Daha 2 gün önce laptop aldım ama vistada birçok oyun çalışmıyor.Ben de xp yüklemek istiyorum.Yardımcı olur musunuz?
Vistayı XP'ye çevirme(laptopta!)
- 1
- 2
http://www.bilgiportal.com/v1/id ... kResimli-Dkman.html
bu link sana yardımcı olur.Resimli anlatımı var.
Vistada ekran kartı driveri beta ve oyunları çalıştırmıyor ekran kartının güncel vista driverini yüklemen yeterli.
Çok teşekkürler cevap verdiğiniz için...Ekran kartının güncellemesini nerden bulabilirim?Ben bu işlerde yeniyim de biraz
Ekran kartının modeli sanırsam ; "Mobile İntel(R) 945GM Express Chipset Family - 256 MB
üretici sitesinden bulabilirsin.
teşekkürler yardımcı olduğunuz için!İnşallah bulabilirim,yoksa kafayı yicem
Abi dediklerinizi aynen yaptım ama yine de battlefield 2 yi çlıştıramadım.Oyunun simgesine tıklıyorum,ekran kararıyor sonra hemen masaüstüne geri dönüyor??
Oyunu tekrar yüklemeyı dene birde DX9'un hazıran güncelini kur.
tamam bide onu deniyim.peki benim laptop direk vista home basic olarak geldi.Ben bu laptopu XP ye çevirebilir miyim?Herhangi bi sorun yaşar mıyım?Tavsiye eder misiniz?
yok hiç bir sorun olmaz benden sana garanti
Arkadaşlar benim 2005 yılnda aldığım bir bilgisayarım vardı ve doğal olarak xp yüklüydü ama bilgisayarımı kısa bir süre önce değiştirdim ve vista yüklü ama hiç memnun değilim yeni bilgisayarımın özellikleri eskisinin neredeyse 2 katı ama çok düşük bir performans sergiliyor. ben vistayı xp ile değiştirmek istiyorum.servisi aradım xp lisansı almanız gerekir dedi ve 250$ olduğunu söyledi benim elimde xp cd si var ama cd nin lisansı yok bu cd ile yükleme yaparsam yüklemede herhangi bi sorunla karşılaşırmıyım, bu konuda yardım ederseniz sevinirim.lütfen yardım edin
Evet 30 gun sonra senden aktive etmen konusunda XP çok ısrarcı olacak. O kadar ısrarcı olacakkı sistemin açılmayacak. Lisansı satın almak zorundasın.
Cvabın için teşekkürler ama şunu da sormak istiyorum eski bilgisayarıma orjinal olmayan cd ile format atıyodum bi sorun olmuyodu aktivasyon kodu istemiyodu.format attıktan sora windowsa kayıt olma işini pas geçiyorudum xp cd sinin cd key numarası falan var yani. o konuda da bi yardım edersen sevinirim bu arada bendeki cd windows professıonal sp2. bu sorumada cvap verirsen sevinirim arkadaşım.
yha kardeşler bana biri msnede anlata bilirmi :( bnm laptop vestel - vistaydı biz format attık driverleri okumadı vistanın ltfn vistayı kulnamıyorum ltfn verın lazketap_ilker@hotmail.com
serkan01 nickli arkadaşım. Bendede Sahte XP Pro. S2 sürümü var. Bende bir programla Windows'u kandırıp XP'ni Orginal yapabiliyorsun. İstersen sana yardımcı olabilirim.
Bide konuyu açan arkadaşımızın bilgisayarınız özellikleri yakın bir arkadaşımında sistem özellikleriylede aynı. Benden sistemini XP'ye çevirmem istedi, bende tamam yaparım dedim ancak Vİsta'dan Xp'ye geçişte driver sorunları yaşanıyor diye bir fısıltı duydum ortalıkda doğrumudur. Cevaplarınızı bekliyorum...
evet biraz sorun yaşanıyor fakat gerekli olan driverları tam olarak bulursan sorun olmaz bir de harddiskte sorun oluyo ama bence xp ye çevirmede uzman birisinden yardım alsan daha ii olur
benim laptopta vista oyunlarımı çalıştırmıyor.xp yapmak istiyorum ama format atarken xp kurmak için enter'e basın diyo basıyom yüklemiyor.aynı format cd'si ile başka bilgisayarlara format attım bu olmuyor. lütfen cevaplayın saygılar
mert1650Abi dediklerinizi aynen yaptım ama yine de battlefield 2 yi çlıştıramadım.Oyunun simgesine tıklıyorum,ekran kararıyor sonra hemen masaüstüne geri dönüyor??bendede vista var battlefied 2 çalışıyor vista olmasıyla hiçbir alakası yok ekran kartıyla ilgili
furkan123098123098benim laptopta vista oyunlarımı çalıştırmıyor.xp yapmak istiyorum ama format atarken xp kurmak için enter'e basın diyo basıyom yüklemiyor.aynı format cd'si ile başka bilgisayarlara format attım bu olmuyor. lütfen cevaplayın saygıvistayı xp cd'siyle diski biçimlendirim kaldıramazsın özel bir yolu varDriver Sorunu: Arkadaşlar makineiz laptop ise we ürünü aldıgınızda wista peketi ile geldiginde dolayısı ile
Bilgisayarın ekran kartı ses ethernet.vs gibi tüm yazılımlarda vista uyumlu geliyor formata başlamadan
önce mutlaka geçiş yapacanız işletim sistemi uymulu driverleri internetten buluyoruz cd ye yakıp yedek alıyoruz.---------------
Format'a Başlangıç: Öncelikle bilgisayarınız büyük ihtimalle hdd konumunda yani direk hdd den açılıyor.Yani xp cd sini takıp rest attıktan
sontra otomatik kuruluma geçemiyoruz.Bunun için öncelikle bilgisayarın bios ayarlarını deiştirmemiz gerek yani hdd konumundaki sürücüyü
CDrom destegine alıp biosu kayıt edip çıkıyoruz.Bilgisayarınız açılırken aşşagıda Cd den yüklemek için bir tuşa basın der basalım ve gecelim
burdan sonrası bilindik sil yükle protokolü..Egerki geçemiyorsak kuruluma yani sorun werir bu fdisc olayına girer aşşagıda anlatalım.---------------
fdisc yapmak: Formata başlamada sorun yaşadıysanız buyola başwurmanız gereke bilir.Yapılması gereken Wista cd si ile fdisc yapıp
xp ile kuruluma geçmek..Yani Wista cdmizi takıyoruz yükle sil kısmına kadar aynen işlemleri uyguluyoruz sil kısmıda tüm sürücüleri siliyoruz
( TABİ BUNU YAPARKEN BİLGİSAYAR YEDEKLERİNİZİ ALIN) WE HDD tek parça halinde c:/ sürücüsü oluyor..Bıralıyoruz wistayı çıkartıyoruz. We kurulumu sonlandırıyoruz..
Pc kapandıktan sonra yeniden açıyoruz we xp cd sini takıyoruz taktıgımız anda eger bios ayarlarında deişiklik yok ise sizden birşey istemeden otomatik kuruluma geçer
we xp kurulum aşamalarını takip ederek xp nize kavuşabilirsiniz.Kurduktan sonra bilgisayar ile gelen driver cd lerini kullanmıyorsunuz.Kullansanızda işe yaramıyor vista entegre driverler oldu için
onun yerine geçişe başlamadan çnce internetten indirdigimiz xp uyumlu driverlerimizi kurup mutlu oluyoruz..Kurulumdan sonraki sorunlar;
Arkadaşlar kurulumdan sonra yazılımsal olarak sorun oluşabilecegini sanmıyorum heniz öyle birşeyla karşlaşmadımda ancak donanımda bazı ufak
sorunlarla karşılaşa bilirsiniz..hdd için NTLDR hatası,Performas düşüklügü , ram işlemi gibi..Ama bunlarında olabilecegini sanmıyorumki hele hele performansını direk katlıyacaksınız..Ancak ürün bize orjinalinde wista geliyor biz bunu kendimize göre orjinalini ozuyoruz yani vistanın alt sürümüne geçiyoruz.Bu durumda ürünün
garanti kapsamında olup olmadıgı hakkında tam birşey diyemem ancak donanım için parça garantileri devam eder diye düşünüyorum..Açıklama alıntıdır!
Bilgi için teşekkürler. vista birçok alanda problem çıkartıyor. xp daha kullanışlı.
bende oyunları çalıştıramıyordum ama ekran temasını vistadan klasiğe geçirirsen oyunlara girer ben öyle yapıyorum işe yarıyor
öncelikle bana yardım edebilecek arkadasların hepsine teşşekkür ediyorum sorunum şu: acer laptop bilgisayar aldım bunun içerisinde vista yüklü olarak verdiler memnun kalmadım xp ye çevirmek istedim bios ayarlarını yaptım kuruluma başlarken mavi ekran hatası veriyor her türlü yolu denedim sizlerden rica ediyorum eger bir bilginiz varsa paylasın...
- 1
- 2