arkadaşlar win 7 de müzik açıp oyuna girdiğimde acayip bi cızırtı oluyor bunu nasıl çözebilirim
win 7 ve cızırtı
- 1
- 2
güncel driverlar yüklü mü ayrıca kayıt defteriniz bakımlı mı?
laptop kendi üzerinde hoporler var
kayıt defterinde sorun varsa bu tür sorunlar çıkar hatta oyun kasabilir ccleaner kullanın
kayıt defteri sürek li temizleniyor ccleaner tarafından
ses kartının güncel sürücüsünü indirip kurarsanız sorununuz düzelebilir..
sadece müzik açık olunca bişey olmuyor sadece hem müzik hey oyun açarsam oluyor donanıım çakışması olsa sürekli olur
Aynı sorunu bende yaşıyorum vista yükleyince bir problem yok fakat windows 7 nin tüm sürümlerini denedim 64 bit ve 32 bit dahil ama bir türlü düzelmedi. Güncel driverini kurduğumda eskisindende kötü oluyor. Realtek HD audio ses kartım. Bir çözüm bulan var mı?
hiç kimsenin mikrofonun aktif halde olcağı aklına gelmemiş ...
Arkadaşlar konuyla ilgisi olmayan yazıpta milleti yanlış bilgilendirmesin lütfen. Mikrofonla ne alakası var ben bilgisayarcıyım win7'yi onlarca bilgisayara kurdum ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım ama ne yaptıysam düzelmedi. Açıkça görüyorum ki aynı problemi yaşayan arkadaşlar var ilgili birisi yardımcı olursa sevinirim....
kenan_ks , ses sürücünüz güncel mi ?
bunun yanında ses ayarlarınızı yaptığınız program windows7 ile uyumlu mu ve sisteminzide çalışıyor mu ?
xp de çalışıyor muydu, adları nedir programlarınızın ?
kenan_ks , ses sürücünüz güncel mi ?Xp ve vista'da sorunsuz ses alıyorum sadece windows 7 de böyle bir sorunla karşılaştım donanımsal bir pproblem yok
bunun yanında ses ayarlarınızı yaptığınız program windows7 ile uyumlu mu ve sisteminzide çalışıyor mu ?
xp de çalışıyor muydu, adları nedir programlarınızın ?
Ses kartım Realtek High Definition Audio version R2.36 (en güncel olanı)
Core 2 duo T5850 2.16 Ghz
4 Gb Ram
Sistemle İlgili Sorun Olacağını Sanmıyorum. Sorun neden kaynaklanıyor okadar uğraştım ama bir türlü bulamadım.
Xp'de ve Vista'da siz ''motherboard''adlı cd'yi takıp yüklediğinizde , sizin bildirim alanı simgelerinde bir simge çıkartıyor..VIA hd audio deck adında..Siz bu adında ki programı yüklediniz mi ?
Bunun yanında forumda buu sorunu yaşayan başka bir kişi , ''motherboard''adında ki cd'yi bilgisayarına takara eski sürücülerini yükledi ve sorun çözüldüğünü söledi...
Xp'de ve Vista'da siz ''motherboard''adlı cd'yi takıp yüklediğinizde , sizin bildirim alanı simgelerinde bir simge çıkartıyor..VIA hd audio deck adında..Siz bu adında ki programı yüklediniz mi ?Evet Tüm driverlerimi yükledim zatejn bi eksikli yok
Bunun yanında forumda buu sorunu yaşayan başka bir kişi , ''motherboard''adında ki cd'yi bilgisayarına takara eski sürücülerini yükledi ve sorun çözüldüğünü söledi...
kenan_ks arkadaşın problemiyle aynı probleme sahibim. Realtek R2.36 driver yüklü ve cızırtılı ses geliyor. Laptopla beraber verilen driver cdsindeki driverı kurup denedim. Gene de sonuç alamadım... :(
resimde anlatmaya çalıştım , umarım anlarısnız..
siz de bu program yüklü mü ?
bütün oyunlara girerken veya bütün oyunlarda mı bu sorun çıkıyor yoksa sadece bir oyunda mı ?
bir oyunsa adı ne oyunun ?
programın ayarlarında yada ses ayarlarınızda değişiklik yapıyor musunuz ?
yanlış yapılandırılan ayarlar tabiki böle hatalar çıkaracaktır...
bir sürü de ayarı var ,tabiki de yanlışlık yapabilirsiniz..
Arkadaşlar driverguide.com adlı bir siteden bulduğum bir driver sayesinde sorunu çözdüm.
-Öncelikle bilgisayardaki realtek driverını silelim.
-Şuraya tıklayarak driverı indirelim.
-İndikten sonra rar dosyasını bir klasöre açalım.Çıkan dosyalarsan setup.exe yi bulalım.
-Sağ tıklayıp özellikler diyelim
-Yukarıdaki sekmelerden uyumluluk sekmesini açalım
-Uyumluluk modu bölümündeki kutucuğu işaretleyip Windows vista sp1 ya da sp2 (tam hatırlamıyorum birisi olmazsa diğerini deneyin) seçelim.
-Daha sonra tamam deyip çıkalım.
-Setup.exe ye çift tıklayarak bildiğimiz driver kurulumu işlemini yapalım.
-Yeniden başlatmak için soracak size evet deyin.
Benim tüm yaptığım işlemler bu kadar arkadaşlar. Sıkıntı çeken arkadaşların işine yaraması dileğimle... Saygılar...
Arkadaşlar sorunu Nihayet çözdüm......
Sürücülerde problem yok. En güncelini indirip kurun sadece küçük 2 ayar yapmak gerekiyor ve sonunda cızırtıdan eser kalmıyor. Çok uğraştım en sonunda çözüm yolunu buldum....
1. AŞAMA
2. AŞAMA
3. Ve son Aşama
- 1
- 2