de müdahil olmadan duramadım
bide şunu merak ettim :
64 bit kurulumu neye göre yapılır?Benim sistem özelliklerim çok yüksek diye böyle kuruyorum ama bir sorun olmaz değil mi? :)
bakın artık xp sadece 6-7 senelik çok zayıf bilgisayarların muhtaç olduğu bir sistem ve devri bitti bırakın bu xp saplantısını.Arkadaşların dediği gibi imkanınız varsa 7 yi yükleyin yok eğer imkanınız yoksa vistayı tekrar yükleyin ve imzamdaki Daha hızlı daha atak ve daha uyumlu vista konusunu inceleyin.Donanımınız vista için oldukça yeterli, ve Vista artık olgun bir işlrtim sistemi çalıştıramayacağı hiçbir program olamaz.(Tabii 10 seneleik oyun kurmaya kalkmazsanız)Problem oyunda veya programdadır.Dediğim gibi bazı xp kullanan arkadaşlara ikinci işletim sistemi olarak 7 kurdum boot ekranında xp "Eski bir windows versiyonu" olarak geçiyor
ayrıca bu kadar yazmama rağmen xp yüklerseniz en fazla 15 gün sonra geri dönmek zorunda kalacaksınız çünkü xp sürücülerini bulamayacak ve bilgisayarınızın bir çok özelliğinden faydalanamayacaksınız.Umaraım aydınlatıcı olmuşumdur.
Selamlar
Not:Eğer Vista yı geri yüklerseniz muhtemelen diskinizde kurtarma bölüntüsü vardır.Bilgisayarıma sağ tıklayın yönet deyin ve disk yönetimi sekmesini seçin orada 8-10 gb civarı bir bölüntü varsa bu kurtarma bölüntüsüdür buradan 10-15 dk da vista yı geri yükleyebilirsiniz.Linkte Asus için anlatmıştım ama mantık aynı;
Son Düzenleme: nonpasaran ~ 01 Aralık 2009 10:26
PC Kutusunun içinde gelen driver CD'sinde her işletim sistemine uygun paketleri koymuşlar :P
Evet ısrarlara dayanamayıp bende windows7 kullanacağım ancak bu 64 bit olayını biraz açıklayabilirmisin?Evet sistem yeterli biliyorum ama yinede yanlış birşeyler yapmaktan korkuyorum.
Bu sisteme vista ultimate 64 bit yüklersem nasıl br karşılık alırım?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
PC Kutusunun içinde gelen driver CD'sinde her işletim sistemine uygun paketleri koymuşlar :Pbu 64 bit 32 masalı veri yürütmeyle alakalı.
Evet ısrarlara dayanamayıp bende windows7 kullanacağım ancak bu 64 bit olayını biraz açıklayabilirmisin?Evet sistem yeterli biliyorum ama yinede yanlış birşeyler yapmaktan korkuyorum.
birinde 64 kanal öcekinde 32 kanal daha öncekinde 16 kanal vardı.
şimdileride 128 e çıkartmayı düşünüyorlar bu kanalı.
kısaca bir programın çağrışım yaptığı akım grafiğinin bir andaki program atak sayısı.
atak nekadar fazlaysa okdar hızlı oluyor işlem.
Windows XP SP2 64Bit CD'sini taktım ve şöyle bir uyarı aldım Vista'dan ;
http://img686.imageshack.us/img686/2853/01122009129.jpg
Bunu nasıl aşabilirim?Teşekkürler :)
Yazdığınız tüm bilgiler için çok teşekkür ederim bugün hayırlısıyla XP SP2 64 bit'i kuracağım.Chipre Bu Aralar Giremedim Girdim Ama Bilgisayarda Oturmadım :) DErslerden Dolayı :)
bide şunu merak ettim :
64 bit kurulumu neye göre yapılır?Benim sistem özelliklerim çok yüksek diye böyle kuruyorum ama bir sorun olmaz değil mi? :)MErak Etmeyin Hiç Bir Şey Olmaz ...
PC Kutusunun içinde gelen driver CD'sinde her işletim sistemine uygun paketleri koymuşlar :PDiğer Arkadaş Biraz Daha Anlamayacağınız Şekilde Yazmış :)
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.Daha Açıklayıcı Olarak Yazayım Dedim ...
Şimdi Sizin İşlemciniz x64 yani 64 Biti Destekliyor Veri Yolu Tamam ...Hemde 4.00 GB Ram'iniz Var 32 Bit Bunun Sadece 3.30 GB'sini Kullanır Ve Tam Performans Vermez Anlayacağınız ...Bu Kadarını Bilmeniz Yeter ... :) Bakalım Allah Nasip Ederse Bende Bir Lap Top Alacağım MAsaüstüm KAt KAt İyi Olacak Olsada Yenilik İyidir ...
Windows XP SP2 64Bit CD'sini taktım ve şöyle bir uyarı aldım Vista'dan ;Windows 7 Dene :) Windows XP ye Ölüm :)
http://img686.imageshack.us/img686/2853/01122009129.jpg
Bunu nasıl aşabilirim?Teşekkürler :)
PC Kutusunun içinde gelen driver CD'sinde her işletim sistemine uygun paketleri koymuşlar :PAyrıca Windows 7 de Hiç Bir Driveri Yüklemenize Gerek Yok Sadece Arada Bir Güncel Sürümlere Bakmanız Yeter Markanın Download Merkezinden ...
Selamlar arkadaşlar.Foruma ilk defa katılıyorum 1 yıldır yurt dışında olduğum için dergilerinizi takip edemiyordum yeniliklerden bayağı geri kaldım :)daha öncede bu sorunu yaşayan kişiler olmuştu xp cd'si ile vistayı normal format ile yapamazsınız ayrı bir yolu var hatta bunun nasıl yapıldığı hakkında bir metin vardı elimde
Şimdi sizlere asıl sorumdan bahsetmek istiyorum.Belki forumda vardı ama inanın 1 saatimi ayırarak her forum sitesinde arama yaptım ama beni tatmin edecek tam anladığım bir çözüm bulamadım.Teknik terimlerden fazla anlayan biride değilim tam olarak mesela biri ''SATA KUR'' dese anlamam.ama bios ayarlarını bilirim.Bilgisayarım Casper Nirvana. 2009'un 4.cü ayında almıştım.Vista Home Premium Yüklü ve şu anda kendi yaptığı güncellemelerle SP2 olarak çalışmakta.32 bit.
Kısaca bilgisayarımın özellikleri şöyle:
3 GB DDR2 Ram
512 MB 8400m GS nVidia Ekran kartı (paylaşımlı 1 GB)
Intel Centrino Duo inside T9300 Dual Core
300 GB 5200 Rpm Seagete Harddisk.
Sorunum ise bilgisayara XP'yi kuramamak.Cevabını tam olarak aradığım soru şu:
Vista nasıl kökten silinir ve bilgisayara XP yüklenir?
çok karmaşık terimler var anlayamadım kusura bakmayın.Bana tabiri caizse salak birine anlatır gibi kademe kademe ve düzenli olarak bu işlemi nasıl gerçekleştireceğimizi yazarsanız inanın beni çok mutlu etmiş olursunuz ve ofisimin bilgisayarını dertten kurtarmış olursunuz :)
Hepinize şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar...
- 1
- 2